Правилно хранене за отслабване: 13 ПРИНЦИП

Всеки уважаващ себе си човек следи външния му вид и се стреми да бъде най-добрият. Прекалено много в борбата с излишното тегло сядат на всички видове диети, които не само не помагат за отслабване, но и носят на организма много негативни последици. Ако ти спазвайте всяка диета, струва си да знаете, че най-важното – правилно и балансирано хранене през целия живот, а не определен период от време. Правилното хранене трябва да бъде начин на живота си, защото в този случай можете поддържат форма във форма, а също така подобряват цялостното състоянието на тялото си и бъдете пълни с енергия.

„Здравословно

Принципите на доброто хранене

Цялостната и здравословна диета се основава на основния принцип: енергийната стойност на храната трябва да съответства на енергията цената на вашето тяло. За съжаление, много от нас са далеч от това спазвайте това правило, съответно потреблението висококалорични храни надвишават необходимото количество за попълване на енергийни резерви. И така, как да се храним правилно да се чувствате енергични, здрави, енергични и в същото време не да е с наднормено тегло.

Здравословна храна

 1. Разнообразете диетата си. Храната трябва да бъде балансиран, така че тялото е постоянно наситено с минерали, витамин, макро – и микроелементи, аминокиселини. За тази цел храната трябва да е разнообразна, така че яжте вътре достатъчно количество зеленчуци, плодове, бобови растения и зърнени храни.
 2. График на храните. Най-добрият вариант е яжте едновременно, но не забравяйте какви 2,5-3 часа преди лягане, по-добре е да не ядете нищо.
 3. Яжте малки ястия, но често. че за намаляване на теглото ви трябват 5 хранения на ден.
 4. Намалете порциите храна. Много е важно да се намали порции храна, защото капацитетът на стомаха е 250 грама, така че опитайте психически годна храна в чаша – това е най-доброто сервиране.
 5. Следете дневния си прием на калории. Ако искате да отслабнете, тогава съдържанието на калории в храната, която вие консумирайте на ден, трябва да се равнява на изразходваната ви енергия на ден, Всичко зависи от начина на живот, който водите, дали физическа активност, колко енергия изразходвате за извършване на работа и и т.н. За това можете да проследите броя на калориите в храните Има специални таблици. Най-добрият вариант за намаляване меню с калории – изключете захарта и сладкишите от диетата. Опитайте се да ядете повече зеленина, зеленчуци и плодове.
 6. Минимизирайте консумацията на нездравословна храна (чипс, хамбургери, майонеза, кетчу и др.). Хранене за отслабване
 7. Яжте плодове и зеленчуци редовно, това е да ви помогне да поддържате младостта и здравето, да подобрите метаболизма, повишаване на ефективността. Растителните храни са безспорни предимства пред животните: съдържа основни хранителни вещества вещества, необходими за организма, има голямо количество полезни вещества и витамини.
 8. Яжте бавно, ще ви позволи наслаждавайте се на яденето и не преяждайте, но се чувствайте пълноценно от малки порции храна.
 9. Пийте достатъчно ежедневно вода. За да изчислите тарифата си там формула: на килограм тегло – трябва да изпиете 30 ml вода. пиене водата ще помогне за очистването на тялото.
 10. Правилният режим на лека закуска е основен принцип правилното хранене. Яжте не хранителни и леки храни, в този случай няма да съсипете апетита си и не го правите ще преяжда.
 11. Разнообразете ежедневната си диета. организъм има нужда от всички микроелементи и витамини яжте различни храни. Опитайте се да ядете всеки ден зеленчуци и плодове с различни цветове.
 12. Пийте зелен чай, който е много полезен за вашия тяло. Зеленият чай има противоракови заболявания свойства, съдържа много антиоксиданти и витамини.
 13. Няма нужда да гладувате. Много, които искат да загубят наднормено тегло, измъчвайте се от глад. Това не е необходимо, защото е така много стрес за тялото, в резултат на което то ще започне да отлага всичко възможно „в резерв“, а това може да се превърне в ненужна мазнина депозити.

Разбира се, мнозина, които искат да отслабнат, се стремят да постигнат бързи и бързи резултати, но не всички наведнъж. много важно е да не превърнете това в стрес за тялото, най-важното за нормализирайте диетата си, ограничете приема на нежелана храна и спазват принципите на правилното хранене. Това ще помогне вие не само губите нежелани килограми, но и нормализирате метаболизма, подобряване на общото благосъстояние и увеличаване работоспособност.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment