Процентът мазнини при мъжете и жените (в снимки)

За щастие, наскоро като определение на общ здравето на човека следи процента на мазнини в тяло, а не индекс на телесна маса, както беше преди.

Много е написано за процента на мазнините в човешкото тяло статии, включително “Таблица на мазнините в проценти” и “5 начина за измерване на процента на мазнини в тялото” и също “Перфектна формула за телесно тегло”. Тази статия комбинира основни идеи на горните статии и ви помагат визуално представете си колко мазнини има в тялото на мъж и жена.

Procent-soderzhaniya-zhyra-V-organizme

За писането на тази статия са използвани хиляди снимки. Повечето от тях са закупени на специализирани сайтове. Други снимки бяха свободно достъпни. Ако има някой от Фотографиите, използвани в тази статия, са защитени с авторски права. права, моля информирайте за това и те ще бъдат изтрити или променило.

 • Процентът мазнини. Основите.
  • Разпределение на телесните мазнини
  • Човешка фигура
  • възраст
  • Мускулни канали
 • Визуално представяне на съдържание на мазнини при мъжете
   • 3-4% мазнини при мъжете
   • 6 – 7% мазнини при мъжете
   • 10 – 12% мазнини при мъжете
   • 20% мазнини при мъжете
   • 25% мазнини при мъжете
   • 30% мазнини при мъжете
   • 35% мазнини при мъжете
   • 40% мазнини при мъжете
 • Визуално представяне на съдържание на мазнини при жените
   • 10 – 12% мазнини при жените
   • 15 – 17% мазнини при жените
   • 20 – 22% мазнини при жените
   • 25% женска мазнина
   • 30% мазнини при жените
   • 35% женска мазнина
   • 40% мазнини при жените
   • 45% мазнини при жените
   • 50% мазнини при жените

Процентът мазнини. Основите.

По-долу са дадени някои термини и понятия за най-добрите. разбиране на тази статия и снимки.

Процентът мазнини е количеството мазнини (в кг) разделено на общото телесно тегло и преведено като процент. Например процентът на мазнини в човек, чието телесно тегло равна на 80 кг, а масата на мазнините – 13 кг, е 16% (30/180).

Разпределение на телесните мазнини

Всеки от нас има различно разпределение на телесните мазнини. Например някои жени имат много ниска мазнина в корема и страхотно в бедрата и трицепса. За други е вярно обратното. на същото нещо и при мъжете. при повечето мъже обаче мазнините обикновено са отложени предимно в корема. C ледващи снимки показват най-честите области на разпределение на мазнините при мъжете и жени.

Човешка фигура

Всеки от нас има различна фигура, така че двете са напълно различни цифрите могат да имат същия процент мазнини, дори ако не изглеждат еднакво. Чудесен пример са тънките модели и спортисти. Процентът мазнини, които имат е абсолютно същото.

възраст

Фотографиите в тази статия показват хора на възраст от 25 до 35 години. СС възрастта съдържанието на мазнини в човешкото тяло се увеличава. Например 20 годишен и 50 годишен мъж имат една и съща сума подкожна мастна тъкан обаче при 20-годишна възраст това количество ще бъде равно на 15%, а на 50-годишна – 20%. Дебел около органи с възрастта (висцерална) и мускулна (интрамускулна) има свойството да се увеличи.

Мускулни канали

Когато човешкото тяло стане по-видно, мускулите стават по-забележими и приличат на тънки канали.

Съдова същност – тоест появата на вени в различни части от тялото, тъй като съдържанието на мазнини намалява.

Визуално представяне на съдържание на мазнини при мъжете

Procent-zhyra-muzhchin

Боди-мазнини процентен мъже

Съдържанието на мазнини при мъжете. Описание.

3-4% мазнини при мъжете

Процентът мазнини в културистите по време на тяхното обучение до състезанията може да достигне само 3 – 4%. Такова съдържание мазнините се характеризират с повишена съдова същност, така че вените да са видими буквално върху всеки мускул на тялото. Дори по дупето можете да видите малки пропуски между мускулите. Ако не е наличен на глутеални мускули, така че съдържанието на мазнини е много ниско. нормален количеството на мазнините при мъжете се счита за около 2%. Така е необходимото количество за нормалното функциониране на тялото, тъй като мазнините защитава вътрешните органи на гърдите и коремната кухина.

6 – 7% мазнини при мъжете

6 – 7% от съдържанието на мазнини при мъжете не е толкова категорично, колкото 3 – 4%, но въпреки това дори такъв процент не е нормален индикатор за повечето мъже. С този процент тлъстото лице става кльощаво и семейството ви започва да се притеснява за теб. Повечето модели обикновено имат това ниво. съдържание на мазнини и то е белязано от ясно разграничени мускули и ярки съдовата система на повечето мускули, включително мускулите на ръцете, краката и корема. Ясно видимите коремни мускули са знак за ниско съдържание мазнини. Точно като ясно разделяне на мускулите.

10 – 12% мазнини при мъжете

Това е нормално ниво на мазнини в човешкото тяло, чиито коремни мускули не се виждат както при мъжете със съдържание от 6 – 7% мазнини. Коремните мускули обаче се виждат ясно. Така е точно тялото, към което много мъже се стремят толкова и към което като жените. Мускулните канали не са много видими на всеки мускул, и само на раменете и ръцете.

15% мазнини при мъжете

Мъжете с това съдържание на мазнини се наричат ​​”тънки и опънат. “Контурите на мускулите са ясно видими, но ясно разделяне между тях не. Мускулните канали обикновено са покрити с малка слой мазнина. Цялостната форма на тялото обаче е доста красива, въпреки липсата на ясно видими мускули.

20% мазнини при мъжете

С това съдържание на мазнини мускулите и кръвоносните съдове не са твърде добри. се разглеждат. По правило понякога се появява малък корем. Повечето мъже в Ню Йорк имат точно това съдържание на мазнини, между 20 – 25%. Може би на други места този процент може бъдете различни. Човек с ръст 180 см и тегло 81 кг обикновено има около 20% от телесните мазнини.

25% мазнини при мъжете

Мускулите и кръвоносните съдове са почти невидими, а талията значително увеличава се в обем (съотношението на обема на бедрата и талията е приблизително 0.9). Оказва се, че мъж с ръст 180 см има талия от 91 см. Обемът на шията също се увеличава леко и се виждат малки. мазни гънки, обаче в дрехите такова съдържание на мазнини е практически незабележимо. Мъжете с повече от 25% телесна мазнина имат проблеми със затлъстяването. Обмисля се обем на талията над 101 см коремно затлъстяване.

30% мазнини при мъжете

При 30% съдържание на мазнини мазнините се разпределят по цялото тяло, т.е. включително талия, гръб, ханш и прасци. талия та изглежда много по-голяма отколкото бедрата, а коремът провисва. Мускулите изобщо не се виждат.

35% мазнини при мъжете

Когато човек става все по-голям и натрупва мазнини, повечето мазнини се натрупват в стомаха. На 35% стомашното съдържание е все още виси повече, а талията изобщо не се вижда. Тези мъже се наричат бирено коремче. Размерът на талията може да бъде повече от 101 cm.

40% мазнини при мъжете

Както при 35%, мазнините се натрупват в корема и кръста. Талияможе да достигне 145 см или дори повече. С това съдържание на мазнини ежедневни движения, като ходене по стълби или наклони, стават сложни. Човек на това ниво вече е близо затлъстяване и индекс на телесна маса надвишава 35. За по-добро разбиране: мъж с ръст 180 см, който тежи 122 кг, има 73 кг мускул маса и 40% съдържание на мазнини.

Визуално представяне на съдържание на мазнини при жените

Procent-zhyra-zhenshchin

Боди-мазнини процентен жени

Съдържание на мазнини при жените. Описание.

10 – 12% мазнини при жените

Това е изключително ниско съдържание на мазнини. организъм, който се среща само при жените културисти. Минималното съдържание на мазнини в тялото на жената е 8 – 10%, т.е. при мъжете само 2%. Защо има толкова голяма разлика? Факт е, че жените имат повече мазнини в тъканта на гърдата и в около матката. Това ниво на мазнини не се счита за нормално. за жена и може да бъде опасен за здравето и дори да причини спрете менструацията. Мускулни канали и кръвоносни съдове добре се разглеждат. Жената на снимката най-вероятно има 12%, телесна мазнина, защото съдовете не са твърде видими.

15 – 17% мазнини при жените

Това ниво на мазнини също е много ниско и е равно до 6 – 7% мазнини при мъжете. Повечето модели бельо са това ниво на мазнини в тялото и много от тях имат очевидно нарушения на женското тяло. Мускулите на пресата, краката, ръцете и раменете ясно видими. Обикновено бедрата и задните части не са толкова изразени форма поради ниското съдържание на мазнини.

20 – 22% мазнини при жените

Това ниво е типично за много спортисти. Коремните мускули ясно се вижда, а по ръцете и краката има малко мазнина. ниво Между мускулите има разделяне, но то е минимално.

25% женска мазнина

Това е нивото, присъщо на повечето жени. Не много тънка, но не твърде дебела. Завойът на бедрата е ясно видим, но на задните части имат малки телесни мазнини. Жена с ръст 163см и с тегло 59 кг има 25% телесна мазнина.

30% мазнини при жените

Докато при мъжете мазнините се натрупват в корема, в при повечето жени се отлага в бедрата и задните части. Притова съдържание на мазнини бедрата са изразени и имат закръглена форма. Това се счита за ограничението на мазнините на нормална жена.

35% женска мазнина

Бедрата стават още по-големи, а лицето и шията са заоблени. Обиколката на бедрата може да достигне повече от 100 см, а талията – повече от 80 см. Коремът започва да виси.

40% мазнини при жените

Бедрата и задните части се увеличават. Бедрата могат да достигнат повече 106 см в обиколка, талията повече от 90, а бедрата повече от 63 cm.

45% мазнини при жените

Кожата губи красотата си и се появяват ясно видими гънки. Обиколката на бедрата може да достигне повече от 115 см, а талията – повече от 90 см. Бедрата стават забележимо по-широки от раменете.

50% мазнини при жените

Мазнините стават ясно видими по кожата. Обиколката на бедрата може достигат повече от 115 см, а талията повече от 101 см. Бедрата стават ясно по-широк от раменете. За по-добро разбиране: жена с ръст 163 см и тегло 90 кг има 45 кг мускулна маса и 50% мазнини.

Така че може да ви е интересно да знаете най-популярните начини. определяне на процента на телесните мазнини.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment