Концентрат на суроватъчен протеин изолат: каква е разликата?

Един от двата основни компонента на млякото – суроватката – направена от течната част на млякото, която се отделя от изварата (втори основен компонент) в процеса на производство на сирене. Суроватката съдържа протеини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали.

Поради богатството си на аминокиселини и заради мекотата си смилаемата суроватка е несъмнено най-популярният спорт хранителна добавка. Суроватъчен протеин, както показва научното изследвания, необходими за ускоряване синтеза на мускулни протеини, за стабилно изгаряне на мастната тъкан и за укрепване на имунитета система. Също така, серумът подобрява чувствителността към инсулин и значително намалява апетита. В допълнение, суроватъчен концентрат протеин ускорява производството на глутатион – нашият антиоксидант №1 организми.

  • Суроватъчен протеин изолат и концентрат
    • Как се произвежда суроватъчният протеин?
    • Защо разликата между концентрат и изолат е толкова важна? Serum?
  • И така, какъв вид суроватъчен протеин да изберете?

Суроватъчен протеин изолат и концентрат

Суроватъчният протеин съществува в три основни форми: изолат, концентрат и хидролизат (изолира се след допълнителна обработка). Тази статия подчертава разликите между суроватъчния концентрат. протеин и изолат. И двете форми съдържат суроватъчен протеин, но изолатът се формира от миналия суроватъчен концентрат чрез допълнителна обработка. Именно тя прави крайния продукт максимално наситен протеин, за разлика от млечния концентрат серум. Тази обработка ни дава продукт по същество различен от суроватъчен концентрат.

Как се произвежда суроватъчният протеин?

Течната част от млякото под налягане се преминава през специална филтри, образувайки суроватъчен протеин. Полученото вещество преминава сушене и образува концентрат на суроватъчен протеин. Концентратът съдържа мазнини и въглехидрати в различни обеми под формата на без лактоза. Количеството протеин в лактозата е от 30% до 80%. Сред тях Има много протеини с подфрагменти – те са биологично активни и полезно за здравето. Те се наричат ​​пептиди. Тези пептиди трябва остават в родния си, неонатуриран вид (това е точно това форма, която съществува в природата). Само по този начин той проявява своето полезни свойства.

Защо разликата между концентрат и изолат е толкова важна? Serum?

Тъй като суроватъчният концентрат се обработва допълнително и пречистване в суроватъчен протеинов изолат, след това вътрешен протеин структурите могат да се влошат и да загубят биологичната си активност. Струва си да се обърне внимание на факта, че с денатурация на протеини, съставът аминокиселините няма да се променят и, съответно, не отрицателен ефект, но растеж на мускулите няма да се наблюдава. Всички катерици по време на храносмилането те се разграждат на малки протеинови вериги и единични аминокиселини (денатурирани). Следователно няма значение дали този процес протича в червата или в растението – мускулите няма значение по какъв начин протеините влизат в тялото ви и къде се намират са разделени.

Въпреки това, тъй като денатурацията може да повлияе на биологичната активност на определени пептиди, серумен концентрат, теоретично, има здравословно предимство за разлика от изолацията. serumal изолатът съдържа значителни количества биологично активни пептиди. По време на почистването изолатът преминава през йонен обмен, докато производството на концентрат е по същество елиминира всички биологично активни съединения. методи микрофилтрация, като филтриране с напречен поток Микро, са най-скъпите, но именно те лишават изолат от ценни биологично активни пептиди. хидролизиран суроватъчният изолат е продукт, който вече е разбит на малки пептидите бързо се абсорбират в кръвта. Но после пак това допълнително лечение жертва здравето биологични вещества.

И така, какъв вид суроватъчен протеин да изберете?

Когато избирате вида на суроватъчния протеин си струва да разгледате по-отблизо вземете предвид вашите цели, бюджет и медицински показатели (напр. всякакви алергии). Защото съдържат суроватъчни концентрати значителни количества лактоза, те определено не са подходящи за тези които не могат да го понесат от раждането. Пречистените изолати са по-скъпи и съдържат минималното количество здрави съединения в За разлика от концентратите. В същото време съдържанието на протеини в тях къде по-концентриран. Това е важно за тези, които се ограничават до калории и иска да се насити с протеини, като е на строга диета. Изолатът се абсорбира много по-бързо от концентрата, увеличавайки се телесна чувствителност към инсулин. Следователно автоматично се превръща в идеален продукт след тренировка. Дали увеличаване на скоростта на абсорбция до всяко реално анаболната полза е спорен въпрос, но фактът, че това жертвите на бързо асимилация са биологично активни вещества отричат ​​смисъл.

Моята препоръка: Ако искате, допълнете вашата диета с протеин, което ще помогне за подобряване на вашето здраве, задръжте мускулна маса и непоносимост лактоза, използвайте суроватъчен протеинов концентрат, който съдържа 80% протеин. Ако имате нужда от източник на протеин, че бързо се абсорбира от тялото, например веднага след тренировка, опитайте суроватъчен протеин изолат или хидролизиран суроватъчен протеин. Ще бъде малко по-скъпо, но ще спечелите на скоростта на абсорбция и аминокиселините влизат в кръвта по-бързо.

Дано това ви помогне да намерите подходящия тип серум вие и вашите цели.

Интересна тема:

  1. Предимства на креатин, възможни странични ефекти и как вземете за по-добри резултати
  2. Казеин: Бавно-усвоима протеинова инструкция

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment