Кой протеин е по-добър, суроватка или соя?

 • Суроватъчен протеин VS Соев протеин: Кой е най-добрият избор?
 • Защо приемате протеин?
  • Всичко за суроватъчния протеин
  • Ползи от суроватъчен протеин
  • Серумни странични ефекти
 • Всичко за соевия протеин
  • Вреден соев протеин
  • Кой протеин е по-добре да приемате

Суроватъчен протеин VS Соев протеин: Кой е най-добрият избор?

С хиляди разновидности на протеинови прахове е трудно да се продаде разберете кой да изберете. Като начало, протеинови добавки използва се за допълване на диета, която вече съдържа много висококачествени протеинови източници. Идва от продукти, като органични яйца и говеждо месо, домашни птици, дива риба и сурови млечни продукти. Разгледайте моята чиния за хранене анализ на храните колко протеини / мазнини / въглехидрати препоръчвам консумират, както и източниците на всеки елемент.

Хранителни храни

Когато консумирате висококачествен протеин с храна, зелен светлина за вас и за търсене на всякакви протеинови добавки.

Защо приемате протеин?

Думата “протеин” идва от гръцката дума, в превод което означава „първостепенно“, „първо значение“. Гърците много се грижели за физическото си здраве и външен вид и знаеше жизнената нужда от протеин. Протеинът има значително значение за изграждането на клетки и тъкани, поддържане на равновесие течности, защитаващи ензимните функции, подпомагащи нервите и мускулите контракции при осигуряване на здрава кожа, коса и ноктите.

Тъй като все повече хора са наясно с важността на протеина в хранене и се грижи за физическото си състояние, протеинови добавки става все по-популярен, дори сред тези, които не участват професионален спорт.

Една от най-често срещаните протеинови добавки е Serum. Според скорошно проучване, публикувано в Британски журнал за хранене, суроватъчен протеин – чудесен начин увеличаване на мускулната сила. Не толкова отдавна писах за ползите суроватка като добавка, но сега искам да копая малко по-задълбочено и сравнете плюсовете и минусите на две много популярни добавки: суроватъчен и соев протеин. Ще ви кажа и какви източници Аз самият използвам протеин. Да започнем със суроватъчния протеин.

Всичко за суроватъчния протеин

Суроватъчният протеин е сферичен протеин, който се прави като страничен продукт от производството на сирене. Суроватка и казеин протеин са два вида протеини, които се намират в млякото. суроватка протеин, от своя страна, има 3 разновидности, и това:

Концентрати – с ниско съдържание на мазнини и холестерол и много биологично активни съединения под формата на без лактоза. Тази форма на серум е най-предпочитана, тя е по-малка общо обработени.

Изолати – суроватка с млечно млечен вкус, с ниско съдържание на мазнини, те имат по-малко биологично активни вещества и протеини може да бъде денатуриран.

Хидроизолати – по-малко алергенна форма според в сравнение с предишните, но те са много по-скъпи. Независимо от това, хидроизолатите се обработват най-много и протеините в тях се денатурират. Не препоръчвам да се консумира серум в тази форма.

Суроватъчният протеин е високо смилаем и се използва в редица привична храна.

Суроватъчният протеин се намира в:

 • мляко
 • кисело мляко
 • Заместващи продукти
 • сирене

Ползи от суроватъчен протеин

Суроватъчният протеин е един от най-разпространените. протеини, използвани от спортисти и културисти за него ефект на укрепване на мускулите. Дори се предполага, че помага не само изграждат мускули и увеличават тялото, но и възстановяват опънати и напрегнати мускули, което понякога се случва в процеса тренировъчни сесии. Тази способност се приписва на тази, открита в суроватъчен протеин левцин.

В споменато по-рано проучване на British Journal of Nutrition беше установено, че суроватъчният протеин съдържа „активни съставки, които превъзхождат аминокиселините в стимулирането на производството на мускулен протеин и началото на неговото преобразуване. ”

Ползите от серума не свършват дотук. В допълнение, някои изследвания подчертават ползите за здравето, които тя носи, и ето някои от точките:

 • Потискащ апетита
 • Свойствата на антиоксидантите да унищожават свободните радикали
 • Превенция на вродени алергии
 • Намалете риска от сърдечни заболявания, рак или диабет

Серумни странични ефекти

Подобно на много добавки, някои странични ефекти на протеина също там. Сред тях са газове, подуване и спазми, умора, слабост, главоболие и дразнене. кауза много от тези ефекти се считат за непоносимост към лактоза от хората. или добавяне на изкуствени подсладители към някои прахове. (По-долу ще ви кажа какво трябва да търсите, когато купувате протеинови прахове и какво трябва да се избягва).
Има редица ползи от използването на протеинови добавки и проучванията продължават да потвърждават горните ползи протеинова суроватка. Сега да преминем към соевия протеин добавки.

Всичко за соевия протеин

Соевият протеин се получава от обелена и обезмаслена соя боб. След това тези зърна се преработват в три форми:

 1. Соево брашно
 2. Соев концентрат
 3. Соев изолат

Първоначално соевият протеин има много приложения не е бил използван като хранителен продукт, а е служил като вещество, свързващи пигменти в хартиено покритие. Днес е соя използван в храната. Купуване на соев протеин по-ниска цена от суроватката, която получавате сравнително евтин източник на протеин.

Соевият протеин се намира в:

 • Дресинг за салата
 • супи
 • Прахове за приготвяне на напитки
 • Замразени десерти
 • Храна за бебета
 • хляб
 • Зърнени закуски
 • Храна за домашни любимци

Известно време соята беше позиционирана като здрава. продукт. Твърди се, че консумацията на соев протеин помага понижава нивото на “лошия” холестерол, предотвратява риска от сърце болести и дори се бори с някои видове рак. Независимо от това, по-нови проучвания показват, че тези твърдения са неверни и освен това има сериозни опасения относно потреблението в хранителен концентриран соев протеин.

Вреден соев протеин

Тези опасения са свързани с фитоестрогени, съдържащи се в соята. протеин, особено в концентрирана форма. фитоестрогени имитират функциите на човешкия естроген. Проблемът е фактът, че естрогенът доминира при много хора сега, което може да бъде вредно за здравето ни. В по-голямата си част доминирането на естроген се обяснява с влиянието на съдържащите пластмаса форма на естроген, който при нагряване на ястия или излагането му на високи температури прониква в храната и течността пластмаса. Когато ядем тази храна, ние ядем пластмаса. високо нивата на естроген са свързани с повишен риск от рак като при мъжете и жените.

Това е моята загриженост относно добавянето на естроген към диетата и съответно използването на соеви добавки.

Кой протеин е по-добре да приемате

„Кой

 1. Оризов протеин

Аз самият комбинирам източници на протеини. Първо се опитвам да стигна повечето протеини идват от висококачествени, естествени храни. при ям протеинови прахове, редувам покълнал протеин кафяв ориз и високо протеинов концентрат на суроватка качество. Харесвам необработен протеин от кафяв ориз, защото Направен е на растителна основа, лесно смилаем и не причинява алергии при повечето хора, което го отличава от серумите.

Ако мислите за допълване на вашата диета с протеинови добавки, бих препоръчал да започнете с добавяне към вашия сутрешен пюре 1 лъжица оризов протеин. Този протеин прахът съдържа 17 г протеин на порция и съвпада с всичките седем насоки за избор на протеинови прахове. опитвам протеинови барове могат да бъдат закупени във всеки спортен магазин мощност.

 1. Протеинов суроватъчен концентрат – на случай, ако искате да разнообразите източниците на дървото и да го добавите същата протеинова суроватка.

Така че, нека да изброим най-важните констатации от това статия:

 • Когато купувате суроватка, изберете концентрат, тъй като тази форма претърпява най-малко обработка.
 • Дайте приоритет на покълналия кафяв ориз, а не на соята, защото се основава на растителна основа.
 • Серумът и оризът не влияят на нивата на естроген, както при случай със соя.
 • Следвайте моите 7 правила за избор на висококачествен протеин добавки.
 • Както винаги, консумирайте основния източник на протеин естествена храна.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply