Колко калории изгаря плуването?

Плуването може да бъде чудесно упражнение за изгаряне на калории и отслабване. За всеки килограм телесно тегло, докато плувате изгаря от 0,1 до 0,14 калории в минута. Ако тежите около 70 килограм, можете да разчитате на това, което изгорите след 30 минути и над 200 калории. Това е доста сериозна цифра, ако сравните дори с колоездене или бягане със средно темпо и със сигурност по-добре от ходене. Не забравяйте, че определени стилове на плуване, като например като удар на пеперуда или бюста, изгаряйте повече калории, така че изберете мъдро.

 • Плуването изгаря повече калории
 • Плуването е страхотна тренировка за цялото тяло.
 • Изгаряте 446 калории на час плуване
 • Плувайте само след 30 минути и няколко дни в седмицата
 • Пълзенето по гърба изгаря 298 калории, а пеперудата удря 409 калории за 30 минут
 • Плувайте в смесен стил, за да изгаряте повече калории.
 • Изчисляваме колко калории се изгарят, ако плувате 1000 метра
  • Нека да разберем: колко всъщност плувате?
 • Калориите изгаряха

Плуването изгаря повече калории

По-рано говорихме дали е възможно да отслабнете, плувайки в басейна, в този път ще говорим за ефективността на този вид обучение за изгаряне по отношение на разходите за калории.

 • Изгаряте 446 калории на час плуване
 • Плувайте само за 30 минути няколко дни в седмицата
 • Плуването с пеперуди изгаря 409 калории за 30 минути
 • Плувайте в смесен стил, за да изгаряте повече калории.

Ами ако ви кажа, че можете да изгорите 400 или всички 500 калории и докато дори не се изпотявате? Да да казвам колко калории загубен при плуване! Можете да използвате до няколко стотин калории. само за половин час в басейна – и дори повече, ако изберете повече предизвикателен стил на плуване или увеличете темпото си. Да науча за какво прием на калории, когато плувате, може никога да не искате да се върнем към напоените с земя методи!

Има много причини, поради които трябва да правите тази тренировка. пълно тяло във вашия фитнес режим. Най- реме, прекарано в басейна може да се използва с максимална ефективност. Прочетете на и разберете как точно.

„Плуване

Плуването е страхотна тренировка за цялото тяло.

Плуването е цяла програма от дейности в едно и е полезно за вие по много причини.

 • Безопасен кардио: Кардиото е много важно при тренировъчна програма за повишаване на сърдечната честота. плуване помага да направите това, без да натоварвате ставите така, както е прави активна аеробика или упражнения на базата на танци движения.
 • Силова тренировка: Отвъд укрепването сърдечно-съдова система, плуването тонизира мускулите и помага да се развие сила също като тренировка с тежести.
 • Повишена издръжливост: Освен това помага. подобряване на издръжливостта
 • Увеличен капацитет на белите дробове: тъй като се подобрява издръжливост и увеличен капацитет на белите дробове.
 • Цялостна тренировка на тялото: Това е тренировка пълно тяло в истинския смисъл на думата, плуването включва почти всички мускули в тялото, които ви ободряват и зареждат енергия.
 • Намалява риска от диабет, сърдечен Болест и инсулт: Редовното плуване може намаляване на риска от развитие на храмови заболявания като диабет 2 тип, сърдечно заболяване и дори инсулт.
 • По-добро разпределение на натоварването: Ново The York Times публикува статия, в която посочват органи плувците са по-добре адаптирани към натоварванията от телата на бегачи. Вза разлика от бегачите, чиито показатели падат колкото повече, толкова по-дълго разстоянията, които изминават, плувците поддържат стабилно темпо дори на доста големи разстояния. Всъщност статистиката и плувецът, цитиран в тази статия, установи, че конкурентните плувци изгарят с 25 процента повече калории от бегачи, със същото време за тренировки.
 • Отслабване: Ако не е достатъчно за мислили сте за плуване, как за ускорено отслабване и повишаване на настроението, което осигурява плуване?

Изгаряте 446 калории на час плуване

Искате ли да добавите плуване към вашата фитнес рутина? На първо място, разберете колко калории изгаряте за един час или дори за кратко 20 минути плуване.

При плуване в продължение на 30 минути се изразходват около 223 калории средният човек с тегло около 70 килограма. И така след час ти изгори 446 калории. Това е сравнимо с много бърз танц или ходене по крос. И е само за плуване средно темпо. Преминете към удар с пеперуда или бюст, и тези числа ще нарасне още повече.

Плуване срещу ходене: Ходене при 5.5 км / ч изгарят 149 калории (срещу 223 калории едновременно плуване). Дори да ускорите до 7 км / ч, плуването пак ще остане напред – за 30 минути такава разходка ще изгорите малко повече от 180 калории.

Плувайте само за 30 минути няколко дни в седмицата

Плуване в басейна

Няма нужда да се принуждавате да плувате по 2 часа на комплект само в името на трябва да изгаряте повече калории. Плуване само за 30 минути няколко дни в седмицата ще ви позволят да постигнете целите си чрез физическа активност. Световна здравна организация препоръчва 150 минути умерена или интензивна физическа активност за възрастни от 18 до 64 години – и плуването перфектно се справя с това. Страхотното в него е, че благодарение на меките си натоварвания, Подходящ дори за възрастни хора.

Пълзенето по гърба изгаря 298 калории, а пеперудата удря 409 калории за 30 минут

Всеки има свой стил на плуване. Което води до въпроса, като колко калории изгаря бюста (или всеки друг стил на плуване) по ваш избор) в сравнение със заек или свободен стил?

Искате да изчислите количеството калории, които изгаряте, докато плувате свободен стил в сравнение с бюста или други видове плуване? Разгледайте откъс от доклад на Фондация Харвард здравеопазване.

Изгорените калории за 30 минути тренировка за възрастен с тегло 70 килограма:

Плувен стил Броят на калории
Плуване със средна скорост 223
Пълзи по гърба 298
Интензивно разстояние плува 372
Инсулт на пеперуда 409
кроул 409

Плувайте в смесен стил, за да изгаряте повече калории.

Както при тренировките на сушата, най-добри резултати смесвайки стилове, това ще тонизира мускулите и ще помогне да изгорите повече калории. Плуването, като тренировка на сухопътни интервали, е възможно лесно да се персонализира чрез прилагане на различни стилове към различни скорости за оптимизиране на вашето изживяване с басейн време. Една от програмите за обучение, разработени от списанието Списание Fitness има за цел да изгори 270 калории само за 22 минути и 40 обиколки, като комбинирате упражнения като плуване в свободен стил, пълзене по гърба, занимания с дъска за плуване, бързи и бавни кръгове.

Изчисляваме колко калории се изгарят, ако плувате 1000 m

Обикновено типичният басейн е дълъг 25 метра къса част и дълга 50 метра. Басейни за олимпийски тренировките обикновено са дълги 50 метра. Нека вземем за основа 50 метра кръг.

Нека да разберем: колко всъщност плувате?

 • За да плувате 1000 метра в дълъг басейн, трябва да направите 20 кръгове
 • За да плувате 1000 метра в къс басейн, трябва да направите 40 обиколки
 • За да преплувате 1 миля в дълъг басейн, трябва да направите 32 кръг
 • За да преплувате 1 миля в къс басейн, трябва да направите 64 кръг

Плуване

Калориите изгаряха

И така, колко калории ще изгорите, ако преплувате 20 обиколки? Не забравяйте, че зависи от това с кой стил използвате и с който с каква скорост плувате. С други думи, да се изчисли броят на изгорените калории на 1000 метра или 20 кръга, обърнете внимание на времето, което ви отне. Сега погледнете стойност в таблицата в колоната “брой калории” срещу избраните стила ви на плуване и ще имате нужния номер.

 • Калориите се изгарят в X кръгове = X * време, изразходвани за 1 кръг (в минути) * Броят на изгорените калории минута за избрания от вас стил на плуване

За да разберете колко калории изгаряте, плувайки километър или половин миля, направете същото от предположението, че 32 кръга съставят миля в олимпийския басейн.

 • Калории, изгорени на 1 мили = Калории, изгорени над 32 обиколки = 32 * време, прекарано в 1 кръг (в минути) * калории, изгаря за минута за избрания стил на плуване

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment