Разбираме какво е bcaa и избираме ТОП-1 0 продукти, където са

Какво са BCAA ?

BCAA аминокиселините са основни в мускулите ви фибри и здравето на тялото, така че трябва да разберем как те какво дават и как да ги приемат правилно. По същество те са част от всякакви протеини (месо, риба, яйца) с пълни аминокиселинен състав и те са жизненоважни и за двете професионални спортисти и само за любители на фитнеса.

Ефективността на тренировките във фитнес залата е значително повишена благодарение на протеиновите шии, които всички пием. Най- ъпреки това не е така много хора знаят от какво всъщност се състоят тези коктейли. Надявам се, че информацията по-долу ще изясни някои общи моменти и разсея неразбиране по въпроси, свързани с протеини и аминокиселини.

съдържание

  • Какво представляват аминокиселините?
  • Какво представляват BCAA или аминокиселини с разклонена страна верига?
  • За какво са полезни тези аминокиселини?
  • Колко BCAA да приемате?
  • Какви са страничните ефекти?
  • Съдържание на BCAA в храната
  • На обратната страна на BCAA
  • заключение

Какво представляват аминокиселините?

Най- най-общ смисъл протеинът за мускулната тъкан е строителен материал. Bcaa аминокиселини също играят решаващо значение роля във физиологичните процеси, свързани със сила, набиране мускулна маса, функциониране на мозъка, благополучие, енергия и възстановяване. но това не е всичко. Те са важни и за отслабването. особено когато има нужда от изгаряне на мазнини и поддържане на мускулите.

Всеки протеин е протеин, състоящ се от набор от аминокиселини (от протеинът зависи от това кои аминокиселини вериги в него присъства) и много високо естествени храни протеин. Общоприето е, че всеки източник на протеин се състои, според по същество от едно и също нещо, но не е така. Например, елементи в месо, кисело мляко, пилешко месо, извара, риба и други продукти се различават един от друг. Това се дължи на факта, че във всеки от тях Източниците на протеин са вашия тип и количество аминокиселини. И те са в своите завой играят решаваща роля за възстановяване на тялото и създаване нова мускулна тъкан.

Има 2 вида аминокиселини:

  1. заменяеми;
  2. от съществено значение.

Есенциалните аминокиселини, които тялото може да произвежда самостоятелно от други аминокиселини. Те са отговорни за много функции: отстраняване токсини, подпомагане на правилната функция на мозъка, синтез на кръвни клетки, осигуряване на организма с антиоксиданти, укрепване на имунитета и регулиране на нивото на енергия. Те включват: аргинин, глутамин киселина, глицин, аспарагинова киселина, хистидин, серин, цистеин, тирозин, аланин, пролин. Без правилното ниво на аминокиселини можете лесно разболеят се, почувстват се летаргични и страдат от толкова много други странични ефекти. Есенциалните аминокиселини тялото не е в състояние синтезират сами, те трябва да идват отвън, заедно с протеинови храни. Те включват: валин, метионин, левцин, изолевцин, фенилаланин, лизин, триптофан, треонин. Особено когато тренирате усилено, тялото се нуждае от допълнителен протеин с пълна аминокиселина състав.

„Какво

Какво представляват BCAA или аминокиселини с разклонена страна верига?

Сега ще поговорим по-конкретно по темата, посочена в наименованието, а именно аминокиселини с разклонена верига, или В частност BCAA са три аминокиселини – валин, левцин и изолевцин. Това са незаменими аминокиселини. Какво означава това? Така е означава, че трябва да се грижите за тях в диетата си. Защо? Защото тялото ви не ги произвежда самостоятелно, о отколкото е написано по-горе.

Както вече споменахме, bcaa аминокиселините се изискват значително количества, защото те изграждат компоненти протеин и са отговорни за много функции, свързани с енергията по време и след тренировка. Тези аминокиселини тялото няма се произвеждат, получаваме ги с храна. Когато ги тренираме нивото в тялото постепенно намалява. Чрез въвеждане на храна в диетата добавки, можете да предотвратите спад в нивото по време на тренировка. Това отнема доста, но не прекомерно.

Важно е да приемате BCAA ежедневно. Разбира се, това може да се направи с хранителни добавки, но има естествени начини тяхното производство, например, те се съдържат в много продукти, но ще стигнем до това преди. Месото и яйцата са отлични източници на BCAA, ако не сте много твърди и нередовни тренировки. обикновено добавки са необходими само когато имате липса на консумация протеин. Хора с ниска физическа активност и достатъчни прием на протеин, около 1-1,5 грама / килограм от собствения си тегло на ден, те са ненужни.

За какво са полезни тези аминокиселини?

„Полезни

Ползите от аминокиселината с разклонена верига не са ограничени света на здравето и фитнеса, те са важни в много различни аспекти живот, с изключение на активните спортове. Те се използват за лечение на някои мозъчни заболявания, болест на Лу Гериг, бъбречна нарушения, те се предписват за пациенти с рак, възрастни хора и тези, които трябва да издържат преди лягане. Въпреки това техните функции далеч не се ограничава до грижа за болни и възрастни хора.

не ме разбирайте погрешно. Здравите хора приемат BCAA какво от това? Използват ги за повишаване на концентрацията и за преодоляване на умората. Те се използват и от спортисти. Как? BCAA по-ниска шанс за счупване на мускули и подобряване на атлетичните индикатори.

Упражнението увеличава нивата на серотонин. Той е свързан с настъпването на умора. И тук приемът на BCAA влиза в игра. Защо? Смята се, че те са в състояние да понижат нивата на серотонин. Вв резултат на това премахва коефициента на умора и подобрява атлетичността показатели. Това мнение се споделя от много изследователи. Има обаче произведения, които са склонни да опровергават това. В тях се предполага, че въздействието на BCAA е надценено и аминокиселини от този вид са безполезни.

И така, на кого да вярвам? Какви са ползите и вредите от BCAA?

не ка да разгледаме фактите. BCAA се обработват главно в скелетен мускул. Други аминокиселини се обработват от черния дроб. ВВ резултат на това някои хора смятат, че трябва да приемат BCAA по време на обучение. Разбира се, тази добавка често се рекламира. като средство за намаляване на мускулната болка, възстановяване на мускулите и Подобряване на индикаторите за скорост и мощност. Има доказателства в полза гледна точка, че това, което BCAA са необходими за преди и след обучение Има положителен ефект върху увредената мускулна тъкан и се увеличава синтез на протеин за изграждане на мускули.

Хората приемат незаменими аминокиселини, защото могат засилват процесите на синтез на протеини, което от своя страна ще се отрази време за растеж на мускулите. Те също са свикнали намаляване на умората по време на тренировки както за начинаещи, така и за опитни спортисти. Аминокиселинният левцин е много важен за синтеза на мускулите протеин. Изолевцинът е отговорен за абсорбцията на глюкозата в клетките. за зацапването на валин сред добавки BCAA все още е в ход изследвания.

Освен това, намаляването на количеството на тези вещества причинява приток триптофан в мозъка. И това причинява производството на серотонин, който, както споменах, от своя страна ви кара да се чувствате умора.

Колко BCAA да приемате?

Колко трябва да приемате BCAA

Ако говорим за препоръчителната доза за консумация, трябва да запомните че тялото може да получи BCAA от храната. Най-добрите източници са бобови растения, млечни продукти и, разбира се, месо. Ако ти балансирана диета с достатъчно протеини означава, че вземете достатъчно BCAA, дори ако сте повече от просто фитнес ентусиаст.

Според проучвания за баланса на азота в организма, Необходими са поне 2,0 грама BCAA на килограм телесно тегло. Какви са предимствата на аминокиселините? Докато в диетата си има достатъчно макронутриенти като въглехидрати, мазнини и протеин, мускулите и телесното ви тегло ще бъдат добре. Човек има нужда достатъчно аминокиселини, но е важно да не прекалявате с тях от рецепцията. Това е точно случаят, когато вече не означава по-добро. Ненаправете тази грешка.

Прекалено много е лошо!

Основната причина да използваме BCAA, за който обикновено сме тук събрани – за подобряване синтеза на протеини в организма и намаляване на риска мускулни наранявания. Именно за тази цел има смисъл да ги приемате форма на хранителни добавки.

Смята се, че подобряват работата, защото упражненията повишават нивата на серотонин в мозъка, което води до повишаване умора след тренировка. BCAA всъщност са по-ниски нива серотонин, така че те облекчават умората и допринасят подобряване на производителността. Те намаляват риска от увреждане на мускулите, защото които се обработват главно в скелетните мускули, в обратното на другите аминокиселини, които се преработват в черния дроб.

И затова се смята, че BCAA помага за възстановяването. мускули, намаляват болката и увеличават функционалността на мускулите.

Има много доказателства в подкрепа на тези на BCAA форма на хранителни добавки, както преди, така и след тренировка, помага намаляват мускулните болки, а също така подобряват мускулната продукция протеин. Освен всичко друго, използването на BCA допринася за развитието на хормонален фон, при който възстановяването е по-бързо мускул след упорити тренировки.

Какви са страничните ефекти?

Така че, изглежда, че BCAA има цял куп полезни свойства. Въпрос в обем: има ли странични ефекти или рискове?

Рисковете, свързани с приемането на BCAA, възникват само ако човек приема ги непрекъснато повече от шест месеца.

Тези рискове включват повишена умора и загуба. координация. За здрави хора, които не се включват в интензивно Когато спортувате, излишъкът от BCAA може да бъде вреден. Непренебрегвайте това. В допълнение, всеки спортист на протеинова диета трябва да помните да пиете достатъчно течности и да консумирате фибри.

Защо?

Това е просто: производството на азот, свързано с разграждането на протеини, може също причиняват загуба на вода.

Хранителните добавки обаче далеч не са единственият начин за получаване неговата доза BCAA: често за храната като източник на аминокиселини напълно забрави го. Разбира се, планирайте диета с достатъчно BCAA изобщо не е толкова лесно, колкото разреждането на малко прах във вода. НоВинаги казвам, че като хора сме не можем да живеем само хранителни добавки Ако искате да знаете как да увеличите анаболния потенциал на вашата диета, вижте тази таблица, в той показва съдържанието на BCAA в популярните протеинови източници.

BCAA продукти с аминокиселини

Съдържание на BCAA в храната

продукт порция протеин ВСАА левцин изолевцин валин BCAA левцин
Пилешки гърди 170 gr трийсет и шест грама 6,6 грама 2,9гр 1,8 грама 1,9 грама 0.18 0.08
Нискомаслено говеждо месо 170 gr трийсет и шест грама 6,2 грама 2,8гр 1,6 грама 1,8 грама 0.17 0.08
Консервирана риба тон 170 gr трийсет и три милиона грама 5,6гр 2,5гр 1,5 грама 1,6 грама 0.17 0.08
Дива сьомга 170 gr трийсет и четири милиона грама 5,9 грама 2,7 грама 1,5 грама 1,7гр 0.17 0.08
Нежна пържола 170 gr трийсет и шест грама 6,2 грама 2,8гр 1,6 грама 1,8 грама 0.17 0.08
тилапия 170 gr трийсет и четири милиона грама 5,9 грама 2,7 грама 1,6 грама 1,6 грама 0.17 0.08
Турция гърди 170 gr четиресетгр 5,2 грама 2,8гр 1,1 грама 1,3 грама 0.13 0.07
Яйцето 1 6,3 грама 1,3 грама 0,54гр 0,3 грама 0,4 грама 0.21 0.09
Яйчен белтък 1 3,6 грама 0,8 грама 0,3 грама 0,2 грама 0,3 грама 0.23 0.09
Печени фъстъци 170 gr дванайсетграм 6,8 грама 3,1 грама 1,7гр двагр 0.14 0.07

Всеки от тези продукти е отличен източник на BCAA. Можете свободно да изберете това, което най-добре отговаря на вашето предпочитания и начин на живот.

На обратната страна на BCAA

Въпреки разнообразието си, доказано е, че BCAA притежават свойства, полезни както за спортисти, така и за пациенти, страдащи от различни заболявания. Първият е основно за възстановяване след тренировка, заздравяване на мускули и отстраняване умора. Те са част от протеини и тъй като тялото не го прави ги развива независимо; по време на тренировките е важно да се спазват богата на протеини диета.

Необходимото количество от тези аминокиселини може да бъде получено чрез включване месо, млечни и бобови растения в диетата. Или ако сте на ниско протеинова диета, може да приема BCAA като храна добавки. Изследванията показват, че всичко работи. Така е ефективен начин за ускоряване на възстановяването на мускулите. По този начин дали ще са добри или не, зависи от това как пиете бака.

Как да приемате bcaa? Можете да направите това по всяко време на деня. или преди, по време и след тренировка. По принцип те пасват – и това е добра новина – за всички и за всички. Активни хора, като тези, които се занимават с интензивно обучение, са техните основни потребителите.

От моя собствен опит ще кажа, че ако мислите да ги започнете Вземете, най-добре е да го направите в размер на пет грама от два до четири пъти на ден.

Можете да ги смесите с вода или, за най-добри резултати, добавете две малки средни към шията си преди гърдите.

Що се отнася до сигурността, практиката показва това за повечето Най-добре е хората да пият курс по BCAA в продължение на шест месеца.

След това препоръчвам да си направите почивка за малко и обратно само да се храним правилно. Възможни са странични ефекти включват умора и загуба на координация. Кога да приемате bcaa Следваща? След тази празнина.

Според проучвания, обикновено за здрав човек излишъкът от протеин не е вреден. Имайки това предвид, спортисти и меценати фитнес залите на протеинова диета трябва да помнят да пият много течност.

Защо?

Поради еволюцията на азот по време на разграждането на протеина, увеличена загуба на вода.

заключение

Имате ли нужда от BCAA?

Отговорът на този въпрос е известен само на вас. Всичко зависи от вашия нуждае. Ако принадлежите към определено мнозинство посетители на този сайт, най-вероятно те ще ви помогнат. По свой начин Ще кажа опит, че комплексът на аминокиселини BCAA е прекрасен допълнение към всяка програма за изграждане на сила за фитнес. Използвайте ги с повишено внимание. Имайки това предвид, можете спокойно ги считайте за една от най-безопасните добавки за възстановяване от всички съществуващи на пазара.

Източник: https: //gymjunkies.com/best-bcaa/

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply