Разрешени легални аптечни лекарства за културизма

Искате бързо да спечелите мускулна маса или да отслабнете без употреба на анаболни хормонални лекарства? За съжаление в нищо няма да се получи от вас. Но добре съставена диета, интензивно обучение, добър дълъг сън и легална фармация средствата ще ви помогнат постепенно да постигнете целенасочената си цел и да запазите здраве и най-важното, консолидиране и поддържа постигнато доведе.

 • Списък на одобрените аптечни лекарства за културисти
  • Лекарства за повишаване на мускулите
  • Най- итамини и минерали
  • Подготовка за увеличаване на “пампата”
  • Средства, които подобряват кръвообращението до органи и тъкани
  • Лекарства за отслабване и мазнини
  • енергия
  • ензими
  • Антиестрогени и естрогенни блокери
  • Хепатопротектори
  • Лекарства, понижаващи захарта
  • Лекарства, които не засягат тренировките на спортисти
 • Работни схеми и курсове на аптечни лекарства в културизма
  • За наддаване на тегло
   • Схема номер 1
   • Схема №2
  • За отслабване
  • За увеличаване на здравината
 • резултати

Списък на одобрените аптечни лекарства за културисти

Аптечни препарати за културизъм

Лекарства за повишаване на мускулите

Мускулни печалби по-долу продават се в аптека без рецепта, но нямат такова изразено ефект, като средства, използвани от професионални културисти. Но преди да ги използвате, трябва внимателно да проучите инструкциите и по-добре е да прибягвате до помощта на специалист и да напреднете за сметка за добре съставена диета и тренировки.

Метилурацил – Това е отлично лекарство. анаболен, тъй като има антикатаболен ефект и е добър регенерира нови клетки. Това лекарство ви позволява да намалите времето. възстановяване между тренировки. Лекарството практически няма странични ефекти с изключение на главоболие и виене на свят.

Трябва да приемате метилурацил 0,5 mg 6 пъти на ден след това храна.

Trimethabol е чудесно средство за набиране на персонал маси със силен анаболен ефект. Сироп насочен за подобряване на апетита при деца, подобряване на храносмилателните процеси и асимилация на храна. Спортистите използват във високи дози до 60 mg на ден.

Сиропът в такива дозировки влияе силно на централната нервна система, и то вече в една приемането на повишена доза е много склонно да спи.

Тироксин – лекарство, което подобрява метаболизма, както и влияе върху растежа на тъканите на клетъчно ниво. Оказва положителен ефект върху метаболизма и при конкретен протеин. Засяга окислителните процеси в организма.

Ефектът на лекарството зависи от дозировката. Най- малко количество Ел-тироксинът има анаболен ефект. Най- средни дози ефектът на лекарството е да стимулира централния нерв система и в голяма доза намалява производството на стимулиращи щитовидната жлеза хормон.

Лекарството е хормонално заместващо лекарство при лечението на такива заболявания като: хипотиреоидизъм от всякакъв произход, дифузен еутиреоиден гуша, а също така се използва при лечението на болест на Грейвс и автоимунен тиреоидит Хашимото. Оптималната доза като спортната добавка ще бъде 25 mg на ден. Лекарството трябва да се приема на празен стомах половин час преди хранене.

Лекарството има редица странични ефекти. В големи дози или при рязко увеличаване на дозата лекарството причинява неизправност в сърдечно-съдова система под формата на тахикардия, аритмии, ангина пекторис, както и тремор на крайниците и дори нарушения на съня. от неразумно чувство на безпокойство и безпокойство. Възможни са алергични реакции.

Трябва да знаете, че анаболните хормонални лекарства могат променят връзката на левотироксин с протеинови молекули, която се увеличава ефектът на лекарството.

Витамини и минерали

Добавки за изгаряне на мазнини

B витамини

В1 тиамин; В12 цианокобаламин; В6 пиридоксин – всички витамини от група B играят критична роля в метаболизма телесни процеси. Подобряване на метаболизма и апетита. положително засягат централната нервна система. Често се използва от спортисти от всеки спорт в под формата на инжекции. Фолиева киселина (B9) – се отнася до витамини, които помагат за укрепване на имунната система и играе роля в протеиновия метаболизъм. Начин на приложение: 1-2 грама 3 пъти ден преди хранене.

Аспаркам – лекарство, използвано от мнозина спортисти на различни спортове. Има положителен ефект върху електролитен метаболизъм, попълва резервите на калий и магнезий в организма, които предотвратяват нарушаването на сърдечния ритъм и премахват мускулите конвулсии. Аспаркам няма директни анаболни свойства и неговите ефектът върху тялото обаче е спомагателен, достатъчно количество калий и магнезий в организма на спортист значително повишена сила и издръжливост. В бодибилдинга аспартам приемайте в малки дозировки, които не надвишават 200 mg на ден. Дозата трябва да се раздели на две до три равни части и да се приеме след ядене.

Калциев глицерофосфат – лекарството попълва нивото на калций в организма и има синергичен ефект при анаболни процеси. Това лекарство не се използва в спорта, защото действието му е незначително при постигането на спорт резултати. Лекарството трябва да се приема два пъти дневно за 200-400 mg след хранене.

Глутаминова киселина – е един от незаменими аминокиселини, които играят роля в протеиновия метаболизъм и изграждане на мускулни влакна, участва в метаболизма на азота. глутамин засилва секрецията на хормон на растежа. Дозировки на тази аминокиселина в спортовете са много големи, до 10 г на прием.

Триметазидин – лекарството поддържа нивото АТФ е в клетката и захранва клетките с кислород. Лекарства прави устойчиво тяло към физически натоварвания. Вземете го от време на време спортисти в комплекса. Максималната дневна доза от 70 mg.

Ecdisten – лекарството е насочено към увеличаване здравето на тялото. Лекарството се използва активно. спортисти по време на интензивни тренировки. Кандидатите кандидатстват лекарството три пъти на ден по 0,001 mg. Появяват се странични ефекти при хора със слаба нервна система под формата на безсъние и повишена налягане.

Рибоксин – това лекарство също се нарича витамини за сърцето. Подобрява сърдечно-съдовото здраве. система, насърчава регенерацията на клетките и до известна степен, предхожда синтеза на АТФ. Много спортисти приемат това лекарство. като превенция на сърдечно-съдовата недостатъчност и как анаболен агент, използвайки го в комбинация с други лекарства, насочени към подобряване на метаболитните процеси. Влекарството за културизъм се приема във високи дози, което достигат 3000 mg на ден и се разделят на три дози.

Калиев оротат – не е анаболен хормонален агент. Той влияе върху производството на ДНК. протеин. Лекарството се използва за нарушаване на протеиновия метаболизъм. Насърчава повишения апетит и регенерацията на тъканите. чест случаи на прием на калиев оротат от спортисти. Лекарството се приема вътре максимална доза от 500 mg 3 пъти дневно на празен стомах.

Витамин С, аскорбиновата киселина е един от основни витамини, които влияят на окислителните процеси в организма и производството на полови хормони. Това е помощно средство укрепване на имунната система. Максималната дневна доза на лекарството 1 грам да бъде разделен на два прима.
Витаминни комплекси – витаминни комплекси се състоят от дузина витамини и минерали. при ема се по курс, дължина след няколко седмици.

Рибено масло – съдържа полиненаситени мазнини киселини: омега-3, 6 и 9, които играят важна роля в метаболизма и укрепване на сърдечно-съдовата система. Трябва да се приема рибено масло на всички. Стандартна доза от 1000 mg, разделена на две рецепция.

Leuzea маралия на основата на лекарство растения, богати на витамини и минерали, но за днес на ден фармацевтичните компании могат да предложат широк списък алтернативни продукти, съдържащи същите компоненти като в тинктура от корена на левзеята, но в по-удобна форма. Дозировка и метод приложението зависи от формата и дозировката на лекарството.

Хематогенът е чудесно лекарство за хората които са с недостиг на желязо и имат анемия, както при Съставът му включва албумин (лесно разтворими протеини) и желязо. за спортисти хематогенът е полезен заедно с витаминните комплекси и други помощни лекарства, но специална роля в развитието мускулът не играе, тъй като броят на необходимите компоненти не е достатъчно.
Тестостерон подобрители

подготовка и на базата на растението Tribulus – лекарства, които влияят върху производството на ендогенен тестостерон. Лекарството стимулира свода на тестисите на хипоталамуса-хипофизата. Но на На практика действието му е толкова малко, че спортистите не забелязват няма ефект. Максималната дневна доза на лекарството е 1500 mg.

Подготовка за увеличаване на “пампата”

Лекарства за увеличаване на мускулната маса

Агапурин – лекарство, което влияе положително съдови стени и възможността за разширяването им. Лекарството намалява броя на тромбоцитите, помага за разреждането на кръвта. подготовка повлиява положително съдовата еластичност и намалява риска от развитие хипоксия на миокарда. Лекарството е насочено към подобряване на кръвообращението в периферните съдове и доставката на кислород към тъканите. подготовка използва се при нарушения на кръвообращението, причинени от различни етиология. Лекарството има редица странични ефекти, простирайки се до почти всички системи.

Лекарството трябва да се приема след хранене с голямо количество количество вода. Стандартната доза на лекарството е 200 mg, която е разделена в три дози. Лекарството съществува и в инжекционна форма. Винжекция по-малка дозировка. Той е 100 mg на ден.

Средства, които подобряват кръвообращението до органи и тъкани

„Одобрени

Пентоксифилин, Пирацетам, Трентал – средства, насочени към подобряване на периферната циркулация. доза тези лекарства се предписват от лекар.

Азотен оксид – помага за укрепване на кръвоносните съдове и тяхната еластичност. Страхотно за спортисти от всякакъв вид спорт. Лекарството има и спазмолитично свойство. чрез отпускане на гладките мускули. Азотен оксид притежава противовъзпалително, противогъбично, антибактериално действие на ниво ДНК. Той е силно токсичен за вътреклетъчни паразити. Дозировката се определя от лекаря и строго индивидуално.
Панангин – лекарство за лечение на различни сърдечни заболявания и неправилно функциониране на сърдечния мускул с различни етиология. В спорта това лекарство няма полза, с изключение на ситуации, свързани със странични ефекти на други лекарства, само за намаляване или премахване на симптомите. Препараттрябва да се консумира три пъти на ден, 1-2 таблетки след хранене.

Винпоцетин – лекарството подобрява кръвообращението и укрепва стените на кръвоносните съдове.

Mildronate – продукт, който премахва продуктите на гниене след интензивна мускулна работа и обогатява мускулите с кислород. Отлично помощно средство за възстановяване на мускулите след интензивни натоварвания. Mildronate се добавя към различни хранителни добавки и спортни добавки Лекарството се използва при лечението на сърдечни недостатъчност (хронична форма), нарушения на кръвообращението мозък със синдром на отнемане.

Начини на приложение: Препоръчва се на спортистите да използват 0,5-1 g 2 пъти / ден преди тренировка. Продължителност на курса в подготвителен период – 14-21 дни, по време на състезанието – 10-14 дни

Страничните ефекти са изключително редки и се проявяват като алергични реакции или повишена сърдечна честота.

Лекарства за отслабване и мазнини

„Одобрени

Йохимбинов хидрохлорид – има енергийни свойства, увеличава двигателната активност, повишава периферното кръвно налягане, повишава потентността. Стимулира централната нервна система. Лекарството е нетоксично и се използва от спортисти в като енергиен инженер. Йохимбин хидрохлорид се приема три пъти на 1-2 таблетки на ден.

Guarana е енергиен инженер с високо съдържание кофеин. Може да се намери в комплекси преди тренировка или мазнини горелки. Дозировките зависят от използваната форма. вещества.

Карнитин – средство за транспортиране на мазнини в мускулни и аеробни упражнения, превръщайки го в енергия. въпреки фактът, че много амбициозни спортисти, като са прочели информацията в Интернет, те активно използват добавката, но ефектът й е силен преувеличени. Дозировките зависят от формата на използваното вещество и приемни цели.

Бета-2 агонисти и бета-2 локатори – група лекарства за астма, но широко използвани в културизма „сушене“ като мощни изгарящи мазнини. Подготовка на това групите имат редица сериозни странични ефекти и тяхното действие не важи за всички спортисти. Най-популярни лекарства са такива: кленбутерол, салтос, кетотифен. Всички изброени лекарства от тази група рецепта в аптеката и съдържа производни наркотични вещества.

енергия

„Одобрени

Safinor е общ тоник.

Кофеин, кофеин натриев бензоат – наркотик, насочени към подобряване на вниманието и реакциите. Лекарството се използва като стимулатор на ЦНС и в спорта използването му е поне безполезно най-малко вземането на лекарството “соло”.
адаптогени

Аралия Манджуриан – този адаптоген не е рядкост използван в културизма като помощно средство за повишаване на апетита и лек тонизиращ ефект, чрез действие подобно на корен от женшен. Лекарството от аралиева, положително засяга централната нервна система. Силно намалява захарта и се използва в борбата срещу захарен диабет.

Адаптогенът се предлага под формата на таблетки от 50 mg, дневна доза лекарството е 50-100 mg.

По време на прилагането на лекарството могат да се появят такива странични ефекти. ефекти като:

 • безсъние;
 • високо кръвно налягане;
 • различни алергични реакции.

Rhodiola rosea – едно от адаптогенните растения, повишава жизнената активност, като засяга централната нервна система, влияе върху работата мускулни влакна, увеличава силата им. Той стимулира имунната система.

Тинктурата от женшен е възстановително и адаптогенен агент. Способен за увеличаване на издръжливостта и силата. Тинктурата повишава налягането и има лек диабет действие. Тинктурата от женшен съдържа голямо количество микроелементи и витамини от група В. Лекарството като спортната добавка трябва да се приема в терапевтична доза от 15 mg 2 веднъж на ден.

ензими

Фестал е продукт, съдържащ ензими. панкреаса и засяга храносмилането, а също така намалява симптоми на панкреатит. В спорта може да се използва като лечебно средство. спомагателно за подобряване на храносмилането. Фестал обикновено приемайте 1-2 таблетки преди хранене.

Цитохром с – ензим, който играе роля в клетъчна регенерация. Както самостоятелно средство, в спорта не е така се използва.

Антиестрогени и естрогенни блокери

Анастрозол – принадлежи към групата естрогенни блокери. Анастразол намалява производството на естроген с 80%. Лекарството е насочено към борба със злокачествен тумор на млечната жлеза жлези. Широко използван от спортисти, приемащи анаболни стероиди. Приемам лекарството в дозировка 1 грам на 1 ден.

Тамоксифен е лекарство от групата на антиестрогените, т.е. има за цел да лекува рак на гърдата. Приемането на спортисти анаболните стероиди често прибягват до тамоксифен на етапа след курсова терапия. Веществото, влизайки в целевите органи, заема място върху естрогенните рецептори и по този начин инхибира развитието туморни процеси. Страничните ефекти на лекарството са много сериозни, и има чести случаи, когато спортистите са били принудени да спрат приема лекарства след няколко дни прием в минимална доза от 5 mg на ден.

Бромокриптинът е стимулатор на допамин рецептори с изразено седативно свойство. В спорта напълно безполезен с изключение на непосилния ефект пролактин, който може да доведе до доброкачествена тумори на гърдата (гинекомастия), което е често заболяване на спортисти, прибягващи до хормонален анаболен средства. Също така намалява производството на хормон на растежа (хормон на растежа), чието количество влияе върху количеството тестостерон, образувайки баланс. Колкото по-ниско е нивото на хормона на растежа в човешкото тяло, толкова по-високи нива на тестостерон и обратно.

Хепатопротектори

Метионинът е аминокиселина, която играе важна роля за метаболитни процеси на черния дроб. Популяризира възстановяването на клетките и подобрява метаболизма. Много спортисти включват това лекарство. на етапите на РСТ (след курсова терапия) като лечебно средство регенерация на чернодробните клетки и нормализиране на метаболитните процеси. за препарати за почистване на тялото за PKT културисти приемат 4 таблетки 3 пъти a ден.

Карсил силимарин – лекарство, насочено към лечение на чернодробни заболявания. Напълно безполезен на заден план съвременни лекарства. В културизма е противопоказан, като силимаринът има доста силен естрогеноподобен ефект и превръща тестостерона в дехидротестостерон.

Лекарства, понижаващи захарта

Diabeton и Diabeton mv – лекарство предназначен за борба с диабета в случаите, когато спадът кръвна глюкоза чрез упражнения или диета невъзможно. Въпреки факта, че това лекарство е насочено към синтеза инсулин (най-силният анаболен хормон), неговото действие не е достатъчен за осезаем резултат на спортиста, но рискът от развитие диабетът е изключително висок. Спортистите не използват това лекарство.

Метформин – лекарство, което понижава нивата кръвна захар. Това лекарство не се използва от културисти. Дозировката се предписва от лекар.

Лекарства, които не засягат тренировките на спортисти

Папаверин хидрохлорид – спазмолитичен нормализатор на кръвното налягане различни етиологии. 1 таблетка 2-3 пъти на ден.

Фенибут – засяга нервната система, и действа като синергист на успокоителни. има успокоителни свойства. Дозите са зададени лекар.

Ескузан – има деконгестант и противовъзпалителен ефект и е насочен към лечение на разширени вени. Вспортът е безполезен, тъй като има по-мощни лекарства.

„Одобрени

Работни схеми и курсове на аптечни лекарства в културизма

За наддаване на тегло

Отличен комплекс за масова печалба ще бъде приемът Триметабол с витамини от група В и глутамин киселина. При такъв комплекс е желателно бързо да се изключи въглехидрати и обръщайте специално внимание на храненето, така трябва да бъде балансиран. Въпреки глутаминовата киселина, увеличете прием на протеини. Редувайте месо и морски дарове. Включете в диетата ферментирали млечни продукти и ги яжте преди лягане.

Схема номер 1

 • Триметабол – 30 mg час преди хранене преди всяко хранене. ПриТози комплекс трябва да се яде поне 6 пъти.
 • Глутаминова киселина – 5-10 грама три пъти на ден, между ястия.
 • Комплекс от витамини от комплекс В – приемайте сутра след хранене. Няма специфична дозировка, достатъчна за увеличаване на масата терапевтична доза, която е различна за всеки комплекс.

Необходимо е количеството протеин при използване на тези лекарства консумирайте най-малко 2 грама на 1 кг телесно тегло и въглехидрати 3-4 грама на 1 кг тегло.

Продължителност на курса 14 дни

Схема №2

Друг прекрасен комплекс, който може да поддържа тялото спортист и дори повиши имунитета си.

 • Riboxin 1000mg 3 пъти на ден след хранене;
 • Метилурацил 6 пъти на ден, 0,5 mg след хранене;
 • Mildronate 2 пъти / ден преди тренировка.

Курсът продължава 21 дни.

Когато използвате тези лекарства, трябва да се обърне специално внимание хранене. Минималното количество протеин при употреба лекарствата трябва да бъдат най-малко 2 грама на 1 кг телесно тегло и въглехидрати 3-4 грама на 1 кг тегло.

За отслабване

Когато отслабвате, трябва да се придържате към нисковъглехидратна сол диета. За увеличаване на транспорта на мазнини до енергия е необходимо приемайте следните лекарства:

 • L-карнитин, 1000 mg два пъти дневно, сутрин и вечер, или сутрин и преди тренировка;
 • Кофеин, йохимбин и гуарана мазнини горелки, взети преди тренировка съгласно инструкциите, не повече от дневна ставка;
 • Витаминни комплекси. Особено важно в моменти на недостиг на витамини и лоша диета. Употребата на определени витамини е нежелателна освен това, за да няма предозиране. Курс за кандидатстване от 20-30 дни;
 • Аспаркам – необходим за предотвратяване на спазми, изтощение костите поради загубата на калций, които се появяват поради диета. Приемайте 100 mg два пъти дневно.

Курсът продължава не повече от 2 месеца.

За увеличаване на здравината

Когато тренирате за сила, енергията е подходяща. Най-добрият вариант ще има комплекси преди тренировка, които съдържат следното съставки:

 • Йохимбинов хидрохлорид;
 • Guarana;
 • кофеин;
 • креатин;
 • Витамини, минерали, аминокиселини.

Важно! Избягвайте в комплексите и комплексите преди тренировка за вещество ефедрин – подобно на наркотично вещество, влияят негативно на централната нервна система и сърдечно-съдовата система.

резултати

При постигането на спортни резултати спортистът трябва да се съобразява няколко правила.

Първо, той трябва да почива много, тъй като по време на сън в тялото започва процеси на възстановяване.

На второ място, храненето трябва да бъде разнообразно и често, за да може така че катаболът процеси.

Трето, спортистът трябва да подхранва изтощените си сериозни натоварвания, тялото с цели комплекси от лекарства, в които трябва да включват както анаболни, така и витаминни комплекси за посрещане на нуждите на организма от всички основни хранителни вещества. Лекарствата, подчертани в това статия ще ви помогне да постигнете желания резултат и да спестите здраве.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment