Пълно ръководство за това как да се научим да стоим и ходим на ръка за начинаещи

Стойката може да изглежда доста трудно упражнение, дори и ако Тренираш отдавна. Нека да разгледаме как да научим стойте на ръце, използвайки ефективен метод за овладяване впечатляващо упражнение, което насърчава силата и координация.

Няма съмнение, че това е едно от най-зрелищните упражнения, които винаги привличат вниманието ви, когато сте Запознайте се с него във вашата Instagram емисия.

как да се научим да правим стойка за ръце

Ако не сте се занимавали с гимнастика от детството, тогава направете стойка може да бъде доста предизвикателство за вас, особено ако Използвайте грешни методи за приготвяне. Можете да харчите години, но в крайна сметка не се научих как да ходя на ръце или дори да стоя близо до стената.

 • Как да се научим да правим стойка за ръце
 • Първа стъпка. Изградете сила и издръжливост
  • Задържане на вертикално положение до стената
  • Ходене отстрани на ръцете до стената
  • Докосване до рамо
 • Стъпка втора Упражнения до стената за баланс
 • Стъпка трета Практикувайте безплатна стойка за ръце
 • Консистенцията е ключова

Как да се научим да правим стойка за ръце

Вместо просто да хвърлите краката си нагоре и да се надявате най-добре, използвайте стената, за да развиете сила, да овладеете все повече и повече по-сложни вариации, които ви помагат да напредвате бързо и последователно.

Бъдете предпазливи, докато преподавате това упражнение. На първо място, това ще помогне да спестите време. По-долу ще научите как научете се да ходите по ръцете у дома, използвайки правото метод на развитие, първо можете да застанете до стената по-рано от Ще имате време да се обезверите със собствените си сили.

Първа стъпка. Изградете сила и издръжливост

Първата стъпка в разработването на стойка за ръце е да работите стените. Може да не изглежда толкова готино и впечатляващо, но стойката за стена ще ви помогне да развиете силата си и издръжливост в положението на тялото “наопаки”. Поставка за стена изключително важно, тъй като помага да се почувства новото необичайно положение на тялото в пространството.

Има три упражнения, които ще ви помогнат да започнете.

Задържане на вертикално положение до стената

„Стой

Вместо да хвърляте крака нагоре и да ритате по стената токчета, както правят повечето хора, бавно, стъпка по стъпка станете с чорапите си по стената до момента, в който вземете вертикално положение.

Вашата цел е да се приближите до стена на разстояние от няколко см. Ако това не е възможно в началото, не се притеснявайте постоянно практикувайки, с течение на времето ще се научите да стоите строго изправен, уверен и дълъг. Видеото по-долу подробно описва как застанете на ръцете си до стената и постепенно преминете към ходене.

Това упражнение ще ви помогне да разберете как да поддържате линията права. позиция и ще предпази от грешки в бъдеще – ненужни отклонения в обратно, включително “стойка за банани”.

След като сте изправени, изправете гърба си, дръпнете ребрата и натиснете силно с ръцете си към пода (включително пръстите и не само основата на дланта). Представете си избутайте пода от вас.

Концентрирайте се върху позицията на чорапите си, включете работата задните части и квадрицепсите. Дръжте се така стига да можете, следвайте трите подхода. Проследявайте своето напредък, в крайна сметка трябва да държите тази позиция не по-малко от минута при всеки подход.

Ходене отстрани на ръцете до стената

Ходене по ръцете до стената

Ходенето до страните на ръцете ви е още едно страхотно упражнение за развитие на сила и издръжливост. Първо се изкачете по стената до изправено положение, така че гърдите ви да са максимални се приближи до стената. След това, откъсвайки ръце една по една, “стъпка” отстрани по протежение на стената.

Можете да разширите краката си по-широко, за да поддържате равновесие, това също ще помогне за бързото разбиране на движението. Карайте първо до една посока, след това обратно към точката, от която започнахме движение. Не забравяйте да поддържате тялото си изправено и натискане ръце с пода с всички сили.

Докосване до рамо

„Докосване

Това е още едно добро упражнение за развиване на чувство за баланс и мускулна сила на раменния пояс, която ви помага да се съсредоточите върху работата на раменете ви. Също така, упражненията могат да послужат като добра основа за овладяване на стелажи на едната ръка.

След като сте изправени, легнете леко отстрани и бавно откъснете едната ръка от пода. Първо можете само Повдигнете леко ръката си, докосвайки се с пръсти по пода. след това вдигнете ръка и докоснете рамото си от същата страна на тялото. Така е упражнението може да се изпълнява временно или по количество повторения. Веднага щом се почувствате уверени и способни задръжте телесното тегло върху ръцете си поне 30 секунди, отидете на упражнения за развиване на чувство за баланс.

Стъпка втора Упражнения до стената за баланс

Балансиране на ръцете към стената

След като изградите основата за захранване на багажника, Изпълнете упражнения, за да развиете чувство за баланс срещу стената.

Заемете изходна позиция с гърдите си към стената, както е описано по-горе. Уверете се, че раменете ви са стегнати, ръцете изправени и се притискайте към пода. цялата си сила.

След това отстъпете от стената на половин крачка. Бедра трябва да е строго над ръцете ви.

Бавно откъснете единия крак от стената, изправете се така, че бедрото и рамото бяха разположени по една и съща вертикална линия. Моля, обърнете внимание, че долната част на изправения крак може леко отклонете се в обратна посока от стената.

Откъснете втория крак от стената, като същевременно контролирате движението и поддържане на баланс. Ако паднете назад, тогава поставете крака си обратно стената. Ако паднете напред – салто над главата ви. Пада в ученето на стойка е нормално, не се страхувайте да падне.

Бавно движете краката си напред-назад, за да поддържате равновесие. Усетете напрежението под ръка и също се съсредоточете върху координираната работа на раменете и бедрата.

Съвет: Видео как правите упражнението. Така е ще помогне да се следи редовно напредъкът и ще се уверите в това че държите баланса правилно. Чувството за баланс не се развива бързо – бъдете търпеливи.

Стъпка трета Практикувайте безплатна стойка за ръце

Стойка без стена

Преди да преминете към безплатен багажник, трябва да сте уверете се, че можете да поддържате баланса на стената поне 30 секунди. Колкото по-дълго можете да застанете на ръцете си до стената, толкова по-лесно ще поддържа баланс, докато прави свободна позиция.

Експериментирайте с хвърляне на краката си в свободна позиция ръце. Това изисква обучение. Ако не сте достатъчно силни хвърлете краката си, тогава няма да можете да заемете изправено положение. Ако хвърляте краката си прекалено много, след това се прехвърляте по гърба. Ще отнеме време, преди да се научите да се изправяте без помогнете на стената, бъдете търпеливи.

Дори когато усетите сили да стоите на ръцете си без Използвайки стената, не спирайте да тренирате и в двата режима. Вие сте можете равномерно да разпределите време – половината за тренировки със стелажи в стени, наполовина за усъвършенстване на техниката за влизане в стелажа хвърляне на крака.

Много опитни спортисти продължават дълго време подобрете, като поставите стойка за ръце срещу стената. Когато ти постигане на стабилност при задържане на свободната стойка за няколко минути, можете да намалите броя на тренировките до стената или дори да продължите да тренирате без нейната помощ.

Консистенцията е ключова

Ако сериозно възнамерявате да владеете безплатна стойка за ръце у дома, трябва да тренирате почти всеки ден, поне 5-10 минути. Бъдете последователни и търпеливи ще успеете след време.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment