Най-добрият начин да отслабнете, без да се изтощавате физически упражнения

Ако искате да знаете как да свалите излишните килограми и не занимавайте се със спорт и какви видове упражненията най-ефективно помагат за това, тогава тази статия ще ви бъде полезно.

Най-вероятно, когато четете тези редове, сте мислили как отслабнете без спорт, поради което натрупаните мазнини ще бъдат изгорени. И напълно те разбирам.

 • Възможно ли е да отслабнете без физическа активност?
 • Как да отслабна без упражнения?
 • Проблеми с отслабването без упражнения
 • Тренировки с тежести и загуба на тегло
 • Кардио тренировки и отслабване
 • Резултати от отслабване без упражнения

Възможно ли е да отслабнете без физическа активност?

Вероятно вече се подготвяте за това, което ще ви предложа чудодейни опаковки, някакъв вълшебен детокс чай или по-лошо – вълшебният прах, който Малишев използва тайно отървете се от упоритите мастни гънки в кръста. Или може би Всъщност всичко е съвсем различно. И чудодейни опаковки, зелени диетата с кафе или кумкуат на прашец са наистина вълшебни начини за отслабване без физическа активност, което по някаква причина треньорът ти мълчи? Възможно ли е да отслабнете без спорт, може би наистина всички сили на Вселената са готови да ви помогнат в бизнеса да се отървете от излишните килограми? Уви и ах. Спрете на това безплодни мечти.

Тази статия е за нещо друго. И няма да се обаждам купете конкретен продукт или повярвайте в друго чудо.

Вместо това искам да споделя с вас сухи и базирана на доказателства информация как да отслабнете без упражнява.

Както ще видите, това е доста просто, но има едно недостатъци. Факт е, че отслабването може да доведе до изчезване излишната мазнина, но излишната кожа никъде не отива. следователно Така до края на тази статия ще знаете как да отслабнете без физически упражнения, като същевременно се подобрява и качеството състав на тялото, което е не по-малко важно от числата на кантара. Е, готови ли сте? Тогава нека започнем.

Как да отслабна без упражнения?

„Как

Как мислите, че работи?

 • Така наречената “правилна диета за отслабване”?
 • Диета с ниско съдържание на въглехидрати? С ниско съдържание на захар? Не съдържа без глутен? Палео?
 • Някакви хранителни добавки за изгаряне на мазнини?
 • Всичко по-горе?

Или може би нищо от горното? Нито един от тези елементи гарантира, че наистина отслабнете.

Какво е: недостиг на калории

Тоест, консумирайте по-малко калории, отколкото изгаряте.

Виждате ли, водещият механизъм тук е енергията баланс, който е съотношението между количеството енергия, които консумирате и изгаряте. Единици това използвани за означаване на енергийния баланс – това са калории. Количеството енергия, необходимо за загряване на един килограм вода с един градус по Целзий.

важно е да разберете какъв е енергийният баланс, защото определя как телесното тегло се променя с течение на времето време (и колко калории трябва да ядете).

Енергийният баланс сам определя телесното тегло и броя на калориите, които трябва да ядете.

Виждате ли, „тайната, че вашият личен треньор се крие от вас“ е както следва:

 • Трябва да изгорите повече енергия, отколкото ядете, за да постигнете значителна загуба на тегло
 • Трябва да консумирате повече енергия, отколкото изгаряте, за да го направите постигнете значително наддаване на тегло (като мазнини и мускули).

Сега, ако имате желание да се върнете в началото на статията и за да видите дали е писано преди десет години, знайте:

Ако насочите вниманието си към метаболитни изследвания за миналия век ще откриете, че всеки замислен и звукови изследвания за отслабване, включително установени са многобройни мета-анализи и систематични прегледи че трябва да изразходваме повече енергия, отколкото консумираме постигане на значителна загуба на тегло В областта на метаболитните науки, това не е само стара новина – тя е неизменна основа на дисциплината, като факта, че земята е кръгла.

Ето защо всяка година ефективността се поставя под въпрос. нискокалорични диети, които междувременно все още са популярни, затова те не получават научно признание. Не, не го правиш можете да „отслабнете, ако не ядете никакви трохи“ или „промените вашия метаболизъм “благодарение на отрицателните калорични храни и тези, които изгарят мазнини. ”

Можете да ядете по-малко калории, отколкото изгаряте.

Също така си струва да се отбележи, че културистите, чийто живот се върти около манипулиране на състава на тялото, използвайте тези прости научни принципи, в продължение на десетилетия систематично увеличаване и намаляване на нивото на мазнини в организма.

По този начин, основното е следното:

Изследвания на метаболитните процеси в продължение на 100 години доказа, че енергийният баланс е без съмнение действа в съответствие с първия закон на термодинамиката и той е основният механизъм, който регулира телесното тегло.

Това не означава, че трябва да броите калории, за да отслабнете, но вие трябва да разбере връзката между приема на калории и техните разход, наддаване на тегло и загубата му.

И така, сега, когато е установен основният закон, да се върнем към предмет на нашето изследване: загуба на тегло без физическа упражнява.

Когато мислите за „изгаряне на калории“, какво ви идва умът?

Тренировка, нали?

Е, тялото ви гори калории през целия ден, не само докато тичате или люлеете пресата.

Тази концепция се нарича „метаболитна скорост“, накратко казвайки, че това е минималното количество калории, които изгаряте всеки ден (минималното количество енергия, което вие харчи, за да остане жив).

Когато изразходвате малко повече енергия за физическо занимания от всякакъв вид, включително ходене, бягане и игра на бадминтон, това се нарича ежедневни разходи за енергия (WEM).

И след като знаете вашата WEM, тогава всичко, което трябва да направите, е да отслабнете означава да използвате много по-малко брой калории всеки ден.

Например, ако смятате, че изгаряте около 2200 калории в на ден и сте изяли около 75% от тази сума, или ~ 1650 калории, тогава ще губите половин килограм на седмица. независимо независимо дали се занимавате с физическа активност или не.

Тази техника се нарича създаване на енергия или дефицит. калории, тъй като това означава, че приемът на калории (храна) не е достатъчен за нуждите на вашето тяло. Тогава тялото започва да харчи мазнини, за да запълни дефицита енергия. Между другото, отделните храни, които ядете, нямат нямат нищо общо.

Истината е, че храните нямат специални свойства, които допринасят за отслабване. Самите те не могат да те накарат дебел или мършав.

Какви храни наистина си струва да се консумират, защото в тях съдържа различно количество калории и протеини, въглехидрати и мазнини, което означава, че някои храни допринасят повече загуба или наддаване на тегло от другите.

Забележете, че казах „по-благоприятно“, а не „задължително за използването “или” е забранено или нещо подобно, защото ако знаете как да коригирате и балансирате количеството консумирате калории правилно, можете да ядете всичко и докато отслабнете.

Трудно е да повярвам, но сега разбирам принципа на невероятното явления, когато един професор като експеримент загуби 12 кг в продължение на 10 седмици и в същото време се опира на протеинови шейкове, нездравословни закуски, сладки зърнени храни и бисквитки.

И опитът на човекът, който загуби 25 килограма и в същото време ядеше само внимателно претеглени порции бърза храна от Макдоналдс за шест месеца.

Те искаха да докажат един прост, но много важен момент:

Ако постоянно консумирате по-малко калории, отколкото изгаряте, вие Ще отслабнете, дори ако тези калории са от нездравословни храни.

Затова проучване, проведено от учени от университета Дюк, не откриха разлики в загубата на тегло между субектите, консумират 4% и 43% калории от захарта.

Същите констатации са отразени и в друго проучване към това времена, държани от учени от Шотландския университетски колеж Кралица Маргарет.

Друго проучване на учени от Маастрихтския университет разкри, че когато в храната еднакво калории, протеини и фибри, няма значение как да отслабнете – при диета високо захар или ниско.

По този начин, когато говорим за отслабване, акцентът винаги трябва да бъде поставен калории. Краят на историята.

Проблеми с отслабването без упражнения

„Как

Вече споменах, че лесно можете да отслабнете без физическа упражнения, но все пак това не е най-добрият начин за отслабване.

Причината е проста:

Отслабвате не само това, което се отнася до мазнините. Вие сте губите мускулна маса, в зависимост от това какво ядете.

И колкото повече мускули губите, толкова по-бавен е вашият метаболизъм и имунната система е по-слаба и колкото по-лошо се гледате в огледалото (увиснало излишната кожа, помниш ли?).

Ето защо целта ви не трябва да бъде само просто “отслабнете” и “губите мазнини, а не мускули.” Това е, на което сте наистина искам.

И това е самият момент, когато на теория те могат да ви помогнат упражнява. Това е единственият начин за реално постигане на желаното цели заедно с диета.

И това не е всякакъв вид тренировки, а силова тренировка. Предлага се в ум вдигане на тежести, а не кардио.

Когато комбинирате правилните силови упражнения с правилните диета, тогава резултатите могат да надхвърлят всички очаквания.

Можете едновременно да спечелите мускулна маса и сила, и в същото време време за загуба на мазнини. Можете да си изградите изцяло нов тялото.

Това не означава, че кардиото не може да ви помогне да отслабнете по-бързо. Може би, но тези упражнения допринасят за загубата на мускулна маса.

Нека разгледаме по-подробно и двете страни на тази монета.

Тренировки с тежести и загуба на тегло

Ако изследванията ясно покажат, че вдигането на тежести се ускорява загуба на мазнини, защо обикновено се свързва с „подскачане“, а не „с отслабване?

Е, повечето хора не се обръщат към вдигане на тежести, когато искате да отслабнете по добра причина:

Това е лош начин за отслабване … но фантастичен начин отървете се от излишните мазнини по-бързо, като същевременно поддържате или дори увеличавате мускулите.

Изследвания от учени от университета Дюк Илюстрира отлично. Изследователи изследвали 196 мъже и жени на възраст от 18 до 70 години и ги разделят на три група:

 1. Силова тренировка

Тези доброволци тренираха три дни в седмицата и изпълняваха 24 комплекс за обучение с помощта на симулатори. всеки тренировката продължи около час.

 1. Аеробни тренировки

Тези доброволци бягаха 3 дни в седмицата с умерено интензитет за около 45 минути на сесия.

 1. Силови и аеробни упражнения

Тези предмети направиха и двете горни упражнения, общо времето за упражнения на седмица беше малко над 5 часа.

И какво мислите, чиито резултати бяха след осем месеца е по-добре?

Ако сте отговорили с “трета група” … значи грешите. Най-добрият резултатите показаха втората група (която направи само кардио). НО това е и единствената група, загубила мускулите маса.

Когато изследователите разглеждаха състава на тялото, а не теглото, установи, че нещата са най-добри в третата група. Те са намали количеството на мазнините и натрупа мускулите.

Тези резултати са в съответствие с няколко други проучвания, както и пресъздайте много ясна картина:

Ако искате да загубите излишните мазнини по-бързо и да спестите, или дори вземете мускул, след това изберете както силова тренировка, така и кардио.

Изберете вдигане на тежести и кардио и след това вие ще загубите мазнини по-бързо и може би дори ще увеличите мускулите маса.

Кардио тренировки и отслабване

Cradio тренировка за отслабване

Какво прави повечето хора, когато искат да отслабнат?

Естествено отидете на диета, но какво друго?

Започнете да практикувате кардио. Това е джогинг, и плуване, и колоездене и всичко това.

Всичко това е добро, но за съжаление просто изпълнение кардио упражнение не гарантира загуба на тегло.

Всъщност много хора дори започват да наддават на тегло, което не е така невероятно като се има предвид колко повече хора с наднормено тегло са повече са склонни да горят калории, вместо да се справят fitnesom.J

Ето две основни причини:

Прекалено лесно е да изяждате калориите, които вие изгори.

Познайте колко енергия се изразходва за половин час бягане?

За тези, които тежат 68 кг, това е около 400 калории.

И познайте колко лесно е веднага да ги използвате обратно храна?

Човек трябва само да изяде шепа ядки, кисело мляко и една ябълка. Или ако вие не на диета, тогава това е бисквитка с шоколадов чипс с чаша мляко.

И не намеквам, че трябва да спрете да ядете ядки, кисело мляко, ябълки или бисквитки. Ако искате да отслабнете, сами кардио упражненията няма да ви помогнат да изгорите достатъчно калории.

Ако ядете твърде много, никакво количество кардио не е ви помага да отслабнете

Вашето тяло се настройва за по-нисък поток калории.

Най-честата причина хората да спират отслабването е доста просто: това е преяждане.

Толкова е лесно случайно да изядете твърде много калории (и тук защо).

Дори и да не правите „начинаещите грешки“, които ги правят повечето проблеми с отслабването, можете да се объркате ето какво:

Проучванията показват, че когато има калориен дефицит, тялото се стреми да повиши енергийната ефективност. Това означава, че с течение на времето все по-малко енергия необходими за продължаване на изпълнението на същите типове тренировъчни сесии.

Повечето хора не знаят това: те мислят, че горят повече енергия, отколкото са в действителност и по този начин смятат, че те може да ядете повече, отколкото наистина имате нужда.

А когато отслабването спре, хората започват да се увеличават брой кардио тренировки.

Това може достатъчно да увеличи консумацията на енергия, за да може наддаване на тегло, но също така ускорява загубата на мускули, както и забавяне на метаболизма.

Ето защо обикновено препоръчвам минимизиране на кардио кога диета. Тоест, по-малко кардио правите по време на отслабване, толкова по-добре.

Резултати от отслабване без упражнения

Отслабване без упражнения

Отслабването без упражнения е лесно.

Яжте значително по-малко калории, отколкото изгаряте и, voila, вие ще отслабнете.

Проблемът обаче е, че заедно с теглото ще отмине и част от мускулната маса и това не е теглото, което искате да губя.

Ето защо трябва да мислите за „подобряване на телесния състав“, а не за “отслабване”. И направете необходимия минимум упражнения за поддържане на мускулна маса по време на диетата.

И за щастие няма много упражнения за вършене. Двойка интензивните тренировки за вдигане на тежести седмично ще правят чудеса (и да ви помогне да се сбогувате с мазнините по-бързо!).

източници:

Кой е най-добрият начин да отслабнете без упражнения?

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply