Отървете се от болката в гърба с тези 5 поза за йога

Болката в долната част на гърба е една от най-много често срещани оплаквания. Клиниката Майо твърди това повечето хора в даден момент от живота си изпитват болка в долната част на гърба. Въпреки факта, че болката не само изпреварва хората заседнал начин на живот, но и професионални спортисти. В това статия ще разкажем и покажем как да се отървете от болки в гърба използване на йога упражнения за гърба.

Ако погледнете типичното ежедневие от средния човек, който работи от девет до шест, лесно ще разберете защо имат болка в гърба толкова често.

йога за гърба и гръбнака

 • за седнал начин на живот води до болки в долната част на гърба
 • Защо гърба боли дори при активни хора
 • Йога за облекчаване на болки в долната част на гърба
  • 1. Разтягане на кост, легнало по гръб
  • 2. Въртене на коляното
  • 3. Сфинкс
  • 4А. гълъб
  • 4Б. Нанижете игла
  • 5. Краката на стената
 • Сутрешен комплекс за обработка на гърба и гръбначния стълб

Заседнал начин на живот води до болки в долната част на гърба

След като се събудите, обикновено пиете кафе или закусвате преди това работа, седнала на масата. След пристигането отново сядате маса или прекарвайте време в срещи до обяд. Завие също седите до обяд и след него до края на работния ден. след работа се прибирате у дома, за да седнете отново на стола.

Имахте дълъг работен ден, който през повечето време прекарал да седиш, идваш вкъщи, седиш на дивана и гледаш Телевизор за отдих.

Ако го погледнем от анатомична гледна точка, ще дойдем да заключим, че болката в долната част на гърба възниква от мускулно напрежение в долната част части на гърба, което е следствие от свиване на мускулите дължим на задните кости и илео-лумбалните мускули часове на седене.

йога за болки в гърба

Защо гърба боли дори при активни хора

Изглежда, че спортистите не са заседнали живот, така че защо боли долната част на гърба? Всеки спорт или упражнения дават натоварване на долната част на гърба, може да бъде бягане и скачане или просто бързи динамични движения. ако не правете загряване и упражнения за разтягане преди всяко тренировка, тогава скоро от продължителен стрес може да възникне нараняване.

За средната тренировка упражненията са средство за облекчаване на болката в долната част на гърба, а също така намаляват риска от развитие сърдечни заболявания и диабет. Каквото и да е, Надявам се да не принадлежите към тази категория. И ако все пак да, след това правете упражнения за укрепване на сърдечно-съдовата система, и добавете към тях предложените упражнения за разтягане на дъното.

Моля, избягвайте дълбоки напред завои, ако имате херния на междупрешленния диск в долната част на гърба или ишиас, тъй като може да влоши състоянието ви.

Йога за облекчаване на болки в долната част на гърба

За да облекчите болката в долната част на гърба, моля, направете следното йога пози за болки в гърба ежедневно или поне след тренировка. Дишайте дълбоко, докато правите това упражнява. Йога за гърба и гръбнака – проста и достъпна начин да се отървете от болката в гърба.

1. Разтягане на кост, легнало по гръб

Изпълнявайте йога упражнения за гърба е най-добре да започнете с разтягане. Лежейки на гърба си, огънете дясното коляно към гърдите и поставете колана, панделка или навита кърпа за повдигане на краката. Изправете крака си посока на тавана. Дръпнете пръстите на двата крака към вас. Ако ти усеща напрежение в долната част на гърба, огънете лявото коляно и сложете крак на земята. Задръжте позата за 3-5 минути и направете същото с левия крак.

2. Въртене на коляното

Лежейки на гърба, огънете коленете си към гърдите, сложете ръцете си на пода буква Т. Докато издишате, спуснете коленете си към земята от дясната страна. от себе си. Дръжте раменете си притиснати към пода. Ако лявото рамо при докато упражнения за повдигане, спуснете коленете си от дясна ръка. Задръжте позата 1-2 минути за всеки страна.

3. Сфинкс

Лежейки на корема, изправете се, опирайки се на предмишниците. лактите трябва да са успоредни на лактите. Дръжте здраво дланите, краката и срамната кост до пода. Трябва да почувствате долната си част на гърба, а не забравете да дишате дълбоко. По този начин насочвате притока на кръв към дъното части от гърба, за да облекчите болката си. Останете на това положение във в рамките на 1-3 минути.

4А. гълъб

Качете се на четворки, огънете дясното коляно и го поставете пред себе си близо до дясната китка, долната част на крака трябва да бъде се намира диагонално към лявото бедро, левият крак лежи в продълговата позиция отзад. Притиснете бедрата си към земята. Наведете се над предаде. Разперете лактите си и поставете едната си ръка отгоре друг, сложи челото си на ръката. Задръжте позата за 2-3 минути, и след това направете същото с левия крак.

Ако поза на гълъба е неудобна за коленете, опитайте друга поза, “Прекарайте конеца в иглата.”

4Б. Нанижете игла

Лежейки на гърба си, огънете коленете си и ги поставете на пода. Поставете десния крак над левия крак. Вдигнете отляво крак във въздуха, така че телето да е успоредно на земята. схващане ляв крак под коляното с ръце. Останете в тази позиция за за 2-3 минути и след това повторете същото с другия с крака си.

5. Краката на стената

Няма нищо сложно в това йога упражнение за болки в долната част на гърба, просто трябва да вдигнете краката нагоре на стената. Тази поза е отлична. подходящ за отпускане на мускулите на долната част на гърба, насърчава изтичането на застояла течност от краката и глезените. Това упражнение трябва да се изпълнява след трудна тренировка и винаги след пътуване със самолет. Останете в тази позиция за в рамките на 5-10 минути.

Сутрешен комплекс за обработка на гърба и гръбначния стълб

Комплект йога упражнения за начинаещи от болки в гърба, представен в урока, предназначен за тези, които тепърва започват правете йога. Всички упражнения са изключително прости, но в същото време много ефективен. Тази практика е за сутрин време.

Изпълнявайте редовно тези йога упражнения за болки в гърба за най-малко две седмици

Източник: https: //breakingmuscle.com/learn/heal-your-lower-back-pain-with-these-5-yoga-pose

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply