Ръководство за Powerlifting за жени за начинаещи

Няма да ви е нужно много, за да започнете пауърлифтинг. оборудване: само щанга и чифт дъмбели или тежести. Но с течение на времето време, което вероятно искате да си купите висококачествен комплект оборудване за повишаване на ефективността на обучението.

Пауърлифтинг оборудване

За разлика от яхтинга или полото, пауърлифтингът не изисква високи разходи. Имате достатъчно бар, няколко палачинки и опит асистент. След като получите всичко това, можете спокойно да започнете. Основната упражнения (клякам, щампа и щанга) можете участвайте във всяка фитнес зала или дори в собствен гараж – нямате абонамент за спортна или бокс фитнес зала нужда, във всеки случай, в началото.

 • Пауърлифтинг оборудване за момичета
  • 1. Пауърлифтинг обувки
  • 2. Пауърлифтинг колан
  • 3. Превръзки за ръце
  • 4. Силови ремъци за повдигане
  • 5. Магнезия
  • 6. Капа
  • 7. Подложки за коляното
  • 8. Загряващи крака
  • 9. Пауърлифтинг леотарди
 • Познайте вашите федерации!

Пауърлифтинг оборудване за момичета

С нарастването на вашите пауърлифтинг умения и особено ако желаете за да участвате в състезания, някакво оборудване е полезно за вас, о които ще опишем по-долу.

1. Пауърлифтинг обувки

Shtangetki

Всички хора са различни и също се нуждаят от различни обувки, но по-добри използвайте специални тапи. Някой като висок издигане и често такива хора предпочитат определена височина Heel. Той помага на такива спортисти да заемат оптимална позиция, особено с ограничена подвижност на тазобедрената става. Такива обувки също увеличава обема на движение на подбедрицата и ви позволява да клякате по-дълбоко. Други обикновено не признават никакво удебеляване на подметката, като се има предвид, че с това ще доведе до проблеми с коляното с течение на времето.

Каквато и опция да изберете, уверете се, че ходилото обувката е солидна. При powerlifting устойчивостта е важна. Търся идеалният модел, който трябва да преминете през много опции.

Въз основа на горното има два основни типа обувки: плоски обувки с нисък ръст като Inov-8 и Олимпийска гимнастика Nike Romaleos и Reebok Lifters. Обувки за Клякания осигурява стабилност, стабилна опора, комфорт, прав ъгъл и натискане. Плоските модели позволяват вземете таза допълнително по време на клека, което е изключително ценно за любители на широки крака. Олимпийски щангисти надеждно фиксирайте краката на земята, създавайки мощна опора за натискане.

Тези обувки не са евтини. Като достъпни и издръжливи добрите стари маратонки с висок връх Converse по-известен като Чък Тейлър Конвертира. Обърнете внимание, че много жените могат да избират детски маратонки с размери, цената на които понякога само 30% от цената на обувките за възрастни.

2. Пауърлифтинг колан

Powerlifter

Задачата на този широк колан е да стабилизира тялото и предотвратяват огъването на гръбначния стълб по време на повдигане на тежести. Той е също помага да задържите дъха си, за да създадете натиск в кората за защита на долната част на гърба. Най-важното е да изберете колан за пауърлифтинг на фигура.

Колани, които обикновено са изработени от кожа, велур или други материал, който не се разтяга, има два дизайна: с карабина и на деформира. Всеки вид има своите предимства и недостатъци, както и избора често се прави въз основа на удобството. Попитайте хората в залата или разгледайте форумите, за да разберете кой колан е най-подходящ вашата физика и удовлетворяват личните ви предпочитания.

Жените с късо тяло може да са по-удобни закопчани колани, простиращи се надолу. На свой ред колан с трудно е да се побере точно карабината. (Carbine can преместете с отвертка, за да я затегнете или напротив, леко отслабва). Изключение правят коланите SBD.

3. Превръзки за ръце

Превръзка

Дължината на вашите превръзки за китки трябва да бъде най-малко 30 см, въпреки че повечето конкуриращи се пауърлифтери предпочитат моделите над 60-76 см. Колкото по-дълги са те, толкова по-дебели могат да се навиват наоколо карпална става за по-голяма компресия, осигурявайки такава начин най-добрата подкрепа. Сега имам превръзки за ръка Tuff Тайна. Аз също използвам SBD превръзки за еднократно обучение максимално тегло.

Обърнете внимание, че опаковките за пауърлифтинг са направени от твърд платнен материал, за разлика от олимпийските модели за кросфит от смес от памук и полиестер. Ако обичате дръжте малко количество движение в четката, изберете повече еластични опции.

4. Силови ремъци за повдигане

Колани

Тези каишки помагат за задържане на щангата или дъмбела по време на работа големи тежести, с изключение на сцеплението като ограничаващ фактор при време за обучение. Те са особено полезни, когато правите упражнения. директно захващане, а също така спомагат за ангажиране на специфични мускули.

Например, по време на тежко вертикално изтегляне надолу, лента ще ви позволи по-интензивно да натоварвате най-широките мускули, без да разчитате на това инерция и без да се фокусира върху хвата и мускулите лактите. Въпреки това, презрамките не са разрешени в състезания през пауърлифтинг, така че не свиквайте с тях!

5. Магнезия

Момиче използва магнезия

Магнезия премахва влагата от дланите и създава триене между кожата и черупка, за да не я пропуснете. Тя също не се напуква груба кожа и предотвратява появата на капчици по ръцете. На вас най-малкото от всичко бих искал да вдигам големи тежести, разкъсани и кървящи ръце. Винаги използвам магнезия за тежки мъртъв лифт и разходки на фермера.

Самата Магнезия няма да защити кожата ви от твърди мазоли – напротив, това може да провокира растежа им – следователно е много важно Грижете се внимателно за кожата си. Огромни мозоли – съмнителна причина за гордост. Осъзнаваш това, когато се откъснеш едно от тях и цяла седмица не можете да вземете щангата. че царевиците не са ги отглеждали, не са ги нарязали или нарязали като нуждата.

6. Капа

Капа

Американската дентална асоциация препоръчва използването предпазители за уста за 29 спорта, включително пауърлифтинг. Капа ще защити вашата зъби от триене и нарязване, неизбежно дебне интензивно обучение.

Mouthguards също осигуряват подкрепа за вашите зъби по време на тежки щанги, преса и клекове. За мен капачката е най-важният елемент спортно оборудване. Добрата защита ми помага да получа максимални резултати.

7. Подложки за коляното

Подложки

Подплънките за коляното затоплят връзките ви и предпазват коленните стави по време на тежко време за клякане, а също така помагат да се раздвижите дълбок клек.

(Да не се бърка с превръзките на коляното – те са за по-напреднали powerlifters, не за начинаещи).

8. Загряващи крака

Подгряващи крака

Много пауърлифтове правят вдигания в специални гамаши, за защита на долната част на краката от драскотини и ожулвания.

9. Пауърлифтинг леотарди

Риза за преса

Ако планирате да участвате в състезания, няма как да го направите без леопарди. Те не само осигуряват комфорт и гъвкавост по време на изпълняване на упражнения, но също така няма да се скъса при вдигане на тежести. Уверете се, че избраният от вас пясъчник отговаря на вашия външен вид спорт. За разлика от тениските за пейка, леопардите не трябва да създават допълнителна опора при повдигане на тежести.

Познайте вашите федерации!

Пауърлифтинг спонсорски организации наречени федерации и всяка от тях има свой уникален код правила и разпоредби относно допустимото оборудване. някои федерациите са много внимателни по този въпрос и дори посочват марки подложки за коляно, колани, превръзки за китки и други униформи, кои спортисти могат да използват.

Ако видите бъдещето си в състезателния пауърлифтинг, Внимателно следете графика на състезанията, в който бихте искали участвайте и разгледайте позволеното оборудване на всеки от тях и нейните марки. Направете всичко, за да не се случи, че харчите хиляди рубли за оборудване, ще тренирате с него, и след това елате на състезанието и разберете, че не можете възползвайте се от.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment