Предимства на витамин В12: какво представлява и какво е важно източници

Химичното наименование на витамин В12 е кобаламин. Това е важно веществото трябва да бъде получено от външни източници, тъй като тялото не го произвежда самостоятелно, така че трябва да се обърнете внимание към храни, богати на витамин b12.

Съдържанието на кобаламин е високо в млечните продукти, яйцата, пиле, пуйка, черен дроб и други видове месо – там най-вече Витамин В12 B12 и други форми на витамин B също могат да се приемат с хранителни добавки, чиито свойства са проверени.

Най-вероятно любителите на фитнеса и спортистите няма да изпитат Дефицит на B12. Важно е обаче да сте сигурни, че вие консумирайте достатъчно от този витамин и знайте точно в Какви храни съдържат витамин b12. На ниско ниво кобаламин и други витамини от група В ще изпитате летаргия и загуба на апетит.

Витамин В12

Публикувано изследване на държавния университет в Орегон Открито международно списание за спортно хранене и метаболизъм че с липса на витамини от групата на хора, водещи активни начин на живот, намалени проценти при интензивни обучение.В тази статия ще анализираме подробно какво е необходимо витамин b12 за човешкото тяло и какви здравословни проблеми могат Избягвайте да го използвате.

 • 6 Предимства на витамин В12
  • # 1 Производство на енергия в тялото
  • # 2 Подобрява работата на сърдечно-съдовата система
  • # 3 Намалява болките в ставите
  • # 4 Подобрява мозъчната функция
  • # 5 Здравословен сън
  • # 6 Здрав тен и кожа
 • 4 форми на витамин В12: коя е по-добра?
 • заключение

6 Предимства на витамин В12

# 1 Производство на енергия в тялото

Силова тренировка с желязо

Важно е да разберете, че витамин В12 няма да ви осигури енергия, ако вече имате дефицит от него.

Въпреки това, B12 и седем други витамини от група В ще помогнат на тялото преработете храната в глюкоза, която ще осигури енергия. изключвам B12 помага за производството на елементи от ДНК и червени кръвни клетки клетки. Полезен е и за възстановяване на костния мозък. стомашно-чревен тракт и дихателни пътища. B12 също насърчава здравата нервна система и предотвратява мегалобластна анемия, затова е важно да се знае какво съдържа това вещество и дали идва с храната достатъчно.

По този начин, въпреки липсата на пряк ефект върху нивото на енергия, B12 подпомага здравето на тялото с много други пътеки.

Сърдечно-съдово здраве

# 2 Подобрява работата на сърдечно-съдовата система

За спортистите, културистите и всеки човек е важно това сърцето може да функционира с пълна сила. Тя доставя богата кръвен кислород до всички органи на тялото, особено мускулите.

Тъй като белите дробове са тясно свързани със сърцето, проблеми с сърдечно-съдовата система също влияе на дишането. И без пълен дъх невъзможно високоинтензивно обучение.

Витамин В12 подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система чрез намаляване на нивата на хомоцистеин в кръвта – от това се нуждаете тялото този витамин. Високите нива на хомоцистеин са свързани с увреждане на артериалната мембрана и увеличаване на вероятността им запушване.

Болки в ставите

# 3 Намалява болките в ставите

Оптималната свобода на движение зависи изцяло от ставите. години работа с тежести ги натоварва, причинявайки им износване във времето и дори се разкъсва.

Например, с постоянна преса за пейка и щамповане на наклонена пейка раменните стави са подложени на силно триене и компресия натоварвания. Претренирането и липсата на почивка също се влошават състояние на съединителната тъкан. Дори да сте млади и все още не Не се чувствайте болка, наблюдението на ставите е много важно.

Витамин В12 облекчава болката и намалява възпалението, което води до болка в ставите и причинява ефекти като артрит. Сега разбирате защо имате нужда от него, дори ако нямате нищо в момента заинтересованите.

Работата на мозъка

# 4 Подобрява мозъчната функция

Не е тайна, че мозъкът служи като наш център за контрол – той регулира баланс, внимание и настроение. Така че здрав мозък директно влияе върху работата ни със собственото ни тяло.

Като част от едновъглеродния цикъл, витамин В12 се намира в храни и добавки помага на мозъка и нервната система функционират нормално. Този цикъл ви позволява да произвеждате ДНК, невротрансмитери (например допамин и серотонин) миелин.

„Здравословен

# 5 Здравословен сън

Всички имаме нужда от почивка, за да успеем във фитнеса и в живота. мечтая Спомага за възстановяването на мускулите, като им позволява да растат и да се развиват. На всичкото отгоре ви дава издръжливост. Според изследвания Университета в Станфорд, като футболистите спят поне 10 през нощта часа, средната скорост на спринта се е увеличила.

Можете да подобрите качеството на съня, ако консумирате B12 в храните хранителна добавка или като инжекция. Сигурен сте чух за мелатонин. Това е хормонът, който секретира мозъка регулиране на съня. B12 влияе върху производството му – ето още нещо полезен витамин.

Здраве

# 6 Здрав тен и кожа

Вече споменах, че В12 участва в процеса на синтеза на ДНК. какво че играе важна роля в репликацията на клетките, прави го незаменим витамин за красива и здрава кожа. И какво кара хората да ядат храни, съдържащи витамин b12 сума.

При големи натоварвания понякога е трудно да не забравим правилно яжте и приемайте хранителни добавки. Но здрава кожа ще добави към вашето самочувствие, независимо дали е фитнес или ежедневие.

Витамините от групата B са отговорни за синтеза на протеини и без достатъчно протеин в организма няма да бъде лечебен ефект – това е тяхната полза.

4 форми на витамин В12: коя е по-добра?

Способността да се абсорбира витамин А в кръвта зависи от здравето. храносмилателна система. Може да демонстрира специална маса.

Чревните париетални клетки произвеждат вътрешен фактор стомах (GIF). Той е силно отговорен за усвояването. Витамин В12 Въпреки това близо 40 процента от американците имат опит това е проблемът. Ето защо има културисти и любители на фитнеса интрамускулните инжекции са подходящи затруднения, инструкции за което прави използването лесно.

Интрамускулна доставка на витамин А заобикаля храносмилателната система и го инжектирайте директно в кръвообращението.

Степента на усвояване на B12 зависи от неговия тип. По-долу в списъка Има четири вида на този витамин:

 • Метилкобаламин – Тази форма на витамин В12 е лесна за употреба и абсорбира се от тялото. Метилкобаламинът не се нуждае от своето усвояване много енергия. Най-често под формата на хранителни добавки препоръчайте да го вземете.
 • Цианокобаламин – като синтетична форма на витамин цианокобаламинът съдържа цианидна молекула, но не е опасен. Въпреки това, да се превърне в използваема форма, която изисква енергия.
 • Хидроксокобаламин – тази форма често се среща в много хранителни продукти. Той също така ефективно се справя с дефицит на B12. когато се прилага интрамускулно.
 • Аденозилкобаламин – аденозилкобаламин – най-малко стабилен форма на витамин В12. Това обяснява, че този формуляр не може да бъде намерен в хранителни добавки

заключение

Витамините са незаменими за нуждите на културистите. Витамин В12 е полезен какво влияе върху здравия сън, правилния растеж на мускулите, нивото енергия и т.н.

Ако за някои медицински противопоказания не можете да ядете витамин В12 под формата на хранителни добавки, интрамускулно може да ви помогне инжекции с витаминен коктейл. Културисти не страдат проблеми с усвояването, особено веганите, могат да го консумират орално.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment