Най- сички видове изтегляния на хоризонталната лента

Хоризонталната лента е универсален симулатор, който включва голям брой мускулни групи. В зависимост от методът, който използвате, когато дърпате нагоре, можете регулирайте натоварването върху определен мускул, но все пак всички основни мускулни групи ще бъдат включени, независимо от вида не сте избрали изтегляния.

„Видове

Издърпванията на хоризонталната лента са много полезни за тялото, те държат вътре мускулите ви са тонизирани и в комбинация с лицеви опори от пода и нататък успоредни пръти, тялото ви бързо ще придобие облекчение, а мускулите ще стане много по-лесно да се справите с упорита работа или други упражнява.

За да увеличите максимално ефекта на издърпванията върху хоризонталната лента, те трябва да бъдат изпълнени ефикасно и чисто. При нормално издърпването му нагоре трябва да изглежда така: хванете хоризонталната лента широко раменете, с палеца хванете щангата отдолу, дръжте краката си заедно, издърпайте гладко нагоре, без да трепнете, докоснете гърдите си до напречни греди, слизайте бавно, сякаш държите тялото си и бори се с гравитацията. Спуснете се напълно изправяне на ръцете. Издърпването, без да следвате тези инструкции, значително ще намали упражняване ефективност.

 • Какви мускули се люлеят при издърпване
 • Видове изтегляния на хоризонталната лента
  • Директен захват
  • Обратно захващане
  • Широки издърпвания на главата
 • Други видове изтегляния на хоризонталната лента
  • Издърпване за тренировка на мускулите на гърба

Какви мускули се люлеят при издърпване

Както бе споменато по-горе, с помощта на хоризонтална лента, тя се люлее веднага няколко мускулни групи. В зависимост от метода на издърпване, което изберете, можете да регулирате натоварването върху едно или друго мускула. Но първо, нека все пак да разберем кои мускули се люлеят кога издърпване нагоре по хоризонталната лента.

Когато дърпате нагоре върху хоризонталната лента:

 • трапец;
 • Latissimus dorsi;
 • трицепс;
 • бицепс;
 • делта;
 • раменете;
 • предмишницата;
 • Преса и други

Видове изтегляния на хоризонталната лента

Техниката на изпълнение на различни типове придърпвания.

 • описание
 • видео

Има много варианти на подгъвачи с акцент върху различни мускулни групи на гърба. От ширината на ръката, хватката и Векторът на движение зависи от това кои мускули получават повече упражнения. за видео подробности за нюансите на всяко движение на различни мускулни групи.

Видовете изтегляния на хоризонталната лента могат да бъдат разделени на три критерия:

 • Метод на захващане (директен, обратен);
 • Ширина на захвата (тесен, среден, широк)
 • Горна позиция (придърпване към гърдите, зад главата)

Всъщност има много повече видове изтегляния – мъртви издърпвания, издърпвания с памук, изтегляния с разриви и много повече видове. За да ги изброявам всички, и още повече опишете, ще отнеме много време.

Нека да разгледаме с вас най-основното.

Директен захват

Издърпването на хоризонталната лента с обичайния директен захват е класика. Вв зависимост от ширината на захвата, ние изпомпваме повече или по-малко определени мускулите.

Издърпване с тесен прав хват. С това Брахиалисът се изпомпва добре мускул, разположен между бицепса и трицепса), най-широк задните мускули (долната част) и предния зъб мускулите.

„Издърпване

Изтегляния с плътно захващане

Техника на изпълнение. Когато дърпате нагоре по този начин ние хващаме хоризонталната лента с тесен хват, така че ръцете практически докоснаха се един до друг на напречната греда. Опитайте се да се издърпате може да бъде по-висока, това ще засили ефекта на издърпването.

Издърпване нагоре с обикновен прав хват. развявам предмишници, рамене, трицепс, бицепси, мускули на гърба.

„Издърпване

Издърпва с директен среден (нормален) хват

Стандартната техника на изпълнение беше описана по-горе.

Издърпване с широк прав хват. Трапециумът се изпомпва, горната част на латисимуса гръб и кръгли сдвоени мускули на гърба.

„Издърпване

Изтегляния с широк захват

Техника на изпълнение. Вземете хоризонталната лента с широк хват. Към раменете при огъване на ръцете в лактите те са успоредни на напречната греда и предмишниците бяха под ъгъл от 90 ° спрямо нея. Палете нагоре широко захващане, вече не хваща хоризонталната лента отдолу, а ляга с останалото отгоре на напречната греда. Опитвайки се да достигне не с ръце нагоре, но поради намаляването на лопатките. Опитва се да докосне гърдата напречната греда.

Обратно захващане

Обратното захващане предполага акцент върху други мускулни групи, например като бицепс.

Издърпване с тесен заден хват. С това бицепсите и долната част на лата се изпомпват мускулите на гърба.

„Изтегляния

Обратни плътни хватки

Техника на изпълнение. Предизвикателството е да се опитате да достигнете напречни ленти на долната част на гърдите. Дланите са обърнати във вашата посока палецът покрива хоризонталната лента отдолу. Издърпването се извършва като биха били раменете. Опитваме се да обединим раменете, усещаме ги и посегнете към напречната греда с гърдите си.

Издърпване с обичайния заден хват. Изпомпва се бицепс и латисимус архивирате.

„Издърпване

Издърпайте средния (нормален) хват

Техниката на издърпване остава същата.

Широки издърпвания на главата

При извършване на този тип придърпвания той се изпомпва трапецовидни, сдвоени кръгли гръбни мускули и латисимус мускулите на гърба.

Други видове изтегляния на хоризонталната лента

Когато мускулите ви са достатъчно силни в резултат на тренировки за хоризонтална лента, можете да изпълнявате различни техники на хоризонталната лента, например като “възход-преврат”, “изход към един”, “изход към двама” и други. Също така, може би след усилено обучение можете да направите издърпвания с памук или други сложни елементи.

Но първо, научете се как правилно и да издърпате много от тях видове изтегляния, които разглобихме днес. Не бързайте измислете нещо. Всички едни и същи мускулни групи, с различни методи издърпване, всички еднакви са включени и ако можете качествено изпълнявате изтегляния със стандартни типове, можете лесно изпълнете всякакъв друг вид издърпвания.

Издърпване за тренировка на мускулите на гърба

Ако имате въпроси, оставете ги в коментарите и аз Определено ще ви отговоря.

Интересна тема:

 1. Девет упражнения, за да се отървете от мастните гънки назад

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply