Мускулна печалба хранене

Храненето за натрупване на мускулна маса трябва да бъде балансирано, защото доброто хранене играе много важно роля в мускулната маса и дава на тялото ви всичко необходими за изграждане на мускул.

Няколко важни точки, които трябва да запомните:

 • Никога не спортувайте на празен стомах и не оцветявайте гладувайте корема си след тренировка, защото тялото не го прави няма да има друг избор освен да започнете да изразходвате вашите ресурси и активно изгарят протеини, които са толкова необходими за изграждането мускулите. Най-доброто хранене е един час преди вашата тренировка. И веднага след това тренировки, които можете да хапнете, например, банан, така че тялото вече да е започнало получавате някои необходими вещества, докато ядете вкъщи.
 • За да натрупате мускулна маса, често трябва да се храните (4-5 пъти на ден), но не на големи порции. Между основните хранения, можете да хапнете нещо. Диетата ви трябва да се състои от около 30% протеин, 60% въглехидрати и 10% мазнини.
 • Никога не допускайте чувство на глад. Това е най-лошото ти врагът.
 • Сутрин е по-добре да закусите с храна, която съдържа много въглехидрати (като овесена каша), за да си осигурите тялото се нуждае от енергия за един ден, а храната е изобилна съдържание на протеини – вечер.

Храната ви трябва да съдържа оптималното количество протеини, мазнини и въглехидрати. И програмата за масата, правилно проектирана за вашия възможности и нужди.

Протеините – са от съществено значение за натрупване на чиста мускулна маса Страхотни източници на протеин са:

 1. риба
 2. пиле
 3. Яйчен белтък
 4. ядки
 5. мляко
 6. Извара
 7. соя

Вашето тяло трябва да получава 2 g протеин на 1 kg от вашия ден тегло, т.е. ако тежите 60 кг, тогава трябва да консумирате 120 г протеин всеки ден.

Въглехидрати – източник на енергия за атлет. Въглехидратите също са необходими, за да се усвои протеин в тялото ви. Източници на въглехидрати:

 1. Каша от грис
 2. Овесена каша
 3. Юфка, кифли
 4. плодове
 5. зеленчуци

Вашето тяло трябва да получава 4 g въглехидрати на 1 kg от вашия ден тегло.

Хранене за натрупване на мускулна масаСъщо така храна за набиране мускулната маса трябва да включва плодове и зеленчуци. От които вие Вземете необходимите витамини и минерали хода на почти всяка енергия и храносмилането реакции в процеса на метаболизъм и контрол на заболяването. Все още не е лошо купете и вземете витаминен и минерален комплекс.

Не трябва да ядете много мазни храни, както вместо мускул ще натрупват мазнини. Също така изхвърлете чипсите и крекерите, McDonald’s, кола и т.н.

Ако по време на бодибилдинг ще съчетаете доброто хранене и тренировки, за да натрупате мускулна маса, можете за постигане на много добри резултати.

План за хранене на мускулна печалба: прогнозна дневна диета:

закуска

 1. Пържени или варени яйца (3 бр.)
 2. Овесени ядки 100гр.
 3. Два банана
 4. Черен или зелен чай със сандвич

Nosh

 1. Сандвич със сирене или месо
 2. Мляко или кефир – 1 чаша
 3. Някои ядки или сушени плодове

обяд

 1. Купа супа
 2. Пилешки или рибни тестени изделия
 3. Зеленчукова салата
 4. сок

Nosh

 1. Два банана
 2. Чай с резен шоколад

вечеря

 1. Елда или ориз
 2. Консервирана риба (1 консерва)
 3. Нещо от плодове (портокал, ябълка, круша)
 4. Мляко (1 чаша)

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment