Отслабват ли се въглехидратите – изумителна истина за инсулина!

културистът се храни правилно

Въглехидратите причиняват ли повишаване на нивата на инсулин и, в резултат на това образуването на мазнини? Прочетете тази статия и вие Ще разберете дали те получават мазнини от въглехидрати или не!

съдържание

 • Отслабват ли въглехидратите или отслабват?
 • Откъде дойде този мит за инсулин и въглехидрати?
 • Как инсулинът участва в работата на черния дроб, мускулите и мазнините тъкани
  • Инсулин и мускул
  • Инсулин и мастна тъкан
 • Какво проучване беше направено
  • Инсулин и протеин
 • данни

Отслабват ли въглехидратите или отслабват?

Супер ръце спортист: “Хей човече, трябва да отслабнете – яжте по-малко въглехидрати! ”

Неговият приятел: “Защо?”

Супер ръка спортист: “Защото въглехидратите причиняват повишени производство на инсулин и инсулинът допринася за образуването на мазнини. ако ако ядете малко въглехидрати, тялото ви ще изгаря само мазнини, и ще отслабнете. Вижте ме колко тънък не ям въглехидрати за 2 години “(той вдига тениска и гордо демонстрира своята бодлив костен орган).

Неговият приятел: „По дяволите, тогава трябва да спра да ям сутрин овесени ядки, ако искам плосък корем. ”

Такива разговори често могат да се чуят в спортни зали, т.е. съблекални.

Диетите с ниско съдържание на въглехидрати действат на принципа: намален прием на въглехидрати – нивата на инсулин спадат. А това означава механизмът на изгаряне на мазнините започва, защото въглехидратите са основната причина за появата и натрупването на мазнини.

How_insulin_works_infographic

Откъде дойде този мит за инсулин и въглехидрати?

Появата на понятия като “добри” и “лоши” калории обществото потресе. Сега всички анкети започнаха да се изчисляват калории и активно губят тегло. Книги за черно хранене Уайт казва, че инсулинът е основната причина за затлъстяването. Не, Разбира се, има истина в това: хормонът наистина участва регулиране на подкожните мазнини. но не го правете основното виновникът за вашето излишно тегло.

Защо? Нашата ендокринна система е много сложен механизъм, чиято координирана работа зависи от активността на много хормони. Инсулинът играе важна роля в процеса на метаболизма (включително мазнини и въглехидрати), но това е само малка част от това система.

За да разберете как работи инсулинът, струва си малко да се отдалечите от него общоприети факти, погледнете го от другата страна.

Как инсулинът участва в работата на черния дроб, мускулите и мазнините тъкани

Първо, нека да разгледаме какво представлява инсулинът и какво прави. Инсулинът е хормон на ендокринната система, тоест е важен за нормално функциониране на няколко тъкани, а не само на мазнини и мускулна.

Повечето от нас смятат, че инсулинът е такъв хормон, който изтласква мазнините през всички клетки на нашето тяло, но не е съвсем така.

Инсулинът контролира нивото на глюкоза в черния дроб. С други думи когато ядете нещо, което предизвиква скок на инсулина, това дава сигнал организъм: „Ей, имам достатъчно захар, така че недей нищо не се прави. Черния дроб, можеш да се отпуснеш малко! “Също той ще препоръча на черния дроб да запаси малко глюкоза – гликоген, така да се каже, в дъждовен ден.

Инсулин и мускул

Сега да видим как инсулинът влияе на мускулите ни. Когато инсулинът навлезе в скелетните мускули, се появява вътре в тях няколко важни процеса. Първо, клетъчни превозвачи глюкозата започва активно да се придвижва към повърхността на клетката мембрани и разпределят захарта върху мускулните влакна. На второ място, инсулинът сигнализира на мускулните клетки да се настройват специално въглехидратен метаболизъм.

Мислете за инсулина като за превозно средство: когато го няма, тялото започва интензивно да изгаря мазнините, но когато е, дава вашето команда на тялото да се използват допълнителни въглехидрати от глюкоза.

Инсулин-повлияе върху вашия мускул

Трябва да се отбележи, че енергийното състояние на клетката играе важна роля във вътрешните му процеси. Ако в мускулните клетки ако глюкозата и / или гликогенът е твърде ниска, инсулинът ще причини клетката използва входяща глюкоза за изгаряне и образуване гликоген от наличните запаси.

Друг интересен факт, който между другото малцина знаят: под действието на инсулина е усвояването на мастни киселини в мускулите клетки, които да бъдат използвани по-късно за енергия. Ако клетките вече имат много глюкоза, гликоген и интрамускулни триглицериди, тогава си представете какви запаси гликогенът ще направи клетката!

А това от своя страна неизбежно ще доведе до образуването на мазнини: гликогенът просто се трансформира в мастна тъкан.

Инсулин и мастна тъкан

Инсулинът всъщност намалява скоростта на разграждане на мазнините в мазнините тъкан, а също така стимулира синтеза на мастни киселини. Тя е научна Той се оказа.

Вероятно сега си мислите: „Брато, говорих началото, че инсулинът съхранява мазнините! “, но това е коренно погрешно формулировка. Инсулиновите мазнини само спестяват, а не произвеждат.

Да, инсулинът наистина намалява окисляването на мазнините в краткосрочен (когато нивата на инсулин са високо). За да се подобрите обаче, трябва да имате това ниво постоянно. Какво може да се постигне, ако ядете въглехидрати през деня и през нощта.

Окисляването на мазнините е стабилен метаболитен процес в нашата тялото, а инсулинът действа само като активатор на въглехидратния метаболизъм. Тоест, инсулинът е просто превключвател в общия обмен вещества, той не е в състояние сам да произвежда мазнини.

Единственото, което можете да проследите, е връзката между инсулин и затлъстяване, ако в тялото винаги има излишък от енергия.

Пиза

Какво проучване беше направено

Ако инсулинът беше основният хормон, който отговаря за набирането тегло, тогава хората, които консумират големи количества въглехидрати, са неизбежно ще се дебелее, за разлика от тези, които седят на нисковъглехидрати диета.

За да докажем това научно, нека разгледаме изследвания, които адресират следния въпрос: увеличават ли се изокалорична диета нивата на инсулин, водят ли до намаляване тегло?

В едно проучване са участвали 8 души. През първата седмица те яли храни с високо съдържание на въглехидрати (60% от общия брой) диета), а втората основа на менюто им бяха храни, богати на мазнини (също 60%). Общото потребление на енергия беше същото.

В резултат на експеримента беше установено, че съставът на диетата не влияе върху консумацията на енергия, но тя ВЛИЯВА “върху скоростта на разпадане на веществата по време на храносмилането. ”

Скорошно проучване на диетата с високо съдържание на въглехидрати (70) %), показаха, че след такава диета е напълно възможно отслабнете и подобрете чувствителността към инсулин. Този вече е трябва да разклати увереността ви, че инсулинът е основният виновникът за вашето излишно тегло.

Друго проучване на д-р Кевин Хол показа, че броя на калориите и ограничаването на мазнините водят до повече загуба на тегло от ограничаване на въглехидратите. Това подсказва че инсулиновата сигнализация играе основна роля при определянето източник на енергия, но изобщо не е решаващ фактор за обмена вещества.

Освен това, ако инсулинът е бил причината за затлъстяването, тогава всичко хората с наднормено тегло и затлъстяване биха страдали от повишени нива на инсулин. Как тогава да обясня факта, че много хора с наднормено тегло абсолютно нормални нива на инсулин? Това още веднъж показва невключване на инсулин в образуването на мазнини.

Инсулин и протеин

Трябва да се отбележи и друг интересен модел: протеините също са причинява скок на инсулина. Това всъщност е така. някои високопротеиновите храни могат да повишат нивата инсулинът е много по-висок и по-бърз от високо въглехидратите (вероятно мозъкът ви избухна от излишна информация? Хаха, и аз. Нонека да го разберем).

Защо е важно да знаете? Множество експерименти показват това протеиновите диети са доста ефективни при отслабване. Макар и суроватка протеинът е причина за рязък скок на инсулина, но той Интензивно изгаря запасите на подкожни мазнини.

Имайте предвид следното: ако имате пълнота повишен инсулин, тогава такива диети са строго противопоказани за вас. В крайна сметка протеинът само ще допринесе за натрупването на мазнини и това е директно обратното на вашата цел.

данни

След като анализирате тази информация, можете да заключите това инсулинът е метаболитен регулатор. Той вид превключва вашия тялото го кара да не гори мазнини, а постъпващи въглехидрати. също Той подпомага синтеза на гликоген, протеиновия метаболизъм.

При здрав човек с нормален хормонален фон, обмяната на веществата веществата са стабилни и стабилни, следователно равномерни значителни колебания в поведението на хранене (например високо въглехидрати храна) обикновено не причиняват неизправности. Само с излишна енергия в инсулинът може да е косвена причина за натрупване мастни клетки.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply