Може ли йога да помогне да се отървете от излишъка тегло?

За съжаление в света има много малко видове йога способни да изгарят калории на същото ниво като например преминаването курс с препятствия или хвърляне на марш. За да отговорите на въпроса, можете дали да отслабнете, докато правите йога, трябва незабавно да обмислите групата фактори, като например количеството на излишното тегло, общото физическо активност, излишък или дефицит на калории в храненето и много повече. И най-важното – каква практика ще изпълнявате.

Правете интензивна йога, която изисква големи физически усилия, което дори може да включва упражнения с дъмбели и тежести, Можете да изгорите до 400 калории на час. Най-типичният вид йога изгаря общо 175-250 калории на час. За по-визуално сравнение, Zumba (танцова фитнес програма) изгаря около 650 калории за същото време.

Разбира се, броят на изгорените калории и колко са ви необходими да се занимавате с йога, за да постигнете желаните резултати, силно зависи от отделни фактори като възраст, обем мускулна маса, телесно тегло, метаболизъм, физическо ниво активност и дори пол. Мъжете обикновено изгарят повече калории от жени.

Това означава, че например можете да изгорите 300 калории на човек интензивна йога и партньорът ви ще изгори само половината! Но въпреки всичко това йога все още е остава много ефективен начин да загубите омразния излишък тегло.

Той осигурява редица ползи за здравето, които косвено помагат да се отървете от излишните мазнини, дори и вие Не правете интензивни упражнения. По-долу са причините защо е съвсем реалистично да отслабнете с йога и няколко причини защо трябва да го включите в ежедневието си.

  • Увеличаване на силата
  • Качествен сън и намаляване на стреса
  • общуване
  • Правилно хранене
  • Грижа за себе си

Увеличаване на силата

Поза Чатуранга

Много курсове по йога включват поне един вид силови тренировки. упражнява. Например упражнението за чатуранга, което е разнообразие от конвенционални лицеви опори, помага за укрепване на трицепсите, брахиални и грудни мускули. Други пози за йога могат да развият корем абс, квадрицепс и глутеални мускули. А мускулите от своя страна, също спомагат за изгарянето на повече калории.

Опитайте основните асани за начинаещи у дома.

Качествен сън и намаляване на стреса

Стресът е един от най-опасните врагове на човечеството. хроничен стресът увеличава нивата на кортизола, което води до загуба на тялото всички хормони на удоволствието като серотонин.

Йога класове

Тази комбинация, когато има много кортизол и изобщо няма серотонин, не само стимулира съхранението на вътрешни мазнини в корема. Но в края на краищата това е тялото му, което съхранява, за да има източник енергия по време на опасна ситуация, но също така се отразява негативно на съня и засилва усещането, което кара човек да се плаши от желание захар. И това в резултат на това го прави много по-трудно и влошава.

„Когато секрецията на кортизол се превърне в хронична афера, не упражненията и диетите няма да помогнат – казват терапевтите ядете правилно, спортувайте и правете всичко възможно останете здрави и изведнъж научавате, че наддавате на тегло. Това, в от своя страна предизвиква чувство на страх и цикълът продължава. Тук да какъв стрес прави! ”

Йога е мощен антистрес и едно проучване показа, че е в състояние напълно да успокои цялото тяло. след това всички добри навици, които сте използвали за отслабване, ще бъдат работят още по-добре. Опитайте сутрешния йога комплекс за начинаещи.

„Групови

общуване

Йога също така предоставя чудесна възможност за разговор с другите. съмишленици. Доказано е, че йога също е ефективна поради факта, че принадлежи към неконкурентен вид упражнения и хората, участващи в него, имат взаимно подкрепят. Мнозина, които са в йога центрове, казват, че атмосферата има много по-положително от това, което обикновено се среща в спортни или фитнес съоръжения.

Тези хора представлявали и други студенти и учители като достойни примери, от които са научили правилното нещо здравословна диета и положителна перспектива за живота. Това ще помогне намаляват стреса и стимулират развитието на добри навици.

Асана

Правилно хранене

Когато интегрирате йога в ежедневния си график и започнете да изпитвате по-малко стрес и да ставате по-добри сън, скоро ще започнете да обръщате по-голямо внимание на своето храна.

Наскоро учените откриха, че морално изтощени и уморените хора рискуват случайно да преяждат. Изследователите също научихме, че колкото по-високо е нивото на емоционална и физическа умора, толкова по-скоро човек ще консумира бърза храна и подобни вредни храна.

Уменията за мислене и внимание, на които ни учи йога, не са полезни само при преминаване към следващата позиция – те развиват гледна точка, което е полезно за вас, когато избирате правилните храни в магазин и ястия в ресторанта.

„Развиването на вниманието ще помогне да разберем защо и защо приемаме решения “, казват учените.” Така че е по-лесно да се намери грешки и ги поправете. ”

Йога

Грижа за себе си

Всеки знае, че отслабването включва повече от просто количеството изядени и изгорени калории. Ако е лошо за себе си внимавайте, ще бъде много по-трудно да отслабнете, или е така ще стане мечта за тръба. Също така, ако вашите интереси и самообслужване винаги оставете отпуск последен, тогава вашият полезен храненето и физическото възпитание ще бъдат преместени на второ място, което ще правят още по-трудно постигането на желаните резултати при подобряването фигури.

По този начин, дори ако йога не е в състояние да изгори значително брой калории, тя все още може да даде сериозни положителен резултат ще ви помогне да развиете добри навици, което от своя страна ще позволи да се постигне просперитет отслабване.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment