Най-добрите мазнини горелки за отслабване

Могат ли добавките да помогнат за отслабване? Сравнихме ефективността най-добрите мазнини горелки и натурални продукти.

Само резерва: най-ефективните начини за изгаряне на мазнини са спорт и диета. Никой никога не успя да отслабне, консумиране на тонове хапчета за изгаряне на мазнини дневно.

Терминът “изгаряне на мазнини” се отнася до различни лекарства, които или увеличават скоростта на метаболизма (скоростта, с която тялото консумира енергия) или стимулира термогенезата (процес производство на топлина в тялото). Този термин може също да означава храни, които потискат апетита и инхибират усвояването на хранителни вещества вещества, които в крайна сметка могат да доведат до загуба на тегло, въпреки липсата на директен ефект върху изгарянето на мазнини тъкан.

ефективни изгарящи мазнини за отслабване

Ключовият момент, когато приемате няколко лекарства (във всякакви цели) е как работят заедно. Това е особено важно за изгарянията на мазнините, тъй като много от тях са стимуланти. Заедно, в малки дози, те могат да имат мощни ефекти. действие, когато се приема с други добавки (синергия).

Проучванията показват, че горелката за мазнини е ефективна само при комбиниран със здравословна диета и добре проектирани тренировки план.

Днес ще говорим за някои от най-често срещаните добавки за изгаряне на мазнини, за да можете да приемате балансирано и информирано решение кои са по-добри да избирам.

 • Какво представляват изгарящите мазнини
 • Как работят мазнините
 • Коя мазнина горелка да изберете
 • Кой не трябва да приема мазнини горелки
 • Как да приемате добавки за изгаряне на мазнини
 • Най- реме за приемане
 • Странични ефекти
 • Съдържат ли мазнини горелки забранени вещества?
 • Компонентите на най-ефективните изгарящи мазнини за отслабване
  • кофеин
  • L-карнитин
  • Зелен чай
  • фосфатидилсерин
  • Йерба половинка
 • Най-добрите натурални мазнини горелки
  • Касис
  • грейпфрут
  • бадеми
  • круша
  • Морски боб
  • шоколад

Какво представляват изгарящите мазнини

Горещите мазнини са смеси от билки и стимуланти, които леко повишават телесната температура, което ни позволява изгаряйте повече калории по време на тренировка. кофеин , зелен чай и йерба мате – техните основни компоненти.

На пазара обаче има доста съмнителни продукти. Например, днес няма достатъчно доказателства в по отношение на ефективността на карнитин, форсколин и ефедрин. последно е синтетична версия на трева на ефедрин и е част от много марки. Кажете във Великобритания, че е достъпен само на поради опасни странични ефекти и способността да причиняват пристрастяване.

Как работят мазнините

как се изгарят мазнините за отслабване

Някои мазнини горелки директно изгарят калории (стимулиране на процеса производство на топлина), други активират прилив на адреналин, ускоряват се метаболизъм, а също така действат като потискащи апетита. Доказателства за ефективността на добавките за изгаряне на мазнини обаче не са много. Според експерти умерен прием на калории и упражнение малко по-добре помага да отслабнете в дългосрочен план термин.

Коя мазнина горелка да изберете

Богат избор на мазнини горелки могат да бъдат намерени в повечето специализирани магазини за спортно хранене и големи супермаркети. В последното можете да закупите и натурални мазнини горелки за отслабване, като касис и тъмно шоколад (виж по-долу).

Видео – кой има нужда от изгаряния на мазнини и техните видове

Кой не трябва да приема мазнини горелки

Мастните горелки повишават нивата на кортизол (хормон на стреса) в кръв, така че ако страдате от тревожност или тревожност, тогава тези симптоми могат да се влошат. Преди да започнете използвайте спортни добавки за отслабване, консултирайте се с лекар, особено ако вече приемате някакви лекарства наркотици.

как да приемаме мазнини горелки за отслабване

Как да приемате добавки за изгаряне на мазнини

Следвайте инструкциите на опаковката и по-добре изберете капсули или хапчета, тъй като те са най-лесният начин за проследяване дозата. Бъдете внимателни, ако планирате да спортувате мазнини горелки за отслабване за дълъг период от време. Специалистите препоръчват да ги приемате 14 дни, след което в продължение на 14 дни направете почивка и повторете този цикъл 2 пъти на всеки 8 седмици.

Време за приемане

Повечето мазнини горелки съдържат кофеин, така че приемайте тяхната сутрин може би е най-добра. Никога не вземайте продукти за изгаряне на мазнини за отслабване след 2 часа това ще се отрази на съня ви. Ако искате да видите сериозен резултат, следвайте инструкциите на опаковката и комбинирайте лекарствата с структуриран план за обучение

Странични ефекти

Приемът на големи дози ефедрин може да има сериозни последици, в включително сърцебиене, неспокойствие, безсъние и повръщане виене на свят. Натурални мазнини горелки за отслабване, обикновено по-безопасни, но в големи дози те също могат да доведат странични ефекти, включително високо кръвно налягане или нарушение на сърдечния ритъм.

Мазнини горелки и илюзия за ефект – какво се случва след край на прием

Съдържат ли мазнини горелки забранени вещества?

Някои мазнини горелки, заедно с много други спортове наркотиците могат да съдържат забранени вещества, които се образуват в резултат на така нареченото кръстосано замърсяване в производствен процес. Следователно компаниите трудно ги гарантират отсъствие, дори ако изпитването на продукта е извършено от една трета партия. Това състояние крие рискове за спортистите, под контрола на Световния антидопингов контрол агенции (WADA).

За да не приемате незаконни или наркотични вещества, прочетете внимателно етикета на горелката за мазнини и закупувайте само сертифициран продукт.

Компонентите на най-ефективните изгарящи мазнини за отслабване

Кофеин

Кофеинът ускорява окислението на мазнини по време на почивка и физически упражнения, подобрява способността на организма да абсорбира мазнини (превръщането им в енергия) и увеличава разходите за енергия, стимулираща термогенеза. В концентрирана таблетна форма, той по-ефективен от кафето. За да увеличите консумацията на енергия, е необходимо да приемайте 8 mg от веществото на 1 kg телесно тегло на ден, което е еквивалентно 8 чаши Американо от Starbucks.

L-карнитин

L-карнитинът е аминокиселина, която транспортира мазнини киселини в митохондриите (нашите вътрешни “електроцентрали”) за производство на енергия. Приемайте от 500 до 3000 mg от веществото преди тренировки, за да използвате максимално мазнини като “гориво” за правене на упражнения. Това е особено ефективно, ако упражнявате на празен стомах или седите на ниско въглехидрати диета, при която окисляването на мазнините вече е доста активно. Както обаче беше споменато по-горе, няма доказателства в това отношение. много. По-подробно, про-карнитин, какво е това и защо имате нужда от него, прочетете линка.

Зелен чай

Зеленият чай може да даде мощен тласък на метаболизма. Той е богат антиоксиданти, наречени катехини, които се увеличават способността на организма да изгаря мазнините с 4,7%. За да получите максимални ползи за здравето, пийте го вместо редовен чай или диетични безалкохолни напитки. Въпреки това, за това имате нужда от 8,6 g до 15,7 g чисто вещество на ден, което е еквивалентно на приблизително 9 чаши напитка, така че е много по-удобно да приемате екстракта зелен чай под формата на прах, капсули или таблетки. Основното нещо не е отидете зад борда. Предозирането може да доведе до лоша абсорбция желязо от храната, забавяйки транспорта на кислорода и производството енергия, което ще намали ефективността на фитнес залата.

фосфатидилсерин

Всяко интензивно обучение е сериозен стрес за тялото. Вв хода на него кортизолът се отделя в големи количества, което отговорни за натрупването на мазнини. Фосфатидилсеринът обаче го блокира производство. Това ви позволява да се възстановите по-бързо, да изгорите повече мазнини и изграждане на повече мускули. Вземете го и след тренировка вечер, особено ако спортувате с висока интензивност или силно податливи на стрес.

Йерба половинка

Yerba Mate е мощна горелка за мазнини поради високото си съдържание съдържание на кофеин. Често се среща като един от съставки в енергийните напитки по целия свят. Това растение съдържа полифеноли, които инхибират ензимите, участващи в метаболизъм на мазнините. Yerba Mate засилва усещането за ситост чрез забавяне храносмилането. Независимо от това е посветен ефектът на половинката върху телесното тегло малко проучване, така че не може да бъде поставено наравно с кофеин и зелен чай.

Най-добрите натурални мазнини горелки

естествени горелки за мазнини за отслабване

Касис

Според изследвания на университета в Чичестър, най-добрите средство за изгаряне на мазнини – екстракт от касис. по време на експериментирайте с употребата на това вещество от велосипедисти Наблюдава се увеличение на интензивността с 15–27%. „Нищо друго подобно не увеличава значително окисляването на мазнините. Гледахме много високо активиране на ензима, който транспортира мазнини в митохондрии “, казва автор на изследването, професор по физиология Марк Уилям.

За най-добри резултати вземете черен екстракт френско грозде 300 mg на ден. Активната съставка също се съдържа и в други тъмни плодове и зеленчуци, като патладжан, сливи и череши.

грейпфрут

Изследователи от клиниката на Scripps в Калифорния откриха това консумират само половината грейпфрут преди всяко хранене помага да отслабнете до един и половина килограма на седмица, дори и ако оставете диетата същата (при условие, че не ядете нездравословно храна 3 пъти на ден). Според автора на изследването Кен Фуджиока, всичко е свързано с веществото, което регулира нивата на инсулин. “Всичко, което помага за понижаване на нивото на този хормон, помага и губи тегло, а грейпфрутът изглежда е сред такива продукти ”- – каза ученият.

Добавете грейпфрут към спанатна салата или просто яжте вътре чиста форма.

бадеми

Участниците в американското проучване ядат всеки ден шепа бадеми в продължение на 6 месеца и откриха, че са се отървали 18% мазнини. Тези, които спазват диета с абсолютно същото количество калории и протеини, но заместените бадеми със сложни въглехидрати (напр. хляб) загуби само 11% мазнини.

Бадемите са идеален продукт за закуска и отлична съставка в сутрешна каша.

круша

Изследвания, проведени в университета в Рио де Жанейро, показа, че хората, които ядат 3 круши на ден, консумират по-малко калории и загуби повече тегло от тези, които не го направиха. Този плод е изключително богат на фибри (един плод съдържа 15% от дневната препоръчителна норма), така че ще ви помогне Чувствайте се по-пълни и се спасете от преяждане.

Не забравяйте да ядете кожата на крушата, тъй като съдържа повечето здрави влакна. Крушите служат чудесно допълнение към листната маруля, особено в комбинация със синьо сирене.

Морски боб

Морският боб трябва да бъде във вашата диета, ако искате отървете се от мазнините, защото една порция от този продукт съдържа около 20 грама устойчиво нишесте. Университетски изследователи Колорадо откри, че ако има храни с високо съдържание на такова нишесте веднъж на ден, тогава можете да изгорите 25% повече мазнини.

За да направите вкусни картофено пюре у дома, пържете шалот и чесън в зехтина, добавете няколко консервни кутии боб, след това смесете всички съставки в блендер.

шоколад

Доказано е, че тъмният шоколад и други високи храни антиоксидантите помагат да се предотврати натрупването мастните клетки в тялото, които са предшественици затлъстяване и сърдечни заболявания. Основното условие – не го яжте и вие много.

Интересна тема:

 1. Какво спортно хранене за отслабване трябва да използвам?

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment