Колко протеин трябва да яде човек ден?

Разбира се, всеки може да види и да разбере какво се препоръчва. дневна норма на макронутриенти и витамини. Въпреки това е уточнено количеството протеин може да не е достатъчно, за да го увеличи мускулен растеж.

Протеинът е важният строителен материал, от който всички органи и тъкани до ноктите и косата, да не говорим за мускулите. Този микроелемент е отговорен за почти всичко, започвайки от укрепването производство на мускули и хормони и завършва с укрепване на имунната система и подобрен растеж на косата и ноктите. В тази статия ние нека да анализираме колко протеин се нуждае човек на ден за мускулен растеж, поддържане на форма и здравословно състояние ниво.

Всяка клетка в тялото ви съдържа протеин, така че за ежедневното удовлетворение на здравето е от съществено значение за вашето здраве протеинови нужди. Протеинова норма независимо дали е животинска или от растителен произход или в протеиновите шейкове зависи от редица фактори, като възраст и ниво на активност и също от целите, които преследвате, било то отслабване или набор мускулна маса.

  • Ежедневни препоръки за стойност
  • Ще ви трябва повече протеин, ако …
  • Протеини и отслабване
  • Калкулатор за нужда от протеини
  • Кое е най-доброто време за консумация на протеин?

Ежедневни препоръки за стойност

„Храни

Много правителства са поставили свои собствени стандарти за потребление. протеини на ден, както и витамини, минерали, фибри, мазнини и въглехидрати.

За обикновения човек дневната норма на протеин 0,8 грама на 1 килограм телесно тегло, тази цифра обаче нараства с увеличаване на нивото на активност.

За повечето хора тази норма не е достатъчна. Ако ти правете джогинг или отидете на фитнес, ще ви трябват още средна скорост за ускоряване на процеса на възстановяване мускулите. Почти всички изследвания показват, че спортист, в За разлика от обикновения човек, протеинът трябва да се консумира два пъти повече.

Има различни препоръки за ежедневен прием на протеини. Често тази норма на единица телесно тегло е надценена. Най- колкото по-интензивни са вашите тренировки, толкова по-голямо трябва да бъде количеството на протеин в горния диапазон.

За по-активни хора увеличение на дневния прием на протеини насърчава възстановяването на тъканите и попълването на аминокиселини необходими за интензивна дейност. C иловите упражнения не са само увеличават синтеза на протеини в мускулите, като по този начин ги стимулират растеж, но също така унищожава мускулната тъкан, особено когато сте упражнявайте на празен стомах, защото разграждате повече протеин от тялото ви произвежда. Протеин след упражнения води до баланс между гниене и мускулен растеж. Отделна аминокиселина Левцинът стимулира притока на клетки, отговорни за растежа на мускулите.

Ще ви трябва повече протеин, ако …

Протеинов прах

Възрастните хора също могат да включват протеини в диетите си. СВъзрастта тялото ни произвежда по-малко протеини. С течение на времето недостатък протеинът може да доведе до намаляване на мускулната сила, както и до загуба мускулна маса и сила. Упражнения и консумацията на поне 1,2 грама протеин на 1 кг телесно тегло ще помогне оставате в добра форма дори в златните си години.

Вегетарианците и веганите също трябва да имат предвид количеството и вида протеин във вашата диета. Освен соя и киноа, вегетариански и източниците на веган протеин се считат за по-ниски, защото те не съдържат всички девет аминокиселини, необходими за синтеза протеин.

Консумиране на 1,5-2,0 грама протеин на 1 кг телесно тегло с разширена диета, която включва бобови растения и зърнени храни, вегани и вегетарианци ще могат да получат достатъчно количество аминокиселини за растеж и възстановяване на мускулната тъкан.

Може би сте чували този висок прием на протеини може да причини увреждане на бъбреците, бъбречна недостатъчност или остеопороза. Всъщност няма доказателства за това увеличеният прием на протеини може да има отрицателен ефект върху здравето на човека.

Протеини и отслабване

колко протеин трябва да ядете на ден

Високо протеиновата диета може да ви помогне да отслабнете. наднормено тегло. Проучванията показват, че протеинът засилва чувствата ситост. Освен това, докато тялото ви работи върху асимилация протеин, той също изгаря калории.

Консумацията на 1,2-1,6 грама протеин на 1 кг телесно тегло ще ви помогне поддържайте мускулна маса, дори когато намалявате като цяло консумирани калории.

Калкулатор за нужда от протеини

възраст Пол Рост Вес Цель Активность

Кое е най-доброто време за консумация на протеин?

Прием на протеини

Бодибилдърите все още се опитват да определят оптималното време за прием на протеини. Струва ли си да вземете преди, по време или след обучение? Трябва ли да се консумира всеки ден преди или след хранене? Важно е количеството протеин, консумиран на ден, а не време на потреблението му.

Независимо дали става въпрос за омлет сутрин, протеинов шейк след тренировка или извара преди лягане, приоритет винаги трябва да бъде дневната ви помощ посочената по-горе норма.

Скоростта на синтеза на мускулни протеини остава повишена от 3-5 часа след прием на протеин. Консумирането на около 20 грама протеин 3-4 пъти на ден, стимулирате синтеза на протеини с едновременно разграждане на протеина. Проучванията показват, че консумацията повече от 20 грама протеин в едно хранене не носи истински добро.

Това обаче не означава, че консумацията на повече протеин – напълно отпадъци. Въпреки че допълнителният протеин няма да се ускори синтез на протеин, той може да сведе до минимум и разрушаването на мускулите запасете се с вашия „запас от аминокиселини“ за по-късно използвайте или служете като източник на енергия през дългите, интензивни тренировки.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment