Ние се застраховаме по време на тренировката правилно

Тласъкът за написването на тази статия беше „картината“, която аз гледани в салона.

Дойдоха 3 момчета на 15 г. Едно в кецове с размер още три от крака му. И той щеше да пожъне лежанка с тегло 100 кг. И всички не би било нищо, но партньорите започнаха да го застраховат заедно, ставайки близък помежду си и сграбчиха бара. Най- крайна сметка човекът той свали тегло, докато 80 кг остана на палатката и сам я разтърси. след от това, реших да напиша статия за това как правилно да се застраховам фитнес залата.

 • Защо имам нужда от застраховка по време на обучение?
  • Ако поискате да се застраховате:
  • Ако сте били помолени да се застраховате в подхода:
   • Винаги трябва да сте подготвени
   • Няма нужда да докосвате черупката
  • Същността на застраховката, когато правите упражнения
  • Последното преиграване приключи
   • Как да се застраховате, когато клякате
   • Правилна застраховка при изтегляния
   • Някои полезни съвети за безопасност в стаята

Защо имам нужда от застраховка по време на обучение?

Pravilnaya-strachovka-при-trenirovkahКачество на всеки обучение зависи от това колко далеч сте готови да отидете и не се наранявайте и ранявайте. Например застраховката в бенч пресата ще ви даде способността да се напредва по-бързо в увеличаване на работното тегло, защото винаги ще сте сигурни, че щангата няма да ви смаже и можете да вземете повече, отколкото сами.

Някой може да възрази, че трябва да вземат колкото можете. В това има известна истина, но не забравяйте, че ние растем и силите Засилва се само с постоянни натоварвания. понякога момчета прибягват до техниката “свикване с теглото”, ако може да е така да се обадя, когато човек просто сложи мряната на раменете си, малко задържайки го връща обратно на багажника. Или при използване на мъртва лифт рамка за захранване, за да поеме тежестта не от пода, а от позиция отгоре.

Освен това с правилната застраховка винаги можете да завършите подход в планирания брой повторения, което ще позволи добро тренирайте мускулатурата и не се наранявайте.

Бедата обаче е, че не всеки знае как правилно да се застрахова.

Какво е необходимо за правилното застраховане на партньора при изпълнение упражнения

Ако поискате да се застраховате:

Качеството на застраховката зависи и от двете. не забравяйте да кажете своето помощници, от каква помощ имате нужда и в кой момент. В крайна сметка един помощ е необходима с бързи темпове, за да се постигне максимум ефектът от изпомпването; поддържането на общия ритъм е важно за другите движение.

Например в какъв стил трябва да помогнете. Някой има нужда от помощ 3-5 последни повторения с бавно темпо за постигане пълна мускулна недостатъчност. Хора, които работят в силовия стил предпочитат да бъдат подпомагани, като същевременно поддържат цялостното, достатъчно бърз ритъм на движение. Или не помогнаха изобщо, но само той се е застраховал, като е отстранил летвата, ако последният ход не успее.

Не забравяйте да кажете на партньора си колко повторения планирате да направите и с каква помощ може да е необходима. Защото ти можете да разчитате на 3-4 повторения, докато асистентът чака те 10-12.

Но основната част е отговорността на асистента и той също трябва тревожи се предварително за такива неща …

Ако сте били помолени да се застраховате в подхода:

На първо място, ясно разберете какво се изисква от вас. Не си заслужава просто изчакайте ясно критична ситуация. Ако спортистът той не казва какво е необходимо, след това го разпитва: „Кога да помогна? Вкакъв ритъм? „Да се ​​спасиш от ненужни движения и мислех.

Винаги трябва да сте подготвени

От началото на застраховката до края на упражнението трябва да сте на проверете, дори и да сте били помолени за 12 повторения в подхода. Небъдете разсеяни, дори в първото повторение може да има изненади: мокри ръце, неудобно положение, криво шия.

Освен това спортистът няма да може да се концентрира върху упражнението, т.е. ако види, че асистентът му е зает с други неща. Винаги трябва Бъдете готови да помогнете и да защитите човек от нараняване.

Няма нужда да докосвате черупката

Вземете щангата само когато е необходимо: кога файл и когато вашата помощ е ясно необходима. Няма нужда да хващате щангата когато отделението изпълнява упражнението в отрицателна фаза. добре просто дланта нагоре на кратко разстояние, за да хване да се застрахова.

Същността на застраховката, когато правите упражнения

Асистент е човек, който помага напълно да го направи упражнение, а не само повдигане на щангата. Следователно, когато човек замръзна с мряна, той трябва да помогне спокойно да завърши упражнението, но не хващайте лентата и не я дърпайте от ръцете на човек. леко натиснете лентата нагоре или постепенно увеличете градуса тяхната помощ. Основната задача е да се поддържа динамичността на упражнението и мускулна работа.

Последното преиграване приключи

Вашата задача е да гарантирате, че щангата е безопасно преместени в стелажи. Когато последното повторение приключи, тогава уверете се, че спортистът поставя мряна на стелажите. Особено това важно при клекове с мряна, ако човек не удари нито един от страните на бара до стелажа, всичко може да свърши зле.

Как да се застраховате, когато клякате

Застраховка в клекове с мряна

Застраховането на човек, докато прави клекове е най-трудното. тук и спортист, и помощник могат да се наранят, когато хората изхвърлете щангата от раменете. В клек е по-добре да ви застраховате само двама души отстрани. Ако се застраховате сами, тогава клекнете със спортиста и го повдигнете под гърдите клетката. В противен случай издърпването му от прави крака ще бъде проблематично.

И ако дръпнете щангата, има голяма вероятност да я дръпнете още по-назад и ако спортистът не пусне щангата навреме, тогава нараняване на рамото гарантирано.

Правилна застраховка при изтегляния

Pravilnaya-pomosh-V-podtyagivaniyah

Когато помагате на човек да се изтегли на напречната греда, тогава не влиза Не му помагайте отзад. На първо място, човек може наранявам те. Второ, вие пречите на качественото изпълнение упражнява. Когато почивате на гърба на човек, който дърпа нагоре, объркваш нервната му система. когато мъжът вече се беше подготвил, напрегна мускулите си и започна да се дърпа към себе си хоризонтална лента, започвате да го бутате отзад. В този момент мозъкът автоматично премахва част от импулса от задната страна, тоест започва работи не толкова трудно. Защото започва външното намеса, която не бива да бъде. Грубо казано, ние се разсейваме от упражнението, въпреки че не го искаме. Крака докато издърпване не са включени и сега те могат да бъдат използвани помогнете да изтеглите до напречната греда.

Някои полезни съвети за безопасност в стаята

Винаги молете за помощ, ако дори не сте уверени в способностите си ако около вас момчета теглят тежести от 200-300 кг, и вие планирате вземете 50 кг. Опитните спортисти, напротив, ще ви уважават предпазливост. Няма какво да се срамуваме, здравето винаги е по-важно. на повече с помощта на партньор винаги ще бъдете психически подготвени за всеки тегло и можете да завършите всеки подход в планираната сума повторения.

Помощта може да варира според упражненията. ако човек прави негативи, тогава при спускане на щангата винаги трябва да бъдеш на предупреждение и може би дори задръжте щангата и при повдигане буквално отгледайте я заедно. Но при принудителни повторения изглежда всички един и същи човек направи няколко повторения сам и няколко последни вие помага за издигането и той понижава себе си. Основната задача тук е да помогне. точно толкова, за да поеме теглото, което спортистът не прави способен да преодолее, но не и да премахне основния товар. И ако прекалявайте и повдигнете летвата прекалено много, тогава това няма принуждаване на повторение и ефективността на такъв подход ще равно на нула.

Когато ви помоли да помогнете за премахването на лентата, трябва да го направите едновременно с отделението, без да трепне и да променя траекторията движение. Уверете се, че спортистът не променя позицията на тялото и освободете щангата, когато спортистът е в стабилна позиция и напълно готов за завършване на упражнението.

Ако не знаете как да се застраховате или сте помолени да помогнете с теглото, което е два пъти по-голямо от вас, а след това откажете. Обяснете всичко, както е, няма какво да се срамуваме, иначе двама могат да страдат наведнъж човек.

Сега знаете как правилно да се застраховате във фитнеса залата, когато правите упражнения.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment