Перфектна пържола: Как да готвим най-добрата пържола от живота си

През последните няколко месеца се развивам Изкуство и наука за готвене пържола. Перфектна пържола.

В процеса събрах много бележки – от уебсайтове, от готварски книги, интервюта с готвачи и моя личен опит – след това да посочите набор от прости съвети, които да ви помогнат направете перфектната пържола.

Диета при сушене

 • 14 съвета за приготвяне на перфектната пържола у дома
  • 1. Купувайте месо от месари, а не от хранителни стоки
  • 2. Опитайте рибее (класическа телешка пържола)
  • 3. Добавете скилидка чесън
  • 4. Подправете с много морска сол
  • 5. Преди готвене замразете пържолата за 45 минути
  • 6. Изберете правилното олио за готвене
  • 7. Използвайте цифров термометър за месо
  • 8. Използвайте метода за пържола в ресторанта
  • 9. Използвайте стрък розмарин
  • 10. Запържете добре краищата
  • 11. Сервирайте пържолата на масата на топла чиния.
  • 12. Оставете пържолата да „почине“ за 5 минути преди сервиране. масата
  • 13. В края на готвенето добавете малко маслина масла и босилек
  • 14. Практикувайте редовно

14 съвета за приготвяне на перфектната пържола у дома условия на

Така че нека започнем.

1. Купувайте месо от месари, а не от хранителни стоки

Месарница

Ключът към готвенето на всяка вкусна храна е комплектът. качествени съставки. Що се отнася до закупуването на месо, то е по-добре Пропуснете супермаркетите и се отправете направо към месарския магазин. там ще намерите месо с по-добро качество, без вредно изкуствено добавки.

2. Опитайте рибее (класическа телешка пържола)

Сурова говеждо пържола

Повечето хора избират постно филийки говеждо месо за готварска пържола, което я прави доста суха и вкусът. Парчета с малко повече мазнина, за разлика от тях, добавете вкус дори при сравнително кратко време готвене.

От хранителна гледна точка, съдържащи се наситени мазнини, например при говеждо месо, това е съвсем нормално. Яжте много от тях, Разбира се, не трябва, затова се отрязва по време на готвене излишни. Освен това, вместо да ядете голяма, но постна парче, можете да направите малко, но по-наситено.

За мен лично рибея изглежда идеално за готвене пържола.

3. Добавете скилидка чесън

Чесън за приготвяне на пържола

Добавянето на пресен чесън прави пържолата още по-вкусна! Нарежете скилидка чесън наполовина и я разтрийте с пържола от всички страни.

(Съвет за бонус: да се отървете от миризмата на чесън на ръцете си, измийте ги и избършете вътрешността на кухненската мивка неръждаема стомана).

4. Подправете с много морска сол

Кухненска морска сол

Ако все още нямате шейкър за сол и черен пипер, купете ги и ги напълнете морска сол и черен пипер.

Смелете морска сол и пресен пипер и добавете получения смесете върху пържола от всяка страна, образувайки прилика „светлина корички. ”

5. Преди готвене замразете пържолата за 45 минути

„Замразяване

Страхотна пържола е пържола с красива кафява коричка, обикновено на скара или в тиган за печене в стекхаус, където температурата е много по-висока, отколкото в обикновените домашни печки.

Въпреки това, след като направите малък трик, можете да се доближите много резултата! Поставете вътре прясно осолена и непокрита пържола фризер за 45 минути непосредствено преди готвене. сряда фризерът е невероятно сух, така че пържолата също ще изсъхне много бързо. Не оставяйте пържолата в хладилник за повече от час, за да не стане така охладено.

След 45 минути го извадете и започнете да пържите.

(Повечето готвачи също не се съветват да започват да пекат пържола. докато е на стайна температура, тъй като при пържене на студено месо можете лесно да изгорите краищата, но никога не получавате желана мекота. По-долу е описан методът, чрез който това може да се направи. избягват).

6. Изберете правилното олио за готвене

Масло

Зехтинът не трябва да се използва за приготвяне на пържола. първо извличане, тъй като прагът за неговото образуване на дим е твърде нисък. Ако целта ви не е да дезинфекцирате кухнята с фумигация или изпращането на димни сигнали до далечни роднини е по-добре възползвайте се от нещо по-подходящо. Например добър избор ще има био масло – има по-висок праг образуване на дим, но по вкус той по никакъв начин не е по-нисък от маслиновия масло.

7. Използвайте цифров термометър за месо

цифров термометър за кухнята

Стекхаус прекарват много време в готвене пържоли от желаното пържене, като преварени или, обратно, непържени пържоли – жалба номер 1 в такива заведения. Пригответе пържола от желаното пържене и сте на 90% близо перфектна пържола.

Цифровият термометър за месо прави този процес много по-лесен. Поставете уреда над ръба на пържолата в средата и се уверете, че тя Не се прилага за мазнини или листове за печене

Всяко ниво на готовност приблизително съответства на вътрешното температура на приготвената пържола. Например, пържола има температура около 55 ° С.

Степени на печене на пържола

Тъй като вътрешната температура на пържолата дори ще се повиши след като го извадите от тигана, е по-добре да завършите пържене, когато температурата е с няколко градуса по-ниска температура готовност Например, за да получите средна пържола печене, спрете на 52 ° C – след като се накисне за 5 минути, тя ще достигне желаните 55 ° C.

По-долу е дадена таблица, показваща степента на готовност и температура:

prozharka Желана температура Спрете готвенето на
Малка (с кръв) 49 ° С 46 ° С
малък 52 ° С 49 ° С
беден 55 ° С 52 ° С
централен 60 ° С 57 ° С
добър 66 ° С 63 ° С
общо 74 ° С 71 ° С

Лично аз предпочитам да купувам големи парчета месо и да ги изпържа до средна степен на готовност и образуване на хрупкаво. но на всеки свой.

8. Използвайте метода за пържола в ресторанта

Как да готвя пържола в тиган

Можете да готвите пържола на скара по обичайния начин, или можете използвайте метода на ресторанта, който ще бъде полезен за домашно готвене и целогодишно.

Методът в ресторанта е много прост:

 1. Запържете външната страна на пържолата (коричката) в тиган.
 2. Изпечете вътрешността на пържолата във фурната.

Подробни инструкции как да направите това:

 1. Загрейте фурната до 177 ° C.
 2. Загрейте умерено голям тиган.
 3. Сложете супена лъжица органично масло в тиган и изчакайте, докато се разтопи.
 4. Запържете пържолата от всяка страна за 2-5 минути, докато образуването на кафява кора (но не черна!).
 5. Ако харесвате средно голяма пържола, тогава можете да спре. Въпреки това, не забравяйте да проверите температурата на готовност. пържола с термометър за месо.
 6. Ако предпочитате добре направена пържола, тогава сложете го във фурната за 5-15 минути (отново с помощта на термометър ще знаете със сигурност кога е време да го получите).

9. Използвайте стрък розмарин

Розмари

Малък трик от Джеймс Оливър – използване на клонка пресен розмарин събира течност в тиган. След това го смажете пържола от всички страни. Това е невероятно лесен начин да добавите пържола. вкус.

10. Запържете добре краищата

Пържола отстрани

Много прост съвет, но малцина го следват. Щом всяка страна на пържолата се пържи до готовност, използвайте щипци и изпържете краищата.

11. Сервирайте пържолата на масата на топла чиния.

Отоплени плочи

Това е едно от най-лесните правила, които трябва да следвате. когато става дума за запазване на вкуса на всяка топла храна.

Спомнете си как келнерът в любимия ви ресторант винаги предупреждава, че чинията е гореща?

За топли ястия ресторантът предлага и топли ястия. хора работещите в ресторантьорския сектор разбират, че температурата е храната един от най-важните фактори, влияещ върху това дали клиентът ще остане доволни от качеството на храната или не. Поставяне на гореща храна в чиния стайна температура, вие ще отмените всички усилия, които прилага се с цел приготвяне на ястие.

Лесно решение на проблема? Поставете чиниите във фурната няколко минути. Ако използвате описания метод на ресторант отгоре, тогава вашата фурна вече е загрята до 177 ° C – в този случай достатъчно и минути.

Въпреки това:

 • Не използвайте нещо твърде тънко, за да издържите температура, например, пластмаса.
 • Не оставяйте чиниите топли на повече от минута – в противен случай в случай, че станат прекалено горещи.
 • Извадете чиниите с помощта на кран.
 • Предупредете гостите си, че чиниите са горещи (и не забрави го!).

(Забележка: ако вашите чинии са подходящи за микровълнова печка, тогава те могат да се нагряват там при висока температура).

12. Оставете пържолата да „почине“ за 5 минути преди сервиране. масата

„Почивка

Сложете пържолите върху загряти чинии, покрийте ги с фолио и оставете за 5 минути преди сервиране. За какво е това се прави?

 1. За пържола достигна желаната температура. Външната страна на пържолата е по-гореща от вътрешната. Следователно външната част ще продължи да “готви” вътрешността за няколко минути след като извадите пържолата от фурната. Само това момент и има увеличение от няколко градуса до желаното температура.
 2. За да оставите вътрешната течност равномерна разпределете върху пържолата. Докато готвите пържола течността се насочва отстрани под въздействието на нагряването, срещу източника на топлина – в средата на пържолата. оставяйки пържола сама за няколко минути след готвене, оставяте Течностите се разпространяват до краищата и не застояват само в средата. Така течността ще остане в пържолата, докато вие хапете го и не изсипвате върху чиния.

13. В края на готвенето добавете малко маслина масла и босилек

Подправки - зехтин и босилек

Още един трик на Джеймс Оливър – изсипете малко маслина масло върху дървена дъска за рязане. Сложете масло отгоре пресен босилек и го нарежете на малки парченца. След това с помощта вилици втрийте масло в босилека.

Нанесете получената смес от всяка страна на пържолата. Може също нарежете пържолата на парчета и добавете салата от пресни билки, подправен със сос винегрет.

Перфектна

14. Практикувайте редовно

Не забравяйте, че готвенето не е точна наука; резултатите зависят от температурата на съставките, оборудването, които използвате и дори от времето във вашия район. Най- колкото повече практикувате, толкова по-разбираемо за вас е това как продуктите реагират на определени обстоятелства, които вие излагайте ги.

Единственият начин да направите перфектното ястие е практикувайте отново и отново. Купете същото говеждо на в същия месарник и опитайте отново. С дължими старание и внимание ще постигнете невероятни резултати.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment