Полезни свойства на креатин, възможна страна ефекти и как да вземете за по-добри резултати

Креатинът е органична киселина, която играе ключова роля. при доставяне на енергия на мускулните клетки по време на интензивно дейност. В тази статия имаме по-подробно достъпен език. кажете ни защо е необходим креатин.

От Уикипедия: Креатин – карбоксилна киселина, съдържаща азот, който се намира в гръбначни животни. Участва в енергийният метаболизъм в мускулните и нервните клетки 1832 скелетен мускул на Chevrolet.

Креатинът се произвежда естествено от организма и се намира в малка количество в животински продукти. Креатин, натрупан в мускул помага за производството на АТФ, което е основното източник на енергия в тялото.

Въпреки че креатинът не е съществен компонент, самото тяло може да го синтезира, това е едно от най-широко използвани добавки, защото има сериозни доказателства че той може да подобри силовите показатели на спортистите, и е безопасен за употреба. В допълнение, креатинът може да има и други лечебни свойства освен способността му да прави човек по-силен или по-бърз.

В моя личен опит определено мога да кажа, че креатинът е един от няколко спортни добавки, които се оказаха ефективни. C С негова помощ успях да увелича мускулната маса и сила при тренировки.

 • Креатин срещу креатин добавки
  • Ползи от креатин
  • Странични ефекти и рискове от креатин
 • Как да приемате креатин монохидрат на прах?
  • С какво да приемате креатина?
   • Моят начин на приемане
  • заключение:

Креатин срещу креатин добавки

Креатин-прахово-оптимален-храненеСредно човешко тяло съдържа 3,5 – 4 грама креатин на килограм мускул. обаче възможно е да се запасите до 5 грама на килограм. Идеята на добавката е да чрез насищане на организма с креатин, за да увеличите ползите от него. Обогатените източници на храна включват говеждо месо и риба, които държат 5-7 грама на килограм.

Тъй като повечето проучвания относно ползите креатина се правят с доза от 5 грама, това е доста непрактично за повечето хора, които се опитват да стигнат ползи, наблюдавани в проучвания без добавки. Разбира се трябва да се претегли преди да използвате каквито и да било добавки потенциален риск и полза. И ако решите да използвате креатин за да увеличите мускулната маса, имате нужда от допълнителни информация за получаване на ефекта от приема на добавката.

Ползи от креатин

Неговата безопасност и ползи са проучени в по-голяма степен. се поддържат някои въображаеми ползи от креатина от учените, някои не са. Креатинът също обещава навън атлетични и параметри на представянето, но тези области изискват повече изследвания.

 1. Уголемяване на мускулите – добавка на креатин причинява увеличаване на съдържанието на мускулна вода, което прави има повече от тях. Това не увеличава мускулния размер. влакна. Въпреки това креатинът увеличава “истинския” без мастна маса и нейната сила и поддържаща сила свойствата позволяват по-добро обучение и означава да постигнете страхотни резултати.
 2. Подобряване на атлетическото представяне – Много изследвания показват, че добавките, използвани вътрешно креатинът може да направи спортист по-бърз и силен при изпълнение движения с висока интензивност.
 3. Повишен синтез на мускулен протеин – Да няколко проучвания опровергават това твърдение. – не по-малко, ако някой, който използва креатин, може да вдигне повече тежест, синтезът на мускулни протеини трябва да се увеличи; макар и от само себе си креатинът просто увеличава наличното енергоснабдяване (ATP) за мускулни контракции Тоест, простият прием на креатин не го прави стимулира синтеза на мускулен протеин. Трябва да се използва с силова тренировка, повдигайте повече тежест и стимулирайте синтеза протеин.

Не забравяйте, че никога не е имало научно проучване, показва, че скокът с парашут от самолет е нещо по-добро скочи без него.

Странични ефекти и рискове от креатин

Креатиновата добавка трябва да е безопасна за здравословна употреба от хора. Повечето рискови рискове за здравето (увреждане на бъбреците и черния дроб, повишен риск от нараняване), не се появи при клинични проучвания. И въпреки че няма дългосрочни няма известни проучвания за употреба на креатин съобщения за физически увреждания поради добавки при хора със здрави бъбреците. Доказано е обаче, че креатинът има проблеми с бъбреците. разрушителен ефект.

Дехидратация – също се отнася до проблема с добавките, тъй като креатинът влачи водата в мускулните клетки. Ако използвате креатин, уверете се, че пиете достатъчно количество вода. И както при всички добавки, поради недостатъчно регулирането, токсините и замърсяването в продуктите винаги са проблем. Купуването на известна марка ще затвори този въпрос.

Стомашно-чревни разстройства – основен страничен ефект креатин. Прием с храна, без „зареждане“ (виж по-долу) или, може би използването на форми без монохидрат може да намали или премахнете тази реакция.

Отново креатинът е много безопасен за повечето хора. обаче често заболявания на бъбреците и черния дроб в ранните етапи може да няма симптоми, така че е добре да се консултирате с вашия лекар проблеми с бъбреците и черния дроб, особено ако планирате да приемате добавки.

Как да приемате креатин монохидрат на прах?

Налични са много различни видове креатин. Ако ти погледнете рафта с добавки, ще видите креатин монохидрат, креатин етилов етер, креатин хидрохлорид, AKG креатин и други. Най-старата форма е креатин монохидрат и той е бил използван при повечето добре проектирани проучвания. По тази причина това формата е по-добра от по-новите, неизследвани форми. Затова винаги Използвам креатин Optimum Nutrition Powder, той работи добре за мен и всеки път получавам очаквания ефект.

Хората, които използват креатин, често правят “зареждаща фаза”, прием на 20 грама на ден в продължение на 5-7 дни, преди да преминете към фаза на поддържане – 5 грама на ден. Проучванията показват това това увеличава нивото, на което мускулите стават наситени. Креатинът обаче не е необходим за положителен ефект. зареждане.

Някои хора смятат, че кафето пречи на абсорбцията на креатин, защото Действа като диуретик и премахва много вода. Всъщност, кафето не е толкова силно диуретик, което означава, че не си струва да се страхувам.

С какво да приемате креатина?

За да го усвоите по-добре, трябва да го приемате с грозде сок или с мед. Тези продукти имат глюкоза, с която Креатинът се свързва и преминава през стените на стомаха. Възможно също използвайте диета кола. Експериментално беше наблюдавано, че с Нейният креатин също се усвоява добре.

По-добре да приемате креатин на празен стомах. Вземете 200-250 грам вода с мед или сок нарежете там една чаена лъжичка креатин и пийте преди ядене.

Моят начин на приемане

Веднъж моят приятел ме посъветва за този вид креатин режим. монохидрат -3 до 3 до 5. Тоест, приемам 3 дни 3 пъти на ден за 5 грама креатин. След това си правя почивка за три дни и отново тридневен прием и отново почивка. Продължителност на целия цикъл прием – 4-7 седмици, след това трябва да почивате за няколко месеца.

заключение:

Вземете 3-5 грама креатин монохидрат с пред- или коктейл след тренировка. Ако използвате изтегляне, приемайте 5 грама 4 пъти на ден в продължение на 6 дни, след това 3 грама на 1 ден, но след като лекарят каже, че бъбреците ви са здрави.

Интересна тема:

 1. Суроватъчен протеинов концентрат срещу изолат: какво разликата?

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment