Най-добри упражнения с гири за гърдите мускули

„Най-добрите

Когато става въпрос за тренировки за гръдните мускули, първият да ум идва лежанката. Но има няколко не по-малко ефективни упражнения с помощта на гири. Има номер причини, поради които трябва да добавите тези упражнения към своите програма за обучение:

 • Първо, тези упражнения ще донесат разнообразие на вашите редовни тренировки, което е категоричен плюс.
 • Второ, изпълнението на тези упражнения изисква ясно следвайки техниката. Следователно мускулите ще работят стабилизатори, отговорни за контрола на движенията и поддържането баланс.
 • Грудните мускули тренират в различни посоки.
 • Освен това можем да се съсредоточим върху повече от една група. мускул, предвид естествения обхват на движение.

Недостатъкът на такива упражнения за гръдните мускули може да се нарече че за разлика от упражненията за мряна, няма гири способността да поеме толкова много тегло.

съдържание

 • Най-добрите упражнения с гири за гръдните мускули
  • Дъмбел пейка пейка
  • Развъждане с дъмбели
  • Дъмбел пуловер
 • Резюме на упражненията с гири

Най-добрите упражнения с гири за гръдните мускули

Тренирането с дъмбели практически не се различава от тренировките с мряна, с изключение на факта, че прави гири трябва да се обърне повече внимание на контрола на движението. следователно Съветвам начинаещите да започнат да тренират с мряна и чак тогава отидете на гирите.

Дъмбел пейка пейка

Прес пейка с дъмбели лежи на хоризонтална пейка

Пресата е много добра за всички мускули на горната част на тялото, но особено за гърдите. Правилно изпълнение има първостепенно място в това упражнение, така че харчете малко време за изучаването му. Необходимо е също да се наблюдава дишане. Намалете тежестта върху вдишването и го вдигнете на издишването.

Трябва да държите дъмбелите с директен хват, сякаш държите мряната. Друг вариант, спускане на лактите под тялото, дръжте дланите си един към друг. Според мен първото е за предпочитане опция, тъй като използва рамене по-малко.

Също така това упражнение може да се изпълнява в наклон. Ако раменете над тялото натоварването пада върху горните гръдни мускули. ако отдолу, тогава работи външната част на гърдите.

Можете да комбинирате различни хват и ъгъл на наклона.

Прес пейка с дъмбели лежи на хоризонтално пазаруват.

Развъждане с дъмбели

Развъждането с дъмбели е най-добре, ако целта ви е широки гърди. В допълнение, това упражнение се разтяга перфектно. мускулите.

Развъждане на гири, легнали под ъгъл

Но факт е, че повечето новодошли правят грешно това упражнение. Техните движения почти напълно се повтарят правене на пейка. Някъде прочетох, че трябва да си движите ръцете така, думата, с която ще прегърнете огромно дърво. Невероятно, но наистина работи.

Не се стремете да поемете големи тежести: изберете удобни за себе си тегло.

Видеото показва как се размножава гири легнали и избягват често срещани грешки.

Дъмбел пуловер

Пуловер с дъмбел, лежащ на хоризонтална пейка

Казват, че пуловерът често се подценява. И това е вярно. Малко хора изпълняват това упражнение, въпреки че е доста ефективно. Най-често дърпането се извършва с мряна, но с гири ви позволяват да постигнете по-ясна техника. Има две възможности. Изпълнение: с наведени и с прави ръце. Вярвам, че пуловерът със свити ръце е по-добре за гръдните мускули и трицепсите. Пуловерът е включен правите ръце също включват мускулите на гърба.

Резюме на упражненията с гири

Добавяне на упражнения с гири към силова тренировка – винаги страхотна идея, особено при тренировки за гръдните мускули. за това не се изисква за поемане на големи тежести. Лично аз предпочитам тренировка със собствена тежест върху гръдните мускули, но понякога Разреждам с упражнения с тежести. Правя 4 подхода: 2 подход с мряна, 2 с дъмбели. Ако имате подходящ дъмбели и регулируема пейка, тогава можете лесно да се упражнявате без напускайки дома.

fitbodybuzz.com/dumbbell-chest-exercises-tutorials/

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment