Хидролизираният протеин е по-добър от Whey?

Сред всички хранителни вещества, които подхранваме тялото си, Протеинът е може би най-необходимия за обучение на хора. Всички ние постоянно чувайте за протеина: колко, колко често, кой.

Въпреки че може би сте чували за суроватъчен протеин, може да не сте знаели хидролизиран протеин, който се получава чрез хидролиза или предварително ферментация, чист протеин в смес аминокиселини и по-малки протеини.

  • Кой протеин е по-добре да купувате обикновена суроватка или Хидролизиран?
    • Колко бързо се усвоява суроватъчният протеин?
    • Хидролизираният протеин се усвоява по-бързо от Serum?
  • Хидролизираната суроватка превъзхожда ли цели протеини?

Кой протеин е по-добре да купувате обикновена суроватка или Хидролизиран?

Някои производители на добавки твърдят, че преди ферментацията увеличава биологичната стойност увеличаване синтеза на мускулни протеини. Заради предполагаемото му хидролизираният протеин може да струва с 30-200% повече обичайните им колеги.

Но струва ли парите хидролизираният протеин? Проучванията дават точният отговор е не.

Колко бързо се усвоява суроватъчният протеин?

Суроватката е “бърз” протеин, той се усвоява бързо и абсорбира се, а аминокиселините му бързо навлизат в кръвта и след това в мускулите. Това беше известно, а наскоро Byrd го потвърди отново и колеги.

Usvoenie-белка

По принцип това проучване установи, че броят на аминокиселините са по-високи, когато човек консумира суроватка (“Бърз” протеин), за разлика от казеина (“бавен” протеин). Високата концентрация на основни аминокиселини е свързана с по-висока синтез на мускулен протеин както в покой (“FED”), така и след него упражнения (“EX-FED”).

Това е една от причините протеините да се ядат по-добре преди обучение, а не след; пикови аминокиселини се появяват по това време когато кръвта тече възможно най-много към натоварените мускули, насочвайки, по този начин изгражда блокове там, където най-много е необходимо.

Хидролизираният протеин се усвоява по-бързо от Serum?

Протеинът не е единствен отговорен за биологичната стойност, която важно във въпроса дали да изберем хидролизиран протеин. въпреки че, Coopman и колеги показаха, че нивата на аминокиселини са значително по-високи в “бързите” протеини, разлики между пред ферментирали (хидролизирани) протеини и цели протеини бяха незначително.

Така че просто да бъдете „бързи“ протеини не е достатъчно. когато сравняват хидролизираната суроватка и казеин, след това Танг и колегите му показаха нещо много важно в разликите между хидролизираните суроватка и казеин:

Syrovatka-и-kazein

Сравнете с разликите, получени от Pennings и колеги:

Raznye-proteiny

Тези изследвания показват, че нехидролизирано серумът е около два пъти по-добър от казеина. Има някои разлики между хидролизирана суроватка и казеин. По този начин предварително ферментирали суроватката не е по-добра от цялата суроватка.

Хидролизираната суроватка превъзхожда ли цели протеини?

Отговорът, който намерихме в тези проучвания, е “Не.” Coopman и Петинг показа, че хидролизата на казеин го прави “бърз” протеин, но не подобрява способността за стимулиране на протеиновия синтез. Проучвания на Танг и Петинг показват, че серумът се удвоява по-добре от казеина, независимо дали е хидролизиран или не.

Има ли наистина нещо свръхестествено в серума? Като цяло тези данните казват „да“. С други думи, суроватката е по-добра от цял казеин, “бавен” протеин и по-добър от хидролизиран казеин, “бърз” протеин.

Цялата суроватка вече е „бърз“ протеин, много повече хидролизата може ли да я направи бърза? Не от колко. Трябва ли да плащате повече пари за предварително ферментирал протеин? наш заключение относно хидролизирания протеин: не вярвайте на досадни реклами – суроватката остава единствената най-добрият.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment