Нивата на тестостерон се увеличават или намаляват когато играете спорт

Правите ли по-нисък тестостерон или го повишавате?

Ако тялото има ниско ниво на тестостерон, тогава това може водят до намаляване на мускулната маса, лоша продуктивност обучение и общо влошаване. Разберете как може да повиши нивата на тестостерон без лекарства и терапия и какъв е ефектът от спорта върху тестостерон.

И така, работиш усилено във фитнеса, правиш упражнения, което е полезно за нивата на тестостерон и добавете към вашата диета е правилната балансирана храна. Помислете всичко нали? Не винаги. Много спортисти и културисти са твърде много фокусирайте се върху тези две неща, а в някои случаи – изключително за тях. Често се случват такива спортисти да нанесат непоправима вреда на здравето в процеса на работа. Не говоря за нараняване. Говоря за вашите хормони.

тестостерон и спорт

Благодарение на изследванията стана известно, че тренирането с използването на големи тежести може да доведе до значителни по-ниски нива на тестостерон. Тестостеронът е много важен хормон. за мускулите. Също така е критично за общото състояние. здраве и помага да се чувствате добре. Ако не сте в него повярвайте, просто най-бързият маратон на Google в Америка, Райън Хол. Наскоро Хол подаде оставка поради хронична умора и нисък тестостерон, който се е понижил поради него непрекъснато обучение без почивка.

Дори да не сте маратонец, пак можете заплашват същото състояние като Хол. Но това не е така! Най- силата ти да направиш всичко възможно, за да избегнеш намаляване на нивото тестостерон по време на сериозни тренировки. И въпреки факта, че това е като реклама, това не означава, че трябва да тичате вижте лекар или купете много лекарства, които повишават нивото на тестостерона.

Нека да разгледаме няколко прости промени, които да ви помогнат. чувствате се страхотно и в същото време изглеждате съответно.

  • Какво е тестостерон?
  • Тестостероновата заместителна терапия: може би не е най-добрата решението то
  • Лечение с нисък тестостерон: Опитайте повече да ям
  • Следваща стъпка: говорете с Вашия лекар!

Какво е тестостерон?

Тестостеронът е стероиден хормон, който се произвежда поради секреция в тестисите. Този хормон играе много важна роля. във вашата репродуктивна система, общо здравословно и репродуктивно на живота. Влияе и на синтеза на протеини, което от своя страна допринася за вашата производителност, костна плътност и способност за изграждане на мускули.

Като достатъчно тестостерон поддържа вашия сила и сексуална функция. Липсата на този хормон може да доведе до доста драматични странични ефекти: генитални (еректилна) дисфункция, безплодие, застой, намаляване костна плътност, намалена мускулна маса и сила. също ниският тестостерон може да причини липса на енергия, депресия и безсъние.

Тестостерон в оранизма

Тестостероновата заместителна терапия: може би не е най-добрата решение

Когато един мъж се притеснява от сексуалния нагон, еректилна дисфункция и обща умора, тогава често това го изтласква относно решението да се обърнем към терапия с тестостерон (известен също като естроген заместителна терапия). Тази терапия е насочена към повишени нива на тестостерон и включва използването на различни добавки, кремове, гелове, таблетки и инжекции.

Не правете прибързани заключения, че всичките ви проблеми може да се реши само с помощта на заместваща терапия с тестостерон. Трябва да помислите, че приемате всякакви лекарства, които ви дават повече от едно или друго вещество (например тестостерон), произведени естествено от тялото, можете отрицателно влияят върху способността на организма да независимо произвеждат го. Трябва също да се има предвид, че прилагането на различни храни, които съдържат тестостерон, са изпълнени с намаляване производство на сперма. Това от своя страна увеличава шанса за получаване плодовитостта не е това, за което искате да се притеснявате.

Във всеки случай може да се извърши хормонозаместителна терапия с тестостерон не се прилага за всички горепосочени симптоми. Проучване 2001 години показват, че големите дози тестостерон имат отличен ефект върху увеличаване на мускулната маса, без да се компрометира сексуалната Дейност.

И тогава ще последва въпросът за допинг теста. въпреки че хипогонадизмът е често срещано състояние в световен мащаб Антидопинговата агенция (WADA) позволява използването на добавки тестостерон в изолирани случаи: при недостиг на тестостерон причинено от генетична аномалия, увреждане на тестисите или е резултат от лъчева или химиотерапия. Ако се замислите след това състезанията помислете два пъти, преди да приемате добавки с тестостерон.

Лечение с нисък тестостерон: Опитайте повече да ям

Разбира се, в това са необходими повече изследвания области, но е възможно при някои мъже проблемът да е нисък нивата на тестостерон се решават от големи количества храна и контрол ниво на натоварване

правилно хранене за повишаване на тестостерона

Моите лабораторни изследвания търсиха възможна причина за ниска нива на тестостерон при мъже, които са прекалено активни начин на живот. Установихме, че мъжете, които страдат ниско производство на тестостерон и бягаше повече от 65 км седмично, консумират не повече калории на ден от тези, които са заседнали начин на живот. За такива активни мъже би било най-доброто решение увеличете нивата на тестостерон, би било ежедневен прием правилното количество калории.

Научете повече за повишаване на тестостерона при мъжете. по естествени начини.

Ето защо, уверете се, че диетата ви съответства на вашата физическа активност. Първо трябва да изчислите колко протеини, въглехидрати и мазнини, които трябва да консумирате всеки ден. монитор вашите тренировки и въведете данните в продуктовия дневник.

Следваща стъпка: говорете с Вашия лекар!

Ако смятате, че имате нисък тестостерон, тогава консумирайте повече калории и контролирайте физическото си ниво дейност. Ако това не помогне, консултирайте се с лекар. Доказано е онзи кломифен цитрат, който се предписва само по лекарско предписание, повишава нивата на тестостерон, без да влияе на сексуалното здраве. Това е по-безопасно лечение от терапията. тестостерон, който причинява странични ефекти, включително и сърдечно-съдови заболявания.

Лечение за нисък тестостерон

Основното нещо, което трябва да запомните, ако смятате, че имате ниско ниво тестостерон, след това намалете стреса и физическата активност. Разбира се, приемането на лекарства е много по-лесно от увеличени обеми храна и контрол на натоварването, но не си струва предайте се на изкушението, бързо фиксирайте нивата на тестостерон.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment