Най-важните аминокиселини за мускулния растеж

Аминокиселините са известни с ролята, която играят увеличаване на мускулната маса и сила при спортисти, в конкретно:

 • BCAA (аминокиселини с разклонена верига – левцин, изолевцин и валин), които са важен строителен материал за растежа и възстановяване на мускулите;
 • аргинин , който подобрява притока на кръв към мускулите (изпомпване);
 • L-карнитин , който помага за изгарянето на мазнините и ускорява процес на възстановяване.

Анализът на съответните физиологични процеси показва защо добавките могат да бъдат ефективни за подобряване ефективност на тренировките.

 • Мускулен растеж, физическа сила и културизъм
  • Важни мускулни факти
   • Гладки и набраздени (скелетни) мускули
 • Спортно хранене за ускоряване на растежа на мускулите
  • BCAA за изграждане на мускули
 • Витамини за намаляване на окислението по време на тренировка
   • подобен на бик
   • аргинин
   • L-карнитин
 • Какви аминокиселини са по-добри за мускулния растеж?

Мускулен растеж, физическа сила и културизъм

Мускулен растеж или културизъм Е целенасочено увеличаване на размера на определен мускул тъкани, използващи силова тренировка.

Използвайки различни методи на трениране, спортистът е в състояние да постигне мускулна хипертрофия. Хипертрофията е увеличаване на мускулния размер поради растежа на техните клетки. Друг ефект се нарича хиперплазия и означава увеличаване на броя на клетките и влакната.

Мускулът също може да расте, като увеличава диаметъра на мускула влакна, докато количеството на самите влакна остава непроменен. Това може да се случи само ако мускулът е напрегнат. по-силен от обикновено. Нервите ще стимулират растежа на мускулите, което ще доведе до увеличаване на резервите на мускулни протеини, за да се ускори това процес.

Ако тялото реагира на тренировки с хиперплазия, тогава мускулните влакна ще растат, което на по-късен етап ще доведе до увеличаване на мускулите по размер.

КултуристДнес спортистите имат достъп до огромен броят на различните добавки, за да се постигне по-бързо и повече ефективен растеж на мускулите и предотвратяване на нежелания мускул атрофия, причинена от преумора или недохранване.

Аминокиселините са особено ефективни при изграждането и възстановяването мускулна тъкан, защото те са изградени главно от протеин. голям количеството естествени хранителни вещества играе ключова роля за изграждане и поддържане на мускулна сила и издръжливост. На това причината културистите и другите спортисти трябва винаги спазват цялостна и балансирана диета.

В случай на липса на хранителни вещества, тялото ще унищожи мускулна тъкан, за да използва нейните компоненти за възстановяване тъкан, повредена по време на тренировка. Това ще доведе до нежелателно намаляване на общата мускулна маса (атрофия).

Мускулесто тяло също се нуждае от повече енергия и следователно идеята за едновременно изграждане на мускули и отслабване има смисъл, защото по-големият мускулен обем изразходва повече енергия, като по този начин се намалява вероятността от натрупване на мазнини след това.

Важни мускулни факти

Aminokisloty-pomogaut-szhygat-zhyrМускулите са пълни органи на тялото, които са главно отговорни за движението. Те могат да движат както вътрешни, така и външни части на тялото. Това означава, че мускулите са важни за активните движения. човешки, както и за много вътрешни процеси, като например побой сърце или храносмилане на храната.

Гладки и набраздени (скелетни) мускули

Различните видове мускули се класифицират според техните хистологична структура и механизъм на свиване. Има 2 основни мускулни типове: гладки и набраздена (скелетна).

Набраздените мускули включват скелетните мускули, както и сърдечен мускул, който има уникална структура и демонстрира невероятно представяне през целия живот на човек

Скелетният мускул се задвижва от съзнателни усилия човек. От друга страна сърдечният и гладката мускулатура не се контролират от съзнанието, защото са контролирани периферна нервна система. Набраздени мускули също наречени висцерални и те се срещат главно в такива органи като стомаха и червата.

Мускулното свиване винаги се причинява от нервен импулс. Така е форсира молекули на 2 основни протеина (актин и миозин) движение в мускулите относително един към друг, което се проявява в свиване на мускулите (напрежение) и удължаване (релаксация).

Тялото на здрав възрастен има 656 мускули, което представлява 23-40% от общото телесно тегло.

Мускулите-Back-BCAAМускулите вършат много работа ежедневно това важи особено за най-големия от тях – глутеал, т.е. квадрицепс и бицепс феморис. Те работят постоянно, помагат ние да отидем.

Наред с нервната система те са основните консуматори енергия в тялото. Мускулите винаги работят по двойки, сякаш балансирайки се помежду си.

Агонисти, като бицепсите на рамото или бицепсите на бедрото, винаги има антагонисти, т.е. трицепс или квадрицепс съответно. Тези отношения играят важна роля в защитата на мускулите от прекомерно разтягане и наранявания.

Тялото автоматично и постоянно се приспособява към повишени стресове, възникващи по време на обучение, адаптиране на техните основни метаболитни процеси, централната нервна система, както и костни движения (чрез мускулна контракция).

Тази автоматична настройка е с цел да се увеличи телесна ефективност и максимална способност издържа на натоварвания. Всъщност тялото започва да се посвещава това подобрение на нервната и мускулната координация е най-рано етапи на обучение.

Целият метаболизъм като цяло също автоматично се адаптира към увеличават метаболитните нужди на мускулната система. мускул започват механизъм за натрупване на маса и хранителни вещества възстановете за подобряване на производителността. Всички тези промени може да се поддържа ефективно и подобрява с добавки, ние говорим за което ще отиде по-долу.

Спортно хранене за ускоряване на растежа на мускулите

Много основни хранителни вещества поддържат мускула растеж и допринасят за засилване на ефекта от тренировките върху тялото. продукти съдържащи протеин помагат за изграждането на мускули и сила в краткосрочен план и средносрочен план. Ето защо много спортисти в включително културисти, често използват добавки и храни с много високо съдържание на протеини.

По-специално, аминокиселините се използват специално за изграждане мускулна маса и може да даде напълно впечатляващ ефект по естествен начин. Добавките стават все по-популярни. защото количеството хранителни вещества, което идва от храната обикновено не е достатъчна, за да отговори на високите нужди телесен спортист.

Някои от веществата, необходими за натрупване на мускулна маса, са незаменими, защото тялото не е способно на тях да синтезира. Въпреки че те могат да бъдат получени от храна, често повече рационално и ефикасно консумирайте повече от тях под формата на добавки.

BCAA за изграждане на мускули

„Angespannte

Angespannte Beinmuskulatur

Аминокиселини с разклонена верига (BCAA) като левцин особено важно. Те значително подобряват способностите на организма синтезират протеин и по този начин изграждат мускули вече след 2 седмици употреба (4 g три пъти на ден). Левцин също е основна аминокиселина, затова трябва да се използва при форма на добавки.

BCAA са ключови за растежа и възстановяването мускули, а също така предотвратяват намаляването на нивата на протеини в мускулите. Те са също действат като предавател на енергия към мускулите. Според от нивото на физическа активност мускулите се нуждаят от много количество “бърза” енергия, както и достатъчно кислород.

Витамини за намаляване на окислението по време на тренировка

През 2011 г. японски учени доказаха, че витамин С необходими на организма за поддържане на способността за физическо дейност. Те изследвали връзката между витамин С и способността на тялото да свива мускули. Учените успяха да докажат важната роля на витамин С в развитието на мускулната сила, както и неговата обратна корелация с ИТМ (индекс на телесната маса). С други думи Витамин С може да допринесе за отслабване.

подобен на бик

Тауринът може да намали оксидативния стрес (разрушаване на тъканите) след интензивно упражнение и по този начин влияят положително на растежа и увеличаването на мускулите производителност. Когато скелетните мускули станат много стегнати, свободни радикали, които естествено се образуват в тялото може да повреди мускулните клетки.

Ballans-Mikro-и-makroelementovТаурин добавки предотвратяват образуването на супероксидни аниони и намаляват оксидативен стрес в мускулната тъкан. В същото време тауринът увеличава съдържанието на тиоли в скелетните мускули, неутрализирайки действието различни азотни радикали. Такова намаляване на окислителните унищожаването като цяло подобрява мускулната работа.

Аргинин

Аргининът е основна аминокиселина, която е известна със своята положителен ефект върху увеличаване на мускулната маса и сила. Основното нещо ефектът на аргинин е да подобри притока на кръв и да се увеличи ефективността на имунната система. И двата ефекта са много полезни. спортисти, въпреки че няма изследвания за ефекта на аргинин върху мускулна хипертрофия. Препоръчителната доза за спортисти е 4000-8000 mg на ден.

L-карнитин

L-карнитинът е може би най-известната аминокиселина в спорта. Транспортира мастните молекули до митохондриите, където те са превърнати в енергия. Това намалява риска от това тялото ще черпи енергия и хранителни вещества от мускулите клетки. L-карнитинът е основен компонент на всяка диета атлет.

Какви аминокиселини са по-добри за мускулния растеж?

В хода на многобройни изследвания беше доказано, че с изграждането на мускул може да поддържа тялото, консумиране на определени хранителни добавки. Много е важно да се вземе аминокиселини, тъй като те са “строителен материал” за протеини, които образуват мускулна тъкан.

За непрекъснат растеж и предотвратяване на разрушаване на мускулите, особено левцинът и тауринът са важни.

По време на периоди на повишен стрес (например упражнения) следователно тялото се нуждае от повече енергия и хранителни вещества Силно препоръчително е да приемате добавки 30 минути преди това тренирайте така, че веществата да имат време да навлязат в кръвта.

Човешкото тяло бързо се адаптира към тренировките и особено за дълъг период от време се увеличава мускулна работа и координация за справяне интензивни натоварвания. Вашата основна грижа е да се увеличите способността на организма да работи с висока производителност. И ти може ефективно да подпомогне този процес чрез консумация добавки.

Въз основа на: aminoacidstudies.org/muscle-growth/

Интересна тема:

 1. Протеин за мускулна маса
 2. Предимства на протеиновия шейк
 3. Необходима ли е фаза на зареждане с креатин?
 4. Правилно хранене по време на тренировки във фитнеса – наръчник за начинаещи

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply