Победата на Шон Роудън в Мистър Олимпия 2018: Анатомия на неочакван резултат

Беше дълъг и криволичещ път, който водеше последния Мистър Олимпия на трона. Ето как Шон Роден постигна победа през целия от живота си!

43-годишният Шон Роден получи титлата “Мистър Олимпия”.

Шон Роден в шоуто

Това беше обикновена слънчева, изпълнена с енергия неделя в Gold’s Фитнес във Венеция. Направих 45 км екскурзия от Пасадена до Мека за среща с Бил Комсток – фотограф и видеограф да запише прогнози за Олимпия от „Свами“.

В допълнение към Декстър Джексън, който имаше трудна тренировка под внимателно Чарлз Глас, други съперници на Олимпия не са се виждаше. Когато приключих да снимам 20 минути по-късно, видях голям пич напълно облечен в тесни тренировки, почиващи на велоергометър. Шон Роден беше в залата.

– Мислех, че отсядаш в Санта Барбара – казах.

Родът на гърба

„Казах на жена си, че трябва да тренирам миналия месец тук, в Gold’s – отговори Роден спокойно. „Сега тежа 118 килограм и вече съм в страхотна форма. Това е годината аз ще спечелим Олимпия. ”

Не беше казано с арогантност, а само с увереност. “Всичко, говорим за двойни бицепси зад Фил Хийт, но това е само едно поза – каза Роден. – По-широк съм, с много по-малка талия и аз ще изсъхне. ”

Не се съмнявах в искреността на думите на Роден, но честно казано, всеки голям състезател чувства, че всичко ще бъде в състезанието така. И аз нямах потвърждение на думите му … засега.

„Роден

Образуването на неочакван резултат

Бързо напред четири дни. Трябваше да се върна “Gold’s” в четвъртък, за да завърши видеото. Когато приключих, напуснах фитнес, когато Крис Люис, който беше част от екипа на Роден, дойде при мен и каза: „Искам да погледнеш Шон разберете, и аз уважавам вашето мнение. ”

Видях Роден да минава през задължителни пози. С една дума, аз беше изумен. Искам да кажа, че беше 21 дни преди конкурса и аз Мислех, че може да излезе на сцената през уикенда. Той погледна толкова величествено, освен това, на излизане от комплекса, казах Comstock, че искрено вярвам, че Роден може да е четиринадесетият културист, носещ короната на г-н Олимпия.

„Сравнение

Вече съм публикувал прогнозите си на bodybuilding.com и вече завърши видеото, така че не са направени промени. Аз съм го постави в топ шест, но не по-високо от Хийт и вероятно преди Големият Рами и Декстър Джексън. И знаех, че в този момент мога много погрешно.

И както всички досега знаем, Свами беше в офсайд този път благодарение отчасти на блестящото представяне на Роден.

„Шампион

Колко може да се промени за една година

Каква е иронията на победата на Родин? Той падна на пето място през 2017 година година след като зае второ място преди това. Мога беше единственият, който направи впечатление. Защо? Защото той страдал със счупена челюст по време на извънсезонието и ял през сламка. Да не говорим за 12 седмици без тренировки. И в началото тази година той пропусна „Арнолд Класик“, борейки се с язви, изпращайки го в болницата.

Така че, помислих си, тъй като той успя да стане пети в подобни условия, той може да спечели през 2018 година. Не забравяйте, че Роден беше трето през 2014 и 2015 г., така че да не изглежда като него никога не е участвал в състезанието. И много лоялни фенове този спорт беше предпочитан от физиката му, вместо от победители от Олимпия и Арнолд Класик.

Краката на Роден

Следователно, ако се замислите, победата на Роден не трябваше да бъде смятан за толкова неочакван. Прякорът му е “Flexatron” (гъвкав робот), но винаги го споменавах като новия Flex Wheeler заради чудотворните му форми, причинени от това, което трябва да бъде 71 или 73 см талия.

Мускулното му отделяне, абс и баланс са изцяло за тялото. Роден, е световна класа и говори в Лас Вегас и в интернет правилно се фокусира върху това. Така че не, ще донеса яснота, победата му не е случайност. Това не е така, когато Хит губи короната. Роден я спечели, защото прекара много време и свърши чудесна работа.

Роден и Уинклар

Кариерата мина пълен кръг

И така, роден в Ямайка Роудън, който тежал около 113 души килограм с увеличение от 178 сантиметра, остави своя отпечатък в книгата Records. На 43 години, побеждавайки Крис Дикерсън, той става най-възрастният състезател, спечелил Олимпия.

И хората може да не знаят, че това е човек, който е загубил своето клас в NPC Team Universe през 1999, 2000 и 2001 година. Той е се състезава 40 пъти в про-ранки, а кариерата му продължава два десетилетия. Без начинаещи момчета.

Но сега, когато завърши това дълго, криволичещо пътуване от любител до най-добрите в света, не мислете, че възрастта му ще се запази той да продължи да усъвършенства своята физика.

Фил Шон

„Треньорът ми Крис Ацето каза, че просто трябва да го направя фокусирайте се върху тренировките, не се притеснявайте за какво други казват или правят – каза Роден след победата си. “Просто застанете на земята си. Ако сте в по-добра форма, вие никой няма да спечели “.

Четирикратен г-н Олимпия Джей Кътлър също даде Роден някои думи на мъдрост. „През 2012 г. Джей ми каза, че ако искам да бъда mr olympia тогава трябва да говоря като mr Олимпия, ходи като г-н Олимпия, тренирай като Mr. Олимпия. Така че това се опитах да направя. ”

Но има мнение, че Шон Роден не е толкова добър като това. Казват, че догодина ще има нов шампион.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment