Кога мога да добавя малко въглехидрати кетогенна диета

Нека да разгледаме някои популярни митове за въглехидратите кетогенна диета.

Ако наскоро сте преминали на кето диета, тогава най-вероятно ще разчитате скрупулно всяка троха от въглехидрати, страхувайки се от това разваляте всичко, като изядете дори няколко грама. Но ако сте упражнявайте, не е нужно да се притеснявам.

„Продукти

„Реалността е, че всяко упражнение изисква гликоген, който ви позволява безопасно да ядете още малко въглехидрати, дори и вие яжте кетогенна диета “, казва Даян Санфилипо, автор най-продаваната книга “Кетогенна диета: Ръководство за начинаещи.” Страхува се, че кетозата ще спре, ако изядете няколко въглехидрати, – нищо в сравнение с ползите, които получавате от добавянето малко количество въглехидрати.

Най- тази статия ще научите как да смесвате кетогенни. диета и въглехидрати.

  • Приемът на въглехидрати на кето диета няма да го съсипе?
  • Защо диетата може да не работи?
  • Как да добавяме въглехидрати?
  • Защо иначе диета
  • Кой трябва да опита диета

Приемът на въглехидрати на кето диета няма да го съсипе?

Хората на кетогенна диета смятат, че това е единственото начин за загуба на мазнини. Струва им се, че трябва да консумирате напълно нулево количество въглехидрати за навлизане в кетоза, в противен случай просто ще губите време напразно. Това са погрешни схващания. Кетоза – не е магически начин за загуба на мазнини. Това е само по-бърз начин. да ядете, което косвено ви позволява да губите мазнини. На кетогенна диета не се чувствате толкова гладни, сякаш сте яли много въглехидрати и ниско съдържание на мазнини. Тя ви позволява по-добре и по-бързо. да ям.

Защо диетата може да не работи?

Ако сте с наднормено тегло или с наднормено тегло, тогава най-вероятно сте преяждат. Човешката природа е да желаете солено, мазно и сладко – Ето защо много видове храни днес имат тези качества. Но на нас трябва да ядем толкова, колкото ни трябва, а понякога малко по-малко, така че тялото изгаря излишните резерви.

Друг голям мит за кетогенната диета – към която трябва да добавите яде много мазнини. Може да го направи спортист, който не се опитва отслабнете, но за обикновен човек излишните мазнини в диетата ще доведе до излишни телесни мазнини, ако тялото ще го да се запасите. Дори и да сте в състояние на кетоза през цялото време, вие Ще консумирате излишни калории и никога няма да отслабнете.

везни

Когато хората се опитват да отслабнат, обикновено мислят, че ядат твърде много въглехидрати, но това не винаги е така. Те също ядат много калории, независимо от техния източник.

Как да добавяме въглехидрати?

Когато премахнете въглехидратите от диетата, замествайки ги със здрави мазнини, тялото ви ускорява изгарянето на мазнини и освен тези мазнини, които получавате с храна, изгаряния и запаси от мазнини. Процесът на настройка за изгаряне на мазнини отнема четири седмици, така че трябва стриктно да спазвате кетогенна диета през цялото това време преди отколкото да правите някакви промени. По време на диетата ще забележите това гладът намалява, но от силна физическа активност по-добре да се въздържат.

След като минаха тези четири седмици, можете да забележите слабост по време на тренировка. Сега имате два начина. добавете въглехидрати в диетата, без да губите ползите от кетозата:

Можете да консумирате въглехидрати след упражнения.

Високоинтензивните упражнения ускоряват пулса до 80% от максимална скорост и за дълго време. 2 часа след това трениране на мускулите ви ще бъде като стиснати устни – те чакат притока енергия, т.е. въглехидрати. Така че, сега е подходящ момент за попълване снабдяване с гликоген. В идеалния случай трябва да е нещо нишестено, не плодов, защото фруктозата отива в черния дроб, а не да мускулите. Гликогенът в черния дроб, напротив, ще премахне последиците от кетозата и мускулатурата нищо няма да се получи.

За жена след тренировка трябва да консумирате 25-30 грама въглехидрати. За мъж – 50-60 грама. Това ще бъде равносилно на чаша ориз или картоф, които могат да се консумират с други храни след това обучение. Въобще не е кой знае какво, но за човек, за когото става въпрос диета, може дори да изглежда прекомерна.

Каша

Можете да добавяте въглехидрати към вашата кето диета веднъж седмично.

Ако сте спортист и не мислите, че имате нужда от въглехидрати – или вие просто искате да направите кетогенна диета част от живота – опитайте циклична кето диета. Тук ще бъдете един ден от седмицата отклоняване към въглехидрати. След това можете да консумирате повече въглехидрати, отколкото обикновено. Това е начин за възстановяване на малко енергия, но вие също ще се отпуснете психологически.

Вашата цел е метаболитна гъвкавост. Трябва да спрете да се страхувате тогава ще спрете кетозата. Не, не препоръчваме McDonald’s. и пица, но яденето на ябълка или картоф дори би било полезно. Можете спокойно да получите до 150 грама въглехидрати. Веднъж седмично кетозата ще спре, когато консумирате въглехидрати, но не е необходимо спортистът да поддържа кетозата през цялото време. Той е всичко еднакво трае по-голямата част от времето и по този начин надвишава “вреда” от малко количество въглехидрати. Ще забележите това тялото се връща към кетоза почти веднага, а въглехидратите веднъж седмично Добър начин е да направим диетата по-поносима, така че да може да бъде поддържа дългосрочно.

Защо иначе диета

Всички, които практикуват кето диета, особено спортистите, които са забелязали негативните ефекти от липсата на въглехидрати трябва да се наблюдават електролити. Умора, ускорен пулс и липса на сън – примери симптоми на електролитна недостатъчност. Обикновено хората се страхуват да ядат зеленчуци диета, защото имат въглехидрати, но ако не ядете зеленчуци, ще загубите много електролити, които обикновено идват с храната. Взелените листни зеленчуци обикновено нямат въглехидрати и защото те съдържат калций и магнезиев хлорид, те са абсолютно необходими за поддържане на нивата на електролити. Ако ядете само говеждо месо, сирене и бекон, тогава ще получите натрий, но ще останете без други важни минерали.

Кой трябва да опита диета

Кетогенната диета е идеална за спортисти, които имат нужда издръжливост. Те работят с постоянна интензивност за дълго време. Такива упражнения не изискват гликоген, следователно мазнините са идеални за гориво, но спортистите също не го правят трябва напълно да се отървете от въглехидратите. Спортист може по време тренировки изгарят всичките 100 грама въглехидрати и отново преминават към мазнини, защото тялото му вече е приспособено към кетоза. Това също не е така ще го умори. Ако сте годни за кетоза, тялото ви няма да има проблеми да преминат към метаболизма на мазнините – и мазнините могат да дадат много повече енергия от гликогена.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment