Развъждане на гири на наклонена пейка: правилна техника

Упражненията за окабеляване на гири на наклонена пейка са насочени към изследване на горния груден мускул. Развъждане на гири на наклонена пейка В тази статия Правилната техника за изпълнение на окабеляването с дъмбели наклонена пейка, работещи мускули и избора на правилния ъгъл naklonalavki.

Работещи мускули

Това упражнение е основа за трениране на горната част секция на главния мускул на peктораis и разширяване на гръдния кош. Горната част на главния мускул на пекторалис Правилната техника добре е показано извършване на размножаване с дъмбели на наклонена пейка и описано в това видео

Техника на упражнението:

  1. Задайте оптималния ъгъл на наклон на пейката, който е равен на 30-45 градуса спрямо пода. Колкото по-голям е ъгълът на пейката, толкова повече натоварване при упражнението ще лежи върху предните мускули на рамото. че за да оправите позицията си, трябва да повдигнете долната възглавница, така че да не се плъзна напред.
  2. Поставяме краката си широко, положението на краката трябва да е твърдо, по време на движения позицията им не се променя.
  3. Взимаме гири, лягаме на пейка и донасяме гири до върха позиция. Раменните лопатки трябва да бъдат намалени, лактите в горната позиция не изправен до края, натоварването трябва да е върху мускулите, а не върху стави. Дъмбелите трябва да са успоредни един на друг, но не контакт.
  4. Спуснете дъмбелите надолу – поемете дъх, вдигнете – направете издишване. Трябва да спуснете дъмбелите до приблизително нивото с гърдите мускулите.

Грешки по време на упражнението:

  1. Не можете да промените ъгъла в лакътната става, той трябва да е същия по време на цялото упражнение.
  2. Не приемайте голямо тегло на гири. Теглото трябва да е средно така че движението да бъде напълно контролирано и товарът да не е изместен към други мускулни групи. В противен случай намаление кърменето няма да се случи и няма да има допълнителна стимулация гръдни мускули.
  3. Не навивайте ръка в долната позиция, за да не се претоварвате преден крак и бицепс с предмишница.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply