Хормон, предотвратяващ отслабването

А ко вече сте пробвали всичко, което е възможно, и все още имате проблеми с наднорменото тегло, най-вероятно е виновен естрогенът. Най- Тази статия обяснява защо не можете да отслабнете. какво трябва да се направи, за да се приведе съотношението на хормоните в ред и поправете ситуацията.

Естроген

Понякога проблемът изглежда неразрешим. Тренираш правилно яжте, но полза! Вие не само не губите излишни мазнини, но и вие също чувствате, че енергията ви е на нула.

Ако някое от гореизброените ви е познато, тогава може да имате проблем с повишените нива на естрогенния хормон. След това донесохме идеи, съвети и изводи на ендокринолозите, които са учили проблемът с излишните нива на естроген и неговия ефект върху резултатите фитнес. Това искат да кажат.

 • За какво е полезен естрогенът?
 • Какво е преобладаване на естроген?
 • Как доминирането на естрогена влияе на фитнеса?
 • Има ли някакви начини сами да понижите нивата на естроген?
  • 1. Сменете пластмасовите контейнери със стомана или стъкло
  • 2. Яжте това, което е добро за черния дроб
  • 3. Не стресирайте
  • 4. Яжте повече органични храни.
  • 5. Яжте повече фибри

За какво е полезен естрогенът?

„Въпреки че обикновено естрогенът се свързва с женското тяло, то също е необходимо за мъжете “, обяснява Пол Мистковски, лекар медицина и ендокринолог от Медицински център Мейсън. При женската тялото този хормон е отговорен за формирането на здрава репродуктивна функции, както и за растежа на силни кости. При мъжете той е отговорен за последен.

„Честно казано, мъжкото тяло дори преобразува част тестостерон към естроген за изграждане на костна маса “, казва Д-р Мистковски.

В сайта има отделна статия за това как да увеличите нивото тестостерон при мъжете също писахме за промените нива на тестостерон по време на тренировка.

Когато нивото му е балансирано, този хормон се нуждаем работи за доброто. но за съжаление, прекомерното му натрупване е чест страничен ефект от днешния живот. Естрогенът навлиза в тялото ни чрез преработени храни, образувани по време на стрес, пушене или пиене и още, казва Маги Руис-Педе, практикуващ функционална медицина. А понякога причинява проблеми.

Какво е преобладаване на естроген?

„Преобладаването на естрогена е повишено ниво на женските половият хормон естроген в кръвта “, обяснява д-р Руиз-Педе. Това може да причини редица нежелани последствия, както при мъжете, така и при жените. и при жени, например, натрупването на излишни мазнини, уголемяване на гърдите (и тези и други), хронична умора, резки промени в настроението, бавен метаболизъм и други.

Естроген и тестостерон

Имайки предвид този списък с негативни ефекти, това става ясно е, че отслабването може да бъде трудно. Но това не е всичко. Д-р Руиз-Педе твърди, че без лечение преобладава естрогенът може да доведе до по-сериозни усложнения, като рак на гърдата или простатата.

Как доминирането на естрогена влияе на фитнеса?

Нивата на всички човешки хормони трябва да са в правилното съотношение един към друг. И естрогенът, който не можем да пренебрегнем, ако Пожелаваме ви да имате красива, мускулеста фигура.

„Необходимо е нормално ниво на естроген, за да се загуби да е с наднормено тегло и да не го качвам отново “, казва Наташа Търнър, лекар медицина, автор на „Хормони и диета“ и няколко други книги. Анеправилното съотношение на нивата на хормоните в организма е необходимо влияят върху способността му да изгражда активна мускулна маса и също способността да изгаря излишните мазнини.

Има ли някакви начини сами да понижите нивата на естроген?

Има много начини да направите това:

1. Сменете пластмасовите контейнери със стомана или стъкло

Д-р Маги Руиз-Педе смята, че пластмасата съдържа химикал вещество бисфенол А (и други вредни вещества), които се увеличават ниво на естроген в тялото ви. Въпреки че сега има пазар на контейнери “чиста” пластмаса без бисфенол А, по-добре е да се играе безопасно и използвайте само стъкло!

Правилно хранене

2. Яжте това, което е добро за черния дроб

Тъй като черният дроб е отговорен за извеждането на токсините от тялото и излишните хормони, уверете се, че диетата ви е добра за нея.

Кели Милиган, специалист по естествена медицина и токсикология, препоръчваме да ядете зелени листни зеленчуци, авокадо, чесън, цвекло, лимон и лайм, за да направят черния дроб по-здрав. адекватен сън (поне седем часа на ден) също е необходим, за да подобри черния дроб Тя функционира.

3. Не стресирайте

Никой не може напълно да го избегне, но нещо, което да премахне напрежение, което можете да направите. Йога клас в края на всяка седмица или релаксиращ масаж може да бъде чудесен начин намалете стреса си.

Също така добър за отслабване на краката в тялото цяло.

Също така добри начини за намаляване на стреса са:

 • разходки сред природата или колоездене в парка;
 • гледане на комедия;
 • леко упражнение;
 • общуване с близки хора;
 • любимо хоби;
 • временна повреда на компютъра.

4. Яжте повече органични храни.

Вредните хормони и токсини навлизат в тялото ни с остатъци пестициди, които обработват зърно, плодове и зеленчуци, както и животински продукти, съдържащи антибиотици и хормони добавки. За щастие има по-безопасни варианти. Търсете етикети като Non-GMO, Organic Control, когато купувате храна. така тъй като в супермаркетите такива продукти са по-скъпи, опитайте се да ги купите на пазара на земеделските производители.

Натурални продукти

5. Яжте повече фибри

Фибрите могат да се свързват и премахват естрогена тяло. Листните зеленчуци са добри източници на фибри. броколи, карфиол, ябълки, круши, банани, семена от чиа, артишок, боб и други бобови растения, ряпа и горски плодове.

Ако смятате, че имате проблеми с нивата на естроген, консултирайте се с вашия лекар, който може да направи теста. Нодори преди да получите резултати, трябва да следвате тези правила, защото те ще ви бъдат полезни, дори и да са нивата на естроген вие в перфектен ред.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment