Най-добрите упражнения за тънка талия

K акво трябва да знаете …

 • В стари времена културистите бяха осъждани за тънка талия. и от в по-голямата си част всички упражнения на тяхното обучение бяха насочени обратно – за укрепване на мускулите на кръста и абс.
 • Не можете да направите талията тънка отстрани – Можете да го стесните само по отношение на гърба на стомаха.
 • Когато Франк Зейн се показа на състезания по културизъм обърнат корем и тънка талия, той напрегна напречно напречната коремни мускули (TransVerse) Корема или TVA).
 • TVA е мускулът на антеролатералната част на коремната стена. Тя е взема пряко участие във формирането на коремната преса и служи един вид мускулен корсет, поддържащ теглото ви.
 • TVA играе роля за предотвратяване на болката в гърба и укрепване мускули на гърба.
 • За да тренирате мускулите на TVA, трябва да започнете с инертен вакуумни упражнения, безпроблемно преминаване към вакуумни упражнения с включващи и четирите крайника, вакуумни упражнения седнало положение и различни комбинации от предишни упражнения.

Искате да научите как да направите талията си тънка? Готови ли сте за да намалите линията на талията си, като направите едно просто упражнение? Искате ли да знаете нещо по-добро? Същото упражнение, което ще намали обиколката на талията, вероятно също ще премахне болката в долната част на гърба.

Тънка

  • Физика на спортисти с V-образна физика
 • Науката за вакуумните упражнения
  • Не само красива, но и безболезнена
   • Обучение по TVA
 • Инертни вакуумни упражнения
  • Свържете краката и ръцете
  • Вакуумни упражнения, докато седите
  • Функционални вакуумни упражнения
   • Последен коментар

Физика на спортисти с V-образна физика

[sam code = “true”]

Много спортисти днес предпочитат принципите на старата школа културизъм във връзка с физиката, за разлика от съвременния възгледи за физиката на „хипопотама“. По-голямата част от тях предпочитания, свързани с гладка, прилепнала талия и притежание на тези класически V-образни културисти от миналото.

През 70-те културистите не са мислили само за това “изграждане” на отделни части на тялото; те мислеха за формиране физика като цяло. Това означава бодибилдинг, било то начин един вид релакс или част от годишните състезания и конкурси – истинската му цел е създаването на визуално привлекателни форми спортист като цяло.

Дори Арнолд Шварценегер, който беше чудовище от масите в своите време, имаше много тънка талия. И когато кажа тънка талия, не го правя Имам предвид генетично предразположение към малка талия страните на тялото. Говоря за малка талия във връзка с корем до гръб. Именно този обем е във вашия контрол, за разлика от вашата костна структура.

Момчета като Арнолд, Франк Зейн и Лий Хани за причина получи такава тънка талия и невероятна способност за удари вакуумно изтегления стомах от всякакъв ъгъл – те са го спечелили. Те са буквално направиха талията приоритет в техните тренировки и конкурси.

За тях работят върху еластичността на мускулната тъкан в средната им част торсът беше също толкова важен, колкото работата върху гърдите и бицепсите. ИУтвърждавам, че не би ни навредило на всички да имаме същото перспективи.

Науката за вакуумните упражнения

Тесната талия на Франк Зейн

Нека бъдем умни и да разгледаме някои основни сведения за какво е вакуум в културизма.

Когато Зейн беше в известната си „вакуумна“ позиция, той обтегнати определени мускули. За съжаление не мислим за това това днес. И той сви само напречните коремни мускули или TVA (TransVerse Abdominis).

TVA мускули, които са разположени под ректуса на корема и косите мускули коремните мускули са най-дълбоките мускули. Той е уникален мускули, защото не провокират изместване на костите по-близо до на приятел, както повечето други мускули. Всъщност много от влакната на тези мускули изобщо нямат връзка с костите. вместо от това, те работят върху напречното състояние на средата на нашето торс, оттук и името – напречни мускули корема.

TVA работи точно като колан за тежести. Всъщност това една от основните функции на TVA мускулите е да действа като естествен тегловен агент. Когато настъпи намаление на TVA, повишава коремното налягане и укрепва гръбначния стълб.

но TVA не е създаден само за да улесни процеса на повдигане. големи тежести. Тези мускули също служат за задържане на нашата вътрешна органи и в стомаха ни, строго на онези места, където трябва да бъде. Тоест, мускулът на TVA е вид превенция нежелано подуване на корема. И затова трябва да давате те имат не по-малко внимание, когато тренират!

Не само красива, но и безболезнена

Силният и стегнат корем не е единствената причина ние ще обърна внимание на мускулите на Тва. Те също играят огромна роля за предотвратяване на болки в долната част на гърба. Всъщност многобройни проучвания показват, че повечето хора с болките в гърба имат „сънливи“ мускули на TVA – такава, която не го прави намалява се, когато е необходимо.

Но има и добра новина – проучванията също показват това вашите сънливи TVA мускули могат да бъдат събудени чрез упражнения и това не само ще намали талията, но и ще премахне болката при архивирате.

Обучение по TVA

Има смисъл да започнете с най-простия, най-основния вакуумно упражнение – или, както клиничният свят знае, “прибиране на корема”, легнало на гърба ви. Да започнем с него.

Инертни вакуумни упражнения

 1. Легнете на гърба си и огънете коленете си, така че краката плосък, стегнат към повърхността, на която лежите.
 2. След това издишайте колкото можете повече въздух. Повдига диафрагма. Когато се комбинирате с празен стомах, получавате максимума свиване на мускулите TVA.
 3. Е, последното – опитайте се да стегнете пъпа си колкото е възможно повече близо до гърба – колкото по-дълбоко се спуска пъпа, толкова по-добре се свива напречни коремни мускули.

Упражнение за талияВ началото се опитайте да задържите вакуумирайте за около 15 секунди или така на всяка повторение. Както при всяко упражнение, вие искате постоянно да напредва. Работете върху себе си, докато можете задръжте вакуума за 60 секунди при всяко повторение.

Сега, не позволявайте на вашата неспособност да задържите дъха си притеснявам те. Поемайте малки вдишвания според нуждите.

Започнете с три повторения и с времето преминете през работа пет повторения, ако се отнасяте сериозно към резултатите.

Има един очевиден факт – нито едно упражнение няма да работи, ако наистина няма да бъдеш целенасочено, качествено той за изпълнение. Трябва да кажа, че имах най-добри резултати, когато се представях това дишане упражнения първо нещо сутрин, след събуждане, преди да напусне леглото.

Освен това правенето на упражнения сутрин опростява цялото процедура, но също така е от полза за стомаха ви в този момент ще бъде празен. Това дава възможност да се тегли в стомаха колкото е възможно повече. дълбоко, което провокира крайната компресия на TVA.

Свържете краката и ръцете

След като направите пет повторения от 60 секунди, ще трябва да добавите допълнителен елемент, който усложнява упражнението – качете се на четворки. Този тип вакуумно упражнение е много по-трудно от предишния вариант, преди всичко защото вие ще работи срещу гравитацията.

 1. Качете се на четворки, уверете се, че раменете и китките ви бяха възможно най-вертикални спрямо вашите торс, а бедрата – строго над коленете. Шията остава неутрална позиция – в такава, в която ще ви е удобно.
 2. По-нататък – принципът все още е същият като при извършване на инертен вакуумно упражнение. Необходимо е да издишате и стегнете колкото е възможно повече пъпът е изключително близо до гърба.

Вакуумни упражнения за снимка с тънка талия

Ако искате да тренирате, изпълнявайте редовно 60 втори повторения, както с упражнението, лежащо на гърба ви, започнете с разумни числа. Започнете с 30 секунди повторения четворки. Така постепенно стигате до 60 секунди индикатори. Ако периодично изпитвате болки в гърба отпуснете коремните мускули.

Вакуумни упражнения, докато седите

„Упражнение

Като се има предвид само гравитацията, можем да кажем че вакуумните упражнения на четворки ще бъдат много по-трудни бизнес. Но поради факта, че стабилизиращите мускули на гръбначния стълб влезете в игра, седналата версия ще се окаже още по-трудна.

Започнете в седнало положение на твърда повърхност. Без значение какво облегне. Както при другите версии на упражнението, издишайте и се прибирайте пъпа към гръбначния стълб. Тренираме до Ще се окаже, че задържате вакуума за 60 секунди.

За да ускорите напредъка, направете това упражнение нататък нестабилна повърхност, например, на швейцарска топка.

Функционални вакуумни упражнения

Сега да преминем към функционалните версии на упражненията, които могат да се извършват през деня. Просто издърпайте бутона на корема време, когато сте в седнало положение през деня.

Гледайте стомаха си през деня, не го позволявайте отпуснете се, когато сте в седнало положение. КЗа съжаление, повечето от нас са склонни да седят повече, отколкото да стоят. Нодори в този случай, ако постоянно следите напрежението напречни коремни мускули, тогава скоро ще стане навик за вас. за това не е необходимо да се броят броя повторения и подходи, нека прибирането на корема и създаването на вакуум ще се превърне във вашето ежедневие навик.

Уверете се, че мускулите на TVA също са изправени би било леко напрегнато. Скоро те ще започнат да се свиват, по естествен начин.

Последен коментар

Ако се състезавате или планирате да се състезавате бодибилдинг, направете си услуга и добавете тези упражнения, насочени към “унищожаването” на корема, в процеса на позиране етап – тънка талия ще направи впечатление на съдиите.

Имайте предвид, че съдиите ще ви гледат от момента веднага щом започнете да влизате на сцената. И те не могат да те видят само в подготвени пози, но и между тях. Гладка и прибран корем със сигурност ще подобри визуалната привлекателност вашата физика, но ще имате възможност демонстрирайте тънка талия на сцената само след редовно практикувайте вакуумни упражнения.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment