Ръчна щанга и дъмбели наклонете надолу

Отдавна се води дебат за това дали изобщо да се изпълнява пресата накланяне с главата надолу. Някои културисти го правят, други мислят безполезни. Някои го правят, защото се чувстват по-малко натоварване на раменете в сравнение с класическата пейка.

От друга страна, много професионални спортисти, като напр Дориан Йейтс и Рони Коулман правеха лежанка с мряна и дъмбели наклонен с главата надолу.

Честно казано, не ме интересува какво казват другите, докато аз самата Няма да пробвам никакви упражнения. И трябва да ми го кажа обичам да правя упражненията с главата надолу и винаги се чувствам как тренират долните и външните гръдни мускули.

Разбира се, все още правя обикновен щампован печат на хоризонтала пейката, защото смятам, че това е най-полезното упражнение развитието на сила и маса. Въпреки това, винаги е полезно да направите някои разнообразие в редовна тренировъчна програма.

За какво се използва пресата, наклонена с главата надолу?

  • Това е чудесно упражнение за тези, които имат проблеми раменете, тъй като създава по-малко стрес върху ставите и делта.
  • Винаги е полезно да тренирате мускули от различни ъгли. наклон с главата надолу ви позволява по-ефективно да изпомпвате дъното на гърдите, правейки горната част на тялото е още по-съвършена.
  • Ако ви е скучно да правите същите упражнения, то това добър вариант да добавите малко разнообразие към вашия тренировка на гърдите.

Какви са недостатъците на упражненията?

Тъй като пейката е наклонена, не е толкова лесно следователно поддържайте позицията на тялото и изпълнявайте правилните движения Силно се препоръчва да имате застрахователен партньор, особено ако искате да работите с много тегло. Използвайте също редовно захванете отгоре, за да предотвратите изплъзване на щангата от ръцете.

Когато за първи път пробвах това упражнение, го открих малко опасно и неудобно, но ако ще тренирате, то бързо свикваш

Как да изпълнявате щамповане, наклонено с главата надолу?

Има 2 варианта за това упражнение – с мряна или с гири.

Ако сте начинаещ, тогава започнете с щанга, както изисква по-малък контрол при движенията, което опростява упражнението.

Гледайте следното видео, за да разберете как да го направите Извършете щамповане с главата надолу.

Когато свикнете с такива наклонени движения, можете пробвайте версията с дъмбели, която е по-трудна и вероятно не го правите ще се справи с твърде голяма тежест.

Бенч пресата с гири по-активно включва раменете и като цяло изисква повече внимание. За да завършите тази опция за упражнения по-ефективно следвайте правилната техника. Най-доброто от всички помолете някой да ви помогне.

Гледайте това видео на урока.

заключение

По мое мнение и двете версии на пейката са наклонени (нагоре и надолу глава) са полезни упражнения, но не бива пренебрегвайте класическата пейка на хоризонтална пейка. тези упражненията ще помогнат за укрепване и тонизиране на големи и малки грудните мускули от различни ъгли, което, разбира се, води до повече релефен сандък.

Следователно, ако не сте се опитвали да извършите щанга с натиск в наклон с главата надолу, сега е моментът да го включите в своето обучение програма за гръден мускул.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment