Необичайни комунални услуги на бюрото ви

Здравословните храни за мнозина автоматично означават скучно и вкус. Спомняме си от детството как се задавихме на зеленчуци и зърнени храни в в очакване на сладка награда за техните страдания. Това е до голяма степен формира неправилни хранителни навици, „благодарение на които” хората трябва да се борят с наднорменото тегло. Обаче всички сега има шанс да промените мнението си и да угодите не само на себе си здравословна, но и разнообразна храна.

„Здравословни

Малко история

Такова изобилие от храна, както сега, никога досега не е имало. Броят на гладните хора в света е стабилен, въпреки факта, че населението става по-голям. Това обаче не винаги е било така: още през 19 век феноменът на масовия глад преследва Европа, а в Русия той царува в началото на 20-ти. Хората не трябваше да избират: да се движат дойдоха най-простите продукти, които дадоха бързо усещане насищане. По-късно се оказа, че са едновременно също полезен.

Един от откровено „легендарните“ продукти може да се нарече спирулина, защото историята ѝ съществува от хиляди години. През 1940г Френският изследовател на водорасли Опасност дойде в Африка. Веднъж той отиде на местния пазар и се сдоби с там необичайно зелена торта – дике. Харесваше й вкуса й и местните жителите му казали, че го правят от водорасли, които растат в езера близо до езерото Чад. По-късно той успя да открие спирулина в Америка, а четвърт век по-късно белгийски маниак Леонар, гледайки живота на африканското племе Канебу може повече внимателно изучете полезните свойства на спирулина.

Африканска спирулина

По-късни изследвания установяват, че спирулината е много богата. протеин, който помага на африканците да избегнат страшна болест – kwashiorkor. Започва на базата на неправилно хранене, когато в тялото получава много малко хранителни вещества, особено протеин. Това заболяване е причината за повечето деца смъртни случаи в Африка.

Спирулина днес

След като през 1974 г. ООН нарече спирулина „храна” бъдеще ”, започна да се използва като независим продукт и като част от козметиката. Днес е възможно купувайте в различни форми: прахове и капсули. Привърженици на здрав хранене, вегетарианска и сурова храна диета активно го използват във вашата диета за попълване на незаменими аминокиселини.

Фермата на Спирулина в Китай

В момента Спирулина се отглежда предимно в Китай. върху специални насаждения. Те са сладководни басейни, където се поддържат изкуствено необходима минерализация. Готовата спирулина се изсушава, така че тя не се влошава по време на транспортиране: пресен неговият срок съхранение не повече от един ден и след това изпратено за продажба до вътрешен и външен пазар.

Спирулина има доста интересен вкус и мирис. На нея основата вече произвеждат хранителни барове и дори сокове. такъв продукти могат да бъдат намерени например на уебсайта Splatensis. Спирулината на прах се добавя към много закуски и салати у дома. условия, той се приготвя от питателни коктейли. Единственото условие: не излагайте спирулина на силна топлина, така че да не го направи загуби хранителните си свойства.

Капсули и спирулина на прах Splatensis

Как да консумираме спирулина

Най-лесният начин да консумирате спирулина на прах: внимателно разбъркайте го с чиста вода с помощта на шейкър или обикновена лъжица, след като дадете малко настояване и здравословната напитка е готова за ядат! Някои обаче не харесват вкуса и миризмата на водорасли. Лесно е да се маскира в следната комбинация от продукти:

  • Ябълка – 1 бр .;
  • Портокал – 1 бр .;
  • Спанак или целина – 50 г;
  • Спирулина – 1 чаена лъжичка;
  • Мед – 1 чаена лъжичка;
  • Вода – 1 чаша.

Всички съставки трябва да бъдат измити, почистени и смесени с вода блендер и след това добавете мед и спирулина. Ще се окаже страхотно коктейл с детокс, който подпомага храносмилането витамини и минерали. Е, ако харесвате по-дебелите – добавете вместо вода, мляко или малко сметана.

Как да консумираме спирулина

Ако спортувате, активно отслабвайте или просто искате поддържат баланса на хранителните вещества в тялото си, спирулина може да ви стане главен помощник. Тя също допринася укрепват имунитета и повишават устойчивостта на стрес. Но да напълно се насладете на полезните качества на това невероятно водорасли, купувайте спирулина само на доказани марки.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply