Опаковки за отслабване: Помощ или не?

Нека започнем веднага: обвивки за отслабване наистина работи или е само мит?

Накратко, да и не.

Много зависи от това какви са вашите очаквания. разваляне излишно килограми отнеха години и няма как да се отървете от тях, ако просто лъжичка намазана с подправки и увита в целофан. Не тук освобождаване от “тежка артилерия”, промени в начина на живот в цяло.

Но, докато все още имате надежда, нека разгледаме тази тема. малко по-дълбоко.

 • Какво правят опаковките?
 • Какво е опаковка?
 • Най- идове опаковки
  • Обвиване на водорасли
  • Кал за опаковане
  • Глинена обвивка
  • Антицелулитна обвивка
  • Растителни обвивки
  • Опаковка от морски водорасли
  • свиване
 • Могат ли да се използват обвивки за тяло за намаляване на теглото?
 • Мазнини опаковки?
 • Подобряване на външния вид?
 • Почистване от токсини?
 • Предпазни мерки за безопасност
 • Трябва ли да правя опаковки? Присъдата

Какво правят опаковките?

Опаковка на тялото

Най- момента процедурите за опаковане се използват за няколко цели:

 • Отслабване – важи само за теглото индикатори. Този параграф не засяга показатели като промяна в мускулната или мастната маса.
 • Намаляване на мазнините – някои мислете, че обвивките са в състояние да източат излишната мазнина чрез на кожата.
 • Да се ​​отървем от целулита е почти същото като предишен параграф: надеждите се полагат на опаковки спомагат за подобряване на външния вид на дупето и бедрата.
 • Изхвърлянето на шлака – “детокс” е реклама фраза, но всъщност тази двусмислена дума не означава нищо особено. Ако сте получили големи количества с храна отровни вещества като олово и живак, след това се опитайте да премахнете с помощта на опаковане ги сравнявайте с опитите за гасене на горски пожар от градински маркуч.
 • Да станеш по-тънък е друг спорен въпрос рекламно определение. Обяснява се с факта, че ако се увиете здраво в пластмасов филм, той ще измести излишната мазнина.
 • Релаксация – някои обичат да използват увиване като средство за освобождаване от стреса. Те не могат да бъдат в това укоряват. Всички понякога се нуждаем от това!

Какво е опаковка?

Преди да продължим, ние определяме точно какво опаковки. Накратко, модерното опаковане представлява нанасяне на маска от растения върху тялото или части от него и / или подправки, като водорасли, лечебна кал, глина или сметана или лосион.

Тялото се увива в целофан за около 20 минути и вътре в зависимост от процедурата, абсорбира полезно или се отървава ненужни вещества. След това е необходимо да се подслоните топло или в в някои случаи седнете в сауната (предупрежденията ще бъдат по-долу).

„Различни

Видове опаковки

Ще разгледаме по-подробно видовете опаковки, които се предлагат на пазара на козметични услуги:

Обвиване на водорасли

Смята се, че водораслите „подхранват кожата с минерали и ензими, стимулират тъканната циркулация, “укрепват” кожата обвивките и повишават еластичността, “почистват” кожата от токсини. ” Например, опаковките от водорасли са чудесни за заздравяване на кожата, борба с целулита и много други.

Кал за опаковане

С тази обвивка тялото се намазва с лечебна кал, която насърчава активно изпотяване. Привърженици на калта обвити тела уверяват, че мръсотията насърчава загуба на тегло и тонизира, овлажнява, почиства и стяга кожата, отпуска мускулна и намалява стреса.

Глинена обвивка

Глинените опаковки са много подобни на калта, само на тях, обикновено добавете различни подправки и масла за по-ясно изразени ефект. Твърди се, че глинените обвивки допринасят “почистване на токсини, подобряване на кръвообращението, намаляване на болката усещания и загуба на тегло “(уж поради потене).

Антицелулитна обвивка

Антицелулитните обвивки са популярни оттогава как започнаха да се прилагат към отделни проблемни области, като напр бедрата и задните части. Подобно на други, тази обвивка включва добавяне на някои лосиони или подправки. Тялото е увито отгоре плат или целофан. За съжаление съставът на целулита е нищо различен от всички други мазнини в човешкото тяло. И как биха били жените нито мразеше „портокаловата кора“, тази процедура няма да замени правилно хранене и физическа активност.

Растителни обвивки

Всичко е ясно от името. Тялото е покрито с тинктура от растения. Ефектът ще бъде същият като описания по-горе (омекотяване на кожата, изхвърляне на токсини, целулит и така нататък). По-подробно това вида на опаковката можете да намерите на уебсайта lamifaren.kz.

Опаковка от морски водорасли

Опаковането на водорасли работи почти по същия начин, както вече описано по-горе, само в този случай органичната маса морските водорасли са прикрепени към тялото с целофан. Както вече споменахме, това теоретично помагат за “очистване от токсини”, отървете се целулит и т.н.

свиване

Компресиращите опаковки бяха наречени “мумии” и може направете впечатление от гледна точка на намаляване на сантиметри. В това в случай, че тялото е обвито в ивици тъкан, наситена с минерал разтвори, подправки, глина и други органични вещества.

Могат ли да се използват обвивки за тяло за намаляване на теглото?

Това е вярно. Можете да “отслабнете” след курс на увиване. Ввъв всеки случай това е видимост, а не дългосрочен ефект. Да, знам. Съжалявам, че разстроих всички.

Естествено е тяло, увито в целофанов филм повишава се температурата. Ще “отслабнете” чрез пот и обезводняване. Ще забележите леки загуби, когато претегляне или вижте намаляване на обемите в сантиметри, но при всъщност загубата на тегло не се дължи на мастна тъкан.

Системата на “отслабване на правилните места” отдавна е опровергана. Вие не сте можете да изцедите излишната мазнина през кожата. Когато напуснете спа центъра и отново абсорбирайте храна или вода, всичко, което беше върнато загубен от изпотяване по време на процедурата.

Мазнини опаковки?

Опаковки за изгаряне на мазнини

Ако сте взискателен потребител, просто няма да сте доволни лека загуба на излишна течност. Имате нужда от истински ефект – ДОСТАВКА ОТ МАСТА! За съжаление очаквате и вие много.

Не съм запознат с никакви надеждни медицински доказателства за че процедурата за опаковане води до локално намаляване телесни мазнини. Както бе споменато по-рано, локалната експозиция е това е мит, който отдавна опустошава портфейлите купувачите.

Подобряване на външния вид?

Това твърдение се основава на видимо намаляване на това отвратително вещество, което е известно като целулит. Първоначално като Споменах по-горе, целулитът е просто име (красиво рекламен ход!), а по химичен състав не се различава от всякакви други телесни мазнини (без значение какво ви казах вашият натуропат).

След увиването наистина можете да видите временните промени в това, което изглежда петата ви точка. Но е повече свързани с движението на течността в тъканите, а не с продължително физиологична промяна.

Почистване от токсини?

Безброй сайтове претендират за опаковки “очисти” тялото си от “токсини”. Във всеки случай тази терминология по-скоро двусмислени и неубедителни. Тя не разкрива кои това е токсините, които ще бъдат изведени от тялото.

Тъй като тази процедура причинява изпотяване, това е доста възможно е опаковането да помогне за почистване на порите. Добре, ако очаквате точно това. Но не съм видял нито един научен доказателство, че подобна процедура може да ви „очисти“ отвътре (вътрешни органи, кръв, кръвоносни съдове и т.н.).

Предпазни мерки за безопасност

Какви рискове за здравето и свързаните с това опасности могат да бъде на опаковките?

Повечето здрави хора не биха искали да се чувстват странично опаковъчни ефекти. Но е много важно да разберем, че всеки такъв процедурата носи рискове, макар и незначителни се появи.

Ако вече имате някакви здравословни проблеми, имате нужда Бъдете изключително внимателни. Ако имате сърдечни проблеми или съдове, загубата на течности по време на изпотяване може да доведе до рязко понижение на кръвното налягане, което от своя страна ще доведе до за увеличаване на вискозитета на кръвта. Ако това се случи, сърцето ще лъже много тежък товар, ще изпомпва кръв по-силно върнете налягането в норма. Какво ще почувствате едновременно, в в най-добрия случай, това е лека треска и виене на свят.

Силата на натиск при плътно опаковане може да доведе до влошаване кръвообращението и влияят неблагоприятно на вътрешните органи. Вие сте също рискуват дехидратация, което може да причини неизправност в електролитен обмен. Това състояние може да доведе до спазми и сърдечни аритмии, ако вече имате диагностицирана със сърдечна недостатъчност.

Обикновено процедурата за опаковане увеличава вътрешната телесна температура и може да доведе до хипертермия (прегряване). Внякои увивания се правят в гореща сауна или придружени от упражнения, след това увеличете телесната температура е неизбежна.

Всичко това е особено опасно при продължителни опаковки. хипертермия може да доведе до симптоми като липса на изпотяване (тялото се опитва да задържа течност за жизненоважни процеси вътре в тялото), замаяност, загуба на ориентация в пространство, гадене и вероятно припадък – това е стрес за мозъка и други основни органи.

Заключение: ако имате някакви здравословни проблеми, не забравяйте консултирайте се с Вашия лекар, преди да продължите увийте.

Трябва ли да правя опаковки? Присъдата

Преди да продължите с подобни процедури, претеглете всички горните аргументи и вземат информирано решение дали обвивки за вас. Какво очаквате от процедурата? Ако ви е удобно временно подобряване на благосъстоянието, струва си да опитате.

Ако трябва да се отървете от излишните телесни мазнини, по-скоро общо ще останете разочаровани. Излишните ви килограми не са се образували в един ден и е глупаво да очаквате, че можете да се отървете от тях след 30 минути процедура.

Най-ефективните методи за отслабване правилно хранене, упражнения, обща физическа активност и време, прекарано на краката. Комбинацията от всички тези действия ще помогне да се сбогуваме дълго време. с излишни килограми.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply