Пробиотици за червата: панацея или реклама трик?

Пробиотици, съдържащи бактерии, подходящи за нашите черва, може да е полезно, но въпреки широко разпространената реклама, яденето на храни с тях може да бъде голяма грешка.

Индустрията за активни бактерии има едно малко и много гадна тайна: тази индустрия се основава на много извратени научни факти.

„Продукти

Ако обмисляте дали да опитате пробиотици, ето тук допълнителна храна за размисъл. Те се добавят не само към повечето йогурти се добавят почти навсякъде – от пуканки до смеси за печене на мъфини.

Grand View Research, компания, която събира статистически данни за бизнес доклади, че се очаква пазарът да бъде през следващите 7 години продажбите на пробиотици ще достигнат 7 милиарда долара!

но най-интересното е, че целият този бизнес се гради само върху много малка част от научните факти, а всичко останало е нищо различна от художествена литература.

Съдържа много продукти на нашия пазар пробиотици “, но малко са тествани за положителни ефекти върху здравето “- казва доктор Мери Елън Сандърс, международен научен сътрудник научно сдружение, посветено на изучаването на пробиотици и пребиотици.

Според научните доказателства пробиотиците са полезни, но само в когато тялото наистина има нужда тях.

Разбира се, това изобщо не е това, което хората биха искали да чуят, кои хладилници са пълни до капацитет с всички видове пробиотици продукти.

„Плюсове на добавяне на пробиотици към храната, особено ако тази храна не се отнася за млечните продукти, много съмнително “- казва Шира Дорон, професор по медицина и лечение лекар по инфекциозни болести в Медицинското училище в университета Туфтс.

За съжаление, това е само върхът на айсберга. Използването на много пробиотичните добавки просто не отговарят на обещанията пакети.

Пробиотиците са напълно безполезни за хора, които не страдат всякакви специфични заболявания, които ги изискват рецепция.

„В момента няма доказателства за това пробиотиците са добри “, добавя Сандърс.

Следващата мисъл, която изрази, е още по-важна:

Не е необходимо да приемате пробиотик добавки към здрав човек.

 • Митове за пробиотици
 • Ефектът на пробиотиците върху червата
 • И така, какво всъщност правят пробиотиците?
 • Могат ли пробиотиците да помогнат при липса на проблеми с здраве?
 • Какво да правя, ако имам такива болест?

Митове за пробиотици

Митове

Пробиотиците са живи микроорганизми, необходими за възстановяване и хранене на бактерии, живеещи в човека червата. Повечето хора се отнасят приблизително към употребата им както и приемането на витамини.

Теоретично приемането на витамини трябва да компенсира дефицита им в дневната ви диета. Следователно, правилно подбрани мултивитамини може да бъде много полезен за хора с недостатъчност балансирано хранене.

Положението е различно с пробиотиците.

Мултивитамините могат да се възползват почти от всички, като тяхната цел е да компенсират липсата на необходимото вещества. Пробиотиците са предназначени за лечение на всякакви дисфункция.

Използването на пробиотици е необходимо, ако съставът на микробиома червата по някаква причина се отклониха от нормата. Тоест приемът полезен например при синдром на раздразненото черво.

Но ако не страдате от подобни заболявания, тогава приемът на тези лекарства е малко вероятно да ви е от полза.

Ефектът на пробиотиците върху червата

Ефект върху червата

Може би след всичко, което прочетете, вие се питате:

Как е възникването и съществуването на бизнес, в който такива огромни пари се въртят, ако цялата му база е лоша доказаното твърдение „може би това е полезно“?

Всичко е за много сложната природа на нашите черва. Тя е такава сложно е, че науката се нуждае от много повече време за това учат.

„Човешкият микробиом съдържа 200 трилиона микроорганизми и над хиляда от техните видове “, казва Дорон.

Това изисква много големи и сериозни изследвания от микробиолози, така че ефектът на пробиотиците все още не е такъв проучвани.

„Имаме много теории за това какво се случва, но ние сме готови все още не знаем как става всичко “, казва Дорон.

Причини защо това, което е написано на пробиотичните етикети добавките може да не работят, следното:

 • Различните добавки действат по различен начин и има много видове.
 • Всеки пробиотик може да има повече от един ефект.
 • Всеки човек има индивидуална податливост към който и да е от щамове на бактерии.

В момента изследователите се опитват да идентифицират потенциал Пробиотичните ползи, доказващи благотворното им въздействие върху тялото.

Една теория е, че веднъж стигнат червата след това започват да абсорбират въглехидрати, получени от храната, и произвеждат къси вериги мастни киселини. Тези киселини, в техните от своя страна те служат като храна за други микроби, живеещи в червата, и това от своя страна води до разработването на допълнителни количеството мастни киселини.

Защо всичко това е толкова важно?

Факт е, че за къси вериги са необходими мастни киселини създавайки нормален микробиом и те спомагат за поддържане на здравето на дебелото черво.

Друга теория е, че пробиотиците, достигащи фини червата започват да взаимодействат с имунните клетки, облицоване на стените му. Може би това води до положително отговор на имунната система, проявяващ се с намаляване на честотата респираторни заболявания и по-добър отговор на ваксина.

Някои изследвания предполагат това пробиотиците повишават целостта на чревната бариера, тя е от тук и твърдението нарасна, че помагат при проблеми с черво.

Но на този етап от развитието на науката всичко това остава само хипотези. Може би тяхното влияние наистина е толкова красиво, но не се знае дали е толкова полезно за здравите хора.

И така, какво всъщност правят пробиотиците?

„Действието

Пробиотиците могат да излекуват някои заболявания червата, свързани с неговата дисфункция. Ако следвате това за активните бактерии се казва, че са най-доброто средство за следните заболявания:

 • синдром на раздразненото черво и неговото възпаление заболявания;
 • диария и запек, свързани с тези състояния или причинени от приемане на антибиотици;
 • проблеми с черния дроб.

Някои проучвания също предполагат това приемането на определени пробиотици може да помогне на имунната система и може би дори намалява риска или продължителността на настинки заболявания.

Но възможните предимства пряко зависят от използваните щамове. микроорганизми. Също така, доставката на лекарството до необходимата зона докато повдига въпроси. Ето защо все още е неизвестно оцеляват дали микроорганизми от хранителни добавки и йогурти в стомаха и дали след това влияят на червата по благотворителен начин.

„Всеки консумиран пробиотик или комбинация от тях е само малка капка в морето “, обяснява Дорон.” При нашите изследвания за групата открихме, че ако човек приема добавки, съдържащи например лактобацили, тяхното влияние е толкова малко че дори не можем да поправим никакви промени в колониите лактобацилус бактерии, живеещи в червата. ”

Могат ли пробиотиците да помогнат при липса на проблеми с здраве?

Преди да приемате пробиотични лекарства, не забравяйте да консултирайте се с вашия доставчик на здравни грижи, особено ако сте имате някакви нарушения в имунната система или други сериозни заболявания.

Ако сте като цяло здрави, тогава приемът на пробиотици е малко вероятно да се влоши вашето благополучие. Ако ги приемате като добавки, наблюдавайте се един месец и вижте как реагира вашето тяло. Може да се почувствате по-добре, но помнете това това може да се дължи на плацебо ефекта.

„Приемът на пробиотици си заслужава, ако наистина се чувствате по-добре, но всичко е твърде скъпо “, коментира Дорон.

Ако сте здрави и имате пари да си позволите опитайте малко експериментирайте върху себе си. Както бе споменато по-висока, може би ще е от полза за имунната система и ще доведе до допълнителна мазнина с къса верига киселини. Но само с времето ще бъде възможно с увереност кажете дали пробиотичните добавки са полезни за здравите хора.

Какво да правя, ако имам такива болест?

Пробиотици

На първо място, препоръчваме да спрете всичко. храни, обогатени с пробиотици. Също така не си струва да се прави всички тестове за микробиоми, които уж помагат да се идентифицира какви щамове бактерии трябва да използвате.

„На този етап е невъзможно да се правят каквито и да било заключения как точно съставът на микробиота влияе върху здравето на всеки конкретен човече – казва Дорон. – В тази област има много повече въпроси, отколкото отговори. ”

Най-доброто нещо, което можете да направите, е да се консултирате лекар, който е наясно с вашето заболяване и в същото време има някои идеи за концепцията за “микробиома” и пробиотици. Дорон съветва потърсете такива специалисти в специални медицински изследователски центрове.

„Потърсете лекари, които имат микробиома в своята област на интерес“ – Дорон казва. Тази област все още е твърде нова и дори за световноизвестните експерти сега имат повече въпроси от отговори. Особено когато става въпрос за коригиране на състава човешки микробиом, за да се лекува всяка болест. Ноима лекари от различни специалности, които се интересуват от влияние промени в състава на чревната микрофлора или провеждане на изследвания от себе си. Знанията, които използват за лечение пациенти. ”

Не забравяйте, че лекувате дисфункция, така че пробиотици може да бъде от голяма полза. Следвайте препоръките си лекуващият лекар при избор на щам и дозировка. Обикновено щамове има дълго име и много често число е включено в него, напр. L. acidophilus NCFB 1748.

Дозировката е числото, обозначено с големи числа на етикета, например 10 милиарда колонии, образуващи частици или CFU.

Избягвайте продукти, които казват CFU наведнъж производство.

„Подобна фраза за пробиотика е груба,“ обяснява Сандърс. „Следователно броят на живите микроорганизми намалява с времето необходимо е да се търсят лекарства, които показват CFU през целия период срок на годност. ”

Предната част на кутията с лекарството показва общия CFU; странична може се определя CFU за всеки конкретен щам. Потърсете тези Имената, които вашият лекар ви е предписал. Ако в съхранявайте продукта в хладилника, съхранявайте го в хладилник и дом, за да запазите максималното количество CFU.

И накрая, трябва да обърнете внимание на присъствието на каквото и да било отпечатване от система за проверка на трета страна, за да се гарантира това препаратът съдържа точно тези щамове, които са посочени на етикета.

В момента Международната научна асоциация за пробиотиците и пребиотиците (ISAPP) работи с фармацевтични Американски компании (USP) за пробиотична проверка, т.е. USP маркировки, обикновено марка за качество, все още не са въведен в ежедневието. В САЩ обаче могат да се намерят маркировки на NSF – организация за тестване, сертифициране и проверка различни продукти. Но не забравяйте, изявления в духа на „качество гарантирано “не означава, че продуктите са тествани всякакви специални организации за контрол на продуктите.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply