Менюта и правила за диета с ниско съдържание на въглехидрати за отслабване мъже и жени

Ако диетите бяха номинирани за “Оскар”, значи нисковъглехидрати ще го получи във всички категории. Защо? В тази статия ще анализираме подробно тази захранваща система.

Представете си, че не е нужно да гладувате, като ядете само две грах на ден, можете да ядете почти всичко, освен вредно за телесни въглехидрати и скоро ще видите тялото си в облекчение. това диетата е полезна за здравето. Тя се смята за най-безобидната и ефективна. Това дори не е диета, а по-скоро правилното хранене.

Според диетолозите въглехидратите не са в тенденция днес. а именно излишъкът им се отлага директно в мазнините. И подкожните мазнини не носят себе си всякакви полезни свойства, освен, може би едно, топло вие в силен студ. Но за това имате стилно пуловер, не е тя?

Въглехидратите, разбира се, са необходими на нашето тяло, но не и в такива количеството, в което ги консумираме. Ако се съблечете, застанете до огледалото „голи“ и, оценявайки фигурата си, решете, че вие има какво да губите, тогава тази диета е за вас.

 • Същността и основните правила на диетата
 • Поддържане на глюкоза
 • Проблеми с високата кръвна захар
 • K акъв е гликемичният индекс?
 • Разлики между диетите с ниско съдържание на въглехидрати
  • Диета с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати (кетогенна)
  • Високо-белтъчна диета с ниско съдържание на въглехидрати
 • Как да ядем диета с ниско съдържание на въглехидрати?
  • Какво мога да ям на диета с ниско съдържание на въглехидрати?
   • Здравословни мазнини
   • Качествени протеини
   • Незърнести зеленчуци
   • Млечни продукти
   • Какво мога да ям за закуска?
   • подправки
   • напитки
  • Какво можете да ядете в ограничени количества
  • Какво не можете да ядете на диета с ниско съдържание на въглехидрати?
 • Пример за едноседмично меню
 • Предимства на диета с ниско съдържание на въглехидрати
 • Рисковете
 • Излезте от диетата и спестете резултата
  • Диета без въглехидрати
 • Мнението на диетолозите
 • Кайма от кайма със сирене за диета с ниско съдържание на калории
 • Риба с билки
 • Диетични резултати и отзиви
  • Резултатът от спазването на диета с ниско съдържание на въглехидрати за 55 дни.
 • Преди и след снимки
  • Двумесечни прегледи
Contents
 1. Същността и основните правила на диетата
 2. Поддържане на глюкоза
 3. Проблеми с високата кръвна захар
 4. Какъв е гликемичният индекс?
 5. Разлики между диетите с ниско съдържание на въглехидрати
 6. Диета с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати (кетогенна)
 7. Високо-белтъчна диета с ниско съдържание на въглехидрати
 8. Как да ядем диета с ниско съдържание на въглехидрати?
 9. Какво мога да ям на диета с ниско съдържание на въглехидрати?
 10. Здравословни мазнини
 11. Качествени протеини
 12. Незърнести зеленчуци
 13. Млечни продукти
 14. Какво мога да ям за закуска?
 15. подправки
 16. напитки
 17. Какво можете да ядете в ограничени количества
 18. Какво не можете да ядете на диета с ниско съдържание на въглехидрати?
 19. Пример за едноседмично меню
 20. Предимства на диета с ниско съдържание на въглехидрати
 21. Рисковете
 22. Излезте от диетата и спестете резултата
 23. Диета без въглехидрати
 24. Мнението на диетолозите
 25. Кайма от кайма със сирене за диета с ниско съдържание на калории
 26. Риба с билки
 27. Диетични резултати и отзиви
 28. Резултатът от спазването на диета с ниско съдържание на въглехидрати за 55 дни.
 29. Преди и след снимки
 30. Двумесечни прегледи

Същността и основните правила на диетата

Нисковъглехидратна

Диета с ниско съдържание на въглехидрати ограничава приема на въглехидрати. Ктакива храни включват захар, зърнени храни, нишестени зеленчуци и плодове – и се набляга на храни, богати на протеини и мазнини.

Диетите с ниско съдържание на въглехидрати не са нищо ново. Те са били използвани в медицината за много различни цели за дълго време, повече от сто години, и те се основават на десетки години проучвания, техните положителни резултати Свойствата включват:

 • бърза загуба на тегло;
 • намален глад;
 • контрол на захарта и инсулина;
 • подобрени умствени способности;
 • намален риск от сърдечни заболявания;
 • намален риск от рак.

Преимуществата на диетите с ниско съдържание на въглехидрати са осигурени поради ограничения или дори пълно премахване на глюкозата от диетата. Глюкозата и молекулите, които се трансформират в нея, са вътре всички въглехидратни храни, независимо дали зърнени храни, боб, картофи, плодове или сладкиши.

Как работи храненето с ниско съдържание на въглехидрати? Той е ефективен, защото тялото бързо изхабява цялата глюкоза и когато се снабдява загубен, той започва да гори мазнини – или тази, която идва с него храна или вашето подкожно снабдяване.

Нашето тяло е свикнало да работи върху глюкозата и захарта, но не може да ги произведе. Той може да съхранява захар само за един ден, в черния дроб. Когато това снабдяване се изчерпи и въглехидратите не са с храна ела, тялото трябва да премине към запаси от мазнини. а именно следователно, диета с ниско съдържание на въглехидрати и ви позволява да губите мазнини толкова бързо и подобряване на здравето за кратко време.

Ако не приема въглехидрати с храна, тялото ви ще трябва изразходвайте собствените си мазнини, съхранявани в мазни депа на черно ден.

Това е, за вашето тяло, този дефицит на въглехидрати, който вие Подредете го и ще бъде дъждовен ден. Натрупана телесна мазнина ще се стопи и след известно време ще станете собственик красива фигура.

Поддържане на глюкоза

Диетите с ниско съдържание на въглехидрати са предназначени за намаляване на глюкозата в кръвта. Освен че губим килограми, се опитваме да оздравеем ниво на захар. За да разберете напълно тази връзка, трябва да първо се запознайте с процеса на поддържане на кръвната захар и дори да разберете как диабетът влияе на това ниво.

Захарта е само форма на въглехидрати. Всеки източник на въглехидрати – било то ориз, конфитюр, боб или диня – неизбежно ще се превърне в тялото ни в захар поради метаболизма. Това е този процес предизвиква покачване на кръвната глюкоза.

Въглехидрати в много видове нишестени храни, картофи и хляб, например само верига от глюкозни молекули, която бързо се разпадат в тялото на отделни молекули.

Когато нивото на захарта се повиши, тялото ни започва да се секретира инсулин, за да го стабилизира. Захарта се взема от кръвта и се превръща в мазнина. Диабетиците например не са в състояние да балансират кръвна захар, когато храната се усвоява.

Когато захарта е висока, клетките на панкреаса не могат ефективно секретират инсулин. Тогава желязото се опитва да компенсира и започва да работи усилено. Сега нивото на инсулин остава високо, като ниво на захар. С течение на времето панкреасът получава непоправими щети, в резултат на които щетите са причинени и други системи, като циркулаторна.

Проблеми с високата кръвна захар

Висока кръвна захар

За много хора този процес работи добре. Но за някои хора имат момент, когато се появи проблем. Така е наречена инсулинова нечувствителност. В резултат на това панкреасът секретира излишния инсулин, опитвайки се да намали ниво на захар.

Когато човек има излишен инсулин, той започва да наддава на тегло, така че като основна функция на този хормон е съхранението на мазнини. От друга От друга страна, такива хора губят тегло по-лесно при диета с ниско съдържание на въглехидрати.

Поддържането на нормални нива на глюкоза има и други предимства. свойства. Например, стабилното ниво на глюкоза е свързано с ниско риск от сърдечни заболявания и диабет. Дори хората без диабет имат повишен риск от сърдечни заболявания, ако те имат високо ниво глюкоза.

Какъв е гликемичният индекс?

Това е относителна мярка за въздействието на въглехидратите в храните. хранене за промени в нивата на кръвната захар, реакцията на организма към форма на въглехидрати. Най-високият GI има бял пшеничен хляб и печива – 100, а най-ниският магданоз – 5.

Не забравяйте обаче, че размерът на обслужването има значение. Консумиране на големи количества храни с ниско гликемично съдържание индексът също ще повиши кръвната захар. Затова често по-лесно е просто да ограничите приема на храна с много прием на въглехидрати след диета с ниско съдържание на въглехидрати.

Някои видове диети с ниско съдържание на въглехидрати, като кетогенни, не го правят не само много ефективен за отслабване, но и подобрява всички аспекти здраве: нормализиране на нивата на захарта, неврологично здраве, хормонален баланс.

Разлики между диетите с ниско съдържание на въглехидрати

Диета с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати (кетогенна)

Кетогенната е диета, богата на мазнини, която премахва почти всичко. източници на глюкоза в диетата, за да поставите тялото в състояние кетоза. Тялото ще използва главно като гориво мазнини.

Кетогенната диета се използва като лек от много години. много сърдечни заболявания и проблеми с нервната система.

Когато следвате кетогенна диета, консумирате около 75 % калориите му от здравословни мазнини, 5% с въглехидрати и 20% протеин.

Кетогенното меню ви позволява да ядете не повече от 20-30 грама въглехидрати на ден. Но ако ядете зеленчуци, тоест можете повече, защото фибрите не се считат за въглехидрати.

Въпреки че този метод е добро решение за много хора, някои все пак ще получат по-добри резултати, ако добавят към диета няколко въглехидрати веднъж седмично.

Високо-белтъчна диета с ниско съдържание на въглехидрати

Най-общо казано, хората, които не контролират диетата си, получите средно 15-25% калории с протеин.

Ако изберете високопротеинова версия на диета с ниско съдържание на въглехидрати, тогава 40% от вашата енергия ще идва от протеини, 20% или по-малко от въглехидрати и 40% мазнини. Желателно е да се включва във всяко хранене достатъчно протеин от здравословен източник, като месо или риба.

Основната разлика между режимите с високо съдържание на мазнини и високо съдържание на протеини хранене – в количеството протеин, което получавате с храната.

Как да ядем диета с ниско съдържание на въглехидрати?

Колко въглехидрати можете да консумирате? В зависимост от разновидности на диетата, можете да получите от тях до 30% от калориите.

Таблица: съотношението на BJU с нисковъглехидратна диета за жени и мъже.

Дневен прием на калории
жени хора
калории 120 0 kcal 150 0 kcal
Протеин g 120 150
Мазнини ж 47 58
Въглехидрати g 75 93

Сега нека поговорим за това, което трябва да бъде изключено от диетата.

Първото нещо, което трябва да направите, е да премахнете всички големи източници на въглехидрати и захар – това ще бъдат: сладкиши и подсладени напитки, след това зърнени храни, плодове и може би боб и грах. В същото Внимавайте да получавате достатъчно калории от здравословни мазнини и качествени протеини. Следвайки тези прости правила, много хора забележете бърза загуба на тегло и подобряване на цялостното здраве.

Имайте предвид, че всеки реагира различно на различни диети и Няма един единствен вариант, който да е подходящ за всички.

Фактори като възраст и пол, генетика и тегло, количество активност и цел – всичко това се отразява на вашето благополучие, когато сте опитвайки се да отслабнете

Затова трябва да се грижите за себе си, ако ще намалите количеството въглехидрати в диетата. Намерете най-подходящата за вас сделка харесва всичко и е най-доброто за вашето тяло. Така е ви позволява да избегнете умора и импулсивно желание да се разпуснете и яжте сладко или брашно.

Какво мога да ям на диета с ниско съдържание на въглехидрати?

Продукти с ниско съдържание добавени към препоръчания списък въглехидрати, които не причиняват рязък скок на инсулина в кръвта.

Какво мога да ям

 1. Здравословни мазнини

Много видове храни, богати на здравословни мазнини, са почти безплатни. въглехидрати, особено тези, които изброяваме по-долу. Мазнините се нуждаят включвайте в големи количества през целия ден.

Здравословните мазнини са наситени, мононенаситени и полиненаситени. Особено полезно е да добавите омега-3 към вашата диета. Най-добре е да включите всички видове мазнини в диетата си.

Кокосово масло, зехтин, ленено семе, авокадо, масло маслото и топлото масло са добри, здравословни алтернативи.

 1. Качествени протеини

Животинските протеини, като риба и месо, почти не съдържат въглехидрати. Те могат да се консумират толкова, колкото е необходимо за контрол глад. Изберете био месо, тъй като мазнините в него са повече здрави и здрави.

Мастното говеждо месо съдържа омега-3 и в големи количества, затова се опитайте да го изберете. Също много полезно в това. планирайте черния дроб. Яйцата, особено жълтъците, също са прекрасен източник протеини и здравословни мазнини. И, разбира се, всички видове риба, особено риба тон, сьомга, скумрия и сардини.

 1. Незърнести зеленчуци

Всички листни зелени зеленчуци, като върховете на младото цвекло, горчица и ряпа, киселец и магданоз. Също зеле, спанак и броколи, краставици и лук. Бобови кълнове и аспержи, репички и домати.

 1. Млечни продукти

Млечните продукти трябва да се консумират понякога, тъй като те съдържа естествена захар. Но твърдото сирене може да се яде, когато всичко, защото в него почти няма въглехидрати, протеини и мазнини сравнително много.

 1. Какво мога да ям за закуска?

 • Протеинов шейк;
 • Говеждо месо;
 • Варени яйца;
 • Зеленчуков дресинг;
 • Авокадо или сьомга;
 • Пилешки гърди с листа от маруля.
 1. подправки

Можете да използвате оцет, неподсладена горчица, какао на прах, ванилия, стевия.

 1. напитки

Вода, неподсладено кафе, черен или зелен чай без захар и неподсладен зеленчуков сок.

Какво можете да ядете в ограничени количества

Трябва да ядете по-малко захарни или въглехидратни зеленчуци, които включват сладък грах, артишок, моркови, цвекло и картофи. Също така по-малко трябва да ядете боб и млечни продукти, напр. кефир или кисело мляко.

Какво не можете да ядете на диета с ниско съдържание на въглехидрати?

„Забранени

 1. Всякакъв вид захар:
 • Бели, кафяви и захарни видове захар, както и фруктоза;
 • мед;
 • Всякакви видове сироп;
 • Всяка храна, съдържаща глюкоза, фруктоза, малтоза, декстроза и без лактоза.
 1. житни растения:

Една филия хляб може да съдържа до 30 грама чист въглехидрати! Зърнените култури съдържат около 15-35 грама въглехидрати на 50 г сух продукт, в зависимост от вида на зърнените култури.

Зърнените култури включват:

 • Пшеница, овес и всички видове ориз (бял или кафяв) киноа, кускус, пилаф;
 • Царевица и всички продукти, които я съдържат, като пуканки и качамак;
 • Всички продукти от брашно, като хляб, сладкиши и тестени изделия.
 1. Почти всички преработени храни:
 • Крекери, гевреци и чипс;
 • Всички сладкиши;
 • Всички десерти (сладолед, торти, пайове);
 • Палачинки, вафли и бързи закуски;
 • Овесени ядки и гранола;
 • Супи от консерви

Не категорично: всички хранителни продукти с изкуствени подсладители като сукралоза или аспартам. Също така, не яжте храна с консерванти, оцветители или подобрители на вкуса.

 1. Сладки и висококалорични напитки:
 • Кола и други подобни;
 • Алкохол (бира, вино и алкохол);
 • Сладки чайове или кафе;
 • Мляко и неговите заместители, като соево мляко и сметана;
 • Плодови сокове.

Пример за едноседмично меню

„Примерно

Всеки ден ще получавате 50 грама въглехидрати. Но ако ти здравословни и водят активен начин на живот, можете да ги консумирате и малко повече.

вторник:

 • Закуска: омлет от две яйца с различни зеленчуци, чаша кафе без захар;
 • Снек: 150 г извара, ябълка;
 • Обяд: пилешки гърди със зеленчуци, кисело мляко с боровинки и шепа бадеми, зелен чай без захар;
 • Вечеря: зеленчуци (домати, краставици) със сос от сирене и салса.

четвъртък:

 • Закуска: две варени яйца, кафе със сметана без захар, портокал;
 • Снек: шепа ядки, кисело мляко;
 • Обяд: риба, пълнена със зеленчуци, сирене, ябълка;
 • Вечеря: сьомга със зехтин и зеленчуци, чай без захар.

четвъртък:

 • Закуска: яйца със зеленчуци, кафе;
 • Снек: извара, половин авокадо;
 • Обяд: салата от скариди, облечена със зехтин, риба варен чай;
 • Вечеря: пържено пиле със зеленчуци.

вторник:

 • Закуска: омлет с различни зеленчуци, кафе, грейпфрут;
 • Снек: пюре с кокосово мляко, горски плодове, ядки и протеини прах;
 • Обяд: пилешки гърди с салата от краставици и домати с билки, чай;
 • Вечеря: пържола и зеленчуци.

петък:

 • Закуска: яйца, извара, кафе;
 • Снек: шепа ядки, авокадо;
 • Обяд: пилешка салата, подправена със зехтин, портокал;
 • Вечеря: свинско със зеленчуци.

събота:

 • Закуска: бъркани яйца, подправени с всякакви зеленчуци, кафе;
 • Снек: кисело мляко, приготвено от натурално мляко с кокос чипове;
 • Обяд: рибена яхния със зеленчуци, портокал;
 • Вечеря: кюфте със зеленчуци, извара.

неделя:

 • Закуска: яйца с бекон и кафе;
 • Снек: пюре с протеинов прах и всякакви плодове;
 • Обяд: пържола със задушено зеле и лук, домати, краставици, магданоз, зелен чай;
 • Вечеря: пържени пилешки крилца със спанак, извара.

Включете повече зеленчуци без въглехидрати в диетата си. Ако ти опитвате се да ядете по-малко от 50 г въглехидрати на ден, а след това за здравословни зеленчуци и един плод ти остава място.

Ако по принцип сте здрави и спортувате редовно, вие можете да добавите малко картофи и някои здравословни зърнени храни, например овесена каша.

Какво друго може да имате между храненията? Мерителна лъжица протеинов прах ще ви осигури 24 г протеин, минимум въглехидрати и 100 калории

Режим на захранване:

 • Яжте частично;
 • Избягвайте дълги почивки между храненията;
 • Пийте достатъчно;
 • Предпочитайте задушаване, варене.

Предимства на диета с ниско съдържание на въглехидрати

„Полезни

 1. Бързо отслабване

Когато дойде време за отслабване, човек започва да брои калории, т.е. но трябва да контролирате и откъде идват тези калории. Внимание към видове храни и съотношението на BZHU може да върши чудеса. В допълнение, хората, които са на нисковъглехидратна диета, забелязват подобрение дори когато те “вече са опитали всичко” и не са получили нищо.

Защо е толкова ефективна при отслабване, дори и за тези, които не го правят можеше ли да направи това преди? Когато консумираме захар или въглехидрати, хормонът инсулин се освобождава, което кара тялото да се складира излишната захар под формата на мазнини. Но първо, захарите се превръщат в гликоген и се отлагат в черния дроб.

Ако гликогенът не се използва дълго време, като човек продължава ядат въглехидрати, след това той се трансформира в мазнини, които се отлагат под кожата в мастните клетки. Но ако не консумирате въглехидрати, тогава гликогенът скоро ще приключи и мастните резерви ще започнат да дават съхранена енергия.

 1. Психическо подобрение

Мазнините и въглехидратите обикновено имат обратното значение в човешка диета. Много хора запазват консумираната сума. протеинът е постоянен, но често се наблюдават проблеми с въглехидратите. Най- колкото повече хора ядат захар и въглехидрати, толкова по-малко здравословни са мазнини. Това е лошо, защото мозъкът се нуждае от здравословни мазнини правилна работа. И въпреки че усещаме удоволствието да ядем сладкиши, след известно време човекът става раздразнителен и уморен.

Захарта е пристрастяваща и предизвиква отрицателен ефект върху мозък, особено когато става дума за нездравословно привличане към определено храна. От друга страна работят много видове мазнини, дори холестерол. като антиоксиданти и прекурсори на много от използваните молекули неврони за памет и трансфер на данни. Следователно здравословни мазнини повлияват положително настроението и много други мозъчни функции. Мозъкът обикновено се състои в по-голямата част от мазнините и изисква постоянно техният приток да работи правилно.

 1. Намален риск от сърдечни заболявания.

Проучванията показват, че диетите с ниско съдържание на въглехидрати много по-ефективен за намаляване на риска от сърдечни заболявания, отколкото без мазнини.

Тези, които са ограничили приема на въглехидрати, са преживели повече високи нива на добър холестерол и намалено количество вредни триглицериди.

 1. Намаляване на риска от диабет тип 2

Диетолозите казват, че въпреки увеличението на разходите за лечение хората с диабет тип 1 и тип 2, лекарите не могат успешно намаляват броя на пациентите както с диабет, така и с многобройни усложнения. Въпреки че лекарствата често не са евтини и може да оправи ситуацията, има само едно истинско решение – консумирайте по-малко захар и въглехидрати.

Диета с ниско съдържание на въглехидрати е естествен лек срещу диабет тип 2. Освен това помага да се намали рискът от това в крайна сметка ще се развие диабет.

Има повече доказателства, че здравословните въглехидрати, като пълнозърнести храни, които препоръчват на пациентите, не носят толкова полза, колкото диета с ниско съдържание на въглехидрати, която също нормализира секрецията на инсулин и понижава кръвното налягане.

 1. Подпомага борбата с рака

Проучванията показват, че храни, богати на рафинирани и преработени въглехидрати, увеличава броя на свободните радикали в тялото и просто директно се храни с ракови заболявания клетки, което им позволява да растат и да се размножават. Диета с ниско съдържание на въглехидрати намалява количеството захар, като това ще помогне, като спират развитието на рак и му осигуряват имунитет, за поради намаляването на свободните радикали в организма.

Когато прекъснете храненето на раковите клетки като захар, вашето собствените клетки няма да страдат, защото, за щастие, могат използвайте мазнини за хранене. Раковите клетки не знаят как да се хранят мазнини.

 1. Липса на глад и желание за нездравословна храна

Едно от най-големите предимства на диета с ниско съдържание на въглехидрати е пълната спиране на производството на грелин – „гладния хормон“. В крайна сметка, протеини и мазнините ви позволяват бързо да получите достатъчно.

Инсулинът директно контролира освобождаването на грелин. Следователно кога ядете въглехидрати, инсулинът се секретира. Когато кръвната захар спада рязко, защото инсулинът е причинил съхранението на тази захар в черен дроб, грелин се секретира. Той е отговорен за импулсивното желание хапнете нещо сладко.

 1. Подобрено храносмилане

По-малко захар – подобрено храносмилане. Защо? Защото почти всички хора имат лоши бактерии в червата си. Обикновено не го правят не причинява вреда, като разгражда фибрите. Но кога консумирате захар, те излизат от ръка и насилствено размножават. И зеленчуци, висококачествени протеини и здравословни мазнини подхранват чревните епителни клетки и спират бързия растеж бактерии.

 1. Подобрена регулация на хормоните

В допълнение към инсулин и грелин, такава диета засяга други видове хормони. Също така подобрява функцията на всички хормони, участващи в предаване на данни в мозъка. Подобрява паметта и настроението.

Рисковете

„Рискове,

При всички хора ефектите на диетата са различни – някои хора веднага забележите подобрения, а за някои първоначално е трудно за някои адаптиране към него. В крайна сметка, лош навик на неконтролирано хранене еволюирала през годините. Ето защо е важно да се грижите за себе си, когато сте започнете нова диета. Направете промени според нуждите.

Някои хора могат да изпитат симптоми като объркване или раздразнителност – но те са особени само в тези случаи, когато човек е намалил въглехидратите до нула. След две седмици симптомите изчезват, дори и в такива случаи.

Очевидно са симптоми като раздразнителност и умора развалят много впечатление от такава диета. Ако забележите такова признаци, след това добавете малко въглехидрати и преминете на диета постепенно – отстранете бавно източниците си от вашата диета. Бъдете търпеливи навсякъде.

Излезте от диетата и спестете резултата

Как да се измъкнете от диета и да не наддавате на тегло? Постепенно. увеличение количеството въглехидрати постепенно с 30 g на период. Периодът зависи от тялото си, трябва да слушате и да гледате внимателно себе си, за да разберете, че тялото се е адаптирало да се променя. Започнете да добавяте зърнени храни, а след това и плодове. Относно захарта и различни десерти могат и трябва да се забравят. Нанасят само вреда към тялото си. Така че след диета с ниско съдържание на въглехидрати, кога подкожната ви мазнина ще изчезне, просто отидете на правилната балансирано хранене. Резултатът е красиво тяло, красиво мисли и отлично здраве.

Диета без въглехидрати

Тази диета може да се нарече твърда сушене, при която консумацията въглехидратите са сведени до минимум – 0,5 g на 1 kg тегло. Диетата включва пилешки гърди и риба, в които 0 въглехидрати, и листни зеленчуци. Достатъчна консумация на вода – 2 литра на ден. изход от такава диета също става постепенно. Увеличаваме количеството на въглехидратите на порции: 0,7 g на kg тегло, 1 g на kg тегло, привикване на тялото и ускоряване на метаболизма. И тогава отиваме на комфортно ниво – 2 -2,5 g на kg тегло и поддържайте резултата, докато се радвате на атлетични тяло.

Мнението на диетолозите

И какво мислят диетолозите за хипо-въглехидратните диети? Всички те с две ръце, за да отмените въглехидратите напълно. На човека имате нужда от 40 грама глюкоза на ден (8 чаени лъжички) за отговарят на нуждите на тялото. Ако преброите колко яде хора (особено деца) от цялата глюкоза, като се броят всички въглехидрати захар, вземете 0,5 кг!

Тук можете да изчислите съдържащите се в него въглехидрати и захар продукти.

Ако смятате, че диетата с ниско съдържание на въглехидрати е лоша, тогава грешиш Опитайте това:

Кайма от кайма със сирене за диета с ниско съдържание на калории

Готвене

Най-добрата част от тази рецепта е, че докато фурната се нагрява, вече сте има време да приготвя всичко. Просто го сложете във фурната.

Може да се сервира със салата и билки.

Тази рецепта е невероятно проста. Но първо трябва да готвите смляно говеждо месо. Необходимо е да се пече четиридесет минути, така че да го СРЮ.

При условие, че сте сварили говеждо месо, пригответе ястие ще отнеме само 15 минути. Просто смесете в стъклен съд за печене на готова плънка (нарязано на едро говеждо месо в блендер), чесън, сирене и лук. Овкусете с всякакъв сос и печете 15 минути преди това появата на златна кора.

съставки:

 • 1 лук;
 • 1 скилидка чесън;
 • 750 грама смляно говеждо месо;
 • 60 грама маслено сирене;
 • 3 филийки бекон;
 • Сол и черен пипер на вкус.

Сос от сирене:

 • 3 яйца;
 • 125 мл крем;
 • 100 грама сирене;
 • 2 супени лъжици горчица;
 • 50 грама настърган кашкавал за поръсване.

Риба с билки

Риба със зеленина

Първо направете сос от зелен чили с блендера.

В тиган загрейте олиото. Добавете към него морска сол и запържете филе от треска. Добавете прясно смлян черен пипер и задушете, докато е готова.

Междувременно сварете зеленина (зелен пипер или всякакви) невъглехидратни зеленчуци) във вряща вода. След 1-2 минути, когато зелените омекне, сложете го върху чиния и добавете разсад боб.

Разпределяме зеленчуковата смес върху чинията, поставяме рибата там и залейте със сос от чили. Сервирайте с резени лайм.

съставки:

 • 2 супени лъжици зехтин;
 • 4 филета от 180 грама;
 • 2 китки всякакви зелени на вкус;
 • 200 г кълнове от боб;
 • Lime.

сос:

 • 1 скилидка чесън;
 • 2 зелени люти чушки;
 • Липа жар;
 • Две супени лъжици рибен сос;
 • Кориандър на вкус.

Диетични резултати и отзиви

Резултатът от спазването на диета с ниско съдържание на въглехидрати за 55 дни.

„Резултатът

От два месеца се справям най-трудно с мен – диета с ниски въглехидрати.

Още преди да я опиша, ще кажа, че обичам всичко сладко. Ако можех да ям цял френски за закуска зайче, бих бил най-щастливият човек на света. При избора между секса и свеж, ароматен, румен кроасан, аз, не колебайте се, изберете кроасан. Можете ли да си представите мащаба на проблема?

Преди да започна да разглеждам списъка с разрешени продукти на това меню, дори не подозирах колко въглехидрати и захар се съдържат в ябълки, банани и карфиол. Мислех, че е най-доброто храна за отслабване Разбира се, това е вярно, но тяхното използване трябва да бъде контролирано.

Чувах отзиви за ниски въглехидрати повече от веднъж и реших, че сега – време е да го изпробвате.

Тъй като не можех да си представя живота без сладкиши, първо две седмици търсят интернет за начини да не умрат и да не се обърнат в истерична ярост в процеса на самата диета. Знаех, че ще бъде трудно нещо.

Целта ми е да отслабна, но хората го следват по много начини. други причини, защото това им помага да понижат кръвното си налягане или лекува диабет.

Прегледах съветите на всички основни експерти в тази област и стигна до извода, че повече от 50 грама въглехидрати на ден не са заслужава си За да имате идея, отбелязвам, че в ресторант с нездравословна храна можете да сервирате порция пържени картофи, в които съдържа 66 грама въглехидрати. Средният човек консумира 300-500 грама въглехидрати на ден.

И така, все пак изпълних два месеца от тази диета!

Мога ли стриктно да я спазвам? Не. Но мога значително да намаля количеството въглехидрати, което консумирам на ден, дори и да понякога се наслаждавайте на „лошите“. Освен това разбрах, че това необходими за здравето ми. Не искам да имам на старост диабет. Ще забравя ли бисквитките завинаги? Никога! Но няма да го правя често да се отдадете на тях. Същото правило важи за макароните, картофите пържени картофи и пица. Те са вредни, но само ако има много от тях. Цялата работа лежи в дозата.

След като изминаха тези 55 дни, аз работих за себе си навикът да проверявате етикетите на продуктите, за да ги видите бързо количеството на протеини и въглехидрати в тях. Всяка седмица се опитвам да чистя нещо забранено от диетата. Замествам този продукт със зеленчуци.

Тази диета ми помогна да видя много. Никога не разбрах как някои от любимите ми храни са вредни. Отсега нататък стриктно следвам като го сложа в устата ми.

Преди и след снимки

Снимката показва, че резултатите са различни за всеки, зависи от това начални параметри на всеки човек, продължителност, тежест диета, характеристики на тялото, употреба и качество физическа активност.

„Резултати

„Преди

Резултатите от отслабването при диета с ниско съдържание на въглехидрати

„Промени

„Диети

„Промени

„Резултати

„Сушене Сушене на тялото при нисковъглехидратна диета

Двумесечни прегледи

Отслабнах девет килограма тегло за няколко месеца и талията вече стана шест сантиметра За мен това беше пробив напред. Татяна.

През последните няколко години ми беше трудно да отслабна, аз Опитах различни хранителни техники и честно мога да кажа това нисковъглехидратна диета с високо съдържание на мазнини е една от най-добрите. По време на нея Съответствие не бях постоянно гладен. Напротив – чувствах се себе си по-пълно от обикновено. Дори не забелязах това между времето за закуска и обяд минава. Светлана

Най-хубавото беше, че отслабнах. Аз отново започнах да се чувствам уверен, защото имах причина да мисля, че изглеждам добре. Irene

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment