Наистина ефективни ли са BCAA аминокиселините? за мускулен растеж?

Наблюдавайки какво се случва през последните години на спортния пазар хранителен свръх около BCAA, човек може неволно да се заинтересува от: a наистина ли са толкова ефективни? Какво казват по този въпрос скорошни резултати от проучвания? Открийте отговора от вътрешен човек индустрии с дългогодишен опит Крис Локвуд.

В края на лятото на 2017 г., за около 72 часа, получих шум от имейли, sms и обаждания от колеги, клиенти, приятели и такива когото наричам просяци: онези, които се преструват на твои приятели или водещи, но наистина просто Те искат да изтръгнат безплатно толкова информация от вас. Всичко това хората искаха да знаят моето мнение за нова статия за преглед от Робърт Р. Wolfe, публикувана в списанието на Международното общество на Аминокиселини с разклонена верига за спортно хранене и синтеза на мускулни протеини в човешкото тяло: мит или реалност? ”

Много от тези, които прочетоха тази статия, не направиха заключение използването на аминокиселини с разклонена верига (BCAA). Заключението на автора е следното: „BCAA самите самите те не са благоприятни за стимулиране на мускулния анаболизъм. ” Твърди се, че за повишаване нивото на синтеза на мускулни протеини само пълният комплекс от незаменими аминокиселини (EAA) е ефективен. ефект произведена от статията, не е спряла и до днес: в социалните мрежи Появяват се публикации „BCAA не работи“ и последващи възражения само добави гориво към огъня.

Има и много видеоклипове по темата – Защо BCAA не е работа.

Волф е директор на Центъра за транслационни изследвания в Институт за стареене и дълголетие за изследване на стареенето тях. Рейнолдс. Провежда обширни изследвания в областта на мускулен метаболизъм. Той е и консултант на TriVita Wellness, многостепенни маркетингови компании, промотиращи продукта под наречен MyoHealth, който съдържа собствена комбинация незаменими аминокиселини, една от чиито разработчици също е вълк. Гледайки напред, аз съм съгласен с горния извод Професор Улф, че комплексът EAA срещу BCAA е по-добро или поне по-цялостно решение за да се осигури растеж и възстановяване на мускулите. Но това е само част истината. Предлагам да разгледате ситуацията като цяло и ето какво да направите трябва да знаете това.

  • Принципът на “всичко или нищо”
  • Така че BCAA работят ли изобщо?
  • Лаборатория срещу гимнастически салон
  • Ефективността на BCAA е в границите на разумните

Принципът на “всичко или нищо”

Шейкър

С изчезването на поне един от необходимите компоненти целият процес спира.

Например, за да активирате растежа на мускулите на краката, упражнение само по себе си е отличен “катализатор”, но ако е на това тяло не получава съответния комплекс от аминокиселини (и също кофактори), тогава липсващите аминокиселини ще бъдат извлечени от други мускули. Това може да доведе до обем на микротравми. мускулните влакна, причинени от експозицията на тренировка, ще надвишават реципрочен синтез на мускулен протеин и вместо мускулна печалба, може да бъде в състояние на отрицателен азотен баланс.

Както бе споменато по-горе, ефективността на изолиран прием BCAA е по-ниска в сравнение с приемането на пълния комплект EAA. BCAA включва левцин, валин и изолевцин – три от деветте основни аминокиселини, които човешкото тяло трябва да получава от храната източници. Другите шест също са важни. В допълнение, в зависимост от диета и интензивност на тренировките, може да се появи необходимостта от така наречените условно незаменими аминокиселини.

Трябва да се отбележи обаче, че предимството на комплекса EAA над BCAA може да се колебае в зависимост от редица фактори, включително общите броят на циркулиращите или все още метаболизирани в резултат последно хранене (или добавка) на аминокиселини и други хранителни вещества. Ако сте използвали преди тренировка протеинов шейк или висококачествена, богата на протеини храна, тогава приемането на добавка за EAA е малко вероятно да повлияе интензификацията на мускулния растеж е по-лоша или по-добра от изолираното приложение BCAA.

Ако храненето преди тренировка е било „веганско“, а тялото не е било получи достатъчно левцин, а след това ефективността на приема на BCAA и пълна наборът от незаменими аминокиселини ще бъде същият. Тоест творението излишък от всички незаменими аминокиселини и други жизненоважни управлението на хранителните вещества е най-ефективната стратегия засилване на мускулния анаболизъм на цялото тяло, но допълнително приемането на BCAA или всички EAA може да допринесе допълнително в зависимост от диетата.

Така че BCAA работят ли изобщо?

Аминокиселини на прах

Накратко, да.

„Енергия и протеини / аминокиселини в комбинация с мощност тренировките са от ключово значение за растежа на мускулите и EAA комплекси, като суроватъчен протеин, те са много ефективни тук, ” по време на електронна кореспонденция, д-р Juha Hulmi, един от водещите в света изследователи за синтез на мускулни протеини, доцент Университет Jyväskylä, Финландия. По този начин той добавя: „В своето BCAA опашката може да бъде полезна в ситуации, в които диетата по-ниски (например, за да се компенсира дефицитът на левцин в диетата вегани) или като добавка към ниско протеинова диета, а също и за лягане, което е важно за много заети хора, както и при като компонент на предсъстезателна диета, какъвто е случаят с културисти. ”

Заключението на автора на споменатото в началото произведение убеди мнозина които го четат при липса на доказателства, че добавки, съдържащи BCAA са в състояние да повлияят положително на мускулния синтез протеини, консумирани в периода след поглъщане, най-малко четири часа след поглъщането (или неговото приемане) заместител). Това не е така.

Лаборатория срещу гимнастически салон

Дори когато се приема в абсорбиращ храносмилателен период, BCAA може да бъде ефективен за здрави хора. Може би не в това градуса, че цял набор от ЕАА или суроватъчен протеин, но все пак много по-добре е, отколкото да приемате само левцин или изобщо нищо.

Но чували ли сте някога препоръка за културист или някой друг спортист, за да тренира усилено абсорбционен период с цел увеличаване на мускулната маса или развитие двигателни качества? Едва ли. Мисля дори от тези експерти присъединили се към BCAA не работят за промоция.

Вярвам, че всеки, който е изучил поне малко въпроси за масово набиране на персонал или спортното майсторство, за разлика от тях, се срещна с информация за необходимостта от прием на добавки или богати на протеини храни и други хранителни вещества 1-2 часа преди урока. а именно при такива условия – при работа на мускулите, дори ограничени, но всички необходими хранителни вещества са на разположение, главно BCAA се използват, но не вместо хранене или протеинова добавка.

Ефективността на BCAA е в границите на разумните

„Прием

Радикалните критици на добавките BCAA често не са разбират разликите между тяхното практическо приложение и експериментално дадени условия или те изграждат критика, като започнем от някаква силна реклама BCAA.

Разбира се, всеки „експерт“, който твърди, че са BCAA цялостен, независим инструмент за стимулиране на мускулите анаболизмът е грешен и укорим. Но и спорете за Неспособността на BCAA да насърчава синтеза на мускулни протеини по време на всички условия са също толкова погрешни.

По някаква причина привържениците на „BCAA не работят“ се игнорират изследвания, които са доказали способността на BCAA подобряване на редица показатели. Например в статия за преглед от 2014 г. публикувано в рецензираното списание Nutrcion Hospitalaria, беше заключено, че BCAA преди или по време на обучение на издръжливостта намалява умората, остротата на възприемането на болката и интензитетът на натоварване, травмата на мускулната тъкан, се увеличава анаболен и имунен отговор на стрес, ускорява възстановителни процеси в организма.

В по-късен систематичен преглед, публикуван в списанието “Хранителни вещества” се заключава, че когато се приема в доза 91 милиграма за всеки 454 грама телесно тегло за как най-малко 10 последователни дни, преди висока интензивност (“разрушителна”) обучение, BCAA допринасят за значително намаляване на маркери за увреждане на скелетните мускули.

Според автора на тези редове BCAA е доста подходящ да ядете между основните хранения или по време на тренировка, когато могат да осигурят допълнително стимулиране на анаболните процеси и се състезават с аминокиселина, предизвикваща умора триптофан за влизане в кръвния поток на мозъка. Разбира се вместо това можете да вземете пълни EAA комплекси или суроватка протеин, но BCAA също работят.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment