Позиции за сутрешна йога, за да ви помогнат събуди се

Ако искате последователно да практикувате йога, едно от първите Стъпките, които трябва да предприемете, е да изберете удобно време на деня и абсолютно всеки ден в този час гимнастически килим. Няма значение кога ще бъде обаче има смисъл да приспособите практиката към ритъма на деня. Що се отнася до сутринта йога комплекс, тогава той ще ви помогне да се отърсите от остатъците от съня и презаредете батериите си за следващия ден. Страхотна сутрин е Атака!

Вече разказахме и показахме йога упражнения за начинаещи у дома, как и откъде да започнем класове. Този път подготвихме сутрешния комплекс асани, което ще помогне да се събудите и да подготвите тялото за работния ден.

 • Комплекс за сутрешна йога
  • Теглена поза на пръстите – Supta Padangusthasana
  • Поста на Абалон – Сукирандрасана
  • Кучешка поза Муцуна надолу – Адхо Мукха Шванасана
  • тласък
  • Полумесец – Арда Чандрасана
  • летва
  • Коленете, гърдите и брадичката – Аштанга Намаскара
  • Поза с ниска кобра – Bhujangasana
  • Поза за бебе – Баласана

Комплекс за сутрешна йога

Йога сутрин за начинаещи започва с факта, че трябва да лежите гръб със свити колене. Ако ви е удобно, издърпайте коленете нагоре до гърдите.

Теглена поза на пръстите – Supta Padangusthasana

Поза с изваден пръст

Supta Padangusthasana ви помага да събудите поплитеала сухожилие. Ако имате еластична лента или разширител, това не е лошо. начин да добавите напрежение, но можете просто да хванете ръката си за крака от двете страни. Друг вариант включва настройка на краката, които не дърпате в момента, с подметката на пода. Това ще помогне разхлабете напрежението на гръбния мускул. Завъртете краката си с глезените във въздуха. Упражнението е добро за начинаещи.

Поста на Абалон – Сукирандрасана

Окото на игла

Окото на игла е добър начин да пожелаете нежно бедрата си добро утро Напрежението в тази позиция се контролира лесно. промяна в позицията на подбедрицата. Най-нежният вариант е да се огъва коляното на подбедрицата, но оставете стъпалото на пода. Ако искате изпънете се по-силно, прекарайте ръцете си под коляното на горната част на крака, хванете бедрото на долната част и започнете да я дърпате към гърдите. Така е движението ще ви помогне да отворите бедрото на противоположния крак. мога също хванете предната част на подбедрицата, както е показано тук.

Кучешка поза Муцуна надолу – Адхо Мукха Шванасана

Поза кучето с лицето надолу

Позирането на кучето с лицето надолу ще ви накара да се почувствате по-добре по всяко време на деня, но сутрин е особено приятно да го изпълнявате. Така е преходна стойка към няколко други, които ще изпълнят предстоящото енергиен ден. Внимателно изпънете краката един по един, така ще по-лесно да заемете правилната позиция. Вземете поза, опитайте да замръзнете за около пет въздишки. Разбира се, във всяка йога позиция е невъзможно останете напълно неподвижни, защото дишате и тялото продължава тихо да регулира позицията за поддържане баланс и подобряване на стойката.

тласък

Нахвърлям

Пристъпете напред с десния крак и докоснете вътрешността му дясна ръка, това е подготвителна позиция за вариации на шезлонг. още вече по ваш избор. Можете да останете в дълбок салон и да опитате дръжте дясното бедро успоредно на пода, като същевременно се напрягате левия крак. Можете да изправите десния крак и да започнете да посягате към него петите. Можете да спуснете коляното на задния крак към земята, тогава ще бъде вече повече от anjaneyasan. Можете дори да вдигнете ръцете си като че ли бихте илюстрирали възклицанието “оставете ме на мира!” (високо лост) и се люшка няколко пъти, огъвайки и разгъвайки коляното. грим избор въз основа на това, от което тялото ви се нуждае днес. Не е задължително правете едно и също нещо всеки ден.

Полумесец – Арда Чандрасана

Полумесец

Арда Чандрасана ще ви помогне да се зареждате с енергия. Вие сте можете да използвате опората за долната част на ръката, ако тя е толкова удобна за вас. (Ако нямате уреди у дома, импровизирайте стол или табуретка.) Най-доброто от тази поза, която ще почувствате колена на опорния крак. Съсредоточете се върху обърнете гърдите си към тавана, представете си, че утринното слънце грее към (или от!) сърцето си.

След тази поза върнете се надолу в позата на кучето, с лицето надолу, през багажа и застанете в Арда Чандрасана с левия крак напред.

летва

Планк

Приемете акцента на лъжата. Това е още една чудесна възможност за таксуване. ръцете и краката със сила, тъй като ще трябва да държите позите добре. Опитайте се да останете в него за пет бавни въздишки. Ако е необходимо, можете да спуснете коленете си върху постелката.

Коленете, гърдите и брадичката – Аштанга Намаскара

Коленете, гърдите и брадичката

Облегнете коленете си върху постелката. Поставете дупето и гърдите и спуснете брадичката към пода. Трябва да изглеждате като малки червеят. Вместо тази поза можете да изпълните чатуранга, но аз силно препоръчвам коленете-гърдите-брадичката, за да започнете сутринта с нежно загряване на гърба.

Поза с ниска кобра – Bhujangasana

Ниска поза на кобра

Дръжте таза си на пода и повдигнете гърдите си в ниска поза на кобра, не е необходимо да натискате твърде силно с ръце. Ако искате, можете започнете да изправяте ръцете си и така да влезете във висока поза на кобрата или дори повдигнете колене и бъдете в поза на кучето с лицето нагоре. (Очевидно това ще изисква известни усилия ръце.) Ако решите да изберете една от последните две вариации, не го правете забравете да сглобите раменете и да спуснете раменете възможно най-ниско. Това е вашият шанс да поздравите новия ден със сияние сърце.

Поза за бебе – Баласана

Поза на детето

Изпънете коленете си широко и се спуснете в позата на детето, докато гърдите ви трябва да падат между коленете, а вие трябва да докоснете челото си етаж.

На този комплекс за начинаещи завършва и можете спокойно преминете към другите неща, които правите сутрин. Поемете дъх няколко пъти, за да изпитате ефектите от вашата практика и да мислите за всичките му планове за деня. Когато станете, ще сте готови на всякакви изпитания, които срещате по пътя. Може би ти така че се наслаждавайте на йога сутрин, че дори искате да се откажете сутрешно кафе!

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply