Ръководство за начинаещи: Как да приемате протеин

Влизайки във всеки модерен фитнес, вероятно чувате звук шейкърите са също толкова често, колкото и дъмбели и мряна. протеини други спортни добавки са толкова здраво вградени в живота ни, което сега е доста трудно да си представим тренировка, която не е подкрепена пиене на специален коктейл (някои приемат добавката дори в средата на тренировка). В повечето случаи протеинът дава допълнително зареждане с енергия. Прави се протеинов прах по различни начини: от суроватка, соя и дори грах, то може да се закупи почти навсякъде, от магазини до фитнес зали, тази популярна добавка здраво влезе в живота ни и правилното хранене. Но как да приемате протеина правилно, колко трябва да пиете наведнъж и дали да пречите на другите продукти?

 • Как да приемаме протеин?
 • Протеин: Защо и за какво трябва да приемате
 • Какво се случва, ако протеинът се смеси с други съставки?
  • 1. Замяна на храна
  • 2. Прием на протеин след упражнения

Как да приемаме протеин?

Независимо дали сте спортист или просто поддържайте форма, докато правите почивните дни, най-вероятно във вашия Вкъщи има пакет с протеинова добавка. Може би ти изпийте поне един пюре или пюре. Но в ие знаете вие сте съставът на вашия протеинов прах и как да го използвате постигнете най-добри резултати? Така че можете да използвате това допълнете възможно най-ефективно, създадохме това ръководство, което ще даде отговори на най-популярните въпроси за протеина.

Протеинов прах – същият този протеин, само в удобна течност образуват. За да растат мускулите, те се нуждаят от протеин, като строителен материал. Препоръчителната норма е 1,5 – 2 грама на 1 килограм телесно тегло. на има човек с тегло 70 кг, трябва да вземете около 105 – 140 грама протеин на ден. Вземете цели протеини след като това е невъзможно – трябва да се разпредели в 4-6 порции, около 30-40 грама протеин. Във всеки буркан с мерителна лъжица се намира в протеин, обемът й е около 23-25 грам, тоест трябва да поставите една и половина – две лъжици на една коктейл.

Прием на протеини

Протеин: Защо и за какво трябва да приемате

Много любители на фитнеса купуват протеин и го инжектират в своите диета, без дори да осъзнавате защо приемат протеин и дали той изобщо им каза. Според Брайън Сейнт Пиер, спортен диетолог и инструктор за здравословно хранене, протеинът прави ежедневието нуждата на организма от протеин, така че трябва да се добави към вашия диета. Протеиновият прах обаче не е панацея. „Ако ти допълнете нуждата от протеини с храната, това е добре “- казва Сейнт Пиер. В случай, че вземете 3-4 порции естествен протеин на ден, на база 1 грам протеин на 400 грама тегло, няма нужда да приемате протеинов прах. Но вв противен случай протеинът може да бъде ваш верен съюзник.

Въпреки че етикетите могат да подсказват друго, протеинът е навсякъде. почти същото. Всички протеинови прахове съдържат точно това, което трябва да бъде там – протеин, произведен от млечни продукти суроватка, соя или друг изходен материал. Също така върху опаковката Можете да намерите термини като “хидролизиран”, “последен постижение на науката “и др. Св. Пиер твърди, че стремежът към да придобие протеин, който се “усвоява по-добре”, погрешно, неговия становището също е подобно на изследванията по този въпрос. „Много компании ще настояват да закупите само техните продукти, направени от суроватка от крави, която хранени изключително с прясна трева или преминала суроватка студена филтрация – казва Сейнт Пиер. – Може би техните продукти наистина по-добре, но е малко вероятно да успеете да определите колко “.

Така че, ако цената на протеиновия прах не влияе на неговото качество, тогава на какво трябва да обърнат внимание потребителите време за покупка? Сейнт Пиер препоръчва закупуването на продукти добре известен производител с добра репутация на пазара (на опаковката на техния протеин съдържа подробен състав). Той също се обажда купувайте продукти, преминали ветеринарен контрол и сертификация в организации като Informed Choice. Компании от такива вид покупка на продукти в магазините и извършване на различни тестове, за да се уверите, че продуктът съдържа точно какво пише на етикета.

След като се спрете на няколко известни марки спортно хранене, обърнете внимание на храната и енергията стойност. Въпреки че на пръв поглед може да изглеждат числа и данни неясен, Сейнт Пиер препоръчва просто да погледнете характеристики на продукта. Харесва ниско съдържание на протеини мазнини и въглехидрати.

Протеин-S-fruktami

Какво се случва, ако смесите протеини с други съставките

Така най-накрая купихте и донесохте опаковката у дома висококачествен протеин. Какво следва? На този етап може има проблем. за -долу са двата най-често срещани как да използвате протеинов прах през деня и конкретно упътвания за всички.

1. Замяна на храна

Ако сутрин се събудите по-късно от обикновено и закъснявате за работа, имате много малко време за приготвяне на питателна закуска. В този случай можете да помогнете за протеинов шейк. Сейнт Пиер препоръчва добавяне на зеленчуци, един или две порции плодове, порция наситени мазнини и няколко лъжици протеинов прах. Той и екипът за прецизност Храненето измисли специален термин за такива заместители на храната. този вид – “супер-шейкъри.” Такива коктейли могат да заменят храната. или се използва като хранителна добавка, ако целта ви е да наберете тегло. Полезна рецепта, която ще отговаря както на мъжете, така и на жени:

хора

 • 2 лъжички протеинов прах
 • 1-2 чаши зеленчуци (например спанак, което няма да повлияе вкус)
 • 2 шепи плодове (пресни или замразени)
 • 2 супени лъжици наситени мазнини (ядки, масло или слънчогледови семки)
 • Течната част (бадемово мляко, обикновено мляко, вода – за вашето избор)

жени

 • 1 супена лъжица протеинов прах
 • 1 чаша зеленчуци
 • 1 шепа плодове
 • 1 супена лъжица наситени мазнини
 • Течната част (бадемово мляко, обикновено мляко, вода – за вашето избор)

Тези рецепти повдигат друга важна тема – различията между половете. Фитнес добавките често се възприемат като чисто мъжки, но Протеиновите шейкове също са ефективни за жени. Въпреки това, Сейнт Пиер отбелязва, че нуждата от хранене при жените е донякъде по-различно. Те се нуждаят от по-малко протеин на единица. телесно тегло (главно поради разликите в телосложението). Попоради тази причина той препоръчва на жените да добавят една лъжица протеинов прах вместо два. Той обаче признава че това не е съвсем правилното решение. „Не е, че жените трябва да намали наполовина нормата за мъжете. Вие сте можете да го измерите въз основа на вашите лични нужди “- казва Сен Пиер.

Нека оставим различията между половете, ако тези коктейли са такива питателна защо просто не смесите един по един в миксера от тях след всяко хранене? Сейнт Пиер предупреждава въпреки на всички плюсове коктейлите не могат да заменят храната. „В натура храните съдържат голямо количество хранителни вещества, които не може да замени прах, “казва той. Също така понякога не всички хранителни вещества и витамини са в състояние да бъдат усвоени. На това поради тази причина той препоръчва да консумирате не повече от две порции протеин ден. Не разчитайте изцяло на коктейли, не пренебрегвайте основни ястия по време на обяд и вечеря.

Протеин-I-lozhka

2. Прием на протеин след упражнения

Кратко време след тренировка ви позволява да пиете протеинов шейк, за да компенсира загубените хранителни вещества, такива коктейли и миксер станаха неразделен атрибут по време на туризъм във фитнеса. Ако не сте отложили приема на протеин веднага след тренировка можете да получите специална полза от прилагането му и подобряване на резултатите от вашата тренировка. Той се оказа че приемът на протеин след упражнения е добър и спомага за възстановяването сила след изтощителни упражнения и повишаване на издръжливостта и мускулна печалба. Тези потвърждения обаче могат малко преувеличено. Сейнт Пиер признава, че яде след обучението е достатъчно важно, но не го давайте твърде голяма стойност. „По принцип е хубаво да пием такъв коктейл веднага след тренировка, но този ритуал не е е задължително “, обяснява той.” Не полудявайте просто защото не сте имали време да изпиете коктейл след като завършите тренировката. ”

И така, как се пие протеинов шейк след тренировка трябва да се вписва във вашата диета? Зависи от твоя лични предпочитания. Това беше, че протеиновите шейкове храносмила по-бързо в стомаха, за разлика от обикновените храни и осигуряват бързо изграждане на мускули чрез доходи хранителни вещества. Според Сейнт Пиер нови изследвания доказа, че това не е напълно вярно. Той съветва клиентите си да правят както би било удобно за тях. „Ако искаш питие коктейл, добре, това е страхотно. Ако искате да ядете, и това OK. Всяка от опциите е правилна, а изборът зависи лично от вас “, казва треньорът. GI чувствителността също има стойност. Някои хора се чувстват неразположени, ако ядат. веднага след тренировка. В този случай за тях по-правилно ще вземе протеинов шейк.

Изглежда, че протеиновите прахове са станали неразделна част здравословен начин на живот, както и високотехнологични фитнес тракери и спортни обувки. Въпреки че протеиновите шейкове и може да се нарече удобен продукт, това не означава, че трябва приемайте постоянно. Здравословните храни все още са основни източник на витамини и хранителни вещества. По най-добрия начин ще комбинира храна от вашата здравословна диета и употреба протеинов прах като удобен и здравословен допълнения.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment