Първата програма за обучение за начинаещи през фитнес зала за мъже номер 1. първичен

По-долу е обучителна програма за начинаещи в фитнес залата, фокусирана върху тренирането на мъже Преследване на начинаещите ще могат да адаптират мускулите си към този комплекс физическа работа. Тялото ви ще свикне с енергийните натоварвания и подгответе се за по-трудни упражнения и тренировки комплекси. Програмата за начинаещи ще помогне да се подобри тонуса на всичко бодибилдинг културист и се подгответе да работите със сплит схеми.

Програмата за фитнес залата за начинаещи

„За

Тази схема на обучение за начинаещ фитнес предназначени за класове 2 до 3 пъти седмично за едно и също комплекс.

Когато мускулите, връзките и ставите стават по-силни и готови за повече трудно и упорито обучение, ще трябва да отидете на сплит програми – това е, когато програмата се компилира в различни групи мускулите. Например понеделник – гърдите и гърба, сряда – краката, петък – бицепси и делти. така ива схеми се използват за по-дълбоки изпомпване на всеки отделен мускул чрез намаляване на времето класове в залата.

Този комплекс може да се използва за връщане към обучение. след дълга почивка и липса на упражнения или много редки посещения в залата (веднъж седмично или по-малко).

Трябва да тренирате за тази програма най-малко от 3 до 4 седмици. Всяка програма за обучение трябва да се прилага най-малко един месец. Казват, че трябва често да сменяш програми, защото тялото свиква с натоварванията. И това е сериозна грешка.

Необходимо е да се постигне, че тялото, тоест мускулите, връзките, ставите, т.е. централната нервна система е свикнала със стрес. Тактялото ще разбере, че нямате краткосрочно увеличение натоварвания, но основна промяна, която изисква повече допълнителна сила и мускулна маса (в зависимост от избрания тренировъчен стил и диета) .В отговор на това тялото ще започнете да изграждате нови мускулни структури и вие ще станете -силни.

Но все пак накрая ще имате плато за тренировки и ще е необходимо да се промени програмата за обучение или принципа на периодизация натоварвания.

Моят съвет към вас: можете да тренирате една програма за поне цяла година, основното е, че сте спазвали поизправяне нен напредък в растежа на масата и силата. Но оптималното време за един период на обучение (трябва да се изгради тренировъчен комплекс според принципа на периодизация: 1 – набор от сила; 2 – наддаване на тегло; 3 – помощна работа или функционално обучение) е от 5 до 12 седмици. Понякога един цикъл на обучение може да продължи 17 седмици – най-вече това са сложни цикли на мощност, предназначени да постигнат вашето “Високо”.

Тоест програмата не може да бъде променена, докато напредвате, но когато прогресът спре, е време да напишете нова програма.

Учебна програма във фитнес залата за начинаещи в бодибилдингът трябва да се състои от основни многостранни упражнения, които ще бъдат насочени към трениране на цялото тяло.

И тук е първата тренировъчна програма за начинаещи.

Преди да започнете тренировка, трябва да загреете за 5-10 минути, докато тялото няма да се загрее и лека пот ще излезе.

Програма за обучение за начинаещи

упражнения X подходи повторение
Повдигане на крака вътре Визе 2х15
кърлинг 2х15
Косо усукване 2х15
Гръдна преса легнало 2-3h10
Развъждане с дъмбели легнало 2×12
Седнала преса за гири 2-3h10
Развъждане с дъмбели изправяне 2×12
Широка вертикална тяга хващане 2-3h12
Хоризонтална тяга вътре блок симулатор 2×12
преразтягане 2х15
Седалка за разширение на краката 2х15
Преса за крака 2-3h10
Извиване на краката 2×12
Изправени пръсти (Шиен стоящ) 2х15
Повдигане на щанга на бицепс стоя 2х10
Трицепс на блок надолу 2×12

Когато сте готови за следващата фаза на обучение, тогава опитайте всяка програма за обучение за набиране на маса от списъка, всички те са еднакво ефективни.

Интересна тема:

  1. Как да спортувате сутрин, за да натрупате маса и загуба на тегло

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment