Кога и как да приемате креатин монохидрат

Креатинът е един от най-известните и активно обсъждани. спортни добавки Най- тази статия ще разберем как правилно приемайте креатин монохидрат за растеж и сила на мускулите. Вие сте научете най-добрия начин да приемате креатин монохидрат прах или капсули.

Безопасността и ефективността на креатин монохидрат са посветени на стотици научни трудове. Всъщност няма друга добавка в света културизмът не може да се похвали с толкова много дълбоки научни изследвания. И това е страхотна новина, защото имаме здрава доказателствена база за безопасност на креатина монохидрат за изграждане на мускули и сила, и увеличаване на мускулната работа.

Креатин – органично вещество, синтезирано в черния дроб от 3 аминокиселини: метионин, аргинин и глицин. Тяло естествено произвежда около 1 грам креатин на ден. Ние също ние също го приемаме с продукти като говеждо месо, сьомга и свинско месо. 95% креатин се съхранява в скелетните мускули тъкан.

Креатинът служи като източник на енергия при извършване на анаеробни упражнения, например, по време на интензивни силови тренировки. Впод формата на добавки, той се приема поради доказана способност увеличаване на здравината, което води до по-голям растеж мускулна маса.

Днес ще говоря за това кога и как да приемам креатин и няма да навлизам в подробности за неговите функции в тялото. По-рано написах подробен пост за това. С него можеш прочетете този линк.

Така че, нека разберем какъв тип креатин трябва да се приема, както и кога и как да го направите, за да постигнете максимум резултати.

Креатин монохидрат на прах

  • Кой креатин е по-добър
  • Как да приемате креатин
  • Колко време трябва да се приема креатин монохидрат?
  • 8 седмичен цикъл на креатин
  • Прием на креатин

Кой креатин е по-добър

Креатинът се предлага в различни форми, като монохидрат, етилов естер, цитрат, малат, а също и под формата на серум. По принцип, всички видове обаче вършат една и съща работа компаниите за производство на добавки ни убеждават в противното. Има огромно количество противоречива информация за това как използвайте креатин за най-добри резултати. Форумите и уебсайтовете, посветени на културизма, са претъпкани с донаучни теории и рядко съдържат надеждни данни.

Често виждаме нов тип креатин да се появява по рафтовете. магазини и рекламирани като истински пробив в света на спорта хранене, което надминава всички предишни. Въпреки това този шум и hype е насочен към увеличаване на продажбите.

Всъщност видовете креатин се различават само по бързина. разтворимост и абсорбция. Няма проучване което би доказало превъзходството на всяка форма на креатин над монохидрат.

Всички проведени експерименти го демонстрираха отново и отново. ефикасност и безопасност в изграждането на сила и мускули маса.

Така че спестете пари и изберете доказани, достъпни и евтин креатин монохидрат.

как да приемаме креатин

Как да приемате креатин

Има много схеми за приемане на креатин, но най-много т.нар зареждане с креатин, последвано от поддържаща фаза.

Целта на добавката е да се попълни креатина в мускулите. Най-много най-добрият начин за постигане на това е да приемате креатина високо дозировка 20-25 грама за 5-6 дни. Дневна доза необходимо е да се раздели на 4-5 приема.

Например, ако решите да зареждате 20 грама на ден, направете 4 дози от 5 грама вещество.

След 5-6-дневна фаза на натоварване ще се запазят мускулни креатини попълнете и можете да преминете към фазата на поддръжка, която включва приемане на 5-10 грама от веществото.

Колко време трябва да се приема креатин монохидрат?

Много изследвания показват, че дългосрочната употреба креатинът е безопасен. Въпреки това, когато се приема вътре няколко месеца трябва да се обърне специално внимание на качеството продукт. Някои добавки съдържат потенциално вредни вещества. Ето защо, препоръчвам да избирате само надеждни марки, когато чиято продукция използва само висококачествени суровини.

Обърнете внимание на създанието креатин, произведено в Германия, който сега е признат за „златен стандарт“. Това е най-добрата форма. креатин, който постоянно се изследва за присъствие примеси и нежелани странични продукти. С други думи, марката е почти 100 процента креатин монохидрат чистота.

Обикновено креатинът се препоръчва в цикли от 8. седмици. Ето примерен план за ефективен прием на креатин дозата.

8 седмичен цикъл на креатин

Първа седмица: 20 грама креатин на път фази на зареждане (4 дози на ден, 5 грама всяка)

От втората до осмата седмица: 5 грама креатин ежедневно

Прекъснете за 1 месец, след което повторете цикъла за 6 седмици.

Както бе споменато по-горе, няма изследвания, потвърждаваща необходимостта от цикличен прием на креатин или спиране на употребата му след определен период от време. Ако приемате висококачествени добавки (например креатин) creapur), след това можете да удължите фазата на поддръжка за поне цяла година. Въпреки това се консултирайте с вашия лекар, ако планирате да приемате креатин за дълго време.

Прием на креатин

Прием на креатин

Има няколко варианта при пиене на креатин. По време на фаза зареждането с креатин трябва да се приема 4 пъти на ден за 5 грама. Еднократна доза твърде много може да причини стомашно-чревни разстройства, следователно доза от 20 грама трябва да бъде разделен на 4 приема.

Вземете 5 грама от веществото за закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря.

Няма доказателства, че приемате креатин вътре определено време на деня води до по-голямо увеличаване на мускулната маса. Едно проучване установи, че експозицията на креатин продължава няколко седмици след края на дозата. Резервите му в организма остават на високо ниво след фазата изтеглянията са лесно достъпни, така че приемете подкрепящи Доза от 5 грама по всяко време, удобно за вас.

Според материалите: relentlessgains.com/how-and-when-to-take-creatine-monohydrate/

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment