Предимства на протеиновия шейк

Разберете защо пият протеинов шейк, как протеинът ще помогне да натрупате 2 кг, да премахнете излишните килограми наоколо корема или помогнете да изглеждате красиво!

Днес се смята, че повечето културисти в различни форми консумират много протеини. Спортни магазини храна, пълна с различни храни, съдържащи големи количества протеин. Това и обичайният протеин на прах, барове, високо съдържание на протеин каша и др. Освен това, видът на самия протеин е много: суроватка, соя, казеин, албумин и т.н. независимо от какъв вид протеин е целият протеин, който се различава само скоростта на асимилация от организма и съдържанието на аминокиселини.

какво е полезен протеин

  • За какво е протеинов шейк?
    • Goodies
  • Кой протеин е по-добре да изберете?
  • Колко протеин трябва да пия?
  • Кой е най-ефективният прием на протеини?
  • Извод: Протеинът здравословен ли е?

За какво е протеинов шейк?

Диети, насочени към отслабване поради мазнини и консервиране мускулната маса най-често е високопротеинова и ниско въглехидрати. Най-добрият вариант да получите тази сума Има много протеини, които вашата диета изисква. Но съм сигурен че повечето културисти са съгласни, често е трудно да се получи много протеин, въпреки че има много. Особено когато ти работите на пълен работен ден и не винаги има достатъчно време за готвене, за да получите подходящия протеин. Това е точно това случаят, когато протеиновите шейкове имат къде да бъдат. Всички вие имате нужда от висококачествен суроватъчен протеин на прах, шейкър или обикновена бутилка и малко вода или мляко. всички сега ще имате достатъчно протеин в ръцете си, за да подхранвайте мускулите си!

Goodies

Защо протеинът е полезен, защо повечето културисти приемате протеинови шейкове? Е, протеинът е преди всичко основа за мускулна структура. Те също участват в изграждането на хормони, ензими, клетъчни връзки, нуклеинови киселини и имунни частици система. Без нужното количество протеин тялото ни не може комбинирайте структурната решетка, от която се състои клетката. организъм няма да може да поддържа и създава биохимично вещество, което е много важно за сърцето, свиването на мускулите, растежа и изцеление. Нашите мускули не можеха да се възстановят толкова бързо ако не сме приели достатъчно протеин, и това може да бъде предизвикват претрениране на мускули, а това от своя страна води до това ще бъде ранен.

добре ли е да пием протеин

Суроватъчният протеин се превръща в любимо лечение на всеки иска да увеличи мускулите и да увеличи физическата си годност, както и иска да подобри здравето.

В допълнение, времето след тренировка е най-доброто време за прием на протеини от тялото, така че протеините да бъдат насочени направо към мускулите. Те ще помогнат да се излекува “микро травмата” (микроскопични наранявания или разкъсвания на мускулни влакна, които причинени от интензивни мускулни контракции) в мускулите.

Поради факта, че на твърдите храни е необходимо да се усвои по-дълго и разлагане на протеина, за да го изпрати по-нататък до мускулите, отнема повече време, в края на тренировката е по-добре да вземете протеинов шейк. Протеини, които са в протеина коктейл, имайте време да абсорбирате и насищате мускулите след 30 минути след като изпи коктейл. Безспорно в такива случаи можем гледам огромен плюс протеин.

Кой протеин е по-добре да изберете?

Суроватъчният протеин се е превърнал в любимо лакомство за желаещите за увеличаване на мускулите и за повишаване на тяхната физическа годност, а също и желания укрепете здравето си. За да разбера какво е протеин най-добре за конкретни цели, трябва да знаете неговото качество и степен (например тестове за качество на протеина). Биологичната стойност е най-често срещаните критерии за оценка на качеството на протеините, което предполага количеството азот в протеините на 100 грама.

Протеини, които съдържат най-голям брой биологични стойностите се считат за най-добри за стимулиране на растежа. Но често това спорен въпрос сред учените. Въпреки това повечето учени които посвещават работата си на изучаването на протеини, потвърждават това факт, че: колкото по-висока е биологичната стойност, толкова по-добре е протеинът той се усвоява, абсорбира и задържа в организма. следователно така че трябва да се случи голямо количество уравнение съединителна тъкан, при различни равни условия (калории, с избор на упражнение и т.н.). Но въпреки това тази тема е много сложен и не може да ни даде отговорите толкова точно.

най-полезният протеин

Долната линия е, че суроватката е протеин с огромна скорост биологична стойност, която съдържа всички основни и несъществени аминокиселини. Също така суроватката има най-висока аминокиселини с разклонена верига, открити в природата. Серумната биологична стойност е приблизително 104. Освен това, на второ място, според броя на БК, той е 100 за цялото яйцата. В същото време броят на биологичната стойност на млякото е 91, т.е. казеин – 77, говеждо месо – 80, соя – 74, пшеница – 54, и боб – 49.

Отново броят на биологичната стойност е само един критерий за оценка на протеин, но доста важен, така че хората консумирах го много. Например от десетилетия говеждо месо, което има сравнително ниско ниво на биологична стойност фаворит сред основните продукти за спортисти и хора като цяло. Соята има малък брой биологична стойност, но в същото време притежава редица други полезни свойства. Следователно биологични стойността, разбира се, е много важна и трябва да бъде основа за избор протеин, но не трябва да табуира избора на други протеини.

Колко протеин трябва да пия?

Минималният праг за количеството протеин, което следва вземете, за да изградите мускул, е 2 грама протеин на 1 килограм общо телесно тегло. Например, ако тежите 90 kg, тогава минималният праг ще бъде 180 грама протеин за че мускулите ще започнат да растат. Ако приемате повече протеин, което ще надвиши дневния минимум, това ще допринесе ускоряват лечебния процес.

Имаше много дебати за това какво е максималното количество протеин трябва да приемете. Мисля, че е нереалистично да се прекалява с протеините, тоест, ако приемате много протеин, тогава ще бъде влияйте само на по-доброто в калция или магнезия диета. Отдавна е доказано, че голямо количество протеин в състояние да намали количеството на магнезий и калций в тялото си. Аз съм Съветвам ви да консумирате протеин в големи количества за различни причини. В допълнение към факта, че мускулите се нуждаят от протеин за растежа си и възстановяване, но с три четвърти от всички прахови частици в тялото е изградено от протеини.

Кой е най-ефективният прием на протеини?

Научихте за всички ползи и дози на протеини. Но остава Въпросът е, кога е по-добре да го приемате? Тялото ви е най-мощно изисква протеин веднага след приключване на тренировката. По това време той най-склонни към усвояване на протеин, тъй като след трениране на тялото започва да поправя микропукнатини и разкъсвания в мускулите. Ако приемате протеин веднага след тренировката, тогава ще осигурите на тялото всичко необходимо за ранен растеж и възстановяване на мускулите.

В края на тренировката храненето ще бъде най-полезно. на малки порции след три часа. Поръчките трябва да са най-големи съдържание на протеин. По този начин вие създавате мускулно попълване от протеин, за да ускори процеса на възстановяване. Все още много полезен хапвайте преди лягане, например извара и пийте малко протеинов шейк. Поради това, давате на мускулите си резерв, тъй като по време на сън тялото бавно ще започне да се изчерпва. Закуска – също много важен момент, тъй като тялото ви очаква презареждане. Най-добрият съвет, който мога да ви дам, е да ядете. последователно всеки ден.

Прием на протеин преди тренировка

Извод: Протеинът здравословен ли е?

Независимо от кого, какви са целите ви, протеин трябва да бъдат поставени на първо място във всяка програма за хранене. Още един път нека да изясним защо пият протеинов шейк. Протеинът е най-важният елемент за висока производителност при подобряване на физическата годност, той необходими за натрупване на мускулна маса, за изгаряне на мазнини в тялото и създаване на мускулен релеф. Не е тайна, че човек който спортува у дома или във фитнеса, винаги постига най-добри резултати, ако приеме достатъчно протеин. Въпреки това, тези, които не се занимават с културизъм, също тези, които не спортуват сега, разбират за какво протеин е полезен. Той е необходим за растежа на косата, ноктите и здравето на всички органи, а не само мускули. Единственият начин да разберете колко полезен Протеинът може да бъде за вас – опитайте!

Интересна тема:

  1. Протеин за мускулна маса
  2. Най-важните аминокиселини за мускулния растеж

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment