Кога е по-добре да спортувате, за да отслабнете и помпайте мускули: сутрин или вечер?

Няма по-добро време от деня за обучение , но има време дни, когато е по-добре да спортувате, за да отслабнете максимално бързо и ефективно.

Всички знаят, че трябва редовно да намерите възможност за упражнения, но понякога е трудно да се побере спорт във вече съставено ежедневие. Много хора трябва да отидат работа и трябва да се прави преди или след нея. Следователно трябва така че изчислете времето за обучение, така че да не пречи на човек сън, нито работа.

В тази статия ще разберем кое време на деня е по-добре да се направи. спортове за отслабване или поддържане на добро здраве ниво. И обмислете варианти за това какво може да бъде оптималното време. за посещения във фитнеса или джогинг при различни типове хора.

 • Кога е най-добрата практика, за да получите най-доброто резултатите?
 • По-добре ли е сутрешното упражнение?
  • Плюсове на сутрешната тренировка
  • Минус сутрешна тренировка
  • Как да направим събуждането по-приятно
 • Тренировка преди закуска
 • Тренировка следобед или вечер
 • Плюсове на вечерните класове
 • минуси
 • Упражнение и сън
 • Кое е най-доброто време за упражнения за отслабване?
  • Относно отслабването
  • Как да изгорим повече калории
 • Тялото ви постоянно работи и се адаптира
 • И така, кога е по-добре да тренирате изгарянето на мазнини?
 • Заключение: Има ли значение времето за упражнения?

Кога е най-добрата практика, за да получите най-доброто резултатите?

„Нямам време“, е основното извинение, което измисля хора, които бяха попитани защо не спортуват.

Книгата на Тони Шварц, „Силата на пълно ангажиране“, казва това важното е не времето, необходимо за упражняване, а разпределението на енергията ни. А ко хората са гледали тяхното ниво на енергия и животът им ги е дал положителна енергия, те биха могли да направят повече за един ден.

Един от източниците на такава положителна енергия в нашия живот е спорт.

Спортните упражнения ни дават енергия, увеличават нашата Дейност. Ще забележим ефектите от вчерашното обучение, дори ако днес работим в офиса.

Плодовете на тренировката се появяват веднага след нейното приключване. На човека става по-лесно да се концентрираме върху работата, той е по-внимателен и весел. В сравнение с човека, който избягва фитнеса, спортистът е в по-добро настроение, той е по-креативен и общителен.

За тези, които възнамеряват да започнат обучение, ще предложим да учат плюсовете и минусите на тренировките в различно време на деня, за да се улесни намерете времето, което отговаря на техния начин на живот и график.

За да разберете защо времето на деня влияе на вашата тренировка, трябва помислете за работата на нашето тяло през деня. наш биологичният часовник регулира съня, хранителния режим, кръвта налягане и телесна температура. Този ритъм може да доведе до промяна в спорта и в много други области от нашия живот.

„Сутрешна

По-добре ли е сутрешното упражнение?

Веднага ще кажем, че сутрин се оказва по-често и по-стабилно – никой не те притеснява, все още няма дела, а останалата част от деня можеш оставете за нещо друго. Ранна птица получава червей, нали? но тази теория не винаги работи, така че най-доброто време за практика спортът е това, което работи най-добре за вас лично.

Проучване на връзката между времето за упражнения и външния вид упражненията са доказали, че спортистите избират упражнения, които са по-добри просто се вписват в техния режим. Така че хората тренират сутрин избра спортове като колоездене или бягане, защото по-лесно да се направи сутрин.

Ако мислите да прекъснете работния ден и да практикувате по време обяд, бъдете внимателни. Забелязва се, че само 26 процента участниците идват на час по време на обяд. В същото време 70 процента от тези, които тренират след работа, дойдоха при инструктора навреме.

Много хора просто искат да правят всички упражнения сутрин и завърши с това цял ден. Ако мислите така, прочетете по-нататък, за да видите другите предимства на сутрешната обучение.

Плюсове на сутрешната тренировка

Може би сутринта е най-доброто време за тренировки във фитнеса залата по редица причини:

 1. Останалата част от деня е безплатна

Упражнението на много хора е приятно част от деня, но отнема много време за изучаване, защото често те изпълнява първо. но ако сте успели да направите тренировката сутрин, тогава останалата част от деня е ваша. Затова толкова много хора предпочитат спортувайте сутрин.

Друга причина за сутрешните занимания е нежеланието за опит разкаяние. Знаете, че обучението е важно и необходимо да изпълни. В противен случай ще бъдете преследвани през целия ден неизплатен дълг. Колкото по-дълго отлагате спорта, толкова по-силен чувство за вина.

Мнозина са запознати с усещането за свобода, което се появява след обучение. Именно поради тази причина авторът на тази статия бърза справете се с нея възможно най-скоро.

 1. Сутринта има по-малко хора във фитнеса и по-свободно. симулатори

Това е най-приятният аспект на тренировките сутрин – не се състезават за овладяване на симулатор или снаряд.

Забелязва се, че само възрастни хора стават рано сутринта. Останалите предпочитат да спят по-дълго. Затова ще забележите това сутрин в фитнес залата ще бъде почти празна. Тогава не е нужно да стоите на опашка близо до симулатора или споделяйте пода с други спортисти.

Фитнес залата ще бъде опакована в 9 часа, така че е по-добре да тренирате в 8 часа. Освен това фитнесът ще бъде в ред, всички черупки ще бъдат включени местата им и ще ви бъде по-лесно да намерите подходящия. Пейка за пейка най-вероятно няма да е зает.

 1. След това ще имате повече енергия тренировки

След като сте стигнали фитнес рано сутринта, вие лети от него с високо ниво на енергия. Вие не само енергичен – наистина ще имате повече сила. Обучението работи в в този смисъл кафето е още по-добро.

След фитнес ще забележите подобрено внимание и креативност, която ви позволява да правите повече за един ден и по-рано завършете рутинната работа.

 1. Ще станете по-събрани

Тези, които ценят режима, определено ще забележат повече от тренировката. добро. А хората, ставащи рано сутрин, често са повече отговорни от тези, които отлагат за вечерта.

Това е така, защото когато започва ден, човек се появяват неочаквани промени в графика: непланирани срещи, които могат да отложат тренировките за вечерта, ако не напълно изрежете го от вашия режим, семейни дела. Ако искате упражнявайте ежедневно, трябва да го правите сутрин – тогава вие по-трудно да се намесвам.

Минус сутрешна тренировка

 1. Сутрин сте зомби

За мнозина е трудно да станат от удобно легло сутрин, без да казват вече за пътя към фитнеса и самите тренировки. Такива хора сутрин раздразнителен, мълчалив и просто нещастен. Следователно трябва достатъчно е да спите и да си лягате по-рано.

За да не станете зомби, спите 7-8 часа на ден.

 1. Пригответе се вечер

Тренировката ви може да се проведе сутрин, но се подгответе за това трябва предварително вечер. Този, който обича да прави нещата в последния момент и лошо планирана, няма да може да стигне до фитнес залата навреме.

За да нямате несъответствия сутрин, сложете всичко в раницата нужда вечер. За добро утро, легнете рано, така че спите добре.

„Тренировка

Как да направим събуждането по-приятно

Първо, трябва да направите това тържествено обещание определено ще се сдържате. Не зависи от вас да ходите на обучението сутрин или не.

Обмислете и упорито насочвайте всичките си сили към това обещания.

Когато имате такъв добър навик, можете завършете тренировката, дори ако условията не са във ваша полза. Дори да не успеете да се съберете или легнете късно сутрин и да станете муден зомби. Просто го поддържайте до тренировка ще стане неразделна част от живота ви.

В крайна сметка тялото ще отговори на вашия начин на живот и воля автоматично ви събужда в точното време.

Можете просто да си зададете въпроса – какво ще прави обучението? по-лесно нещо за теб?

Можете ли да облечете спортни дрехи предишната вечер до по-лесно ли беше да се обличаш сутрин? Можете ли да си направите закуска вечер? Аможете да зададете аларма от другата страна на стаята, така че вие трябваше да стане?

Намерете всички малки неща, за да улесните катеренето по-приятно.

Тренировка преди закуска

Упражнението на празен стомах има физиологични разлики от класове след хранене. Сутрин преди закуска тялото ни е готово използвайте мазнините като енергиен източник, следователно, докато спортувате на празен стомах ще изгорите повече мазнини.

Изгарянето на мазнини по време на тренировка може да има метаболитен ползи, но дали наистина ще има полза? Не, няма да стане Изследователите разделиха темите в две групи – една практикува се преди закуска, а другото след. И въпреки че всички участници отслабна, резултатите от двете групи не се различаваха.

Зависимостта на апетита и приема на храна от време за упражнения. Тези, които тренираха сутрин, ядоха по-малко през деня, като по този начин консумирате по-малко храна на ден. Това позволява те губят килограм повече от членовете на вечерната група група.

Но някои изследователи забелязват, че човек е способен работете по-ефективно вечер. Така харчим повече енергия, която ни позволява да изгаряме повече мазнини, отколкото ако ние практикува се сутрин.

Тренировка следобед или вечер

И какво ще кажете за вечерта? Вечерта е подходящо време за правиш фитнес?

Плюсове на вечерните класове

 1. Тялото ви е в най-добро състояние.

Когато правите този следобед или вечер, не го правите трябва да се затоплите, защото температурата ви вече е в своя пик. Тя се издига през деня.

Повишената температура прави ставите по-гъвкави, увеличава се общата мускулна сила и подобрява издръжливостта.

Следобед и вечер, комбинация от ниско кръвно налягане и бавен сърдечен ритъм. Благодарение на това се ускорява време за реакция, тренировъчният резултат се подобрява и намалява вероятност от нараняване.

В същото време се забелязваше, че до вечерта максимумът съдържанието на тестостерон в кръвта, което е полезно за захранването упражнява.

 1. По-лесно да намерите треньор или партньор

Ако имате нужда от треньор или партньор, който ще ви помогне упражнения, тогава следобед ще бъде по-лесно да се намери. Можете също така винаги идвайте при него навреме, защото сутрин може да не заспите или да намерите друга причина да не идвате.

 1. Имате още възможности за класове и групи обучение

Ако харесвате упражненията, изпълнявани от класове в залата (например йога), тогава ще намерите повече опции за себе си във втората половин ден или вечер. В допълнение, любимият ви треньор може провеждайте два или повече учебни часа на ден, така че следобед или вечер в по-вероятно е да стигнете до урока му.

 1. Тренировката облекчава стреса след дълго на деня

Една от най-добрите причини да тренирам този следобед е комфортът и свободата, които ви дават упражнения след трудно работен ден. Това важи особено за тези, които чакат на работа. стрес и дълги часове рутина. Този час, в който прекарвате фитнес, посветен изцяло на вашето облекчаване на стреса. Вие сте Можете да освободите ума си, като се грижите за здравето си.

минуси

 1. Можете да забравите за редовността

Отлагането на тренировки до вечерта означава, че можете пропуснете тренировка поради неочаквани случайни събития. Вие също може да се уморите за един ден, вашият ден може да донесе много стрес или ще трябва да останете на работа по-дълго от планираното. Всичко може станете повод за напълно отмяна на тренировката.

Тренировките вечер или следобед стават още по-трудни, ако сте трябва да планирате на следващия ден. След дълъг ден искам отпуснете се и се отпуснете, а не ходете на фитнес.

 1. Очаквайте фитнес залата да е пълна

Ако отидете на фитнес след работа, очаквайте да сте там много други спортисти, които също завършиха работа и също реши да се занимава със спорт. Ще има линии и черупки като топли торти.

 1. Ще трябва да се подготвим

Ако тренирате след работа, ще трябва да следвате за хранене. Пригответе допълнителни закуски, за да не ги правите огладнейте, докато правите упражнения.

Това също означава, че ще носите раница със себе си. спортно облекло, контейнери за храна и други стоки от първа необходимост.

Упражнение и сън

Тренировките повишават телесната ви температура и ви правят по-бдителни което, оказва се, е напълно противоположно на мнението на мнозина, които вярвайте, че това помага да се уморите и да заспите.

Въпреки това, все повече и повече хора вярват, че тренират преди все още можеш да спиш.

Шведски изследователи откриха, че провежданото обучение един час и половина преди лягане може да помогне на човек да заспи по-бързо, по-рядко събуждайте се през нощта и спите по-добре.

Учените също твърдят, че някои спортисти до по-рано събудете се за сутрешна тренировка, няма достатъчно сън. Така е погрешно. Ако ще ставате в 5 сутринта, за да отидете на фитнес, след това лягайте рано. Сънят е не по-малко необходим от самата нея тренировка.

„Кога

Кое е най-доброто време за упражнения за отслабване?

Ако искате да отслабнете, станете по-атлетични или просто станете по-добре, но не знайте кога е най-добре да спортувате за отслабване, тогава тази информация е за вас.

Всички знаем, че трябва да спортувате редовно. Следователно за обучение, което трябва да намерите време – първо трябва да се научите разумно създайте график за деня.

За много хора утрото е подходящо време и някои ще може да изтръгне тренировката само вечер. И двете опции имат плюсовете и минусите му, както писахме по-горе.

Но има ли наистина „най-доброто“ време за обучение отслабване?

Относно отслабването

Намаляването или напълняването зависи изцяло от енергийния баланс. Независимо от интензивността на вашите товари, ако сте консумирайте повече калории, отколкото изгаряте, ще спечелите тегло.

Но вземете калориен дефицит – изгарете за един ден повече, отколкото сте яли – и ще провокирате различни хормонални и ензимни реакции, които причиняват разграждането на мазнините, превръщането им в гориво.

И така изгаряте излишните мазнини.

Как да изгорим повече калории

Вашето тяло изгаря енергия по четири начина:

 1. Основни функции – те се наричат ​​също основни метаболизъм. Тялото изразходва тази енергия просто за оцеляване: сърцебиене, дишане, мозъчна функция и поддържане на мускулния живот клетки.
 2. Физическата активност без упражнения е всичко ежедневни движения, които не се считат за спорт. Ходене и работа компютрите също изискват енергия.
 3. Упражнения – всички изпълнени упражнения изискват консумация на енергия.
 4. Храносмилане – малко количество енергия преминава в усвояване на храната, която ядете.

Така че, ако добавите всички тези количества и ще получите повече калории, отколкото сте яли, тогава ще изразходвате определени калории под формата на мазнини от мастното депо (клетки).

Ясно е, че можете да влияете директно само на две фактори – физическа активност и спорт.

„Дейности

Тялото ви постоянно работи и се адаптира

Въпреки че много хора вярват, че човешкото тяло е статична машина, работеща без отклонения, всъщност той работи динамично. Тялото постоянно се адаптира към него среда, използвайки множество вградени механизми за това. Пример е вашият ежедневен ритъм, който се настройва. при вашия режим.

Ежедневният ритъм променя много параметри на тялото ви:

 • Цикъл на сън – тялото ви знае кога да се събудя и кога да заспя.
 • Нивата на хормоните – тестостерон, хормон на растежа, кортизол и мелатонин се отделят по различно време на деня.
 • Телесна температура – тя е по-ниска сутрин и по-висока вечер.

Някои изследвания предполагат, че метаболизмът също ускорява и забавя през деня. Но това означава ли, че в различно време на деня изгаряте ли различни количества мазнини?

Важни бележки: за намаляване на телесните мазнини в трябва да създадете калориен дефицит и да го поддържате дълго време.

Тялото ви има вграден часовник, който управлява реакция на тялото към различни стимули.

И така, кога е по-добре да тренирате изгарянето на мазнини?

Нека бъдем честни. За много заети хора, обучение в всяко време на деня може да бъде предизвикателство. На работа човек прекарва много време, но когато се прибере, семейството и други неща. Става почти невъзможно да отидете на фитнес.

Някои хора смятат, че упражненията сутрин е по-добре.

Това се аргументира от факта, че сутрин изгарянето се активира по-лесно. мазнини.

Но няма категорични доказателства, че е по-лесно да се изгарят мазнини сутрин. Така е Той е изследван само два пъти и резултатите са били изложени във списания със съмнително качество.

Но тези, които казват, че е по-добре да тренират и сутрин показва, че имате по-ниски нива на гликоген сутрин, особено ако не сте яли от известно време Тъй като гликогенът е малък, тялото ще се превърне в мазнини като източник на енергия.

Но в клинични изпитвания е доказано, че тренировката на празен стомах е неефективен като механизъм за изгаряне на мазнини.

Но тези, които тренират вечер, имат друг проблем – те се случват трудно да заспя. Следователно нивата на епинефрин в кръвта им са по-високи релакс за сън не работи. Добрият сън е важен загуба на тегло, така че тренировка вечер не е така добра стратегия.

Така сутрешното обучение има едно предимство – не го прави не ви позволява да заспите.

Но тренировките вечер могат да бъдат по-ефективна инвестиция. енергия

Резултати от изследванията, публикувани в Sports Journal храненето, те казват, че може да бъде по-трудно дори хората да отслабнат когато правите упражнения. Това се дължи на обезщетение ефект.

Когато спортувате, тялото ви изразходва енергия, но Вярва, че трябва да компенсирате загубите. Сигналът се усилва глад, принуждавайки човек да яде повече.

Нийл Кинг, автор на това проучване, каза, че е така силен глас в полза на вечерните тренировки, защото теоретично, импулсът за ядене ще бъде по-малък. Така че за да отслабнете, трябва да тренирате вечер.

„Човек, упражняващ този следобед или вечер, ще лягайте по-рано или вечер ще си починете. ”

По този начин, вечерната тренировка помага за изгарянето на мазнините, но не директно, но чрез отслабване на апетита и намаляване на общото потребление храна.

И ако си легнете по-рано, ще дадете на тялото почивка, възстановява и изгражда мускули, като по този начин губи тегло и мазнини. Носамо ако не се награждавате с висококалорични храни след това края на тренировката.

Заключение: Има ли значение времето за упражнения?

Можем да кажем, че няма точен отговор на въпроса, в кой час дни е по-добре да спортувате за отслабване, защото всички това е неговата собствена личност. Винаги трябва да изберете режим, в който нищо няма да отвлече вниманието от правенето на упражнения, така че обучение се проведе с максимална ефективност. Също така важно поддържайте енергийния баланс, така че консумацията на калории на ден надвишава потреблението им.

Важното е, че успяхте да слезете от дивана, да се обучите униформи и спортни обувки и се отправете към салона. Вече това достатъчно.

И въпреки че тялото има свои собствени биоритми, самото време обучението няма значение. Няма научни доказателства за това тренировките сутрин или вечер са по-добри.

Упражнявайте се, когато се чувствате по-добре

Трябва да решите по кое време на деня е по-добре да тренирате за теб. Ако ви е по-лесно да направите сутрин, тогава направете това. ако ти си бухал и ти се струва, че вечер си по-силен, след това тренирай вечер.

Оптималното време за физическа активност за всеки човек твое, всичко зависи от личните ти характеристики.

До края на деня, ако сте завършили тренировката в добро качество, времето му държането няма значение. Вашето тяло ще се адаптира към всяко време, ако редовно ще извършвате уроци. Най-важното намерете времето, което ви подхожда и се вписва във вашия режим, тогава можете да отслабнете

Редовността е най-важният аспект за изгаряне на мазнини и тялото беше в добра форма, защото беше от редовност натоварванията зависят от вашите резултати. Пътят към победата не е толкова труден – тренирайте всеки ден, през цялата година и до края на годината ще станете по-силен и фигурата ви ще бъде по-добра.

Трудно е да не промениш графика си, когато имаш толкова много неща за вършене работа и семейство. Може да се появят и неочаквани. непланирани промени в деня ви, които също се отразяват посещение на фитнес. За да извлечете максимума от спорта не е необходимо да го правите в определени часове на деня – достатъчно просто го направи.

Известно е също, че ако бихте могли органично да се впишете във вашия тренировъчен режим, ще ви бъде по-лесно да го провеждате, независимо дали е вечер или сутринта. Постоянството ще позволи на тялото ви да се адаптира трениране и това ще стане добър навик.

източници:

 • https://qz.com/quartzy/1262785/best-time-to-exercise-the-pros-and-cons-of-morning-and-evening-workouts/
 • https://www.lifehack.org/816985/when-is-the-best-time-to-work-out
 • https://www.instantknockout.com/ik/when-is-the-best-time-to-workout-for-weight-loss/

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply