Ползите и вредите от рибеното масло за организма

 • Рибено масло
  • Омега 3
 • Ползите от рибеното масло
  • Съставът на рибеното масло:
   • Дневна ставка
   • Правилна употреба
  • Капсули с рибено масло
 • Странични ефекти и противопоказания

Всички ваши въпроси са подробно описани във видеото, публикувана в края на статията, ако не искате да четете, можете веднага отидете да гледате видео за рибеното масло.

Рибено масло

Рибеното масло е животинска мазнина, която се получава от риба. високо съдържанието на полиненаситени мастни киселини го прави много полезен за сърдечно-съдовата система. Непрекъснатият прием води до намаляване тромбоза, липопротеини с ниска плътност и предотвратява риска от инсулинова резистентност.

Омега 3

Капсули с рибено маслоНай-важният омега3 – полиненаситени мастни киселини, които влияят положително здравето на човека са алфа линоленови и ейкозапентаенова киселина, те са необходими за ефективен трансфер на хранителни вещества. амини в централната нервна система и подобряват кръвообращението на мозъка, което всъщност води до подобрение на когнитивните индикатори.

Известно е също, че ейкозапентаенова киселина има противовъзпалителни свойства. Невропротектини – предшественици полиненаситените мастни киселини предпазват невроните от неблагоприятни излагане на оксидативен стрес. Тя се проявява, когато е прекомерна физическа активност, която е характерна за спортистите, а именно следователно постоянният поток на тези вещества е лесен за тях е необходимо.

Все пак ефектът върху мозъка на омега 3 – полиненаситени мазнини киселини не са ограничени. Проучвания, проведени в седемдесетте откриха, че степента на заболеваемост хипертония, атеросклероза на крайниците, коронарна болест на сърцето значително по-нисък в полиненаситената група омега-3 мастни киселини.

Ползите от рибеното масло

рибено масло в храненетоРибеното масло лекува туберкулоза, анемия, рахит, нощна слепота и много други разстройства. Той помага поддържат отлично зрение, тъй като съдържа много витамин А. С някои органични депресии помага за подобряване на настроението и яснота на мисленето. Използва се и за предотвратяване на нарушения. скелетната система поради витамин D.

Друго ценно свойство на рибеното масло е неговата способност да гори наситени мазнини, като по този начин помага да се постигнат значителни води до загуба на тегло. Последните проучвания показват това омега3 ненаситени мастни киселини могат да предотвратят заболяване Дискусиите на Алцхаймер обаче все още продължават по тази тема. как припомнено по-горе, рибеното масло потиска негативните ефекти оксидативен стрес върху тялото, намалява чувствителността към надбъбречни хормони.

[sam code = “true”]

Трябва да се отбележи, че по време на конверсията на серотонин от триптофан участва витамин D, който се намира в големи количества в това мазнини. Както знаете, серотонинът е регулатор на настроението, апетит и физическа активност, която безспорно има една огромна полза за тялото.

Съставът на рибеното масло:

 • йод;
 • фосфор;
 • Олеинова киселина;
 • Арахидонова киселина;
 • Омега 3
 • холестерол;
 • Омега-6;
 • Палмитинова киселина;

Дневна ставка

Капсули с рибено маслоБезспорно всичко зависи от това индивидуални характеристики на тялото, обаче, дневната норма, което не вреди на тялото варира между 1 и 1,5 грама. Ако спортист се занимава с вдигане на тежести, тогава отново тялото се нуждае от два пъти повече, тоест 2-3 грама на ден. при загуба на тегло, това количество се увеличава отново и вече достига 3-4 грама на ден. Трябва да се отбележи, че правенето на почивки на рецепцията не е необходимо, обаче възможно.

Трябва също да знаете какво да получавате чисти омега-3 от храни. изключително трудно, тъй като повечето метаболити (поради неправилни съхранение) може, обратно, да причини много вреда. Те се превръщат в свободни радикали и причиняват тежки щети на организма.

Правилна употреба

Показания за употребата на рибено масло е дефицит витамин D и А. Предписва се и при депресия, неврози, вегетативно-съдова дистония за подобряване на централната проводимост нервна система. Омега-3 се продават в капсули и ги приемайте необходими след хранене. В никакъв случай преди, тъй като те могат да възникнат различни стомашно-чревни разстройства. Както бе споменато по-горе атлетите есенциални омега-3 ненаситени мастни киселини просто необходими за подобряване на физическите показатели и ускоряване метаболитни процеси в тъканите.

Дневната норма в капсули може да се намери на гърба производител на опаковки на тези лекарства. Ако се приема през устата под формата на тинктура, след това не повече от 15 ml три пъти на ден и само по време храна. Можете да получите ненаситени мастни киселини от прясна риба, обаче всичко зависи от метода и качеството на съхранение. достатъчно ще е 150 грама.

Капсули с рибено масло

Рибено маслоМного удобна форма на прием е рибеното масло в капсули, но има една тънкост.

В Съветския съюз този наркотик беше забранен, защото е получена от останките от риба и черен дроб на треска, която натрупани в себе си тежки метали и други вредни вещества. Следователно, трябва да търсите не рибено масло, върху което, както е на снимката по-горе е написано „от черен дроб на треска“ и риба. Произвежда се от месо, а не черен дроб или отпадъци. И колкото по-скъпа е рибата, толкова по-качествени рибни масла капсули могат да се купят. бъда Внимателно!

Странични ефекти и противопоказания

Най-често срещаният страничен ефект е стомашно-чревния нарушения, които се появяват при приемане на омега-3 на празен стомаха. Не приемайте тези вещества за хора с високо нивото на калций в кръвта, както и камъни в бъбреците. Още един могат да се вземат предвид категоричните противопоказания за употреба хипертиреоидизъм, тоест когато функцията на щитовидната жлеза е силно засилена жлеза.

За всяко разстройство, свързано с декомпенсация на системи, включително включително с фебрилен синдром. По време на обостряне на пептична язва болестта също не може да се консумира вътре в рибеното масло. Ако се наблюдава алергичните реакции, тя също не може да бъде взета, може да се развие анафилактичен шок.

Няма съмнение, че рибеното масло е по-полезно от вреда и затова тя трябва да бъде приета от всички, така че поддържайте здравето си на правилното ниво.

Видео за свойствата, предимствата на рибеното масло и други интересни факти.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply