Протеин за мускулна маса

Протеиновите добавки са най-често срещаните при културизъм и спорт като цяло. Протеини за натрупване на мускулна маса Преди около половин век използвах изключително културисти, чиято ера едва сега започва да се очертава той е основният елемент за храненето на спортистите от всички скоростно-силови спортове.

Протеин за натрупване на мускулна маса снимка

Протеинът е комплекс от взаимозаменяеми и незаменими аминокиселини. Тъй като мускулите са напълно протеинови, значение допълнителният протеин отвън е много важен за тях фактор. Протеинът обаче не е единственият, а може би дори и не Основното условие за растеж на мускулите. Но ще поговорим за това по-късно.

 • Видове протеин
  • Защо да използвате добавки изобщо?
  • Приемът на протеини на ден
  • Прием на протеини
 • С какви спортни добавки можете да комбинирате протеин?
  • Колко важни са протеините и протеиновите добавки?
  • С какво може да замести протеиновите добавки?

Видове протеин

„МногоРазграничете казеина (или бавни) и бързи (суроватъчни) протеини. Казеин подходящ яжте преди лягане или ако няма начин за ядене повече от 3 часа. Суроватката е подходяща преди упражнения за предотвратяват производството на кортизол – хормон, който разрушава мускулите тъкан, както и през целия ден за попълване на протеин.

Защо да използвате добавки изобщо?

Факт е, че освен че насърчава растежа на мускулите, протеинът в свободната форма също е в състояние да ускори метаболизма на хранителните вещества (като протеини и въглехидрати) в тяло. Всеки от Спортисти (което е особено вярно за състезателите) монитори теглото му и се стреми да попадне в по-ниска категория тегло за повече ползи. на ва е много уместно за бойни артисти, където трябва да имате възможно най-ниско тегло, в същото време да сте подготвени за битка и да имате определени данни за силата. Тотам спортното хранене, по-специално протеинът, действа за тях като диета, поддържаща мускулите и поддържаща работа организма.

Сред другите свойства на протеина може да се разграничи и неговият ефект. върху имунната система. Кърмата съдържа голямо количество протеин, благодарение на който детето расте и се развива. И възрастен хората, които ядат храни, богати на протеини, ще страдат по-малко всякакви болести, като настинка.

Приемът на протеини на ден

Прием на протеинови снимкиЗа спортисти от средно ниво 2-3 гр. на килограм телесно тегло. Вземете по-без значение, защото тялото просто не може да абсорбира толкова много количеството протеин и всичко това просто отива до тоалетната.
Важна забележка – около 30-50 грама се усвояват в едно хранене протеин, в зависимост от фитнеса. Трябва да се смаже хранене и спортно хранене, така че тялото да не го прави опитен протеинов глад, който е изпълнен с катаболизъм – разпад мускулна тъкан.

Прием на протеини

Най-добрият вариант би бил да се консумира протеин след 12 часа (Разбира се, че спортистът става в 8 часа сутринта). Преди това времето, протеините в организма се усвояват по-лошо и следователно в този момент по-добре е да хапнете нещо леко – зърнени храни, зърнени закуски, кисело мляко и и т.н.
Ако е възможно, приемът на протеини не трябва да съвпада с приема на храна, за по-добра асимилация. Идеален вариант би бил прием за 30 минути преди хранене или след. Ако не можеш да ядеш, можеш заменете 1 хранене с протеинова добавка, за предотвратяване на катаболизма.

С какви спортни добавки можете да комбинирате протеин?

Като цяло протеиновите смеси могат да се комбинират с всички видове спортно хранене. Но ако сте ограничени в материала позиция, тогава тази информация може да е от значение за вас:

 • Протеин + гейнер. Може би перфектната комбинация. Гейнер ще ви даде калории и витамини и минерали, и протеин, съответно, протеин. Вие сте Можете да компенсирате цялата дневна нужда от хранителни вещества.
 • Протеин + креатин. Всъщност, ако имате стока храна, когато можете да направите без печалба. Креатинът ще даде енергия – креатинфосфат, за по-продуктивни тренировки.
 • Протеин + BCAA. Ще работи, ако сте фанатик на работата си. за Като цяло, BCAA са същите аминокиселини, те се усвояват само по-бързо … и има само 3. А в протеина целият набор от 8 незаменими и 14 или повече взаимозаменяеми, с малко по-бавна асимилация.
 • Протеин + други продукти.

Колко важни са протеините и протеиновите добавки?

Да, протеинът ще бъде доста добра помощ при тренировките. Но ако тренирате по културизъм, тоест трябва увеличете максималното количество мускулен обем за вас по-подходящи калории. В крайна сметка това е чиста енергия. Най-много силните хора на планетата обикновено са пълни и това не винаги е възможно за да разграничим силовик от дебелак. Разбира се, трябва да спазвате протеин баланс, но калориите са по-важни в този случай. Мускулният растеж е доста енергоемък процес и протеините тук не винаги играят основна роля. Ето защо генери и калорични добавки са често срещани. И затова културистите не ядат протеинови храни сами.

С какво може да замести протеиновите добавки?

Добавките на основата на протеин могат да бъдат заменени с храни с повече количеството протеин: яйца, месо, риба, мляко, извара. И от зеленчукови – зърнени култури (елда и ориз), както и соя, боб и бобови растения.

Интересна тема:

 1. Най-важните аминокиселини за мускулния растеж
 2. Тегло или протеин: кое е по-добре за натрупване на мускулна маса?
 3. Предимства на протеиновия шейк
 4. Хранителен план за ектоморфи за мускулна печалба: от наклонено тяло към мускулесто

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply