Пейзаж с гира натиснете главата надолу

Гмуркачка с пейка с главата надолу – упражнения за културизъм, което ви позволява да развиете маса на дъното на гърдите. За да завършите това упражненията ще изискват пейка с обратен наклон. Разлика от упражненията за щанги за щанги е, че използването гира можете да увеличите амплитудата на упражнението и да намалите почивка на китката.

Пейка за дъмбели отдолу

Целеви мускули: гръден мускул (акцент върху долната част на гърдите)
Незначителни: трицепс, делта, трапецовидни мускули

Техника за преса с дъмбели: глава надолу:

Легнете на пейка с обратен наклон (ъгъл на наклона около 30 градуса). Вземете гирите (или помолете партньора си да подаде файл вие тях) и изправете ръцете над себе си. От тази позиция започнете спуснете дъмбелите около долната част на гърдите. По време на спускането поемете дъх. Спуснете се, докато се почувствате максимално разтягане на гръдните мускули (в разумни граници). от в най-ниската точка, започнете да притискате дъмбелите нагоре, докато правите издишване. Опитайте се да усетите работещия мускул и гледайте лактите си, така че да не се разхождат наоколо (най-отдолу лактите трябва да оформете перпендикуляр с пода). Правете всички движения без резки смотаняци. Дишайте право.

препоръки:

  1. За да подобрите сцеплението, можете да разтриете дланите си с тебешир.
  2. Не правете упражнения за скорост, това може да доведе до нараняване на раменните стави.
  3. Опитайте се да усетите работещия мускул.
  4. Не приемайте прекалено голямо тегло с дъмбели, защото ако са се окаже много трудно за вас, автоматично ще започнете да жънете повече трицепси и няма вероятност да се огъват в долната част на гърба.
  5. Ако чувствате, че вече не сте в състояние да стиснете дъмбели, тогава просто ги хвърлете на пода. Първо едно, после друго.

Грешки в упражнението с дъмбели надолу:

  1. Над ниско спускане на дъмбели. Няма нужда да се стараете много спуснете дъмбелите твърде ниско, това може да доведе до нараняване. Спуснете колкото рамото си стави.
  2. Непълна амплитуда. С непълна амплитуда не сте достатъчни разтегнете мускула, като по този начин намалите ефективността упражнява.

Свързани упражнения:
Бенката натиснете главата надолу

Важно! За да предотвратите нараняване, следвайте правилната техника за преса с дъмбели надолу.

Интересна тема:

  1. Преса с дъмбели лежи на хоризонтална пейка
  2. Преса с дъмбели на наклонена пейка

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment