Откъде да започнете правилното отслабване: Попълнете ръководство

А ко не за първи път се опитвате да отслабнете, опитайте много диети, опитали са спорт или може да са си купили специални симулатори и добавки, които не достигат желания резултат, трябва да прочетете тази статия. Тук ще разберем как да отслабнете правилно, за да премахнете излишните мазнини и да получите фигурата си мечтае.

Няма да търсим нови подходи (без глутен, без мазнини, без въглехидрати, състоящ се само от бисквитки), уж е в състояние да реши всичките ви проблеми. Ще ви кажем какво правилният подход за отслабване и отслабване е върнете се в началната форма.

как да отслабна

Запознати сте с моно диети като елда, интервалното гладуване, сте чели повече от веднъж за най-добрите упражнения за загуба на тегло, дори получи някакъв резултат под формата на намаление индикатор на кантара. Гледахте подобрението с вълнение и постигане на напредък.

Но тогава всичко спира. Отслабването изглежда „изключва се“, но се опитвате да го „включите“ отново. Правиш още повече – намалете още повече калории, направете повече кардио упражнявайте се, яжте още по-малко въглехидрати … и след това още по-малко – и все още нищо не се случва.

Бунтувате се, съпротивлявате се и накрая се предавате уверен, че нищо няма да ти помогне. И тогава вие върнете се към това отново с желанието да промените нещо и търсите друго решение на проблема.

Всичко се притеснява, остарява и разочарова. И така, какво може да бъде Сега е моментът да промените подхода към отслабването?

възможно ли е да отслабнете

Нека да изясним едно нещо: „диетата“ е гадно. Аз съм Не казвам, че диетите не помагат (защото не е), просто самата идея за това не е толкова готина.

Всички сме на определена диета, независимо дали ни харесва или не. така а че нека не се концентрираме върху безсмисленото думи и започнете да решавате проблемите, които наистина имат стойност.

 • Не гонете бързи резултати
 • Отслабване: Без изневери
 • Така че след всички упражнения или диета?
 • Нов план за действие, нова версия на вас
 • Ползите от силовите тренировки
 • Всичко ли е заради въглехидратите?
 • K олко често ядете няма значение (освен ако не яжте твърде много)
 • Мазнините са част от схемата.
 • Практика на работа (не се шегувам)
 • Храната е ключов елемент за отслабването.
 • Малко свобода няма да навреди

Не гонете бързи резултати

Не ме интересува кой си; това е всичко, което наистина има значение. когато променяте диетата или начина си на тренировка, правите го с целта изглеждайте по-добре, чувствайте се по-добре и подобрете състоянието си здраве.

как да намалим талията

И така, това, което ви отделя от „днешния“, копнеж за промяна, от вие “утре”, вече сте в процес на тези промени?

Може да не е толкова очевидно, но всичко, което ви липсва, е това е търпение. Правилната загуба на тегло не е някаква магия или магията.

Не сте спечелили тази допълнителна тежест за една вечер и тя със сигурност няма да изчезне в една вечер. Всичко е много по-лошо: процесът на отслабване е значително по-бавен от процеса на наддаване на тегло.

Ще постигнете по-устойчив резултат, ако се откажете постоянни съкращения на храната във вашата диета и голямо кардио натоварвания, като по този начин се избягват често срещаните грешки и митове в това “уравнение” на загуба на тегло. Правете го правилно вместо подхранвайте себе си обещания без намек за поне някакъв напредък и тогава няма да се окажете, че се връщате на мястото, от което започнете.

Отслабване: Без изневери

Най-често срещаният въпрос не е „Как да отслабнете? “или„ Какво трябва да направя, за да отслабна? “и„ Какво е това Дали опитът ще бъде различен от предишните? ”

защо е трудно да отслабнете

Този въпрос възниква, защото очевидно сте уверени в провал. диета. Много от съветите, с които диетите изобилстват или Инструкциите за фитнес са надценени и твърде неточни. Вземаш парче от една диета, препоръка от друга и създайте някои диета “Франкенщайн”, която вие сами след това следвате. Тази глупост не работи.

Идва моментът, когато започнете да измисляте извинения когато се сблъскате с някаква пречка: лоша наследственост, жизнени работни графици, съботно меню от сандвичи, чипс и бира и така нататък в списъка. Какво влизаме реалност? Всички тези извинения са пълна глупост.

как да ям, за да отслабна

Ето какво няма да чуете никъде: тялото ви е създадено изгаря мазнините дори на трудни места като гърдите, страни и бедро.

Истинският проблем е, че сте били постоянно хранени дезинформация за това откъде да започнете да отслабвате и какви са вашите нужди тяло, за да изглежда страхотно. И радикално действие е последното нещо, от което се нуждае. Има нужда от нещо по-стабилно и рационално.

Вашето тяло е най-съвършеният механизъм, създаден от природата. Той изгаря калории за изпълнение на най-основните функции: стойте, мислите, спите и спортувайте.

Тази ежедневна поддръжка на такива функции се нарича основна. метаболизъм (или базален метаболизъм, BM). Всеки има вашият основен метаболизъм, но колкото по-голям сте, толкова по-бърз е той Тя работи. Обмислете това: колкото повече тегло имате, толкова по-добре метаболизма ви.

На пръв поглед това твърдение е безсмислено. В крайна сметка обратно: тънките хора имат по-добър метаболизъм, нали? Всъщност, всъщност не. Нека го разгледаме от друг ъгъл.

Да речем, че имате две коли: Audi и Hammer. Кой от вас има нужда повече гориво? Разбира се, Хамър, защото той е много по-голям, и следователно и това изисква повече. Тялото ви не се различава от това машина. Всичко, което тялото ви прави, от сърцебиене до придвижването ви от точка А до точка Б изисква енергия.

Следователно, колкото по-голям сте, толкова повече енергия се изисква тялото да функционира и колкото повече калории изгаряте. Тялото ви иска да бъде като Ауди, а вие просто трябва да сте готови за да получите нов модел. И така, как да станете „по-компактни“? Изненадващо, малките промени водят до огромни промени. И с течение на времето тези малки промени, които се съберат, ще доведат ти към тънък, прилепнал орган.

тънка фигура

Мислете за това като за актуализиран поглед върху вашата трансформация: метаболизмът не ви притеснява и тялото ви не е програмирано винаги да изглежда по определен начин. Можете да вземете под контролирайте тази способност за отслабване. Незначителни корекции диета, упражнения и други навици ще доведат до поразителни променете и трансформирайте тялото си.

Ако спрете да сте упорити и промените подхода си към отслабване, който се основава на няколко прости принципа, тогава сте буквално поставете тялото си в по-здравословен режим – то ще изгори повече калории ще спечелят повече мускулна маса и вие изглеждат невероятно невероятно.

Така че след всички упражнения или диета?

Помнете първата стъпка към отслабването и най-важното правило успехът на всеки план за отслабване: неправилна диета невъзможно да се компенсира всяко обучение. Но и страхотно диета е безполезна без добър набор от упражнения.

упражнения или диета

Вашето тяло изисква активност, независимо къде се намирате: във фитнеса или извън него. Проучванията показват това увеличение с десет процента за времето, което прекарвате без движението води до увеличаване на обема на талията ви с 3,1 сантиметра. Освен това британските учени са открили това при хора, които често станете от работното си място, талията е 5 см по-малко, отколкото хората, които стават много рядко.

Упражненията и диетата наистина работят, така че не необходимостта да се измислят някои математически формули, определяне какво и в какъв процент ще доведе. Изявления, че човек е за предпочитане друго, имат малко общо с реалността. промени започнете с осъзнаването, че прекомерната активност в урока спортът и храненето няма да помогнат за решаването на проблема. Ето защо борбата с теглото може да се обърка.

През 80-те години мазнините са обявени за корен на всяко зло и кардио тренировката беше призната за най-добрата в борбата с наднорменото тегло. Такзапочна мания за храни с ниско съдържание на мазнини и мания бавни бягания.

Джогинг

Бързо напред 30 години и сега виждаме, че ниско съдържание на мазнини, богатата на захар храна не доведе до нищо, ами просто ни направи малко по-тънки. И всички тези дълги, бавни бягания доведе до същата продължителна и бавна загуба на тегло. Не е така не показва, че кардиото е лошо, точно обратното. Но използването на такива упражнения за отслабване трябва да бъде повече разумен.

Установено е, че средният брой калории, че изразходвани по време на упражнения, намалени със 100 калории през последните 20 години, въпреки че хората започнаха да харчат повече време в спортните зали.

И изобщо не е изненадващо преобладаващият „най-добър“ подход загуба на тегло доведе до рязко увеличаване на общото ниво на затлъстяване за всички пъти. Но най-важното е, че този подход ви прави още повече разстроен от всякога.

Може би сте чували всичко това и преди. Но преди теб кликнете върху „Не харесвайте“ тази статия, имайте предвид, че този път имате справяне с по-реалистичен подход към тялото си.

Нов план за действие, нова версия на вас

Не можете да си купите красиво тяло в магазин. Ако беше толкова просто тогава всички хора биха изглеждали точно така, както искат да изглеждат. КЗа съжаление всички се опитахме да отслабнем на принципа на „Аз ще направя всичко, което трябва“, но това отношение не води не само загуба на пари, но и намалява всички наши аспирация.

диетата ще помогне

Проучванията показват, че около 70% от анкетираните не го правят вярва, че упражненията и диетата могат да им помогнат отслабнете. Учените предполагат, че затлъстяването ще намалее само до 2050г.

Ползите от силовите тренировки

Може да звучи абсурдно, но не е нужно упражнение за отслабване От излишните килограми можете отървете се от самото коригиране на вашата диета по този начин че ще изгорите повече калории, отколкото консумирате. Ето какво се крие значението на добрата диета.

силова тренировка

Ако обаче избягвате упражненията, значи не сте натрупайте достатъчно мускулна маса, тоест се отървете от бирата корем и придобиване на плоска, красива преса ще бъде много трудно. Да, възможно е да отслабнете без тренировки, но няма да надграждате мускул и метаболизмът ви няма да е достатъчно бърз и това означава, че трябва да ядете още по-малко, за да постигнете същото резултати.

Но можете да направите по-умни: правилните физически упражненията ще помогнат за включване на метаболизма, благодарение на което още повече мазнина, което ви доближава до заветните шест кубчета. следователно По този начин стартирате двигателя на метаболизма в тялото си.

Ако към всичко добавите и тренировките за издръжливост, тогава това ускорете процеса на отслабване, превръщайки мускулите си в пещ за изгаряне на мазнини.

Освен това, това е добро за здравето на костите и вашето сърдечно-съдова система, а също така оптимизира нивата на глюкозата, поради това, което тялото ви по-добре усвоява въглехидратите.

В допълнение към коремните мускули, вие работите и върху останалите. тяло, което ви позволява да ядете повече. Ако външно нищо променен, но теглото ти намаля с килограм, това означава че нямате достатъчно силни упражнения в тренировките или в своите диетата не е достатъчно храна.

И двете са ключови за загубата на мазнини и изграждането мускул, а не само загуба на тегло. Това е гаранция че ще имате наистина красиво тяло, не само задоволителна фигура на кантара. По време на обучение на издръжливостта изгаря калории, а също така ускорява метаболизъм.

важността на тренировките, докато отслабнете

Тренировките за сила са предназначени да осигурят бърз резултат с най-малко време. Вие сте не само по-малко вероятни отидете на фитнес (ще се изненадате, когато разберете коя можете да постигнете резултати, като правите 3-4 пъти седмично), но също така самите сесии траят по-малко време.

Това е всичко, защото отслабването е много по-важно. интензивност на тренировката, а не нейната продължителност. Така че можете прекарайте много време в залата и все още виждате издутината си корема. Проучванията показват, че 8-12 минути интензивно тренировките могат да изгорят толкова калории, колкото изгарят 25-30 Минутна тренировка с умерено темпо.

Означава ли това, че ви трябват само тези 12 минути тренировки, за да се направи преса? Съжалявам, но не. Но не бъдете изненадани, когато прекарвате по-малко време на сърдечно-съдови машини, отпийте малко дъмбели и като цяло прекарвате по-малко време във фитнеса и изведнъж не разпознаваш собственото си тяло.

Всичко ли е заради въглехидратите?

С една дума, не. Стомахът ви се появява поради наличието на телесни неизползвани калории. Ако преяждате, тогава вашите тялото съхранява мазнини и без значение каква храна е източникът тези калории.Контролът на теглото е цялостният баланс. калории, отколкото във всяка конкретна храна.

Да, диетите с ниско съдържание на въглехидрати са ефективни за сериозно намаляване процент от телесните мазнини, но те са по-подходящи за спортисти, които се нуждаят от временен ефект. И ние говорим за това как да отслабнете, винаги бъдете в добра форма, без глад и ежедневно тренировъчни сесии.

Въглехидрати

Някои хора обаче намират по-лесно контрол. тегло, ако намаляват употребата им или го избягват напълно храни с високо съдържание на въглехидрати, към които се чувстват слаби. Анякои хора изпитват затруднения с усвояването на посевите и глутен, което прави процеса на отслабване още по-труден. Но ако сте вътре в състояние да контролирате това, което консумирате и което нямате проблеми с асимилацията на всякакви продукти, след което се наслаждавайте въглехидрати. Най-добрият начин за предотвратяване на преяждането е да получаване на въглехидрати от сурови плодове и зеленчуци, оставяйки малка сервиране за десерт.

Колко често ядете няма значение (освен ако не яжте твърде много)

Вашите ястия са подобни на музикалните групи, които вие предпочитайте: това са вашите лични предпочитания и не допускайте никого подиграват ги. Някои хора харесват леки зеленчукови закуски, други предпочитат, макар и не чести, но по-подробни ястия.

колко често трябва да ядете

Но има една уловка: когато хората получават по-малко калории обичайни, те предпочитат да ядат два или три пъти, но много повече от четири до шест пъти, но на малки порции през целия ден. чест храненията са по-полезни за метаболизма, нали? Това е всичко просто мит, наскоро развенчан от науката.

Канадските изследователи доказаха това през 2010 г., когато те сравняват хората, които се хранят три пъти на ден с хора, които яжте 6 пъти на ден с приблизително една и съща диета, и не намериха разлика в това как отслабват.

Мазнините са част от схемата.

Не е необходимо да се избягват конкретни видове мазнини, разбира се, в допълнение към хидрогенираните растителни масла, които съдържат вреден вид трансмазнини. Последни проучвания показа, че наситените мазнини имат положителен ефект върху здравето, а не свързани със сърдечно-съдови заболявания.

добри са мазнините

Всъщност диетата ви дори не включва необходимото количество мазнини (маркетолозите свършиха наистина впечатляваща работа, за да ни отбележат главата с въображаемите полезни качества на “нискомаслените” продукти, които в по същество означава повишено съдържание на сол и захар в продукт за компенсиране на загубата на вкус).

Омега-3 мастни киселини, които обилна риба като сьомга или сардини. В допълнение към това, повечето мазнини, които трябва да получавате от цели, незасегнати минимална обработка на продукти като месо, млечни продукти, яйца, зеленчуци, плодове, ядки, семена, авокадо и култури зехтин.

Практика на работа (не се шегувам)

Ставайте от масата толкова често, колкото позволява времето. Поне на всеки половин час се опитайте да станете и да се разтегнете разходете се напред-назад малко, разходете се до стаята за релакс или разходете се из офиса.

как да се разтегна в офиса

Този процес е много важен, защото ви позволява да изгаряте енергия без тренировки и упражнения (наричани също “термогенеза без упражнения”, и накратко – NEAT ). NEATсилно влияе на колко калории изгаряте, така че дори малки движения като фитиране на стол или въртене на краката, докато седите, те могат да допринесат за вашата трансформация. Така е също ви пречат да имате лоша стойка, която се забавя метаболизъм (да не говорим за болки в гърба!).

Храната е ключов елемент за отслабването.

Да го смилате: трябва да ядете, за да отслабнете. На първо място, протеинът трябва да присъства във всяка закуска, тъй като помага преодолее глада и няма да позволи на стомаха ти да издуе, защото протеин практически не се съхраняват като мазнини.

как да ям

Всичко това е така, защото протеините се усвояват по-трудно, правейки вашия тялото изгаря повече калории чрез просто усвояване на храната. В неговата обърнете това допринася за факта, че искате да ядете по-малко. Според изследвания, публикувани в Nutrition & Хората с метаболизъм, чиято диета се състои от поне 30% протеин, яжте 450 калории по-малко и губете с 5 килограма повече от тези с по-малко протеини.

Освен това британските учени са открили, че това е богато на протеини чиниите ви карат да се чувствате пълноценни, ускорявайте загуба на тегло и помага за изграждането на мускули, което е ключов в процеса на отслабване и ви доближава до облекчение към тялото.

Малко свобода няма да навреди

Всичко това изобщо не означава, че не можете от време на време. позволете си малки слабости. Както всичко в този живот умереността е ключът към баланса. И за щастие за теб всичко е много лесен за обяснение. Вкарайте ума и стомаха си в съгласие коригирайте хранителните си навици.

главното е балансът

„Не е нужно напълно да изоставяте преработените храни, но се опитайте да гарантирате, че тяхното присъствие не надвишава 10-15% от дневен прием на калории “, казва диетологът Алън Арагон. Но ако техните количество надвишава необходимата норма, тогава съществува риск това подобна диета няма да ви осигури нужното количество витамини, минерали и хранителни вещества, от които се нуждаете тялото.

Най-важното: ограничаване на 1000 калории на ден или ставайки роб на диетите и изтощавайки се с тренировки, няма да го направите по-добре. Цялата тази мания води до началото на този порочен кръг, вместо да води до тялото на вашите мечти.

В намерението да отслабнете няма място за фалшиви обещания и измама. Много хора са успели, но единствената разлика е в това всеки има своето определение за успех.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment