Колко грама протеин на ден се нуждае от жена?

“Абсолютно нелепо!” – ето какво мисля при четене Популярни книги за хранене за жени. Беше ужасно. кисело мляко суха закуска, кафе и чаша сок за закуска. Къде е протеинът? Разбира се киселото мляко съдържа малко, но не достатъчно за поддържане на енергия, засищане и хранене, което е необходимо за активна жена. Време е за изясняване. Трябва да вземете това старо училище, приказки за диетите и ги изхвърлете! Точно като изгориха стари сутиени 60-те години, нека да изгорим старите книги за диети и да продължим по програмата – Една жена се нуждае от протеин!

Джен-hendershottДжен Хендерсхот, двукратна госпожа Олимпия, международен шампион по фитнес твърди, че имаме нужда протеин за поддържане на мускулатура, енергия и дори повишена загуба излишно тегло.

 • Каква е лошата липса на протеини в храненето
 • Колко протеини на ден са необходими на една жена?
 • Протеинови факти
  • Пример за диета, съдържаща прием на протеин на доза
 • Добри източници на протеини

Каква е лошата липса на протеини в храненето

За съжаление, протеинът е хранително вещество, което често подценявана, що се отнася до диетата на жените. По някакъв начин, много хора вярват, че жените не трябва да дават особено значение за протеините в диетата им, но това е необходимо.

Протеинът се състои от аминокиселини, градивни елементи на много тъкани в тялото ни, включително мускулите. Някои аминокиселини са е необходимо, което означава, че тялото не може да ги произвежда, следователно те трябва да бъдат получени от храната.

Когато спортувате, разграждате мускулната тъкан. В ред за да възстановите тази мускулна тъкан, да изградите мускули и да станете по-силен трябва да дадете на тялото си протеин, за да компенсира необходимите за възстановяване на аминокиселините. Ако не получавате достатъчно протеин в диетата ви, тялото ви няма достатъчно аминокиселини, особено важни аминокиселини за правилното функциониране и възстановяване след тренировка.

Откъде да вземем тези липсващи аминокиселини?

Точно така, от мускулна тъкан! Цялата упорита работа ще бъде напразно! В допълнение към необходимостта от протеин, възстановяването след упражнения, протеините и аминокиселините са важни за много други причини:

 • Поддържане на функционирането на имунната система
 • Поддържане на здрава съединителна тъкан, коса и нокти други тъкани
 • Поддръжка на енергия

Сега знаем защо протеинът е толкова важен, нека да определим колко протеин има нужда една жена.

Колко протеини на ден са необходими на една жена?

Devushka-pyet-протеинПрепоръчителен дневен протеин за заседнал възрастен – 0,8 грама на килограм телесно тегло (0,8 g / kg). Трябва да се отбележи, че препоръчителното ниво на протеин лекувайте както мъжете, така и жените. Но по отношение на активните жени, те се нуждаят от повече протеин, отколкото заседнал? Отговорът недвусмислено – ДА, но не от много. Колко протеин има нужда от едно момиче мускулен растеж? – Достатъчно количество протеин на ден е около 1,5 gr. на килограм тегло тяло.

Протеинови факти

Международното дружество за спортно хранене наскоро обяви своето мнение относно приема на протеини:

 1. Обширните изследвания подкрепят идеята, че хората редовните трениращи изискват повече протеин, отколкото хората, които водят заседнал начин на живот.
 2. Абсорбция на 1.4-2.0 g / kg / ден протеин за физически активни хората са не само безопасни, но и могат да подобрят адаптацията към упражнява.
 3. При активни здрави хора, когато включите такова количество протеин балансиран, обогатен с хранителни вещества диета, бъбречна функция и костен метаболизъм не се нарушават.
 4. Въпреки че, за физически активен човек е възможно да се получи ежедневни порции протеини от разнообразна, редовна диета, добавки протеин в различни форми – практичен начин да постигнете правилното и висококачествен протеин за спортисти.
 5. Различните видове и качеството на протеина могат да повлияят биологичната стойност на аминокиселините от следните протеинови добавки. Превъзходство на един вид протеин над друг на базата на оптимизация възстановяване и / или тренировка адаптация да бъде убедително да демонстрирам.
 6. Навременният прием на протеини е важен компонент от общата програми за обучение, особено за правилното възстановяване, имунна функция, растеж и поддържане на телесното тегло.
 7. При определени обстоятелства, специални добавки аминокиселини като аминокиселини с разклонена верига (BCAA), може да подобри изпълнението на упражненията и възстановяването след упражнява.

От това виждаме, че активните жени се възползват консумация на 2 g / kg телесно тегло. За жена с тегло 68 Това означава, че тя се нуждае от 136 грама протеин на ден. В идеалния случай вашият протеин трябва да бъде разделен през целия ден. Ако ти яжте пет пъти на ден, трябва да ядете по 30 грама всеки прием на храна (пример по-долу).

Пример за диета, съдържаща прием на протеин на доза

Devushka-S-gantelyamiНека заменим това число като пример диета. Ще бъде включен само протеин, с изключение на въглехидрати и мазнини, защото те са много зависими от вашата диета и цел.

 • Храна 1: Чаша яйчен протеин
 • Храна 2: 1,5 супени лъжици протеинов прах
 • Храна 3: 113 грама пилешко месо
 • Хранене 4 (след тренировка): 1,5 супени лъжици суроватка протеина
 • Храна 1: 113 грама риба (тилапия или сьомга)

*** Всяко от представените количества протеин съответства на 30 грама протеин.

Добри източници на протеини

 • Яйца и яйчен белтък
 • пиле
 • Турция
 • Постно говеждо месо
 • Риба (риба тон, тилапия, сьомга, махи-махи, палто)
 • Протеинов прах
 • тофу

Няма причина, поради която не можете да задоволите вашата дневни нужди от протеини! С високо качество, ниско съдържание на въглехидрати и прах с ниско съдържание на мазнини, лесни за приготвяне на коктейли бързо и в същото време задоволяват желанието за сладкиши. Диетичният протеин е много важно в женската диета. Жените се нуждаят от същото количество протеин като мъжете (в зависимост от телесното тегло). Препоръчано от активните жени консумират около 1 грам протеин на килограм тегло тяло.

Ако искате да се развивате във фитнеса и да постигнете целта мечтаното ви тяло, яжте протеини и не позволявайте на никого да говори вие, че жените не се нуждаят от протеин!

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply