Митове за опасностите от протеиновите и високопротеинови диети развенчан

Протеинът играе важна роля в храненето на всеки човек, особено ако сте културист или тренирате усилено. И така колко наистина имате нужда от протеин?

Днес привърженици на бодибилдинга и други силови спортове добре разбрах, че степента на прием на протеин, която е посочена Министерство на здравеопазването, рязко занижено. въпреки социалното единодушие е, че хората подценяват ролята макронутриенти за изграждане на мускулна маса, ожесточен дебат за тяхната количества досега не са стихнали. Има и слухове граничи със страх, че твърде много в диетата може да навреди на бъбреците и други телесни системи.

Това не е така! Нека да разгледаме и общи митове разгледайте някои факти за диетите с високо съдържание на протеини.

  • Мит №1: Диета с високо съдържание на протеини води до затлъстяване.
  • Мит №2: Протеиновата диета вреди на бъбреците.
  • Мит №3: Диета с високо съдържание на протеини измива калция от костите жени
  • И така, каква е истината?

Мит №1: Диета с високо съдържание на протеини води до затлъстяване.

Това не е вярно. Препоръчителен дневен прием на протеин е 0,8 g. на килограм телесно тегло на ден. Няколко преди години в университета Югоизточна Нова във Форт Лодердейл, щат Флорида, направих проучване, в което субектите консумираха до 4.4 гр протеин на ден и това е повече от 5 препоръчителни дневна норма.

консумация на 0,8 грама и 3 грама протеин на кг телесно тегло

Нито един от субектите не е вкарал нито мазнини, нито сухи мускули много, обаче, ако предметите започнат активно да тренират, имаше увеличение на постната мускулна маса, докато намалява мазнини.

Мит №2: Протеиновата диета вреди на бъбреците.

Диети за здравето на бъбреците и протеини

Тук в университета имаме данни, които показват това обучени културисти на високо протеинова диета поне две години не изпитвайте никакви вредни ефекти върху техните бъбреци, черен дроб или кръвни липиди.

Мит №3: Диета с високо съдържание на протеини измива калция от костите жени

Костно

Според този мит, консумирането на твърде много протеинът може да направи костите на жената крехки и слаби. Прекарахме 6 месеца проучване за наблюдение на ефекта, който има консумация 2,5 – 3,0 g върху костите на жените протеин на килограм телесно тегло на ден, това е трикратно излишък препоръчителна дневна надбавка. За пореден път не се видяхме влошаване на костите. Напротив, данните показват това наблюдавани са жени, които спазват високопротеинова диета увеличаване на костната минерална плътност на лумбалната част отдел.

И така, каква е истината?

За да извлечете максимума от тренировките си, културисти и други спортисти трябва да консумират най-малко 2,2 грама. протеин на килограм телесно тегло на ден. Увеличената доза на протеин не е ще ви помогне само при натрупване на постна мускулна маса, но също така ще намали апетита ви, което ще помогне да бъдете по-устойчиви на вредните пристрастявания към храни

Протеинът също може да ви помогне да отслабнете благодарение на него способността да действа като мощен термогенист. Това означава, че тялото ви харчи повече протеини за усвояване на енергия, от необходимото за усвояване на същото количество въглехидрати или мазнини. Протеинът също може да ви помогне да изгорите повече енергия, когато всяка ежедневна дейност, която не включва себе си тренировъчен процес, сън или прием на храна. Към такива ежедневните дейности включват разходки, почистване на къщата, катерене и надолу по стълбите, пишете на компютър и дори фиксирате стол.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment