Протеинова диета за отслабване с пример за меню седмица

Колко пъти сте чели многократно броят на високоефективните диети, които помагат да се спаси човек от подкожни мазнини? Знаете ли защо в света има повече 10 000 опции за различни дейности, за да се отървете от излишъка тегло? Това е просто: защото 90% от тях са неефективни. протеин диета за отслабване е добър вариант, но може и да не е така ефективен при грешен подход. Как да използвате протеини за отслабване без вреда на максималния резултат?

 • Как да отслабна на протеинова диета?
  • Какво ще се случи, ако напълно премахнем въглехидратите от диета?
  • Основните принципи на протеиновата диета!
  • Какво ще стане, ако продължите да ограничавате приема въглехидрати?
  • Трябва ли да приемам въглехидрати на протеинова диета до нула?
  • Кой е основният недостатък на протеиновата диета?
  • Вредна протеинова диета
  • Колко е времето да преминете на протеинова диета?
 • Какво да ядем с протеинова диета: храна?
 • Примерно меню за седмицата

Как да отслабна на протеинова диета?

За да се отървете от подкожните мазнини, трябва да знаете физиологични нужди на организма, разбирайте кога се изисква консумирайте въглехидрати, а кога – протеини и бъдете в състояние да слушате вашите организъм, който дава неограничен брой улики, включително в случай, че не правим правилната диета.

Със сигурност повечето от вас вече знаят, че ако се ограничите използването на сладки и сложни въглехидрати е възможно да се постигне значителна загуба на тегло, зависи от конкретната цифра процентът на мазнини в човешкото тяло. Подобна техника може да бъде обадете се на нисковъглехидратна диета, която е високоефективна начин да се отървете от мазнините. Калориен дефицит, създаден с минимизиран прием на въглехидрати, напълно попълнен мазнини. Ето защо хората губят тегло, ограничавайки консумацията въглехидрати във вашата диета.

Какво ще се случи, ако напълно премахнем въглехидратите от диета?

Ще намерим ли по-ефективен начин да се освободим от излишъка тегло? Нашият отговор: естествено, да. Тази диета беше особено популярна при златната ера на културизма и широко рекламирана от Винс Gironde. Просто трябва да погледнете снимката му и веднага да станете ясно е защо го препоръча. Името на това едно от най-много най-добрият, според много диетолози, начин за ефективно изгаряне на мазнини – протеинова диета.

Протеинова диетаПротеинова диета за отслабване е диета без въглехидрати, която се състои само от протеинови храни и здравословни мазнини. Въглехидрати калории в най-голяма степен компенсира животинския протеин. Този подход позволява не само да се отървете от мазнините възможно най-ефективно, но и просто ускорете метаболизма и увеличете максимално мускулатурата тъкан.

Много диети не вземат предвид последните два аспекта: основната цел е просто намаляване на общите дневни калории, което не е напълно благоприятно за отслабване човек. Рязкото намаляване на калорийното съдържание се счита от тялото за заплаха за живота, започва да забавя метаболизма и цялата консумирана храна транспортира в подкожните мазнини, използвайки за енергийни разходи мускулни влакна. Така се оказва, че в края на такъв метод човек за отслабване създава идеални условия за натрупване на мазнини и всичко останало прави за изгаряне на мускулна маса. Надяваме се, че сега сте изчезнали желание да опитате известни монодиети?

Основните принципи на протеиновата диета!

Когато създаваме условия, при които напълно отсъстваме въглехидрати, кетонът започва да се отделя от подкожните мазнини тела, които са основният източник на енергия за мозък и нервна система.

За да стане по-ясно, трябва да обясните, че всичко храните, които ядем, съдържат повече или по-малко градуса три хранителни вещества и всяко от тях изпълнява неговата функция за поддържане на живота на тялото. Това са мазнини протеини и въглехидрати.

 1. Протеинът е строителен материал за нашето тяло, както енергия се използва в изключително редки случаи.
 2. Мазнините са консервирана енергия, която се натрупва при спешни ситуации, също така се използва мазнина защита на вътрешните органи.
 3. Въглехидратите са изцяло отговорни за енергийно снабдяване на нашето тяло.

Сега е по-ясно защо по време на глад искаме да получим достатъчно сладки или сложни въглехидрати? Защото въглехидратите са основният източник на енергия за нашето тяло, и за протеините и мазнините остават в резерв. Следователно в ежедневието си такъв искате да ядете само сладки и сложни въглехидрати: това е най-много ефективен начин да осигурите на тялото енергия. И това е причината хората не обичат да изключват продукти, съдържащи въглехидрати от тях диета. Тялото не разбира, че човек умишлено изключва основен източник на енергия. Тялото ви мисли, че сте ударили очакват се тежки условия на живот и глад. Ако в най-краткия въглехидратите няма да започнат да пристигат, тялото ще бъде принудено разопаковайте резерви за спешни мазнини.

Какво ще стане, ако продължите да ограничавате приема въглехидрати?

Първо, тялото ви ще използва всички запаси от гликоген, които достатъчно за кратък период от време и едва след това той напълно преминават към автономно хранене поради протеини и мазнини. Протеиновата диета има голям брой положителни отзиви от хора, които са постигнали невероятни резултати благодарение на този метод за отслабване Да бъда с теб повече честно казано, всеки в света на диетите има основа на протеиновия метод отслабване. Прочетете внимателно всяка моно диета и между редовете, които вие Ще видите основите, които посочваме в нашата статия. естествено, ако авторът на диетата, която ще четете, е правилен представени.

Необходимо е да се добави такъв важен момент, който, ако е на твърд протеинова диета оставя около 50 грама въглехидрати, не е така ще предизвика повишаване на глюкозата в човешката кръв. Това означава, че тялото и ще яде мастна тъкан, за да осигури положително енергиен баланс в тялото.

Трябва ли да приемам въглехидрати на протеинова диета до нула?

Подобно заключение има много предимства и едно малко минус. Положителната страна е, че пълната изключването на въглехидратите води до бързо изчерпване гликоген и това провокира тялото да започне възможно най-скоро използвайте запаси от мазнини. И причината е наш стар приятел. инсулин. Именно неговото присъствие или отсъствие определя този тип тялото ще харчи енергия. Тук всичко е просто: колкото по-малко вие яжте въглехидрати, толкова по-малко инсулин се секретира. Пръскайте го хормонът напълно блокира процеса на липолиза (разделяне на мазнините тъкан). Може да се заключи, че протеиновата диета елиминира скока инсулин и активира пълния ефект на липолизата.

Кой е основният недостатък на протеиновата диета?

За поддържане на нормалното функциониране на храносмилателната система, трябва поне от време на време да използвате фибри, които съдържа къде? Точно така, във въглехидратите. Ако не направите това, те могат възникват проблеми като запек, което е напълно неприятно новините. Ето защо, горещо препоръчваме, че на протеин диета не изключете зеленчуци като краставици, домати и зеле от диетата. Те ще осигурят пълноценното функциониране на стомашно-чревния ви тракт тракт.

Вредна протеинова диета

Вредната протеинова диета може да възникне само ако сте вие започнете да консумирате прекомерно много протеини и напълно изключете фибри от диетата. И вие ще приложите всички тези действия дълъг период, тогава тогава ще започнат неизправностите в тялото. Горещо препоръчваме да използвате горепосоченото. схема, консултирайте се с лекар и диетолог. Защото има значителен списък на заболявания, при които употребата е неприемлива само протеинови храни. Добро здраве на всички и най-накрая станете собствениците на най-очарователната фигура във вашия град.

Колко е времето да преминете на протеинова диета?

 1. Има възможност за постоянна употреба на диетата: консумирате само протеини, здравословни мазнини за дълъг период от време и фибри.
 2. Силовата диета се използва само в дни обучение. Около два часа преди тренировката си правите въглехидрати зареждане, за да се осигури на тялото гликоген и значително увеличете интензивността, когато правите упражнения. Всички останали дни протеинова диета.
 3. Цикличният начин за използване на протеин диета. Тази опция предвижда веднъж седмично да се прави през целия ден зареждане с въглехидрати. Това ще помогне максимално. запазват мускулната маса и допълнително ускоряват метаболизма. Това е методът, който препоръчваме за всеки, който иска направи тялото достойно за неговия дух. Въпреки че можете експериментирайте и изберете най-подходящото за себе си опция.

„Меню

Какво да ядем с протеинова диета: храна?

Може би отговорът няма да ви изненада, ако кажем, че трябва да бъдат продукти, които включват животински протеин произход. Най-добре е да използвате постно месо: телешко, телешко, пилешки гърди и заек. От млечни продукти изберете храни, които не са с високо съдържание на мазнини, но също не трябва да изядете един кефир без мазнини. Доста годни съдържание на мазнини до 10%. Това е нормално, няма защо да се притеснявате. “Не забравяйте, че мазнините изгарят в въглехидратен огън.” Не забравяйте да ядете риба: тя не само съдържа много протеини, но и е източник на здравословни омега мазнини. Не забравяйте за яйцата като стандартът за асимилация между всички горепосочени продукти.

Трябва да има 5 до 10 хранения на ден, всъщност, отколкото колкото по-голям, толкова по-добре. Ето защо цялата храна трябва да бъде приготвена сутрин и равномерно разпределение върху съдовете: това прави възможно да отворете контейнера за храна по всяко време на деня и вземете необходимото брой продукти.

Примерно меню за седмицата

Ето как може да изглежда протеинова диета 7 дни, може да се удължи и с 14 дни.

вторник:

 • опаковане на извара с ниско съдържание на мазнини (прочетете – колко белтъчини в извара на 100 грама)
 • буркан с кисело мляко, 1 грейпфрут
 • 2 пилешки гърди, броколи, половин чаша кефир
 • буркан с кисело мляко, настъргани средни моркови
 • 1 литър минерална неподвижна вода, чаша натурална ябълков сок

четвъртък:

 • кисело мляко, зелена ябълка
 • 100 г всякакво месо, сирене, домат, 1 черен пипер
 • 200 г риба, целина, морков и ½ ябълка салата
 • 2 твърдо сварени яйца, колбас с магданоз и лимонов сок
 • 1 литър вода, 1 чаша плодова напитка от касис

четвъртък:

 • кисело мляко, чаша ягоди
 • гранулирана извара с лъжица нарязан магданоз, червен пипер и доматено пюре
 • 2 пилешки гърди, чаша спанак, половин чаша кефир
 • всяка яхния, тиквички, 1 домат, 2 супени лъжици копър (можете смесете зеленчука и добавете 2 супени лъжици зехтин), 2 филийки шунка
 • 1 литър вода, чаша портокалов сок

вторник:

 • извара без мазнини
 • чаша кефир, ½ чаша малини
 • 200 г яхния, 1/3 чаша мляко, моркови
 • 2 яйца, колбас с червен пипер и магданоз, подправен с лимонов сок;
 • 1 литър вода, чаша плодова напитка с касис

петък:

 • кисело мляко, 2 мандарини
 • гранулирана извара (1 пакет)
 • 200 г морска риба, салата от домати, червен пипер и магданозено кисело мляко
 • гранулирана извара (1 пакет), моркови, зелена ябълка
 • 1 литър вода, чаша портокалов сок

събота:

 • 100 г извара, обезмаслено мляко
 • чаша кефир
 • 2 пилешки гърди, боб, кисело мляко
 • 2 филийки шунка, броколи, 1 яйце, 2 супени лъжици царевица
 • 1 литър вода, чаша плодова напитка с касис

неделя:

 • чаша кефир, ½ чаша малини (или други горски плодове)
 • гранулирана извара, резен шунка
 • приготвен пилешки черен дроб, салата от листа с лимонов сок, ябълка
 • плодово кисело мляко
 • 1 литър вода, чаша ябълков сок

Интересна тема:

 1. Японска диета
 2. Диетата на Пиер Дюкан за отслабване
 3. Японска диета 14 дни

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply