Преса с дъмбели на наклонена пейка

Прес-щампа с дъмбели лежи на наклонена пейка – упражнения за бодибилдинг, който ви позволява да тренирате мускулите на горната част на гърдите. Освен това се включват трицепси и мускули на раменете. за разлика от натискане на мряна, легнала на наклонена пейка, с дъмбели можете увеличете амплитудата на упражнението и разтегнете мускула повече.

Изпълнете това упражнение с дъмбели малко по-тежко, в за разлика от бара, както ще имате през целия упражнения за балансиране на гири, така че да не продължават различни на страните. Но както беше споменато по-горе, това неудобство се компенсира способността за разтягане на мускулите повече.

Техника за преса с дъмбели на наклонена пейка:

Техника на щанда с гири лежаща на наклонена пейка с главата нагоре

Регулирайте пейката (ако тя не е фиксирана) приблизително ъгъл от 30-45 градуса и легнете върху него, притискайки гърба си към пейката. Вземете дъмбели в ръцете си (или помолете партньор да ви ги даде) и изправете ги над теб. Поемете дъх и бавно спуснете гирите. надолу до нивото на ключицата, като същевременно усещате колко опъната мускулите. В най-ниската точка разтегнете гръдните мускули колкото е възможно повече (по разумен начин) ограничения) и започнете да повдигате дъмбелите нагоре, докато правите издишване. В горната точка изправете напълно ръцете си в лакътя. През цялото упражнение не откъсвайте гърба си от пейката и дишайте правилно. Също така е важно да натискате и двата дъмбели едновременно, не нека един дъмбел да е по-висок от друг, за да можете губи равновесие.

препоръки:

  • Можете да използвате креда и да намажете дланите си с дъмбели по-добре държан в ръцете
  • Не приемайте прекалено голямо тегло с дъмбели за сметка на оборудването
  • Опитайте да се чувствате по време на упражнява. работещи мускули и не правете скоростни упражнения
  • Когато приключите с подхода, след това свалете гирите на свой ред пол, първо един, после друг
  • Важно е да чувствате подкрепа в краката, така че не сваляйте краката си под и обратно, натиснете ги добре на пода
  • Не поставяйте пейката под твърде широк ъгъл. По-висок ъгъл наклона на пейката, толкова повече мускулите на раменете започват да се включват и вземете лъвския дял от товара от горната част на гърдите.

Грешки при упражняване на гири с щампа, лежащи на наклон пейка:

Съкратена амплитуда. В този случай гръдните мускули не са достатъчни разтягане, като по този начин намалява ефективността упражнения.

Спускане на гири до нивото на гърлото. С това изпълнение, вие ще натиснете повече мускули на раменете, отколкото на гърдите.

Дъмбел твърде тежък. Ако дъмбелите са за вас твърде много тежък, тогава автоматично ще започнеш да береш поради трицепс и най-вероятно огъване в долната част на гърба.

Свързани упражнения:

Бенка преса лежи на наклонена пейка

Важно: За да предотвратите телесни наранявания, следвайте правилната техника за правене на преси с дъмбели лежи на наклон пейка.

И в заключение, предлагам да гледате видео за пресата на дъмбелите наклонена пейка

Интересна тема:

  1. Пейзаж с гира натиснете главата надолу
  2. Преса с дъмбели лежи на хоризонтална пейка

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment